- Bekékült a Pixel 10a
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
janpier
üzenetére
Lehet az UTP kábel gagyi vagy kicsit sérült amivel használja általában, és a másik LAN kártya még képes valamennyi érpáron kapcsolatot csinálni. A telekom valamikor 10 éve hozott nekem egy UTP-ét, itt dugozták össze, viszont kb csak 2 éve jött elő hogy nem teljesen jó, egy gigabyte alaplap gigabites LAN-ja baromi lassan csatlakozott a hálózatra, aztán kiderült, nem voltak jók a színsorrendek már mikor megcsinálták.
-
Livius
őstag
válasz
janpier
üzenetére
Nálam, 10 éve olyan volt pl, hogy egy PCI-os kártya kicsit félig ki volt csúszva, és miatta a windows lassacskán bootolt, sőt valami ismeretlen cuccot is látott az eszközkezelőben. Amúgy ha van normális integrált LAN, akkor full felesleges a külön kártya. A sok integrált cucc miatt ma már nem sok minden kell PCI-osan vagy PCI-expressben bővíteni a gépen szerencsére.
-
MrDerekas
addikt
válasz
janpier
üzenetére
Igen. Volt pár emesi, giga, azusz, asrokk mb tulaj is aki így járt. Ritka, de attól még létező jelenség. Általában akkor jön elő, mikor sok apró fájlt mentene kilépés előtt a felhasználói fiók és hozzá tartozó rendszerszintű adatok között. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján én ide lyukadtam ki, hivatalos okolást meg még nem találtam.
-
janpier
tag
-
MrDerekas
addikt
válasz
janpier
üzenetére
Ahogy a kolléga is javasolja kelleni fog a DOS. Rufush-al készítesz egy bootolható pendrive-ot, amire a FreeDOS-t is ráteszed. (Rufushban kipipálod a FreeDOS előtti kis kockát) Erre másolod rá a bios frissítőjét. Ezután bootolsz a penről, majd parancsként indítod a frissítőt.
-
-
Livius
őstag
válasz
janpier
üzenetére
És floppy? Ha az sincs, akkor a windowsos exe-nek is neki állhatsz, de ha hazavágja a gépet a hulladék windows, akkor csak a floppys recovery módszer megy a leírás szerint. Amúgy a pendrive se biztos hogy full mindegy milyen, érdemes lehet olyannal próbálkozni ami nem sok GB-os, a lehető legkisebb méretűvel kéne próbálni.
-
Livius
őstag
válasz
janpier
üzenetére
Ha még a CD-re kírt verzió sem megy, akkor már csak a floppy megoldás marad a leírás szerint az iFlash-el, vagy el kell játszani vele a BIOS recoveryt a legújabb biosfájlal floppyról.
Amúgy a Biosban nálad nincs ilyen "Instructions for F7 BIOS Flash Update" tool? Azt írja az intel leírás a 2009-nél újabb lapokban van a BIOS-ban egy update tool, amivel a USB pendriveról csak be kell tallózni hozzá a fájlt.
-
Livius
őstag
válasz
janpier
üzenetére
Az ilyen ISO-k nem garantáltak, hogy megfelelően bootlnak majd USB pendriveról. Ki kell írni a lemezképfájlt írható CD-re, normálisan. Sőt nekem volt olyan HP firmware telepítő ISO-m, aminek még az újraírható CD se tetszett, csak CD-R-re kiírt verzióban működött a bootja normálisan.
-
Livius
őstag
válasz
janpier
üzenetére
A letöltő oldal szerint van ISO-ban is frissítés, vagyis egy bootolható CD-t tudsz írni abból az ISO képfájlból, és bebootolható arról egy BIOS frissítő tool. Azt próbáltad már?
Egyébként minden fajta módszerhez van itt az intelnek leírása, hogy hogyan kell lépésről lépésre. Én mindenképpen csak olyanokkal próbálkoznék ami nem a windowsból működik, talán a CD-re kírt verzióban bíznék a legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Örülök, hogy összejött 

ISO az cd-re való. (fw esetében)