Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewloxy
tag
válasz
Pyttawrx #4650 üzenetére
Köszi .
igen Vártam eleget egy órát kb szerintem miután kikapcsoltam, Mert tudtam hogy nem lehet megszakítani , de olyan gyorsan fekete képre váltott és kikapcsolt a monitor hogy tudtam ez nem normális.
Kérdésem az lenne hogy az normális hogy egyáltalán nem kapcsol be a számítógép egy ilyen bármilyen okból kifolyólag nem sikerült bios frissítés után?Ha az alaplapból kiveszem az elemet az segíthet?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Pyttawrx #4576 üzenetére
Na igen, de mint említettem, a korábbi gépemen már bő 10 éve béta bios fut ( azóta sincs újabb hozzá ) és hiba nélkül teszi a dolgát.
Na de mindegy is, mint írtam, fel tettem utána az egyel korábbi, de stabil verziót, amivel megy rendesen (majdnem).
Egy dolgot leszámítva, hogy baromi lassú a rendszer indulás.
A bekapcsolástól számítva, majd 8-10s, mire megjelenik a post képernyő, addig semmi, utána kezdi tölteni a windowst. A teljes betöltés, mire eljutok az asztalig, bő 40-45s.
Mindezt egy alig egy hónapos rendszerrel.
Egyéb okok miatt, 2 napja újra kellett telepítenem a korábbi i7-4770-es gépemet. Friss Win 10 Home van rajta, lefrissítve ahogy kell. Kb. 7s mire a bekapcsolástól eljutok az asztalig jelenleg! Ennyi idő alatt, a mostani gépemen ( ami fényévekkel gyorsabb elvileg ), a post képernyőig nem jutok el!
Már mindent is néztem, állítottam a biosban, de nem jövök rá, mit kéne állítanom benne. Az a poén, hogy az eredeti biossal, ezen is másodpercek alatt kész volt a bootolás, csak frissítés után lett ilyen lassú. A CPU mikrokód frissítés miatt, muszáj volt frissítenem ugye, egyébként nem tettem volna.
Ahogy olvastam, ez egyébként egy sokakat érintő hiba, legalábbis az Asusos fórumok alapján. Még Tecsős videók is vannak róla.
De megoldást, nem nagyon láttam eddig. -
zoltan75
tag
válasz
Pyttawrx #4540 üzenetére
Sajnos fizetős! Meg ki tudja ha indítasz ott egy témát mikor foglalkoznak veled és ha akkor mikor talál rád egy hozzáértő,aki hajlandó készíteni egy tiszta biost.
Irtam a HP hivatalos oldalán is a forumba,ott le is tíltották a témát 5perc alatt
Badcaps.net sok-sok oldalon túl vagyok már...... -
-
zoltan75
tag
-
pacni120
tag
válasz
Pyttawrx #4530 üzenetére
Szia!
Igen, elsőre nekem is félrevezető volt a dolog, kicsit hülyén van megfogalmazva a mondat.
Egyébként simán felment a legfrissebb (nem béta) bios az 5000-es procival.
Amúgy még mindig nem értem a ryzen gépeknek a ramokkal való viszonyát. 2 órán keresztül cserélgettem össze-vissza a ramokat és CMOS-oltam közben, de nem akart postolni a gép csak 1 stickkel. Aztán a 101. próbálkozásra - ami pont ugyanúgy zajlott mint az azt megelőző 100 - simán indult 2 stickkel, utána pedig az XMP profil is... (a másik 2 stickkel már nem volt erőm vesződni)
-
Thrawn
félisten
válasz
Pyttawrx #4514 üzenetére
Mármint ezen kívül? Nem egészen értem mire gondolsz.
-
MikiLóS
tag
válasz
Pyttawrx #4014 üzenetére
Nem segített.
Annyi a változás, hogy amit anno kikapcsoltam RGB világítás az most újra villog.
BIOS -ba nem tudok belépni Windows sem tölt be.
Elemet is kivettem jó 40 - 60 percre, aztán visszaraktam és jó sok gondolkozás után elindult a gép de a hiba még mindig ugyan az. nem tölt be még a BIOS sem.
Hibahangjelzés a következő: egy alap, hogy "rendben van a gép" bekapcsolását követően aztán, 1 hosszú és három rövid csipogás. megnéztem, hogy mit jelent, valahol videokártya problémát máshol meg Hiba történt a billentyűzet inicializálása során hibát írnak erre a hangjelzésre.
Attól szarodott el, hogy a BIOS -ban matattam.
Mi a franc baja lehet? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Pyttawrx #4002 üzenetére
> t570-es lenovo, ...
> szeretném pendrive-ról flashelni. Recovery Bios Update-t csinálni.
> ...
> Nem kezdi el a pendrive-ot olvasni.
> Lehet van valami trükk, pl bios file elnevezés.. stb,
> csak én nem találom a leírást.több variáció van ..
de ha az ISO nem megy USB-ről[1] .. akkor egy DVD-t kell írni belőle ..
Az ISO-nál lemezképet másol, nem kell megadni file elnevezést, ezt már eleve tartalmazza.
https://pcsupport.lenovo.com/ch/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-t-series-laptops/thinkpad-t570/downloads/ds120369[1] A Thinkpad bios-t állítólag El Torito formátumban kell kiírni; csak akkor működik ( akár USB-ről is )
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-S-Series-ThinkPad-Yoga/Bootable-Bios-Update-Not-Working/td-p/3495581olvasgasd azért át a lenovo.com fórumait ... hátha találsz jobb választ.
és óvatosan !
-
MrDerekas
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL T40 EMC Szerver
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged