- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Router
őstag
válasz
Hunter2 #16117 üzenetére
Eléggé új téma ez még, folyamatosan alakul. Nincsen kiforrott all in one megoldás egyik eszközhöz sem. Több AVR-es EC programozót láttam már, talán lesz belőle open source is előbb utóbb. File gyűjteményt szerintem ne keress, ugyanúgy lesz mint bios tartalom, egyik innen, másik onnan...
-
törölt tag
válasz
Hunter2 #16083 üzenetére
A hűtés jó, alapból, ha magától irányítja, 70-75 fok a max, i3 2310M mehet 85-ig (PGA változat). RW-Everything-el EC-ben megtaláltam, mit kell átírni a venti irányításához, de kb fél másodpercig megy annyin, utána visszaáll automatára. Egy ec-probe nevű programmal írtam egy bat fájlt, ami folyamatosan visszaírja arra az értékre, ami nekem kell, a max fordulat fölé is lehet vinni, úgy 65-70 fok fullon hajtott CPU / GPU-val, igaz elég furcsán működik, mert az EC mindig próbálja visszaállítani... Tehát ha megoldható, a melegedéssel nem lenne baj...
Szerk.: Erre létezik valami program, hogy "kiüsse" az automatikus venti vezérlést? NUVOTON NPCE794LA0DX van benne.
-
laika1200
csendes tag
válasz
Hunter2 #16079 üzenetére
Főleg úgy, hogy Budaőrsön a TMX a márkaszerviz. Náluk az a menetrend hogy beviszed személyesen, kiperkálod a bevizsgálási díjat, aztán megmondják hogy mennyiért cserélik ki a billert a notidban. Tehát árajánlatot csak bevizsgálási díj ellenében adnak, mindegy hogy mit mondasz. Azonnali, megvárható javítás nincs, posta, futár nincs. Tehát amikor kész mehetsz újra... Én egy kijelző cserés Caterpillar telefon kapcsán ismerkedtem meg velük, alkatrészt nem árulnak, csak beépítenek. Az én esetemben egy 43.000.- új értékű telefonra 35.000.-es javítási árajánlatot adtak egy 320X200 QVGA kijelzőre. Berágtam és ütöttem ebay-en Litvániából egy használt de karcmentes ugyanolyan telót 15.000-ért. Ilyen a magyar "hivatalos márkaszerviz" helyzet.
-
mylocky
csendes tag
válasz
Hunter2 #15956 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Tegnap életrekelt a csoda, chipset volt a baja, volt "donor" lap (agyonégetett gpu-val, éritnetlen chipsettel), a műtét sikerült, én 6 óra kellemesen eltöltött 26fokban túléltem, a gazdája meg örült.
2 óra furmark, rézlapos hűtéstuning és nem nagyon mászott 65 fok fölé. Köszönöm mégegyszer.
-
mylocky
csendes tag
válasz
Hunter2 #15954 üzenetére
Már gariba visszahozott gép..
vga reball megvolt, utánna chipset reball megvolt.. most vga chipcsere van, de most jön az ügyfél délután és mondom neki ha ez sem válik be marad még 1 ic, amit tudnk cserélni.
Szerintem arcon is vág. Már az egész meló nem ér annyit, de kitartó vagyok.
-
Zoli986
tag
válasz
Hunter2 #15933 üzenetére
Sziasztok!
HP elitebook 2540p-nél találkozott már valaki bga tokozásra visszavezehető hibával?
Adott egy ilyen tipusú gép, a hiba jelenség,hogy bekapcsoláskor venti nem forog,ledek közül csak a wifi ledje világít,majd villog kb 10 szer és kikapcsol.
Lehetséges,hogy a processzor forrasztásánál van a hiba? -
Gigabyga
aktív tag
válasz
Hunter2 #14821 üzenetére
Parancsolj (teszteletlen)
Lenovo G585-LA8681P -
nahunn
tag
válasz
Hunter2 #13771 üzenetére
volt olan helyihülye aki nyalószkópozás után nem kérte az RX780 cserét és széles mosollyal a száján vitte el a gépét, mondtam neki h ne használja mert az elporladt szilikon lapka maradványokat kidobtam
visszajött 1 hónap múlva mind az északi mind a GPU vastagon pasztázva, hogy akkor most kérné a cserét, ja csak közben a GPU nyaloszkóp után indult be szóval sikerült azt us kinyírni és tette a hülyét h ő nem tudja mi történt... na aztán ez még azt is lemondta h a haverjai (gondolom akik jól megpasztázták) megmondták h biztos vmi kamu kinai chipet tennék fel mert milen karcsú már a fél év gari, erre mondtam h akkor jöhet a gépéért és vigye ahova akarja... -
válasz
Hunter2 #13771 üzenetére
Nem! Ilyenkor a helyihülye ELVÁRJA, hogy 3-4 év garit kap a gépre.
Aztán mikor betojik a gép mondjuk másfél év múlva, mert addigra szívja magát megint tele mocsokkal, akkor meg hozza vissza lebiggyedt szájjal és felszaladt szemöldökkel kérdezve, hogy " hol a 3-4 év amiért extra fizettem?"
-
JSHammer
tag
válasz
Hunter2 #13325 üzenetére
szia!
memória mennyisége : akár 2 035 MB megosztott memória 4 GB telepített rendszermemória mellett, illetve akár 4 083 MB memória 8 GB mellett!
Lehet hogy csak állítható az valahol
nézted már szoftveresen, lehet hogy valami tweak-elt mocsok!!
Más
incs valakinek működő, lehet bad sectoros hitachi hts543232a7a384 verziójú hdd je?
ez egy 320gb/3gb/s-es ,a fej behalt, de ami rajta van az mindenképpen kellene..
köszi -
Zoli986
tag
válasz
Hunter2 #13224 üzenetére
Köszönöm a választ.Igazából nekem nem célom a gép javítása.
Egy bontott kijelzőt vittek el tőlem ami egyébként tesztelve volt és hibátlanul működött,majd beszerelték egy laptopba és 2-3 nap múlva kezdte,hogy néha nem volt háttérvilágítás rajta,majd most eljutott odáig,hogy már egyáltalán nincs rajta fény.
Mivel több bontott kijelzővel találkoztam már és egyiknek sem volt ilyen problémája,így nekem gyanús,hogy csak így elmegy a fénye,ennek ellenére ki fogom cserélni,csak kíváncsi lennék rá,hogy ha tönkrement annak lehet e oka az alaplap,vagy esetleg szalagkábel hiba(zárlat stb). -
f27
senior tag
válasz
Hunter2 #12886 üzenetére
200beszelgetesunk van,ahol levan irva mindvegig hogy a GPU hoz nem nyult senki mert nem az volt a hibas.
Kiderult fenKeprol monta meg a masik szerviz hogy nemvolt reballozva es jelencsen fel.
O lereballozua 3 ho garival.
Most montam neki kuldje el allom a postat oda vissza kamera elott szetbontom es szerintem tok alap lesz hogy GPU hibas lett a gepe,nem tartom valoszinunek hogy a powerfetek behaltak ujra,
Igy magforrasztasal elinditom neki.
Mukodni fog ameg a chip is akarni fogja.
De mar most leszogeztem hogy ha igy lesz akkor chiphiba cseres lenne.
En bebiszonyitom az igazam,o meg elfogadja penzt nem adom vissza de nem is kerek tole semmit!
Hameg ugyan az a baj,penzt vissza adom gepet megjavitom postat allom es ennyi.
Nem felek sem tole sem a feljelentestol semmitol.
De attol inkabb hogy jogtalanul leakarna jaratni valahol a hulyesege vegett!
Nekem a becsuletem tobbet er mint a penze!
Ha vissza adnam a penzet ( ez lenne a legjobb nekem) akkor csak azt bizonyitanam igaza van,lejaratna ,es meg azt is mondhatna hogy megilyedtem hogy igaza van es a penzt is vissza fezettem.
En szo nelkul vissza utalom a penzt ha ugy erzem igaza van a kuncsaftnak,nem is veszekedek vele nincs miert,es beloluk elunk/elek.
De most ez mas teszta.
Itt most bizonyitekkal kikell vivnom az igazamat. -
Gigabyga
aktív tag
-
netzoli
tag
válasz
Hunter2 #12157 üzenetére
Hunter2:
Csak kérdés, hogy a 15k alatti ár nettó vagy bruttó. Mert nem mindegy. Jelenleg én is 15k alatt veszem nettóban, de sajnos mégis bruttót kell kifizetnem. Továbbá most a deviza árfolyamok is nagyon magasak, amik nem igazán kedveznek az exportnak. Szóval köpködök én is mindig, mikor kapom az sms-t a terhelésről...Killhates:
A helyzet az, hogy Kínából se kapod meg, annyira olcsón. Max ha egyesével rendeled és nem állítják meg a vám-on. De, ha már sok darab kell, akkor az már nem csúszik át. Viszont nem is rendelném meg free china post-tal. És nem utolsó szempont a vállalt garancia sem, amit kínálnak a kínaiak és emellett százalékban sok a pixel vagy alpixel hibás kijelző, bár ez az EU-n belül velem is előfordult már párszor és arra sincs garancia max, ha eléri az szabványt [link]. De ha elérte, szó nélkül kicserélték.Továbbá EU-n belül most még jó vásárolni, mert sok helyen 20% az ÁFA és ha nem ÁFA-s a céged, akkor úgy tudsz egy kicsivel olcsóbban vásárolni. Ha ÁFA-s, akkor pedig nettót fizetsz, de itthon ki kell csengetned az ÁFA-t.
Illetve léteznek olyan kínai cégek is, akik EU-n belül árusítanak és így megtudod úszni a vámot és áfa-t. Gondolom valahogy becsempészik az árut az EU-ba, onnan meg már sima ügy és nem kell fizetned semmit, de cégként ezektől nem nagyon kell rendelni
De már halottam olyat is, hogy a közeljövőben tervezik úgy átalakítani a 'rencert', hogy EU-s vásárlás esetén, te már automatikusan a saját országodbeli ÁFA-t fizeted vásárláskor, majd később az országok egymás közt elrendezik a kérdést. Na ekkor vége lesz ám a jó világnak, hogy eu-bóó ócsóbb... és ha máshol nem is, de kis hazánkban tuti bevezetik
-
válasz
Hunter2 #12069 üzenetére
Mi a hervadt qrva anyjuknak kell ilyen videót felrakniuk?
1, bíztam benne, hogy a díszb*zi belefúr a fűtőszálba és majd agyonvágja az áram. Sajnos nem jött össze
2, milyen ember az olyan aki labor tápot használ és közben ilyesmire buzdítja a majmokat! Semmi szakmai becsület. Remélem valakit nagyon meg fog rázni az áram és az majd a sz@rt is leperli a videót készítőről!
3, az meg külön történet ahogy lefeszegeti a chip-et és kb 144532 db kondit is körülötte -
-
f27
senior tag
válasz
Hunter2 #11400 üzenetére
Nemtudom mi a problema?
Profin tud ujra golyozni es chipet cserelni!
Valamint portalanitani es ujra pasztazni!
Most mond meg nekem,nem ennyibol all ez az egesz szakma?A mondas is azt mondta...
Nem az a baj mikor egy okos ember hulyeskedik,hanem az mikor egy hulye ember okoskodik -
ielektros
senior tag
válasz
Hunter2 #11400 üzenetére
Az hat
eletszeru. Tobb eves tapasztalattal "firfox" vallalja IC-k cserejet, fasza. Sot ujragolyozza a 486SX25-ot is.
En csak azon vagyok elkeseredve, hogy a "konkurenciatol" meg nem lattam olyan weboldalt, hirdetest ami valamivel komolyabb minoseget akarna legalabb mutatni... Tegye szivere az osszes tettestars a kezet es mondja azt, hogy igen profi a muhelyem es a marketingem. Utana lehet a masiket szidni... Addig kar a szoert.
Azok akik nagyot szakitanak, azok kozul kerulnek ki akik elhiszik, megteszik es megmutatjak azt, hogy ok a legjobbak a szakmaban. A tobbi meg amugy is kihal... Akiknek a weboldalan a netrol vadaszott kepek vanak azok meg ne is mondjanak semmit. Ha valaki a reklamra nem aldoz par percet vagy akar orat azert, hogy legyen egy jo kepe akkor ne is keseregjen. A szervizeseknek a weboldalain lepten nyomon olyan kepek vannak amiket neten latni orrba szajba... Szegyen. Ha valaki nem tud egyedi lenni akkor nem is tud kiemelkedni a tobbi kozul. Vagy legalabb egyenisegkent fennmaradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest