- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
janpier #3676 üzenetére
Lehet az UTP kábel gagyi vagy kicsit sérült amivel használja általában, és a másik LAN kártya még képes valamennyi érpáron kapcsolatot csinálni. A telekom valamikor 10 éve hozott nekem egy UTP-ét, itt dugozták össze, viszont kb csak 2 éve jött elő hogy nem teljesen jó, egy gigabyte alaplap gigabites LAN-ja baromi lassan csatlakozott a hálózatra, aztán kiderült, nem voltak jók a színsorrendek már mikor megcsinálták.
-
Livius
őstag
válasz
janpier #3673 üzenetére
Nálam, 10 éve olyan volt pl, hogy egy PCI-os kártya kicsit félig ki volt csúszva, és miatta a windows lassacskán bootolt, sőt valami ismeretlen cuccot is látott az eszközkezelőben. Amúgy ha van normális integrált LAN, akkor full felesleges a külön kártya. A sok integrált cucc miatt ma már nem sok minden kell PCI-osan vagy PCI-expressben bővíteni a gépen szerencsére.
-
MrDerekas
addikt
válasz
janpier #3666 üzenetére
Igen. Volt pár emesi, giga, azusz, asrokk mb tulaj is aki így járt. Ritka, de attól még létező jelenség. Általában akkor jön elő, mikor sok apró fájlt mentene kilépés előtt a felhasználói fiók és hozzá tartozó rendszerszintű adatok között. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján én ide lyukadtam ki, hivatalos okolást meg még nem találtam.
-
janpier
tag
-
MrDerekas
addikt
válasz
janpier #3657 üzenetére
Ahogy a kolléga is javasolja kelleni fog a DOS. Rufush-al készítesz egy bootolható pendrive-ot, amire a FreeDOS-t is ráteszed. (Rufushban kipipálod a FreeDOS előtti kis kockát) Erre másolod rá a bios frissítőjét. Ezután bootolsz a penről, majd parancsként indítod a frissítőt.
-
-
Livius
őstag
válasz
janpier #3651 üzenetére
És floppy? Ha az sincs, akkor a windowsos exe-nek is neki állhatsz, de ha hazavágja a gépet a hulladék windows, akkor csak a floppys recovery módszer megy a leírás szerint. Amúgy a pendrive se biztos hogy full mindegy milyen, érdemes lehet olyannal próbálkozni ami nem sok GB-os, a lehető legkisebb méretűvel kéne próbálni.
-
Livius
őstag
válasz
janpier #3645 üzenetére
Ha még a CD-re kírt verzió sem megy, akkor már csak a floppy megoldás marad a leírás szerint az iFlash-el, vagy el kell játszani vele a BIOS recoveryt a legújabb biosfájlal floppyról.
Amúgy a Biosban nálad nincs ilyen "Instructions for F7 BIOS Flash Update" tool? Azt írja az intel leírás a 2009-nél újabb lapokban van a BIOS-ban egy update tool, amivel a USB pendriveról csak be kell tallózni hozzá a fájlt.
-
Livius
őstag
válasz
janpier #3632 üzenetére
Az ilyen ISO-k nem garantáltak, hogy megfelelően bootlnak majd USB pendriveról. Ki kell írni a lemezképfájlt írható CD-re, normálisan. Sőt nekem volt olyan HP firmware telepítő ISO-m, aminek még az újraírható CD se tetszett, csak CD-R-re kiírt verzióban működött a bootja normálisan.
-
Livius
őstag
válasz
janpier #3630 üzenetére
A letöltő oldal szerint van ISO-ban is frissítés, vagyis egy bootolható CD-t tudsz írni abból az ISO képfájlból, és bebootolható arról egy BIOS frissítő tool. Azt próbáltad már?
Egyébként minden fajta módszerhez van itt az intelnek leírása, hogy hogyan kell lépésről lépésre. Én mindenképpen csak olyanokkal próbálkoznék ami nem a windowsból működik, talán a CD-re kírt verzióban bíznék a legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged