- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #10048 üzenetére
Semmi ilyen nincs,csak beszelgettuk itt paran,hogy vajon hogyan ellenorzik a cegek ha egy munkas azt mondja van eretsegilye vagy szakmalya.
Persze anelkul hogy bemutatnad a bizidet
De mi is erre jutottunk hogy valami hivatalos helyen (okmanyiroda,onkormanyzat stb..) tudja csak ellenorizni. -
JSHammer
tag
válasz
ielektros #10049 üzenetére
komolyan mondom
ha rázod a lapot csörög a chip alatt
hallani hogy gurul benne és ha vízszintben van a lap akkor megáll
hát jó elvileg a hőlégfúvót olvasztásra és festékégetésre találták ki elsősorban ahogy én olvastam
de azokon nem nagyon volt hőfokszabályzás
mint itt az újabb termékeken
-
wintervision
csendes tag
válasz
ielektros #10025 üzenetére
Szia. Sajna azon mar tulvagyok. Pram nvram reset install lemezes probalkozas... A tortenet reszletesebben ugy nez ki hogy mikor hozzam kerult kb egy honapja relativ rovid hasznalat utan brutalisan lassult es fagytak a programok. Utana neztem es lattam hogy ki szoktak faradni a kondenzatorok a tapban es az alaplapon. Szet is dontottem, es csodak csodajara volt is pupos kondi. Egy a tapban egy pedig a lapon a ramok es a heatsink kozeleben. Illetve lattam hogy kettot mar csereltek a pupos mellett. Eloszor a tapban levot csereltem ki, es meg javult is de meg mindig lassult hasznalat alatt. Mikor megerkeztek a laphoz rendelt elkok akkor jott a fekete leves. Feltem hogy megegetem a nyak ot ezert ugy csinaltam hogy nagyon ovatosan, ide-oda hajtogatassal levettem a beteg elkot es a megmaradt labakra pottyoltem az ujat. Ezt nem vegleges megoldasnak szantam csak a teszt kedveert. De sajnos mikor osszeraktam akkor mar az ujonnan jelentkezo hibaval bootolt. Azota veglegesitettem a kondit+ kicsereltem meg vagy hatot de a hiba ugyanaz.Parszor kiszedtem mar elotte az alalapot ujrapasztazas es heatsink tisztogatas miatt, igy gyanakszom arra is hogy esetleg a GPU forasztasa adhatta meg magat. Elnezest hogy ilyen hosszu lett....
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
ielektros #10003 üzenetére
Én is pont így tettem hisz első gondolatom az volt,hogy túl melegszik.. kitakarítottam,téglásra keményedett gap pad-et cseréltem zselésre viszont átlag használatnál nem kapcsolt ki.Utána láttam(aida64) még úgy is nagyon melegszik ráindítottam a tesztet és pukk.. utána cseréltem rézre mindent.
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #9929 üzenetére
legalább egy kicsit megéledtek a dolgok a hülyeségemre
K50AB ben 4 vezetékes venti van. 2 alkatrésszel meg lehet oldani a hőmérséklet függő venti vezérlést. 1 pic 1 hőmérő 20perc
De ha bárkinek van értelmesebb ötlete, hogy ez vagy az az smbusos hőmérő szokott megrohadni, akkor azt szivesen veszem
Konkrétan az a terv hogy lecserélem az 1-2 alaplapi smbusos hőmérőt, aztán kbc-t és ha nem javul a dolog tákolok valamit. -
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
ielektros #9773 üzenetére
NEEEM nem.. hitelrontás szándékával írtam,soha nem szoktam és nem is írom be kitől mi jött..
Belátom hülyeség volt idézni az ismerősöm szavait,nincs semmiféle konkurens szándékom feléjük, mivel...Garancia bizonyítás megvan fejelve egyedi garmatrica van még pluszba.De az illető régóta ismerem,sőőt még nála vásároltam anno..
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #9716 üzenetére
Ha szigorúan a "logikát" nézed akkor a multi level cell akárhány bitet jelenthet cellánként.
Némi túrkálás után a neten arra jutottam, mind a kettőnknek igaza lehet, mert van ahol így van ahol úgy találom meg, annak függvényében hogy mit akarok bizonyítani
Pl a micron oldalán is találtam mind a kéttőnk igazára infót, ugyan ez wikin.
Ha valakit érdekel a téma, annak ajánlom ezt -
gliga69
tag
válasz
ielektros #9716 üzenetére
akkor a samsung is Hülyeséget ír. De most már csak utána járok a dolognak, mert tényleg úgy tudtam ahogy írtam.
-
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #9593 üzenetére
a szívem összeszorul, a szemem könnybelábad
,
Találtam a játszós dobozomban két ilyet ( Szürkét ) ez fogja mérni a hőmérsékletet -
f27
senior tag
válasz
ielektros #9510 üzenetére
Nyilvan minoseget kernek a penzukert,es nyilvan nem vesznek meg sz@rt.
Csak jeleztek nekik kell ha osszejon a dolog valoban.de gyakorlatilag beszelhetunk napestig a kinek mi jo mi nem mi felesleges mi nem.
A vegeredmeny a lenyeg.
Es egyenlore meg seholsem tartok csak almodozokMukodik rendesen vagyis majdnem rendesen.
Ez a rohat botkormany annyira nem jominosegu es nem akar mindiig visszaalni full kozepre.
Ha nem all vissza akkor meg nagyon lassan mozorog a motor.
Meg finomitani kell de amugy tokeletesen dolgozik -
f27
senior tag
válasz
ielektros #9504 üzenetére
Igen de en nem csak az itteni velemenyeket veszem figyelembe,hanem azokat pl akik mar most elorendeltek belole.
Meg kesz sincs de van kapasbol 7 vevom ha fel millanal megal a gep
100szervizbol 1 forumozik aki eszreveheti a felesleges ,nem felesleges funkciokat.
Mellesleg keszen van a motorvezerlo elektronika is.
Majd csinalok kepet es mutatom -
gliga69
tag
válasz
ielektros #9501 üzenetére
szerintem a joyal mozgatható felső melegítő az értelmetlen feleslegesség megtestetesülése. Azt hittem hogy ic leszedést akarsz csinálni.
itt találsz egy értelmes házi gépet, szerintem nézelődj még ilyen téren!
Feri, kérlek oszd meg pontosan hogy miket vársz az építendő gépedtől, kb ahogy a srác is kezdi a fórumon. -
f27
senior tag
válasz
ielektros #9481 üzenetére
500k ra lesz belovel
Vegyuk sorra a sok megjegyzest...
42cm husszu vagyis 5 cso egymas mellett kb 30x40cm alaplapot tud elomelegiteni max.
Ez nem olyan veszes.
Cnc minek es hova?
Az alaplap fix helyen lesz vagyis nem lesz hatalmas asztal helyette a forrasztofej gfog mozogni X Y tengelyen.
A cnc vezerles ennek motoros vezerlesehez fog kelleni,ami egy botkormannyal fog mozogatni.
Mi is volt meg?
Ja belog a pecsem a kepbe?
Ez mibol jott le? A muhelypapucsombol indultal ki ami epp nemvol a labamon,vagy a szeken levo ruhadarabbol ami a kep aljan latszik,es szinten nem rajtam volt?
Kov hetre szerintem mar tudok mutatni ezt azt belole megint -
gliga69
tag
válasz
ielektros #9489 üzenetére
sejtettem, hogy azt akarja megoldani, csak az alapfogalmakat akartam tisztázni, hogy mi az a cnc.
Chip leszedést én is akarok csinálni a low cost gépbe, mert modellező szervók kellenek vákuum meg egy rugalmas tag, de a visszarakást, inkább kihagyom, mert ahoz képfeldolgozás, meg pc kell -
gliga69
tag
válasz
ielektros #9483 üzenetére
tyhúúú pneumatika is lesz
erről lemaradtam.
CNCtalán ez is megér pár szót, mert már olyan rég volt és fel kellene eleveníteni a CNC pontosan mit is definiál. Arra emlékszem hogy computer numeric control és hogy rohadt egy elbaszott nyelve van, vagy legalábbis technikusin utáltam, de így visszagondolva ha jól emlékszem funkciókód, argumentum
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #9469 üzenetére
Eléggé biztossá vált hogy megépítem én is a bgazó gépet. Én alulra 1KW-nyi halogént rakok, aztán meglátjuk milyen lesz. Felülről meg meleg levegő.
Gondolkoztam a kvarc csövön, de ez low cost projekt lesz.
Valamiért tényleg azt látom hogy a nagyobbak is elkezdtek kvarcot használni, a vegyes előmelegítés miatt (infra+meleg levegő).
Valamiért nekem a http://www.martin-smt.de/ oldalon található gépek jelentenek referenciát, és 3-4 éve még ők is halogénnel melegítettek alulról, de az új gépeik kvarcosak. asszem hogy 1,5-3KW ot használtnak előmelegítésre.
Esetleg valakinek van tapasztalata a halogén előmelegítéssel? -
f27
senior tag
válasz
ielektros #9447 üzenetére
Nemtudom egyrol beszelunk e de en arrol a futesrol,beszelek ami szinte minden infranak titulalt keramia futotesben van.
De hogy nebeszeljunk el egymas mellett.
Ir6000 ben levo betetek sosem voltak infrak.
Nem egyet szetortem mar es mindben egy cekasz volt ,semmi koze az infrahoz.
Minek a 4kw futes? Nem azert mert kiakarom hasznalni!
Minek nekem kozel 700fok? Semmire.
De nezuk csak,a mostani gepembe 6x1200w qvartz cso van. Minek ide 7kw? Semminek megis itt van
Van itt eistein futotestem is,sajna abba is cekasz van. Vagy lehet nekem kamus verzio van? Ha van infra fele torott futotested,mutasd mar meg mivan a kozepebe,mert lehet meg sosem lattam infra futotestet ilyen gepeken,kiveve az a regi telefonos fajtat ami vilagit es semmire sem valo -
netzoli
tag
válasz
ielektros #9316 üzenetére
Én régebben alkatrész fotózáshoz használtam ezt a kamerát. Csak nem volt elég részletgazdag a végeredmény. Viszont nagy előnye volt, hogy gyorsan lehetett vele haladni és mindig élőben láttam a kimenetet, majd azonnal a gépre mentett. De utána csináltam egy fotósátrat, lámpákkal és egy normál fényképezőgéppel fotóztam tovább. De ez se az igazi. Olyat szeretnék, ami ötvözi a két megoldást egyben. De jelenleg még nem találtam...
Ez állítólag még jobb, mint a Studio. Logitech HD Pro Webcam C920
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #9162 üzenetére
Nincs vele bajom meg lesem irom,mint markat.
En csak furaltam ennyi.
Nyilvan kalibralas utan tutira pontos lenne.
Nekem fluke a labor tapom is, es szeretem egyre jobban
En azon is gondolkodtam hogy nagyobb kndit kellene merni lehet ennyire a legalso hatarahoz kicsit pontatlan mivel 1nf-tol tud merni.
Az ellenallas jonak tunik feszko is. Stb... -
f27
senior tag
válasz
ielektros #9160 üzenetére
Igen,csak azert baxa meg az annyat az ilyen gyarto,hogy megveszel egy draga muszert es utanna meg szenvedj/fizess hogy bekalibraljak?
Regi fos muszerem meg atom pontos es sosem kell kalibralni?
Most hova a pecsembe vigyem kalibraltatni?Delvo csavarosodrol szurjal mar nekem egy kepet.
-
Kocska89
tag
válasz
ielektros #9143 üzenetére
Valami talán cég felszámolás, aztán haver kapott pár cuccot nesze itt van agyad el! Szóval csak viszont eladó volt a srác.
Ha lesz még szóljak ?
Meg egy húú most fejből meg ne mondom a nevét/típusát 24V csavarozót vettem ( ami lóg le innen onnan, operátor meg vadul csavarozza vele a munkadarabot telefon, stb) az ipari kivitel nyomaték állítós, kefés motoros cucc. De made in japan. Bitet kell szerezni hozzá. Szintén 5000 be sikerült.
Volt még programozható kép generátor, 2db ayoue hőlég, csavarozók. Meg aszt hiszem 2db JBC stand Azt hiszem ilyen:
-
bbarna
tag
válasz
ielektros #9133 üzenetére
Én nem tudnám megszokni, hogy nem a kezem fele nézek, amikor dolgozom.Munkához csakis analóg mikroszkóp, digitális pedig ellenőrzésre v. dokumentálni, de ha van normális analóg, azzal is megoldható.
Lényeges szempont még a normális állvány, mint amilyen gliga69-é is pl.#Benji77- Neked milyen csodád van 20 cm-es fókusszal 50x-es nagyítással?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged