- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bryan65
tag
válasz
MrDerekas #4045 üzenetére
Köszi szépen a választ csak tudod így nem jutottam el a célig mert pl F40-től támogatja a 3 generációs Ryzen procikat idáig nem jutottunk el,illetve nem értem hol sérülhetett a bios,letöltés alaplap oldalról,tömörítés,vagy talán a pendrive ami a bolté volt mindegy most úgy sem akarok feljebb lépni proci ügyben.Köszi a reagálást és az öltetett egyáltalán szép napot!
-
acsati
aktív tag
válasz
MrDerekas #4032 üzenetére
Win7-ről frissítettem Win10-re és a bios módot szeretném átállítani UEFI-re. De nem is találtam a jelenlegi bios-ban erre vonatkozó menüpontot.
-
hzhzhz
csendes újonc
válasz
MrDerekas #3981 üzenetére
Köszi szépen a segítséget
Mint kiderült, nem olyan egyszerű az ASUS laptopokkal, jól titkolják milyen alaplapot raknak beleaz Asus honlapján semmi infó nincs róla, még az Aida64 egy régi verziója is csak a laptop típusát (n551jw) írja ki a motherboard fül mellé.
egy utolsó kérdésem lenne a BIOS frissítéssel kapcsolatban, olvastam hozzá pár cikket, de a pendrive formázását nem részletezték túl. Egy 16 gigás pendrive-om van. Azt olvastam, hogy FAT32 legyen a fájlrendszer. De mi van a többi paraméterrel? Lemezfoglalási egység mérete (alapértelmezett foglalási egység, 4096, 8192 bájt, 16, 32 vagy 64 kilobájt?) és Gyorsformázás kipipálva? A pár hozzászólással fentebb említett Rufus is említve van pár cikkben, nekem szükségem lenne erre a programra a formázáshoz vagy elég a pendrive ikonján jobb klikk/formázás opció? -
hzhzhz
csendes újonc
-
Gamer21
tag
válasz
MrDerekas #3917 üzenetére
Én is azt hittem, de nem sajnos!
Én ma délután csináltam meg a bios frissítéseket, nekem 1.5 volt alapból és szépen növekvő sorrendben kellett frissítenem a hogy The Goth mondta.
Aztán 2.5 megálltam, kiváncsi voltam hogy onnan az alaplap bios megtudja e frissíteni magától 2.6 és onnantól már sikerült neki, és minden rendben hála istennek. -
The Goth
tag
válasz
MrDerekas #3917 üzenetére
Röviden, tévedsz. Kicsit kifejtve: Sok esetben egy adott biosra való frissítés megköveteli egy korábbi konkrét bios verzió meglétét, ezért nem ajánlott ilyen 5-6 biosnyi ugrásokat „egyben letudni”, mert ez akár teljesen haza is vághatja a lapot. Csak néhány hozzászólást olvass vissza, és láthatod, hogy manuálisan sem lehet mindig. ...szerencsére. Előfordulhat, hogy nem minden lap szól emiatt, és engedi lefutni, (szerencsére azért a mai lapok elég hülye biztosak) de a végeredménye… Az automatikus frissítéseket ilyen esetekben ezért is nem futtatja le. Aki annyira sajnálja rászánni az időt, hogy megcsinálja biztonságosan, az vagy hagyja a francba, vagy megérdemli a következményeit.
-
qqcs1
csendes tag
válasz
MrDerekas #3878 üzenetére
Szia
A SATA eszközök le/fel csatlakoztatása nem segített, sajnos. Közben leveleztem az asrock supportal is, az ő javaslatuk az volt hogy vegyem ki a memóriamodulokat indítsak rá, ami egyértelmű hibára fut. Majd pakoljam vissza őket. Ezt megléptem, azóta nem jelentkezik a probléma. Nem igazán értem, hogy így mi volt? Most jó, köszi a tippeket. -
qqcs1
csendes tag
válasz
MrDerekas #3874 üzenetére
Köszi, megpróbáltam. A tünetek megmaradtak sajnos. Semmilyen egyedi beállításom nincsen, minden defaulton van. Esetleg még annyi infó, hogy 1 ssd és 3 hdd van a lapra csatlakoztatva. Amikor nem bootol és éppen van kép akkor a 3 hdd ből lát kettőt(random). Az OS az ssd-n van így nincs boot.
Ha van még bármilyen javaslat szívesen fogadom.
-
Panthera
őstag
válasz
MrDerekas #3873 üzenetére
SSD probléma miatt akartam frissíteni, de az elem kivétele után már hajlandó volt AHCI módban menni (pedig arra volt előtte is állítva). Ha a supporton nézem, kép alapján hardveresen is egyezik az alaplap. De így már nem kockáztatok inkább. Visszafelé lehet frissíteni? Olyat is olvastam, hogy az nem lehetséges.
-
Dency01
aktív tag
válasz
MrDerekas #3842 üzenetére
Aham, keresgéltem de nem találtam csak update videókat. Azon is gondolkoztam hogy a crashfreebios-al meglehetne csinálni, nem tudom hogy ez hogy működik pontosan. Elvileg ha elbaszod a bios flasht, mondjuk áramkimaradással akkor az alaplap dvd-jén rajta van egy korábbi bios és ez visszatudná flashelni. De nem nagyon merném ezt megcsinálni, azért keresek valami kíméletesebb módszert.
-
-
BigStake
csendes tag
válasz
MrDerekas #3836 üzenetére
Azt nem fotóztam le sajnos de nem erre gondolok hanem a rom layout sorban is megállt egyszer és ott is azt kérdezte hogy yes vagy no és utána jött be amire te gondolsz az újraindításos kérdés. tehát a chech rom layout sorban is megállt csak nem tudom hogy az mit jelent mi nem tetszett neki ?
-
Heroes fan
őstag
-
válasz
MrDerekas #3802 üzenetére
Ezeknél a brand gépeknél csak Windows alól indítod és újraindul a gép és magától megcsinálja! Semmi köze az oprendszerhez. Ezt azért csinálták, hogy a hozzá nem értők is el tudják végezni, mellesleg a régebbi lapok válogatnak a pendrive-ok között vagy el sem fogadják.
-
stickrs
senior tag
válasz
MrDerekas #3752 üzenetére
Itt egy kép amikor kilistázza, hogy mi van a pendriveon, ugyanazt beirom és ujra hibaüzenet
-
-
mprrpm
tag
válasz
MrDerekas #3725 üzenetére
Online frissítéssel is próbálkoztam windows alól gyári gigabyte app-al.
Jelenség a következő:
Kiválasztom a szervert meg is találja a legfrissebb verziót.
Letölti, el is kezdi a frissítést de itt csak ugrál felváltva a verifying és az erasing között ez kb. 30 sec után abbamarad és FAILED hibával elszáll. -
-
ArthurShelby
addikt
válasz
MrDerekas #3712 üzenetére
Szerintem mivel ez a menü az eredeti bios-ban nem volt engedélyezve, ezért nem is működik (nem lett megírva).
Csak érzésre tudom mondani, hogy semmi változást nem látok/hallok, miközben a proci 40°C fölött van, nagyon halkan megy a venti.
Az utolsó mondatod nem értem, tudnék valahogy venti vezérlést írni/programozni? (sajnos ennyire nem vagyok pro)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
MrDerekas #3710 üzenetére
A Low Fan Speed Temperature-t levittem 40°C-ra, a Low Fan Speed értékét pedig felvittem 99-re, de nem látok sajnos semmi változást.
Ez egy moddolt bios (a whitelist miatt), de engedélyezve lett benne pár menü funkció ("WL removed, Menu unlocked") is. Lehet akkor ezért nem működik?
-
janpier
tag
válasz
MrDerekas #3669 üzenetére
Jóval lassabban jön be a post, mint az előzőn. +A hardver monitoring részt nem tölti be. Ez egy kicsit meg lepő, de a többi menüpont az rendben van.
Kiír mindent ami rá van kötve helyesen.
Csak az a baj, hogy az előtte lévőn nem néztem meg.
Amúgy sem lenne jó az ami volt, egy vagy kettővel régebbi jöhetne csak szóba, a q9300 miatt. -
janpier
tag
válasz
MrDerekas #3658 üzenetére
Köszönöm, mind a kettőtöknek az igyekezetet.: Livius
MrDerekas
Sajna parancssorból sem indította el... vagyis elindította, de ugyanúgy nem lépett tovább, a fent látható második képen lévő üzeneten.
Meguntam, felraktam recovery módban. Milyen érdekes, csont nélkül fel ment. Úgy ahogy kell, nulla hibaüzenet. Simán USB-ről, hála a gyors pendrivenak 1 percig sem tartott.
Bár személy szerint nem értem miért nem töltötte be a cash memóriából. Lehet a ramok miatt, de már feleslegesen is gondolkodom. Azért kicsit birizgálja a csőrömet.
Bár az "új" bios elég lassú, remélem egy két beállítás lehetőséggel tudok gyorsítani a post-on.
Most jön a könnyebb rész, megy bele a quad... -
Livius
őstag
válasz
MrDerekas #3658 üzenetére
Az intel leírás végén ott van, hogy ők mivel ajánlják az bootable USB és akár CD készítést az iFlash-hez, elsőre azzal kéne próbálni, de azzal már mindenképp menni kellene a dolognak.
De amúgy egy régi windows 98-as bootlhatós telepítő is megteszi (az tudott parancssorba bootolni) talán XP is tudott, vagy floppyról.
-
Livius
őstag
válasz
MrDerekas #3559 üzenetére
Azt hiszem valami i3-as Haswell CPU-t nem tudta papíron az a BIOS-amivel jött az új alaplap, de érdekes módon indult vele. Mindent vagy semmi alapon az újonnan megvett lapokon egyből nyomni szoktam egy BIOS frissítést, legalább akkor nyugodtan lehet csinálni, max ha elromlik megy vissza gariba 3 napon belül, és kötelesek cserélni. Amúgy csak a frissítés után nézegettem meg konkrétan a Gigabyte oldalán, hogy jéé, ez még az előbbi verziókkal nem is mehetett volna.
-
csurka91
újonc
válasz
MrDerekas #3522 üzenetére
Köszönöm a választ, nem ez a gond,
UPDATE!
GA MA770t-UD3 (rev 1.4) alaplap tökéletesen fut amd athlon x4 630-al, azonban amikor belerakom az amd phenom x4 965 Black Edition-t nem bootol be a windows 7 64 bit, kifagy a töltésnél, se hdd-ről, se cd-ről nem bootol. Ha visszateszem a régi procit tökéletesen működik.
Az alaplap gyártó honlapján a proci vétel előtt csekkoltam a supportot,http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma770t-ud3rev_14#support-cpu
e szerint a 140W-os 965-el nem , de a 125W-os 965-el kompatibilis.
A vásárolt proci típusszáma HDZ965FBK4DGM,http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20965%20Black%20Edition%20-%20HDZ965FBK4DGM%20(HDZ965FBGMBOX).html#specs
tehát 125W-os, ennek ellenére problémát okoz felállni vele a winfosnak.
Amennyiben tudnátok segíteni azt megköszönném,
AHCI-IDE variációk megvoltak, a probléma specifikusan a procival van, amennyiben bios mókolás szükséges, azt úgy írjátok le, hogy elég rookie vagyok.Segítségeteket Köszönöm!
-
ricinus13
senior tag
válasz
MrDerekas #3471 üzenetére
Mivel az ilyenhez nem értek így ez kilőve, max ha valami tutorial van azt végig csinálom, de azt sem tudom hogy hogyan kéne hozzáfogni meg mit kéne csinálni. Ellenben ezt találtam, de nem tudom bele merjek-e fogni, lenullázni nem szeretném a lapot, akkor inkább megy vissza bele a Pentium és keresek egy C steppinges E8400-at.
Ebben amit linkeltem elvileg ebből szed ki néhány dolgot és ebbe pakolja bele.
-
bizoonik
tag
válasz
MrDerekas #3465 üzenetére
Megoldottam
A baj az volt, hogy nem tudta betölteni a BIOS-t miután fel akartam rakni a régit.
Az baj pedig azzal volt, hogy a rendszerindító pendrive-ot MBR partíciós sémába írtam, amíg az UEFI Boot Mode a GPT táblákat kereste. Miután átállítottam Legacy Supportra, mindjárt bootolt a WindowsMindezek ellenére köszönöm szépen a segítséged!
Viszont akkor a következő kérdés, hogy ha a szervizben ráhúzták az új verziót (ezt ami most van) mit állítsak át, hogy a teljesítményem ne romoljon? Vagy csak elég lenne egy Windows újratelepítés?Ugyanis azóta jóval lassabb a gép, és feldobja a kék halálokat, amibből 2 féle van:
a) FAULTY HARDWARE CORRUPTED PAGE
b) DRIVER POWER STATE FAILUREEzen kívül kapok egy ablakot aminek a fejléce: Update Available
Szövege: A paraméter nem megfelelő.Egy egyszerű "Ok" után megy minden tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Mobil flották
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Apple MacBook
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest