Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
Esetleg arrol van valami infod ez kb milyen arban mozoghat?
Ha elkernek tegyuk fel 15kt erte de 20at er a lap akkor nem bajlodok vele, igy jartam. Mar megrendeltem egy b550-est. Sot postara meg nem is gondoltam, avval meg minuszos is a sztori.
Nem keresni akarok rajta, van meg egy 3500xem, ahhoz jo lenne, vagy elcserelnem akar sokkal szerenyebb de matx vagy itx lapra. -
-
kissdani
senior tag
Msi dragon center megtalálta az új biost rámentem a frissítésre végig is ment gond nélkül rastartot kért és azóta nem jön be a kép még a perifériákat se ellenőrzi le nincs bill. Áramtalanítottam éjszakára elem ki táp csati ki jbat rövidrezár minden lehúztam és ennek kombinációja ezerszer és semmi.... Nem tudom mit hibáztam el de valahogy meg kellene oldani....
-
radamsky
senior tag
Befrisitettem.. uj procci benn.. gep elindul.. biosba tudok turkalni, de a windows nem indul el... Poen telepiteni se tudok uj windowst leall... Mielott kivalasztanam mit akarok telepiteni... Visszaraktam regi biost.. regi proci.. ugyanaz.. windows nem indul el...
Valakinek otlet?? -
ricsip
addikt
Elsőre nem a legbíztatóbb irány, de kössz a tippet. Remélem van ennél konyhakészebb módszer is, sajnos ilyen mélységekig már nem áll hozzám közel a BIOS/firmware hacking.
Mondjuk az szép lenne, ha a BIOS binárisba valahogy bele lehetne gyógyítani a Westmere mikrokódot is, a HP meg lesz*phatna így 12-13 év távlatából. Hogy dögöljenek meg amiért nem adtak rá szapportot akkoriban, pedig semmi TECHNIKAI akadály nem indokolta (csak a görény mohóságuk).
De ha már itt vagyunk, akkor már megkérdezném, h. Windows server 2012 R2-höz mi lehetett az utolsó OS-szintű mikrokód update csomag, ami megjelent Nehalem EP-re? Ahogy láttam nekem csak 0x19 fut BIOS és OS alapján is. Az Intel spectre 2018-as áprilisi első PDF-ek meg 1C (pre-mitigation production MCU) és később (2018 augusztusi) már 1D-t (New production MCU) is írtak. Viszont WS2012R2-re ezek már nem jöttek ki. Vagy ne sajnáljam, csak belassítja a fenébe?
-
-
-
Dorian
félisten
Igen, de ez HTPC, nincs hozzá monitor csatlakoztatva, hanem TV és AVR. Film megy Win alól, zene Linux alól hálózaton keresztül egy másik gépről vezérelve. Tehát ha zenét hallgatnék, nem kapcsolnám be a tévét feleslegesen, hogy boot-ot választhassak.
Tényleg nem általános az, hogy automatikusan arról bootol, amit elsőnek megtalál azok közül ami be van állítva? -
-
duo
addikt
most újraflasheltem a legfrisebb biost. úgy hogy előtte bios defaultsra raktam.
most a proci netezés közben 25 fokos szobában 36. youtube közben 40-42. i5 5600T
cpu terhelés 25-30%
turbo kikapcsolva. kell aggódnom? (egy laptop venti van a gépházben és egy mezei aluborda.
paszta kryonaut, proci delidelve szakemberrel, conuctonauttal. -
-
Aryon87
félisten
Pedig már 2x feladtam és közel jártam hogy a gépet repítsem ki az ablakon
A winowsos telepítés lett végül. Eleinte az se akart összejönni, mint kiderült a kompatibilitást kellett beállítani neki. Win7-es kifagyasztotta a bootolás elején, a win8 verzióval egyből indult.
Viszont most olyan gondom lett, hogy a ramok nem dual channelban mennek, hanem single channelben...
Majd szétkapom, kiveszem a procit és vissza. Elvileg ez a megoldás. -
Fido01
aktív tag
Köszönöm a tippeket, közben kiderült, hogy idióta vagyok egy fél napja rágódok a kérdésem, majd most vettem észre, hogy a CPU debug Led világít csak ugye nem olyan jó a szemem...
Ez sok mindent megváltoztat mert akkor lehet hogy hibás a CPU ( vagy azzal be sem kapcsolna a gép egyáltalán?) -
bexinho23
őstag
Igen, secure boot disabled. Egy próbát megérhet, de gondolom ha a windows recovery tiltva van, akkor a tiltott dvd rom és hdd-t sem fogja figyelembe venni. Csak az usb-t kéne, de arra meg ha reagálna is, gyorsan kikapcsol. Így szerintem a dvd olvasó sem tudna felpörögni.
-
bexinho23
őstag
Ez a problémám nekem is. Hogy az elmúlt 3 napban feltúrtam az internetet és a lehetséges összes fórumot, hozzászólást átrágva sem tudom, hol rontódott el a dolog. Mindenhol mást írnák, máskor loopolt be. Volt akinél a prioritynél szállt el, mint nálam.
Pedig teljesen logikus, hogy ha bios-ban elmentődik a sorrend (usb-k előre, hogy erről bootoljon), akkor újraindítást követően ne a windows repair /recovery induljon, és ne fogadjon a bios-ban a mentés előtti sorrend (elől két helyen windows repair / recovery).Mert jelen esetben ha a sorrend vissza is állítódott, a tiltott boot opciók tiltva maradtak. Így most a tiltott windows repair / recovery-t próbálja bootolni, de nem tudja. Viszont nem lép tovább, hogy nem tiltott usb bootot találjon.
Amúgy semmilyen gombra nem reagál. Én már minden gombot, gombkombinációt, usb billentyűt, hard resetet végigpróbáltam... A bios flash-en és cserén kívül szerintem már minden lehetséges dolgot átjutottam.
A probléma az, hogy 2 msp-re megjelenik a samsung logó, usb port felvillan (ha van benne pendrive), ventik elindulnak, majd kikapcsol. Aztán automatikusan kezdi újból. Bekapcsol, ....
-
bexinho23
őstag
Nem tudom mennyire megoldás számomra, mert én nem fekete képet kapok, koránt sem ilyen előugró menüablakkal, hanem egy Samsung feliratot, ami 2 msp után eltűnik. Gombnyomásokra semmit nem reagál (még usb bill-re sem), bár ezt korábban sem tette, bioshoz nyúlást megelőzően. Mint írtam, akkor csak a recovery bootolt be.
-
csakdzsó
tag
-
mark777
csendes tag
-
GeryFlash
veterán
Nem jött be, HP SoftPaq Download Manager gyönyörűen kilistázza az elmúlt 10 év összes HP gépét, aztán kiírja, hogy bocsika ehhez nincs driver. HP oldalán fent van két bios is, azt kéne valahogy megoldani hogy bootoljon róla a gép. Esetleg ha dvd kiírom az lehet megoldaná? Csak nem tudom hogy, dataként nem fog róla sztem bootolni, isoként meg ugye nem lehet.
-
GeryFlash
veterán
Értem.
Csak azt másoltam (ami a képen is van), az sw51243 mappa fájljait nem, mégsem megy.
Innen töltöttem le, a bios kategóriáján belül van egy Business Desktops BIOS Utilities fájl is, próbáljam meg azzal?Bootme mappa (ami a vidiben van), abban minek kéne lennie? Nekem a FreeDOS for Pendrives fájl kicsomagolt root mappáját jelöltem ki.
-
IstvánLászló
őstag
Szia Thrawn
A laptopom pontos leírása.
Köszönöm hogy
Laptopom bios csipjét szeretném frissíteni.
Nincsen a biosban processzor,ram,ventilátorra,beállításai lehetőségem.Létezik valami megoldás erre,mert nem találtam infót menü eléréséhez.
A laptopot nemrégen kaptam és kellene hozzávaló új bios.
Processzort és rammot cseréltem.
Model no:EF6,Fujitsu siemens amilo pro V8010dBIOS típusa Phoenix
BIOS verzió 1.06E
Rendszer BIOS dátuma 10/19/05
Videó BIOS dátuma 09/27/04CPU típusa Mobile Intel Pentium M 755, 2000 MHz (20 x 100)
CPU alias Dothan
CPU stepping B1
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2
Eredeti órajel 2000 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 20x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB
L1 adat gyorsítótár 32 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)Északi híd Mobile Intel Alviso-G i915GM
Intel platform Sonoma
Támogatott FSB sebességek FSB400, FSB533
Támogatott memóriatípusok DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM
Maximális memória mennyiség 2 GB
Revízió 04
Tokozás típusa 1257 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 37.5 mm x 40 mm
Magfeszültség 1.5 V
TDP 13.9 W
In-Order Queue Depth 12Memóriavezérlő
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)Memória időzítések
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 9T
Refresh Period (tREF) 7.8 usHőmérsékletek
CPU 66 °C (151 °F)
FUJITSU MHT2060BH 42 °C (108 °F)A hőmérséklet szerintem magas mert a ventilátorra rövid-időre kapcsolódik csak be.
Újrapasztázás megvolt hűtőborda biztosan helyén van jól érintkezik a cpu-val.Üdvözlettel:István László
-
IstvánLászló
őstag
Szia Thrawn
Köszönöm szépen korrekt válaszodat,tehát ezért nem találtam semmilyen információt.
BIOS típusa Phoenix
BIOS verzió 1.06E
Rendszer BIOS dátuma 10/19/05
Video BIOS dátuma 09/27/04A bios-ról ennyi az összes infóm ha frissiteni szeretném ugye letudom menteni.
Üdvözlettel:István László
-
dealerman
aktív tag
Reset + bekapcs folyamatosan tartva se segít rajta,találtam youtube-n olyat,hogy kb 10 másodpercig a bekapcsot kell nyomni,eredménytelenül
Memó nélkül,sípolja is a hiányát,de érdekes akkor kb 5 másodpercig marad bekapcsolva !
Holnap szerzünk bele valamilyen ősrégi cpu-t,abba bízok,hogy nem bír így semmilyen c2d-vel
-
makaedit
csendes tag
siker.
nemsok változott.
DE,ami lényeges, nemcsipog a proci miatt,és nem is ír hibát.
csak tegnap hoztak egy giga lapot...örültem mint állat.összeraktam.bekapcs.szépen ujrainditotta magát...uj eszközök...
éééss nemindult el.2 órán keresztül szivtam vele...de kuka a lap.így maradt ez...mostmár marad is
-
looser
addikt
Hú, ez remek, köszönöm! Nem találtam rá erre az oldalra. Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy annak ellenére, hogy sötét marad a képernyő (tehát már az eddigi boot lehetőségeket sem kínálja fel (aka Bootblock bios), akkor vajon felismeri-e a bootolható médiát. Csak a led villog, semmi sem jelenik meg a képernyőn...
Majd beszámolok :-) -
looser
addikt
Nem megy sajnos, azonnal azt csináltam, de igazából nincs mire visszaállnia. Lehet, hogy a gyári frissítés volt hibás? Izgultam nagyon, egy usb-s floppyra tettem mindent (rawrite-tal kiírva az image-et, mert végül cd-ről nem bootolt be), erre még rá kellett másolni a bios.rom file-t és freedos-t betöltve szépen végigment, kb. 3 perc alatt. Reboot és csak villog az előlapon az egyik led, annyi sem jön már vissza, mint az első sikertelen frissítés után. Utánanézegettem kicsit és van 1-2 hajmeresztő megoldás, de az első kör az lesz, hogy egy ugyanilyen gépnek lementem a biosát. Lehet, hogy eleve azzal kellett volna kezdenem. Na mindegy, nem nyavajgok, jövő héten nekiesek újból. Köszi mindent :-)
-
looser
addikt
Holnap próba :-)
Egyik fórumban írták, hogy ez egy olyan területéről töltődik be a biosnak, amelyet egy frissítés nem ír felül. Igazán remek gondolat s ahogy elnézem már 1x éve is létezett. Reménykedem, céges gép, az egyik nyomdászunké, aki szabin van, szerdáig meg kell oldanom... Köszi -
looser
addikt
Igen, én is így érzem, ha minden igaz, akkor a csomagban található image-el és awflash.exe-vel egy bootolható cd-re kiírva talán még visszaállíthatom a gépet...?! Mert a cd kivételével a többi eszközt nem ismeri fel. Ezerszer frissítettem biost, de még sosem halt el eszköz a kezeim között. Jó tanulság: ugyanígy folytatom a jövőben is :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged