- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
janpier
tag
Utólag meg kérdeztem ,és elvileg nem volt jó az alaplapi lan. Én ugyebár csak bios update után próbáltam, nekem meg jó volt. Tehát, lehet hogy a bios update tette helyre a lant. Bár ez már csak találgatás.
Most, lekopogom, jól megy a gép. Rendeben üzemel az "új" quad procival. Tehát, megérte a fáradozást; bárcsak a recovery móddal kezdtem volna.
Köszönöm még egyszer nektek, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok... természetesen a kedves családtagjaitok részére is. -
janpier
tag
válasz
MrDerekas #3669 üzenetére
Jóval lassabban jön be a post, mint az előzőn. +A hardver monitoring részt nem tölti be. Ez egy kicsit meg lepő, de a többi menüpont az rendben van.
Kiír mindent ami rá van kötve helyesen.
Csak az a baj, hogy az előtte lévőn nem néztem meg.
Amúgy sem lenne jó az ami volt, egy vagy kettővel régebbi jöhetne csak szóba, a q9300 miatt. -
janpier
tag
-
janpier
tag
válasz
MrDerekas #3658 üzenetére
Köszönöm, mind a kettőtöknek az igyekezetet.: Livius
MrDerekas
Sajna parancssorból sem indította el... vagyis elindította, de ugyanúgy nem lépett tovább, a fent látható második képen lévő üzeneten.
Meguntam, felraktam recovery módban. Milyen érdekes, csont nélkül fel ment. Úgy ahogy kell, nulla hibaüzenet. Simán USB-ről, hála a gyors pendrivenak 1 percig sem tartott.
Bár személy szerint nem értem miért nem töltötte be a cash memóriából. Lehet a ramok miatt, de már feleslegesen is gondolkodom. Azért kicsit birizgálja a csőrömet.
Bár az "új" bios elég lassú, remélem egy két beállítás lehetőséggel tudok gyorsítani a post-on.
Most jön a könnyebb rész, megy bele a quad... -
janpier
tag
Ó annyira nem akartam bonyolultan. Az intel oldalán láttam, hogy az ISO-hoz volt írva cd/usb. Csináltam egy bootolható pen-t az iso-ból. Azzal próbálgattam. Most már én is néztem, hogy van sok megoldás. Majd végig próbálom őket, remélve hogy valamelyik bejön. ... de előtte végig nyálazom a bios beállításokat. Már szóltam is neki, hogy hozza át a gépet, ne kelljen ide oda mászkálnom...
-
janpier
tag
Nem találtam, de az az igazság, hogy nem is kerestem. Szerintem át nézem apránként a bios beállításokat.
Lehet hogy van beállítva alapból valami biztonsági dolog.
Amúgy nem az enyém a gép, azért ilyen nyögve nyelős. Haver gép, csak én szoktam vele foglalkozni.
(Azt azért megjegyzem, hogy állandóan szívok a gépével. Másnál minden megy ahogy kell. Neki meg minden változtatásnál órákig vagy napokig szívok hogy jó legyen. Múltkor is a hdmi kábelt kellett meg faragnom, hogy jó legyen az újabb vga. No de mindegy is nem fárasztom az agyadat...)
-
-
janpier
tag
Akkor köszönöm még egyszer a tanácsot.
Meg próbálom, kiírom cd-re. Szerencsére maradtak még itthon tartalék CD-R lemezeim.
Érdemes esetleg az elemet kivennem a lapból? ( Feltéve ha nem lesz jó a cd-s megoldás. )
Egy külföldies oldalon találtam egy hasonló problémát, neki pl. megoldotta. ( Bár azt nem írta hogy a boisban használta volna a default beállítást... )
Holnap vagy holnapután újra nekiugrok a dolognak, remélem csak hálálkodni térek vissza hozzátok. -
janpier
tag
USB-ről próbáltam az ISO-t. Szerintem CD-ről is ugyanaz lenne, vagy próbáljam meg úgy is?
Köszönöm, nézegettem már, de konkrétan ilyen "hiba" jelenséget nem láttam leírva, vagy nem vettem észre.
Betölti a firmware-t a cash memóriába, de nem indul el a flash. Újraindítás után, amikor el kellene indítania a flash-t, akkor kis várakozás és tovább lép.
Én egy alaplapi beállításra gondolok esetleg, azért írtam ide; hátha találkozott valaki ilyennel. -
janpier
tag
Sziasztok!
Kis megvilágításra lenne szükségem. Előre is köszönöm, ha lesz aki közelebb visz a megoldáshoz.
Megakadtam egy Intel DG33BU alaplap bios frissítésével. Jelenleg egy 2007-es ( 0293 ) van az alaplapon.
Egy core 2 quad q9300-as kedvéért kellene rárakni a legutolsó biost. ( 2010-es; 0572 )
Próbáltam a flasht windows alól, illetve usb-ről is. Betölti a bois frissítést, de amikor el kellene indulnia akkor nem csinál semmit. Windows-os indítás esetén, kis várakozás után betölti a wint, kiírja hogy ok a flash; de természetesen nem történik frissítés, mert nem is látszik hogy csinálná. ( Csak kicsit tovább van fekete képernyő bootolás előtt. ) Usb-ről való bootolás esetén, végig megyek a lépéseken, és amikor indítania kellene a flash-t, újraindul a gép. ( Itt azért több a várakozás, de a flash itt sem indul el. )
Alaplapon a default beállításokkal próbáltam.
Már több alaplapnál frissítettem biost; windows-ból, usb-ről, cd-ről, még régen floppy-ról is. Eddig nem volt soha gondom. Néha volt cidri az áramszünet miatt, de mindig összejött.
Sajna még inteles alaplappal nem kellett csinálnom, ezért kérném a nálam tapasztaltabb fórum társak segítségét. Lehet hogy van a bosban valami beállítás, amit nem vettem figyelembe...
Elnézést a sok írásért, de próbáltam bővebben leírni.
A válasz(oka)t előre is köszönöm.üdv.: janpier
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Horizon Forbidden West
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest