- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
netzoli
tag
válasz
Rruuer #17275 üzenetére
Figyu, én nem akarlak lebeszélni róla. Nekem aztán teljesen mindegy. A fotózással meg ne hasonlitsd össze. Mert veszel egy gépet pár tízezer forintért. Azt még az asszony is szó nélkül hagyja, mert bárhol tudod használni. Utána letorrentezed a PS-t, ami szintén nem kerül befektetésbe. Utána már csak rajtad múlik. Egyébként, ha már fotozás kiváló PS alternatíva az Affinity Photo, ugyanzt tudja csak 50$-ért és ez nem éves, vagy havi hanem egyszeri díj.
De ha elkezdessz otthon BGA-zni ahhoz kevés a pár 10.000 ft. De tényleg. Csak magadat fogod szivatni, mert vagy nem jön le az IC vagy elégeted. Keress valakit, aki megmutatja és elmondja, elmagyarázza kb. mivel jár. Próbáld ki. Másik kérdés, hol fogod csinálni garázs, műhely? Mert büdös füsttel jár együtt. Főleg ha valami jó kis folyasztószert használsz hozzá. Az asszony kirak. Lakásba, házba nem való és ha nem jön be az égvilágon semmire sem fogod tudni használni.
-
netzoli
tag
válasz
Rruuer #17270 üzenetére
Fontos kérdés, hogy hogyan állapítod meg, melyik IC a hibás? Azon lépjünk túl, hogy csíkozódik a kép. Ha van ilyen irányú rutinod, az sokat segít. Ha nincs és csak van pár 'laposod', akkor szerintem engedd el az egészet, mert csak nyűgöt veszel vele a nyakadba. Mert a kép nem mindig csíkozódik
Akkor inkább menj el Attilához és megmutatja neked, sőt szerintem még oda is enged, miközben kortyolja a frissen kapott nedüjét!
Persze értem, hogy jó játék, kipróbálod, 'megcsinálod', stb... De utána visszateszed a polcra vagy inkább eladod, mint jó gépet a jófogáson? Mivel időt, energiát, pénzt ölsz bele nyilván az utóbbi és a probléma itt kezdődik, amikor felhívnak, hogy figyelj már cimbora, ez szar... Mit válaszolsz: Bocs, de nálam jó volt! ?
Viszont ha komolyan gondolod és veszel rendes eszközöket és a hibás IC-ket cseréled sorba újra, akkor már jó úton fogsz járni. 20-30 után már némi rutinod is lesz. De ezen a szinten ez már üzlet.
Összegezve, ha unatkozol akkor inkább vegyél egy horgászbotot és menj ki pecázni, mert ott több sikerélményed lesz és egyébként is a hal egészséges!
-
Tamás9x
őstag
válasz
Rruuer #17266 üzenetére
Gyakorlott kézzel egy hőléggel, is lehet BGAzni... de, ha kezdő vagy akkor ez egyenes út ahhoz, hogy megutáld az egészet... Ergo marad a jobb gép... így is úgy is el fogsz pazarolni annyi "tanuló" pénzt, hogy a végén rájössz egyszerűbb lett volna megvenni a jobb gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest