- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #12259 üzenetére
Nem kell magyarazkodni, en csak probaltam jelezni, hogy mas a velenyem es nem ertettem amit irtal. Nem akartam en kotekedni. Ellenben erdekelt, hogy miert tartod nem jo minosegunek a MacBook-okat es nem ertettem, hogy mit jelent az, hogy nem felhasznalokent tekintesz ra. Nyilvan en sem ez itt egy szervizes forum nem a "milyen notebookot vegyek" topik
En csak beszelgetni akartam de latszik, hogy elfogult vagy. Amit nem akartam hagyni itt a topikban az csak az a buta inteligens szervizeshez nem melto megnyilvanulas, hogy a macbook szar es szarul javithato. Aki nem ismeri ne mondjon semmit. De negativot mondani badarsag a mai PC felhozatal mellett. Nehez jobb minosegu HW-t talalni. Es akkor ismet kihangsulyozom, hogy az alaplap es annak a kavithatosagarol beszelek esetleg a tokozas megbizhatosagarol.
Amugy ha a szervizesek egymas kozott kifejtik a velemenyuket az nem kimondottan negativ vita.. Szoval hordozhat boven ertekes informaciokat. De ebben az angol nyelvu forumok elorebb jarnak nalunk.
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #12247 üzenetére
Baromsag. Ha a notebookok frontjan maradunk akkor a legjobban javithato lapok. Ha megvan a kapcsrajz es a boardview akkor minden ok. A HW minosege kimagasloan jo es a Foxconn igen is komoly minosegben epiti a lapokat. Szinte lassan 90%-ban MacBook Macmini es iMac-et javitunk. Es viccet felreteve jo javitani. Ha az apple termekeit a kategoriajukban versenyeztetjuk akkor szerintem minden esetben az elsok kozott van javithatosag szempontjabol. Itt az alaplappal kapcsolatos munkakat ertem.
Piros ragasztonak es hasonlo undormanyoknak semmi nyoma egy macbook lapon. Es 3 perc szetszerelni. Ha valakinek ez nem jo akkor nem ertem mi kell meg.Persze nem csak gpu mokeralasra gondolok.
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #11593 üzenetére
En csak azt nem ertem, hogy miert remeg mindenki a szemelyeskedestol. Mar bocsanat de ha marhasagot irok akkor barki mondja ram barmikor, hogy marha vagyok. Persze ha ezt alatamasztja valami indokkal. Hamarosan vege annak a vilagnak, hogy fedoneven irkal mindenki (remelem)... Es akkor mar az aki online hulyeseget irkal annak nyoma lehet a valo eletben is. Az ilyen szakinak a Linkedin falara kell szogezni majd egy ilyen hozzaszolast. Egyszeruen szemelyes adathoz kell regelni minden nick-et. Pont. Visszaesne a trollok szama. (a betoresek meg none de ez egy masik tema) Akinek meg fosni valoja van az is elhallgatna es nem jatszana az agyat.
Mondjuk az inteligencia nem biztos, hogy a szakmai tudassal egyenesen aranyos...
-
JSHammer
tag
válasz
Tamás9x #11411 üzenetére
Szia
a mcculoch is eléggé gázos cumós, a dolmár az mostmár makita, nehéz alkatrészt szerezni hozzá, de javítható
szóval hátránya hogy ritka.... egy viszonylag normális gépről an szó, csak sajna senki nem ismerte így nem vették csak a stilit meg a husit
jól működő mc vel még nem találkoztamXD
Félig on:chiefttech ctg 750 táphoz pfc vezérlője nincs valakinek?
sajna kivágta a biztit, azt kicseréltem összerakva, már füstölt is
a bizti ugye nem szakadt ,szóval ha feltételezéseim helyesek akkor szek. oldali a hiba...a pfc alatti 0000 smd-k ről lefolyt a festék, szóval ott felette lehet valami baj
-
-
-
gliga69
tag
válasz
Tamás9x #11023 üzenetére
visszanéztem a nyílvántartásomat az elmúlt 2 évre és és 5720 ből kerek 15 darab volt amik közül 2 bill csere 1 félre flashelt bios, 1 intel éh csere a többi meg mind g86-631-a2 őt kapott.
Valószínűleg igazad van, mert miért ne szerelhetnék volna bármivel, de házon belül nem találkoztam mással. -
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #10989 üzenetére
pfiiiiij. Az olyan edes lehet mint a rosseb.
A sör + hp az a klasszikus de attol ugy be tudok allni, hogy a szigeten kb 10 eve (homalyosak az emlekek) bungee jumpingolni tamadt kedvem. A tobbit mar ugy meseltek
Veszelyes mert genyo kreativ leszel tole es tudatosan akaratosNa ezt egy muszeresszel kombinalni...
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #10971 üzenetére
kedvenc X gepem. X220 X230, szerintem mindegyik atom jo gep. mSATA SSD bele, melle egy 512GB SSD es egy mini dobozban van egy brutalisan jo es izmos geped az elkovetkezo 5-7 evre. Persze megfelelo karbantartassal. X220 volt nekem is a W520 mellett. Mar nincs meg egyik sem csak a jo oreg X61
Az csak azert mert a dokkon van soros meg parhuzamos port.
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #10947 üzenetére
Ertem ertem. De most szerviz meg teszt volt a fo csapasirany. Arra meg jo. Adatvedelem meg lenyegtelen egy gpu teszt meg 10p youtube teszteles eseten. De ertem en. Nekem is voltak ilyen elveim amikor az eletem nagy reszet a linuxnak meg az iptables-nek adtam. Azota user vagyok. OSX, Windows, kis Linux
megy mindegyik teszi a sajat dolgat a tobbit letojom.
-
-
Zoli986
tag
-
netzoli
tag
válasz
Tamás9x #10903 üzenetére
Nincs nálam és elég messze vagyok... De a történet röviden: Vettek egy kijelzőt egy samsung notiba, aminek a kijelzője összetört. A régi kijelző törötten a helyzethez mérten jó képet ad, de az új az előbb említett hibát produkálja. Persze, ha hibás vagy 'meghibásodott' menet közben az sem probléma, mert ki tudom cseréltetni...
Nyilván küldés előtt hibátlan volt és most azon gondolkozom, hogy lehet-e mégis kompatibilitási probléma vagy hiba a kijelzővel vagy esetleg a notival van valamilyen probléma.
Efféle hibával nem találkoztam még és ilyenkor eszembe jutnak a DELL gépeknek bizonyos modelljei, ahol nem mindegy, hogy mire cseréljük, mert ha nem 'DELL', akkor pl. a fényerő és a fényerő szabályzás nem volt megfelelő. [megoldás itt]
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #10891 üzenetére
Medion nalunk mondjuk ismert cucc. Amugy Lenovo leanyvallalata. Az Aldi-nak is ok gyartjak a notebookokat. Medion is egy nagy rakas ..... Ennek ellenere en eddig jol boldogultam veluk.
Azekbol nekem a Sager nagyun uj
"Sager Midern Computer, Inc."
baze. a weboldal elarul itt is mindent: [link]
De legalabb a Sager uj gepein mar van Thunderbolt port.
-
toza
senior tag
-
-
gliga69
tag
-
gliga69
tag
válasz
Tamás9x #10620 üzenetére
baszki.
Mi az hogy beültetve nem lehet megtalálni a hibás alkatrészt? Labortáp+nyaloszkóp, jobb helyen fagyispray és kivilágít a dérből a hibás alkatrész. Esetleg ahol több milliós gépek vannak biztos hentereg egy hőkamera is, és azzal is szépen meg lehetne találni a gyanúsan kis ellenálású egységet áramot átfolyatva rajta.
Vagy esetleg ellenálás mérő (5 digit feletti) a zárlatos körre, fagyasztóspray, vagy hőléggel melegítés, és gyönyörűen megtalálható a hibás terület. -
alienpapa
senior tag
válasz
Tamás9x #10479 üzenetére
Nem hallottam pukkani, de biztos, hogy piszkáltak hozzá előtte mert fluxos volt a lap.
(#10481) gliga69
Igen. Másik szalagkábellel is ezt csinálja. Másik kijelző olyan volt, aminek csak a felső harmada működik, de ott ugyanolyan kép van, mint a sajátján. Úgy tűnik, hogy bontódni fog a gép.(#10482) macko18
Hát igen... Én is kezdem levágni, hogy az előzőleg mókolt box GPU-val nem sok mindent lehet kezdeni. Viszont a lapok miatt megkereslek privában.(#10483) f27
Én úgy emlékszek, hogy régebben belinkeltél a fórumba egy xbox gyári profilt, és ott többet kapott a chip felülről mint 220. Talán 230 volt a vége, alulról meg 250 fölött. Mindjárt meg is keresem.Meg is van(egyébként lehet nem te mutattad):
Ez 10-el 220 fölött van, alulról meg 260 wooow.
-
gliga69
tag
válasz
Tamás9x #10304 üzenetére
Ha minden igaz van egy bontott működő lapom, majd hétfőn megnézem.
Ezt próbáltad már beleírni?
Benji77:
Bios pass eltávolításban elég jó vagyok egyébkéntMinden típusból csak az 1. példány ami nagy szívás. Ha tudok segíteni valamiben, privátban vagy skypon szivesen segítek.
-
Benji77
aktív tag
válasz
Tamás9x #10304 üzenetére
A HP notikkal nagy a szívás BIOS tekintetében.
Nekem múlt héten sikerült lenullázni egy Core i5-ös HP Probook 6540b notit.
Azt hiszem a gazdája nem picit lesz felháborodva, jogosan.
Előzmény: BIOS-ba belépve jelszót kér.
Rendeltem hozzá németből 5eFt-ért BIOS chipet (MX 25L3205D)
Természetesen lementettem a jelszavas ROM-ot.
Felraktam az új chipet. Elindul, de már képet nem ad. Hibakód sincs.Venti pörög...kb. ennyi.
Vissza a jelszavas BIOS. Azzal meg el se indul. Csak a bekapcs jelző led villog kék és piros felváltva.Szóval én itt tartok. De jelszavas gépet nem vállalok az biztos.
Kb. 10 munkaóra + új BIOs chip és rosszabb lett mint volt -
alienpapa
senior tag
válasz
Tamás9x #10284 üzenetére
Nem melegítős a stencilem, szóval leveszem mielőtt rámelegítem a golyókat. A kezem már nem olyan tiszta mint a kép elkészültekor, mert azóta gyakorlok egész nap tiszta retek mindenem + a lelkem is füst szagú.
Egyébként szívok az xbox-okkal rendesen. A profil végén alulról 237-et kap felülről 227 az alsó melegítés 200 fokon szép lassú profil és kajak nem jönnek le a chipek. Volt, hogy az egyik oldala nagy nehezen jött viszont a másik oldalon a sarokban feltéptem vagy 10 pad-et.
Áááá kemény szakma ez.
(#10285) KillHates
Szép példány! -
netzoli
tag
válasz
Tamás9x #10200 üzenetére
Egy mosást terveztem be én is, kb 5% esélyt adva a dolognak. Holnap veszek egy nagy levegőt, aztán előre. Sok kedvem nincs hozzá, mert az elkövető egy macska volt múlt hét csütörtökön... (Bezzeg, ha lenne egy 300x300-as mosóm vagy nagyobb, akkor már rég fürödne
A legviccesebb az volt benne, hogy a tulaj neje az embert "dicsérte (n)agyon", mert beállt akkor este, mint a gerely és azt hitték, hogy egy kis söröcske volt a 'ludas'...
-
Benji77
aktív tag
válasz
Tamás9x #10160 üzenetére
A 68CDD.bin sajna nem 4M-ás állomány.
Az eredeti ROM pedig olyan méretű (külső íróval kiolvasva). Nem tölthetem rá ezt a csonka állományt.
Az se lenne gond, ha flashelés után eltűnne a serial,Pruduct ,uuid mert utólag pótolható segédprogrammal.Talán még ezt megpróbálom:[link]
-
gliga69
tag
válasz
Tamás9x #10137 üzenetére
egyetértek, de nem ragaszkodnék a pálinkához majdnem bármilyen etilén származék megteszi ha jó a társaság
Régi időkben volt az un phoenix keserű aminek az ára szerintem a forint aktuális árfolyamához lehett kötve mert valahonnan 40 forintról indult és egyre drágább lett az alapozás végefelé asszem 63huf volt az absmax
Hjaj istenem a régi szép idők Debrecenben a Fácánban, echte lepukkant rocker kocsma. -
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
Tamás9x #9765 üzenetére
Tegnap 2 gépet telepítettem + chipet cseréltem egyszerre,asszonyka rendelést intézte plusz telefonált,meg intézte a talponállókat.
1 ember jött vissza,hogy nem jó a touchpadja de ott noob hiba volt mert kikapcsolta. xD
Lehet egyszerre csinálni több mindent..Csak oda kell figyelni.#albi31: Ha olyan gépeket fogok kiadni a kezeim közül mint amiket kapok a környező szervizek után "lejavított" gépet vagy mint amiket az általad ismert Viktor kezeiből kiadott gépek,vagy az őő kutyái által "javított" dolgokat.
Felmondok magamnak, és vissza adom a vállalkozóim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest