- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
almafa42 #23686 üzenetére
Ja hát az nyilvánvaló és egyértelmű, hogy soha nem fog megtérülni. Csak akkor ha fog egy blokkot, más opció nincs. Tisztában vagyok vele, nem is azért csinálom, hogy na most a befektetett pénz vissza jön, ahogy feljebb is írtam és te is írtad a " fun factor" a lényeg.
-
chris-v
senior tag
válasz
almafa42 #23684 üzenetére
Mindegy hogy rpi-be vagy pc-be dugom az usb ASIC bányászt, az esélyeken nem változtat.
Tudom kicsi az esély, talán a lottóra nagyobb, de itt egyszeri költség van/volt és bármeddig mehet, még a lottót minden héten kifizeted.Egyébként meg Rpi 3 b volt kéznél, sd kártya volt, ASIC Erupter költsége volt csak plusz. De a "fun factor" a lényeg.
-
törölt tag
válasz
almafa42 #23674 üzenetére
lehet.. de aki mostanában vásárolt be inkább annak ez nyereség. (megvette az esést).
Másrészt pedig korrigálja az összképet, átlagárat. Nekem már elég sok minden plusszba van. Tehát ha vissza megyünk pl januári vagy esés előtti szintekre, már azzal nyertem. Ha még emelkedik is majd, akkor meg még inkább...ilyen nézőpontból írtam. egyébként most is hő egy hónapi állapotok vannak már. 06.13 körül voltak ilyen árfolyamok ha jól rémlik.
"Szerintem még a legkevésbé sincs itt az ideje örömködni."
összességében nekem is ez a várakozásom... de jelen pillanatban egyelőre ez jegelve van...Én még azért remélem picit visszatérünk oda
Bár sokkal jobb ha pluszban van.... mint mínuszban... de az meg jó vásárlásra...
-
-Skylake-
addikt
válasz
almafa42 #23659 üzenetére
"akkor mégis hogy a fenébe tud labdába rúgni mellette a kripto? Miért fizeti ki az emberek egy része ezt az irgalmatlan felárat már sok-sok éve?"
1 : könnyű pénz
2 : könnyű pénz
3 : könnyű pénz
4 : szabályozatlanság előnyt jelenthet
5 : a normál pénznél nagyobb anonimitás előnyt jelenthet
6 : hype
7 : hype
8 : jókor jó helyen
9 : nagyok majmolása
10 : szabályozatlanság előnyt jelenthet
11 : szabályozatlanság előnyt jelenthet
12 : lottó helyett
13 : múltbéli teljesítmény ( hype ) reménye a jövőben ( hit )
.
.
11.234.556 : a blockchain egy jövőbemutató technológia.szerintem ezért.
Nagyon egyszerű a kérdés. Ha a cryptot ugyan úgy kéne venni, mint a dollárt, és 3,500 forintnyi crypto pontosan annyit érne, mint 355 foritnyi dollár, tehát CSAK maga a tech, a blockchain lenne más mögötte, akkor is ömlene bele a pénz ? Mert érdekes módon van ilyen coin, aztán a pénz mégis abba a kettőbe van amelyikből az egyikkel jó időbe jó helyen kegyetlen vagyont lehetett nyerni, a másikat meg még a mai napig lehet otthonról termelni...nekem kicsit gyanus, hogy nem a blockchain a lényeg...
-
VéresMaci
friss újonc
válasz
almafa42 #23619 üzenetére
Hitelből is vegyünk kriptovalutát.. elképesztő...mintha azt írnám hogy hitelből menjünk kaszinóba, úgyis nyerünk...
Az egy dolog amikor valaki önként ilyet csinál, de hogy ilyesmire buzdítson másokat is..Az extrém spekulatív eszközre mindig csak annyit szabad költeni aminek az elvesztése nem fáj.
-
törölt tag
válasz
almafa42 #23608 üzenetére
Akkor jó kis bulvár hír volt ez...
Viszont ahogy hallgatom van itt még probléma bőven... pl sokan túl vállalták magukat... és ebből is lehet gáz...
[link]Legjobb talán kivárni... bármilyen szép alacsonynak is tűnik az árfolyam...
+1 Azt hiszem nem az árfolyam lesz a legnagyobb gond... ha ebből bármi is realizálódna...
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
almafa42 #11690 üzenetére
Amúgy szoktam redditet olvasni, de többek közt az r/bitcoin túl lelkes posztjainak és az általános idiotizmusnak köszönhető, hogy nem szálltam be pénzzel korábban... "hodl" "to the moon", 12 évesek adnak egymásnak tanácsot, a 3000-es határ átlépése után többen komolyan kommentelték slack-en, hogy év végére 10.000 dollár felett lesz az árfolyam... Az r/btc szimpatikusabb volt a forkig, azóta a kommentelők fele szerint a BTC a sátán és azon megy a sírás, ha valaki BCash-nek nevezi a BCH-t. Szóval ezeket olvasva nem érzem, hogy okosabb lennék...
Ilyen technikai dolgokról olvasnék, pl. melyik altcoinnak van valóban haszna hosszú távon (sajnos itt az ICO-k miatt olyan pump megy, hogy kb. egy random szöveggenerátorral írt whitepaper-es szennyvízdíjat blockchainnel demokratizáló shitcoinról is csupa pozitív dolog jelenne meg). Szóval valami kicsit szkeptikusabb források érdekelnének leginkább, ahol az író(k) valamennyire képben vannak, nem csak lelkesek.
-
evko
aktív tag
válasz
almafa42 #10601 üzenetére
Én sajnálom, hogy az időd pocsékolod a semmire...
Ugyanis nem azt mondtam, hogy 8 milliót csinálok, hanem, hogy 30-ből 80-nál többet.... Ezrekről beszélünk.
Ez nem valami nagy teljesítmény, épp azért érdeklődtem pl bitcoin bányászat és egyéb befektetések/üzleti lehetőségek iránt...
De te... mint mindent tudó, nyilván ezt is jobban tudod...
Szerintem ezt a témát zárjuk, mert megint olyan okos emberek szólnak hozzá, akiknek lövésük sincs hozzá, máskülönben nem kértem senki kommentárját (főleg olyanét, akinek lövése sincs hozzá)...
Harmadrészt ez egy bitcoin fórum, ami nem erről szól.Engem nem érdekel, ki vesz komolyan és ki nem, ettől nekem nem lesz rosszabb, se kevesebb pénzem, se kevesebb profitom (egy forinttal sem) és nem hiszem, hogy +50 ezer irígylésre méltó...
Ezért sem értem a hozzászólást.
Az az 50 ezer még zsebpénznek is nevetséges... Jah, és még mielőtt.. Képzeld, dolgozom, tudom, mi az hogy megkeresni 50 ezret.. Tudom mi azt megcsinálni szinte a semmivel is... Érzem a különbséget...
De te nyilván mindent jobban tudsz....Az, hogy kit mi zavar, magasról le...., nem érdekel. Ha mindenki másokra hallgatna..
Az egy másik dolog, hogy nem tudod értelmezni a mondatot, ugyanis nem azt mondtam, hogy évi 33% alatt nem befektetés a befektetés, hanem, hogy számomra nem az... 2 külön dologról beszélünk és próbálod megmutatni, milyen okos vagy és mennyivel jobban tudod nálam...
Legyen... Mint mondtam, nem érdekel. De azért próbálj meg értelmezni egy mondatot, mielőtt hülyeségeket írsz le és mást minősítesz.
Ez van.
-
-
zichie
senior tag
válasz
almafa42 #10408 üzenetére
Igazad van, bár azt nem állítottam, hogy teljesen rizikómentes. A DAO-val nyáron elbuktam a pénzem majdnem a felét, ill. amikor tavasszal elkezdtem ismerkedni a kereskedéssel, akkor is sokat buktam az Etherrel. Összességében - annak ellenére, hogy többször nagyot buktam - a befektetett összeg több, mint háromszorosánál járok.
A mostani (már több mint) 0,1 BTC-vel is előfordul néha, hogy csak partial trading van, ha ennek a tízszerese vagy több lenne, akkor a sok 2-3% hasznot hozó oda-vissza váltogatás nem működne.
Korábban a chartokat figyeltem, de most már inkább többségében az order bookot, recent tradest, annak változásait, a botok számát, viselkedését, azok reakcióidejét, a taradek gyakoriságát... stb. Olyan devizapárokat keresek, ahol kevés és lassú bot van, kicsi a forgalma és van egy kis rally.
A befektetett idő sajnos jóval nagyobb, mint a haszon, de ez engem nem zavar, mert tanulás és szórakozás.
Már trading bot fejlesztésén is gondolkoztam, de ennyi "szabadidőm" nincs, ráadásul itt komoly tesztkörnyezetet is ki kellene alakítani. -
Casanova*
veterán
válasz
almafa42 #10372 üzenetére
nem viccelek,nem erőlködök. azt hittem itt bitcoin topicban hisztek ebben. sokan mai napig fizetnek bitcoinnal és lehetőség van felkeresni egy Bitcoin ATM-et hogy forintot vegyél fel a Bitcoin pénztárcádból. Bankokokat el lehet felejteni.
én hiszek benne,te nem! nincs miről vitázni! és nem kérek tanácsot tőletek,tudom mi folyik itt a világban. fél év múlva visszatérhetünk erre! meglátjuk kinek van igaza. és rengeteg videó van bitcoinnal kapcsolatban. nézzétek meg! -
válasz
almafa42 #10269 üzenetére
Nekik van tapasztalatuk az említett témákban, és egy angol céggel csinálják, nem magyarral. Ha jól sejtem van fsa/fca engedélyük is (psd 1, esetleg e-money). Ráadásul egy kártyaszolgáltatónál van nagyon jó személyes kapcsolatuk. Neked egyik sincs (nem is lesz, és ez nem sértés). A magyar felügyelet (nemzeti bank) abszolút hozzánemértése miatt magyar céggel biztos nem is kísérleteznék.
-
válasz
almafa42 #10266 üzenetére
Jól sejtem, hogy ilyet szeretnél üzemeltetni? Van banki tapasztalatod engedélyeztetés, pénzforgalom és compliance témában? Ha nem, akkor a saját érdekedben nagyon gyorsan verd ki a fejedből. Banki és pénzforgalmi engedélyeztetéssel foglalkozom, de a magyar jogszabályok alapján a bitcoinhoz még én se mernék hozzányúlni.
-
ignorant
senior tag
válasz
almafa42 #8236 üzenetére
Ezekszerint senki mast nem mozgat ezen a forumon.
Ez a baj a magyar kozosseggel, kb mindenkit csak a fiat profit erdekel(t), tenni viszont nem akar senki semmit.
A masik polusa ennek a csokevenyes kozossegnek pedig a magyar (gyoker) cegtulajdonos (az a par), aki "elfogad" bitcoint, de $100-al a market price alatt szamol es eleve a termekeit is dragabban adja.
-
hanki
csendes tag
válasz
almafa42 #8114 üzenetére
Visszatérve cex.io-ra, daily traddel jobban lehet keresni ott, mint bányászáttal, (nincs trading fee, egész nap fel-le jár az árfolyam..) kb 1-2óra alatt csináltam 0.01 btc-t, és buktam is párszor, meg csak nagyon kicsit kockáztattam. ~0.13 btcvel próbálgattam, este 8-9ig simán ment, utána egyre nehezebben, és abba is hagytam, valószínű ennek köszönhető hogy nem nulláztam le magam
-
fradelma
csendes tag
válasz
almafa42 #8118 üzenetére
Akkor én is megismerkedek a dologgal, hogy el tudjam mondani neki.
Következő kérdés: Amikor majd nekem kell a pénz ( $, €, HUF...), azt hol/hogy tudom utalással v. közvetlenül KP felvenni? Hallottam vmi BTC ATM-ről, abból €-t tudok kivenni?
Kezdő vagyok Bocccss.
És előre is KÖSZÖNÖM!
-
fradelma
csendes tag
válasz
almafa42 #8116 üzenetére
Nem ért annyira az IT-hez, hogy utalgat vhova ahonnan BTC-t kap a saját tárcájába, ehhez létrehoz saját tárcát, és onnan utalja nekem az én tárcámba. Sajnos az ő korában
ez is szép, ezért próbálok vmi olyan utat találni, ami az általa ismert hagyományos utalást "használja": USD-t utal elektronikusan, de valahogy megadja az én tárca számomat a "szolgáltatónak" aki ezt "elvégzi". Van valami ilyen lehetőség?
-
default.
őstag
válasz
almafa42 #7601 üzenetére
1.) miért rizikós? mármint onnantól kezdve rizikós az egész, hogy BTC-t veszel nem ?
2.) azt honnan lehet tudni, hogy éppen mennyi eladó BTC van, vagy mennyi igény van rá? úgy értem, hogy én bármikor veszek vagy eladok, mindig lesz annyi kínálat vagy kereslet, amennyi "nekem kell" ...
köszönöm szépen!
-
sparks
senior tag
válasz
almafa42 #5432 üzenetére
Ismered: a pohár félig üres vagy félig tele van.
Én, amikor BTC-vel fizetek, akkor azt nézem, hogy az akkori vásárló ereje éppen milyen combos és örülök neki, mert így olcsóbban is vásároltam. Addig kamatozott, amikor elköltöttem, akkor meg öröm volt. Később nem gondolkozom rajta, hogy affenéért adtam el, mert most 10x annyit érne. Ennek nincs értelme...
Különben országunkban amúgy is hatalmas probléma, hogy nincs senkinek megtakarítása. Na ez akkor ösztönözné végre a magyart, hogy tegyen félre, mert megériBTW: 990 USD
Lehet, ma megtörténik?
-
sparks
senior tag
válasz
almafa42 #5427 üzenetére
"Es tudom, hogy tobben fizettek itt mar BTC-vel szolgaltatasert. De ha egy adott dolgot egy deflalodo vagy egy inflalodo (usd es btc) is kifezethetek majd a jovoben, akkor logikus lesz az inflalodo penzeszkozt hasznalni."
Szerintem fogd fel egyszerűen úgy, mint egy jól működő bankot, ahol a bent levő pénzed lekötés nélkül is igen szépen kamatozik. Az inflálódó pénzedet meg, ha van rá lehetőség, akkor inkább egy deflálódó formába helyezed amúgy is, nem? Ha vásárolni akarsz, akkor a bankból is kiveszed a pénzed, de nem sajnálkozol rajta, hogy a kivett pénzed mára mennyit kamatozott volna... Na persze ez a mai bankvilágban vicces példa, pláne nálunk, ahol már nem éri meg bankban tartani a pénzt, mert ha ki akarod venni, akkor a pénzfelvétel díja elviszi a megtakarítást
Száz szónak is... a lényeg: a bitcoin kiváló megtakarításnak és még kiválóbb gyorsan, egyszerűen és olcsón használható fizetési eszköznek... ...szerintem. -
kisscsabi682
csendes tag
válasz
almafa42 #4573 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy aki nem kereskedni akar kriptopénzekkel annak az árfolyam mértéke mindegy.
Sokkal fontosabb, hogy stabil legyen az árfolyam. Ez lehet 3$ is vagy 3000$ is.
Sokkal fontosabb neki, hogy ha valaminek ellenértékeként Bitcoint kap, akkor később cserébe hasonló ellenértékű
dolgot vehessen. -
taranis
addikt
válasz
almafa42 #4573 üzenetére
Igen, látom, hogy pár embernél ki tudja verni, nincs ezzel semmi baj, előfordul. Csak ez a reménytelennek címkézés, neadjisten a fórumról való eltessékelés már megvolt, nem vitt semmit sem előre, sőt talán bántja is a másik felet. Nekem alapvetően mindegy mondjuk, azzal sincs bajom, ha így adjátok ki a gőzt, de jobban esne azt látni, ha nem így lenne
Természetesen nem a pesszimista álláspontot támogatom, én pl. sosem foglalkoznék olyannal, pláne nem ilyen huzamosan, amiben nem lelném örömöm.
-
Penge_4
veterán
válasz
almafa42 #4457 üzenetére
Nem lesz semmilyen frappáns válaszom, ugyanis ezt csinálom.
(#4458) ignorant:
"csak nem mind1 hogy a minimalis megtakaritasa olyan valutaban van ami gyorsan veszt az ertekebol."
Viszont cserébe a forintot azonnal fel tudom használni, a másik valutát elviszem egy váltóba és átváltom az aktuális árfolyamon, így csak árfolyamkockázat van, ellenben a Bitcoint még a lekötött betétnél is nehezebben tudom mozgósítani, ha valami váratlan kiadás miatt szükségem lenne rá. Mert kiírom a fórumra, hogy eladó x mennyiségű bitcoin és várok. És ki tudja meddig várok, amíg valaki jelentkezik. Lehet, hogy valaki a töredékére jelentkezik, meg az is lehet, hogy valakit jóval több érdekelne és nem fog olyan kicsi mennyiséget venni. Szóval a személyes adás-vétel minden hátrányával együtt.
Dombornyomott kártyám meg bankszámlám ha eddig nem volt hadd ne csináljak már azért, hogy Bitpay-t tudjak használni. Nem véletlenül szimpatizálok a Bitcoinnal. Hányingerem van az egész bankrendszertől és nem szeretem ha más kezeli a pénzem.
"Na ezert erdemlik meg az early adopterek a "rewardot". Te egybol leirod, es reszben igazad is van"
Nem írom le, csak azt mondom, hogy semmi olyasmit nem tudok venni érte, amire napi szinten vagy rendszeres időközönként szükségem lenne. A gép upgrade-nek már ideje lenne, de ott meg a legjobb ár/érték arányt fogom keresni, a bitcoinstore.com-os áraktól pedig majd' infarktust kaptam.
Szóval számomra, (aki nem vesz repülőjegyet, nem jár Angliában sörözni, Manhatanben a Meze Grill étteremben sem, zoknit is a kínaiban vásárol, stb.) egyelőre kizárólag befektetésnek alkalmas, mint egyfajta lekötött betét. De ettől még nem írom le.
(#4464) Chal: Mit hagytam figyelmen kívül és mi nem megy belém? Ignorant is értelmesen leírta nem is egyszer, hogy mindenki csak azt a pénzt fektesse be, amit nem sajnál, ha elveszít. Na én itt vagyok első körben elvágva mindentől. Ettől függetlenül viszont szorgalmasan gyűjtögetek, csak sajnos azóta megtriplázódott az árfolyam és azért 1 bitcoin alatti összegnél személyes találkozós adásvétellel kb. körberöhögnek. De egyszer talán megszánják az embert, de tuti, hogy havonta nem fognak töredék összegekért elmenni. Ja, laptopom nincs, Androidos telefonom nincs, mobilnetem nincs, szóval elég nehezen tudnám leellenőrizni a tranzakció sikerességét, ráadásul a Bitcoin címemet is kézzel kéne bepötyögni, mert nyomtatóm (QR kód) sincs.
-
moon73
csendes tag
válasz
almafa42 #4364 üzenetére
"Azért, mert 1 cég késve szállít (akármilyen indokkal is) már az egész bányászat hülyeség?"
Nem azért. Hanem mert úgysem kapod meg a kifizetett hardvered addig amíg megéri vele bitcoint bányászni, mert addig vagy a hardvergyártó generálja magának a nagy hasznot vele, vagy dirrekt megakadályozza, hogy te tedd ezt.
Nem gyanús kicsit sem, hogy manapság amikor sokkal bonyolultabb elektronikákat is tömegével öntik magukból a gyárak akkor érdekes módon erre meg várni kell minden gyártónál, pont annyi időt, hogy nagyjából elavuljon? -
Penge_4
veterán
válasz
almafa42 #4364 üzenetére
"Azért, mert 1 cég késve szállít (akármilyen indokkal is)"
Nem 1 szállít késve, hanem az összes, ráadásul előrendeléses mind. Sehol nincs olyan, mint normális hardvereknél, hogy kihozza a futár, kipróbálod és ha működik, akkor kifizeted, ha nem, akkor garanciafutárral megy vissza a cucc és kapsz helyette újat amit ingyen kiszállítanak.
Az eBay-en és társain pedig már csak elavult cuccokat lehet rendelni. Továbbá nem egy helyről lehetett olvasni, hogy széthullott, hibás termékek érkeztek. Itt is valakinek eldurrantak a kondenzátorok és már csak negyedgőzzel üzemelt a cucc. Akkor Cathfearn írta, hogy az USB hubokhoz adott gyári táp nem bír el annyi eruptert, amennyi slot van a hozzá adott hubon, ha meg erősebb tápot raksz alá, akkor lehet, hogy megdöglik a hub a több ampertől (ami ugye nagyobb melegedést is jelent).
Nem csoda, ha ezek után az ember többször is meggondolja, hogy mikor és milyen feltételekkel száll be.
"A hálózat fenntartásához pedig minimális energia szükséges, ugyanis a difficulty a hálózat méretéhez/teljesítményéhez igazodik."
Ezt azért nem mondanám. A jelenlegi kapacitás mind a 7 milliárd ember teljes pénzforgalmát (beleértve a készpénzforgalmat) képes lenne kiszolgálni. Nem véletlenül érkezik akár 1200-1500 megerősítés a minimális 1 és a már teljesen biztonságosnak mondható 6 helyett még a minimális összegű, 0.0001-es tranzakciókra is.
A bányászat túl van méretezve, mert túl sokan akarnak belőle pénzt szakítani és a legerősebb cuccok birtokosai kiszorítják a gyengébbeket. Ennél fogva az energiahatékonyságban igazad van, meg így még biztonságosabb a hálózat, de attól még tény, hogy egy nagyon durva versenyhelyzet van több szinten. A felső szint a gigaprofitokért küzd, a középső a korrekt jövedelemért az alsó pedig a nullszaldóért.
-
Casterke
tag
válasz
almafa42 #3722 üzenetére
Igen ami egyszerűnek tűnik és pénzt lehet vele keresni az SOSEM az!
, de szerintem erre mindenkinek magától kell rájönnie.. Viszont aki időbe tudott beszerezni gépeket jó kapcsolat + tőke annak jövedelmező, de ennek annyi is az esélye sajnos az összes ilyen kezdeményezésnek az a vége hogy a kis ember járja meg..
-
Penge_4
veterán
válasz
almafa42 #3368 üzenetére
"Mi akadalyoz, hogy te is olyan hw-t vegyel ami 1.5TH/s-re kepes?"
- Kínai üzleti kapcsolatok (hogy lehetőleg időben meg is kapjam).
- Kínai üzleti kapcsolatok (hogy ha bármi gebasz van a kiszállított termékkel, pl. darabokban érkezik vagy működésképtelen, akkor idejében tudjak lépni).
- Saját tőke (mert kurvára nem mindegy a kockázat, ha nyaralásra, házra, sportkocsira, stb. szánt összeget bukom el és ha a hitelpénzt (amit vissza kell fizetni) bukom el. Oh, wait. Jelzálog és munkáltatói igazolás nélkül maximum pár százezret tudok hitelbe is felvenni uzsorakamatra).
- Megfelelő fekvésű/építésű lakás/ház, esetleg légkondi. Nem tudom mennyire élvezné ez a cucc a 34,8 °C hőmérsékletet itt a panelben...Azért rohadtul nem ugyanaz a kockázat. Ha pl. van az embernek még régről kibányászott rengeteg BTC-je (amit akár pizzára is költhetett volna, de nem tette), teljesen más, hogy most 2-300 BTC-t elkölt egy ilyen cucc előrendelésére, vagy bukja vagy nem, vagy idejében (és épségben) megjön, vagy nem. De legrosszabb esetben is "könnyen jött, könnyen ment" effektus áll fenn. Nagyon nem mindegy, hogy a kemény munkával megkeresett pénzedet kockáztatod (aminek nincs utánpótlása), az meg hatványozottan nem, hogy a még meg sem keresett pénzedet (hitel) kockáztatod.
(#3369) fsb1000: Én már havi 1 BTC-vel is kiegyeznék.
(#3374) almafa42: Oké, akkor vezesd le nekem szépen, pontról pontra, hogy a párnám alatt őrzött x forintból hogyan lesz MtGox-on USD, amiből BTC-t vehetek, majd eldönthetem, hogy kiutalom külső tárcába vagy játszok vele.
Mert én eddig csak a Dwollát tudtam (amit kilőttek, de oda is bankkártyát kell társítani, meg idő az átfutás), jelenleg talán(?) dombornyomott kártyával, vagy Western Union-on?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
almafa42 #3374 üzenetére
250.00 Ft indulótőke és napi 5 óra szabadidő.
Az árfolyam csak akkor lenne érdekes, ha azonnali hasznot szeretnék, de tegyük fel, hogy felhalmozni szeretném a BTC-t, mondjuk 1 év alatt 50-et.Nem kalkulátor eredmény érdekel, hanem hogy lássuk ilyen kis összeggel reménytelen belevágni.
-
Penge_4
veterán
válasz
almafa42 #3364 üzenetére
"Ha a tobbiek nullszaldosra jossz ki azonos hardware-eket alkalmazva, akkor te is. Ergo ha masoknak nem eri meg, neked sem eri meg, ergo nem fogja csinalni."
Úgy értem, hogy egy nagybefektetőnek van pénze 1,5TH/s teljesítményű cuccot venni, akár többet is, miközben a többség éppenhogy kinyögi az 50GH/s-es eszközöket.
A teljesítmény mértéke változhat, de a teljesítménykülönbség állandó. A gazdagnak mindig lesz pénze a legerősebb, legdurvább eszközöket megvenni, abból is többet, míg a többieknek nem.
(#3363) ignorant: "Uj generacios ASIC-okrol beszelek, nem hasznalt piacra gondolok."
Vagyis ugyanakkora teljesítmény kisebb fogyasztással és méretben (pl. 300MH/s egy pendrive méretű bizbaszban), de a nagyságrendek ettől még nem fognak változni.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
almafa42 #3004 üzenetére
Én nem vagyok szakértője ennek a BTC világnak, de úgy gondolom, hogy két diff váltás között, ha növekszik az össz számítási teljesítmény, akkor a BTC "kibocsátás"-nak is növekednie kell.
Vagyis ha pont a mostani diff ciklusban áll hadredbe sok nagytermelő akkor valószinűleg jelentősen több BTC keletkezhet mint az előzőben, hiszen "csak" 25%-os volt a diff növekmény.A rendszer nem analóg, hanem lépcsőzetesen nővekszik a diff és elég kiszámíthatóan kb 2 hetente: [link]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
almafa42 #3002 üzenetére
Lehet nem a számítási kapacitásra gondolt, hanem a "kibocsátott" BTC volumenére.
Ha nem hosszú távú befektetésre játszanak azok akik miatt rohamosan nő a diff, akkor el kell adniuk a bányászott BTC-t. Ez egyfajta kínálatot generál a piacon, aminek rövid távú hatása valószínűleg a a BTC árfolyam csökkenése lehet.
De lehet ez is csak okoskodás, mert olyan érdekek és folyamatok vannak a háttérben amiről csak találgatunk.
-
ignorant
senior tag
válasz
almafa42 #2504 üzenetére
Igen, sajnos ez nagy problema. A sok idiota aki hasonloan viselkedik mint a tegnapi meetingen a szervezok, azaz hypeolja is a penzkeresesi lehetoseget ebben, ezzel rontva a helyzeten.
Nagyon sok ember penznyomtataskent tekint a miningra ami hatalmas hulyeseg. Szerencsetol fugg hogy mennyi profit v loss lesz.
Az hogy x embernek sikerult, nem jelenti azt hogy mindenki masnak ugyanugy fog, korulmenyektol fuggetlenul.
Ugy gondolom, nagyon sok, mentalisan alacsony szinten levo ember fogja szidni magat a bitcoin-t azert mert a spekulacioja a miningra nem jon be. Bar engem nem zavar ha kihullik a szemet, ok valoszinuleg aron alul meg fognak szabadulni minerektol idovel
-
Penge_4
veterán
válasz
almafa42 #2500 üzenetére
Na látod, a botnetek.
"Attol, hogy meg nagyobb lesz a halozat osszteljesitmenye meg nem lesz egy fokkal sem biztonsagosabb - lasd az elobbi ervelesem."
A céleszköz a fejlesztés csúcsa. Aki attól jobbat akar, annak ki kell fejlesztenie. Ezzel ellentétben CPU esetében csatasorba állít az ember pár szerverparkot és máris megvan az 51%, vagy több.
Mindezt úgy, hogy nem kell milliókat, milliárdokat befektetnie céleszközökbe. A szerverpark adott, csak gondol egyet és más munkára fogja a gépeket.
Ez a "ha mindenki..." pedig olyan idealista elképzelés, ami rendszerint kudarcra van ítélve. Mindig fel kell készíteni minden rendszert a potenciális támadások kivédésére.
"es nem lenne lehetoseg hatekonyabb hardvert hasznalni a szamitasokhoz. (Termeszetesen ide is ervenyes az elso komemntben megfogalmazott bot/cluster kitetel)"
A bot kitétel miatt hibás az érvelésed. Ugyanis az potenciális fenyegetettséget jelentene. Mert átlagjózsit könnyebb botnet vírussal megetetni, mint pár tapasztalt bányászt, akik megteszik a szükséges óvintézkedéseket.
"Ez nem fugg attol, hogy milyen alkatresz vegzi a szamolast."
Attól valóban nem, de CPU-ja minden számítógépet használó embernek van és aránylag kisebb is a különbség egy Core i7 és egy P4 között, mint egy Mini Rig és egy USB-s bizbasz között.
Szóval sokmillióan bányásznának CPU-val, ami miatt ugyanaz lenne, csak az ASIC-osok helyett azok lennének előnyben, akik sok gépet, vagy egész szerverparkokat be tudnak állítani bányászatra.
"Osszessegeben a legjobb az lenne, ha piaci versenges (es nem monopolium) altal kialakitott arakon lehetne ASIC-ot venni mindenkinek."
De ha a piac leszarja és vár a csodára (BFL-re) és még dudi88 kezdeményezéséből sem lett semmi, akkor mégis mit várunk?
De erre nem az a megoldás, hogy kukázzuk az ASIC-okat és kényszerítsük a felhasználókat a hálózat módosításával CPU-s bányászatra.
"Ha ez igy lenne, es mindenki lecserelne a GPU-jat ASIC-ra, akkor pontosan ugyanannyit lehetne vele termelni, mint jelenleg."
De ahogy aranyat sem minden ember bányászott, aki tudott vásárolni gyalogsági ásót, úgy bitcoint sem bányászik mindenki és ez biztosítja a bányászok profitábilitását, végső soron pedig a hálózat biztonságát és stabilitását. Minél kevesebben bányásznak adott teljesítménnyel, annál több az egy bányászra jutó profit. És minél többen bányásznak, annál kevesebb. Ha mindenki be akarna szállni és be is tudna egy árva CPU-val, akkor annyival többfelé osztódna a tranzakciós díjakból és új blokkokból származó összbevétel. Ugyanúgy azok lennének az örök bányászok, akiknek szerverparkjaik vannak és emiatt az egyszeri home user kiszállna, mert neki nem érné meg, ezáltal a rá jutó profit is a megmaradt bányászok között oszlana szét.
-
ignorant
senior tag
válasz
almafa42 #2500 üzenetére
Osszessegeben a legjobb az lenne, ha piaci versenges (es nem monopolium) altal kialakitott arakon lehetne ASIC-ot venni mindenkinek
Turelem, 2 even belul mar teljesen mas lesz a piac, de ezt "sajnos" nem lehet azonnal elerni.
Gondolj bele aranyaiban mennyibe kerult xy high end CPU 10 eve, es most mit kapsz akar low end-ben ahhoz kepest.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
csaba951
veterán
válasz
almafa42 #2013 üzenetére
Nem lehetőség, hogy kevered a kibányászott BTC-k grafikonját a (napi) BTC forgalom grafikonjával?
>Ez esetben lelassul a pénzmozgás, ami pont ellentétes azzal a céllal,
>hogy a jövőben a bitcoin kiváltsa pl az USD-t.Ez a lassulás kizárólag akkor jelent gondot ha a csak néhány geek használja a BTC-t. Minél szélesebb körben fogadják el, annál kevésbé jelentkezik ez a probléma. Egyszerűen azért mert az embereknek mindenképpen vannak szükségletei (esznek, isznak, szórakoznak). A mai világban bizony nagyon ritka dolog az amiért nem kell fizetni. Vagyis a BTC-t folyamatosan fogják egymás közt adogatni az emberek.
>deflációs rész
Egy érdekes hozadék lehet, hogy a defláció miatt talán kevesebb kacatra fogják az emberek költeni az emberek a pénzüket. Pl. szerintem ilyen a napelemes elemlámpa. Egyszerűen azért, mert ha nem költenek "felesleges" dolgokra, akkor a pénzükért később több árut/szolgáltatást tudnak vásárolni. Vagy mondjuk még több kacatot...
BTC ritkábban hangoztatott előnyei:
* az egész világon használható
* nem kell "felesleges" papírokkal bajlódni a használatához
* ingyenes vagy nagyon alacsony tranzakciós díj
* alacsony feldolgozási idő (átlag. kb. 8 perc)
* a küldő fél nem tudja visszahívni a pénzt (sokan ezért nem szeretik a PayPalt)
* mivel előre le vannak fektetve a szabályok, nincs olyan, hogy egy csoport a saját érdekében módosítja a rendszer működését (mint most)Gyakorlatilag lehetőséget kapunk arra, hogy ugyanazokat az előnyöket élvezzük, mint a multik. Olcsón tudsz majd terméket/szolgáltatást venni Kínából/Indiából, közvetlenül a gyártótól. A kiskereskedelem nagy része eltűnhet. A szállítmányozás, logisztika viszont nyerni fog vele.
A másik érdekes dolog, hogy a bankok/biztosítók szerepe jelentősen csökkenhet. A megtakarítással rendelkező emberek kockázati csoportokba szerveződve fognak majd hitelezni. Egyébként ez a rész pont az anonimitást fogja csökkenteni. Nem kötelező megadni a számlaszámodat, de ha nem adod meg, akkor majd senki nem fog veled szóba állni. Nemhogy szabadság lesz, hanem soha nem látott mértékben lesz ellenőrizve a pénz mozgása. Az emberek minden tranzakciója látható lesz bárki számára.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
almafa42 #2010 üzenetére
Azért érdemes megkülönböztetni, hogy kinek (!) jó a defláció, vagy az infláció.
A defláció az egyszerű embernek jó, aki bérből és fizetésből él, és van egy kis megtakarítása. Az infláció miatt egyébként egyre kevesebb összegért dolgozik (mert az éves fizetésemelése jó esetben csak megőrzi a reálértéket, rossz esetben azt sem), és a bankbetétje is egyre kevesebbet ér, mert a kamat infláció közeli, és a különböző díjak és adók, amiket a bank levon, rögtön veszteségessé teszi a bankban való pénztárolást. Szóval a kisember duplán veszít. A kis embernek szükségszerűen a bank marad (vagy a kispárna), igazi befektetési lehetősége a tőke hiánya miatt nincs, mert a legtöbb "piacra" a belépési összeg általában magasabb, mint amit ő a fél életében keresni fog. Így az infláció nagy tömegek lehetőségeit nézve a tőkeképződés jelentős akadályát jeleni. Ez persze a jelenlegi rendszer tervezői számára kiemelt cél volt.
A gazdaság nagy szereplőinek az infláció igazából jó. Amúgy sem a pénzek halmozására gyúrnak, mert felosztják az eredményt. Ha csökken a pénz értéke - és ezzel a devizában kifejezett ára is - akkor jobbak az export lehetőségek, mert versenyképesebb a külföldi konkurenseknél. Olcsóbban állít elő, és olcsóbban tud árut adni, vagy a másik oldalon több belföldi pénzt kap a külföldi pénzért, és így könnyebben kifizeti a belföldi termelést. A defláció igazából az exportját nehezíti meg nagyon, bár részben a belső gazdaságot is lassíthatja egy bizonyos szintig. A gazdaság nagy szereplőinek a tulajdonosi köre ezt az inflációs nyomást nem sínyli meg, hiszen már tőkével rendelkezik, és amúgy is befektetésekben gondolkozik, mert ez neki már nem megélhetési kérdés.
Szóval ebből a nézőpontból a defláció a szegény embernek jó, a gazdagnak nem feltétlenül.
Az infláció mélyíti a gazdagok és szegények közötti szakadékot, és befektetési kényszer miatt növekedés és expanzió orientált gazdaságot alakít ki.
Szerintem ez nem az emberek érdeke. Persze egy másokon uralkodni akaró szűk rétegek számára igen, de a mértékletes egyszerű, jó szándékú és józan ember számra nem.Szerintem az ideális gazdaságban a pénz értéke 100 év alatt 1%-ot sem változik. Valami fix értékhez kell kötni a nemzeti valutát. Pl. a '30-as évek Németországában 1 német márka 1 munka egység értéket képviselt. Így nem volt infláció addig, amíg a rendszer fennállt. Az expanzív gazdaság helyett a mértékletes önellátásra törekvő gazdaság sokkal emberbarátibb, ahol a társadalom legszélesebb és leginkább erősített rétege a középosztály. Egy ilyen országban a politika sem így működne, mint a mi kis hazánkban...
-
Nisida
aktív tag
válasz
almafa42 #2010 üzenetére
Almafa: akkor megkérdezem ki javítja a hibákat ?
Amúgy utána néztem , kérdeztem de amire válaszokat írtam azok mind gazdasági és jog, és állam elméleti és filozófiai kérdések olyanok amelyeket nem te tudsz megmondani mert rendelkezem vele vagy tanultam, vagy saját tapasztalat, vagy ha nem tudom akkor vitázhatunk róla de közvetlenül nem a bitcoinhoz mint technológiához köthető. Vagyis nem a topic által nekem adható információkon hanem annak értelmezésének és a bitcoinra gyakorolt vagy a bitcoin által gyakorolt hatásokról szól.
Amikor valaki elírta , hogy a defláció milyen jó megkérdeztem miért jó , mert japán is szenved tőle és az egy nagyon speciális szituáció. Után leírtam kb. hogy a japán rendszer sem tökéletes és a japánok sem szeretik feltétlenül azt amivel jár. Vagyis volt egy állítás én azt cáfoltam , más cáfolta az én állításomat és kész.
Nem azzal vitatkoztam hogy a cgminer --blbal az jó vagy nem jó. Mert ha ez lett volna a vita tárgya akkor igazad lehetne. -
Nisida
aktív tag
válasz
almafa42 #1630 üzenetére
Igen ezen én is gondolkodtam sokat, de alapjában két dolog miatt vettem "lineáris" diff emelkedést.
Egy ez nem igazán az mert 2 havonta ott a 1-2 millás plusz, plusz minden hónapban a max a havi diffel indul a számítás még ha ez 2.5 millás fejlődéssel lett számolva
A másik része a dolognak, hogy a gpu , cpu -s számítási kapacitás gyorsan kiszáll a rendszerből - mondjuk jó lenne egy megoszlási arány , mennyi most a gpu miner és mondjuk az fpga-sok, mert ha ma 95% ök vannak akkor ami most számítási kapacitásban van az 1 múlva nem lesz már - szerintem és átmennek máshova, ezzel egy ugrás szerű csökkenés is lesz - még ha ezt rögtön "betömik" a BFL gépei - . A másik, hogy per pill a kis vagyis 5Gh/s szekcióról van biztos és megbízható info, a többi szállításáról még nem nagyon. Ezért elöször az 5Gh/s gépek "pusztítanak" majd - és itt van a kérdés, mikor lesz olyan helyzet vagy lesz -e, hogy a gpu már nem éri meg vagy hullámzóan mínuszos és pluszos, de nincs elég BFL a rendszerben - második lépcsőben jönnek a nagyok szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged