- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #5788 üzenetére
Elvileg igen.
Nemtalalom a nyavajast mivan vele.
Tul szep a gep es jo hogy leboncsam,gondoltam egy trecsparti kozbe ranezhetnel hatha te talalsz valamit rajta.
A masik mukodik rendesen csak feher kep fogad miota bevertek neki egyet.
Chipek tutira jok rajt.
Nemtalalom a hibad.
Kabelt kicsereltem akkor is ugyan az a baja. -
f27
senior tag
-
albi31
aktív tag
válasz
KillHates #5700 üzenetére
a hátsó felét már le sem fotóztam,de legalább ha nekiesik mindkettőnek(IGP-GPU) kizárásos alapon,akkor legalább maszkolja le aztakurvaalaplapot!!!!!
ráadásul életében nem csinált ilyen alaplapot,mert csavarok össze-vissza!
szerencséje van,mert ezt egy régebbi IBM Thinkpad-nál már billentyűzet cserét jelentene!
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #5639 üzenetére
Olyannal mar probalkoztak nalad hogy lejavitasz egy notit es egy hetmulva hozza vissza hogy nemjo
Szedem szett a gepet,mondom valami nemtiszta nekem.
Kerdem szetszedtetek a gepet?
Mondja aaa nem hozza sem nyult.
Mondom baxi szopattok ez a gep okes hogy tok ugyan az de en nemhasznalok feher meg ezust pasztat hanem szurke mx pasztat csak.
Leakartak javitatni velem masik gepet garba -
Tamás9x
őstag
válasz
KillHates #5623 üzenetére
Ti még szoktatok reflowozni ? Akárkitől kérdeztem nekem azt mondták semmi értelme ne csináljam, így nem is csinálom.
KillHates: Sajna azt nekem is csinálták, még eddig nem volt "ideje" elmagyarázni az illetőnek, hogy miként is működik. Hála égnek a noti azóta is működik 60 foknál 100%-on jár a venti, a friss gazdája "játék" gépnek használja ha meglesz a friss íróm lementem a bin fájlt és felteszem
-
nahunn
tag
válasz
KillHates #5547 üzenetére
pont most recoveryzek egy hdd-t ami Dell-ből van és a néni panaszkodik h már a 3-ik vinyó 2 év alatt.
Kérdezem ki szokta kapcsolni mielőtt beb*****a a táskába.
Hát volt már olyan is jön a válasz...
Kíváncsi leszek melyik modell mert csak a winyó van itt de mondtam h küldje át a sevice taget... -
Tamás9x
őstag
válasz
KillHates #5530 üzenetére
Már késő, mondtam hogy hozza le
A rossz gép gazdáival 1 óriási nagy probléma van, azt hiszik, hogy megjavítottad a gépet és ugyanúgy mehet minden tovább mint eddig, használjuk az ágyban ne foglalkozzunk vele, hogy forró és ordít a venti..
Dell inspiron 4. hdd-t veszik már bele mert szar az alaplap... persze azt nem említette, hogy az aksi az 3 órás így minek hibernálni, csak belevágja a táskába és ledobja a kocsi hátsó ülésére
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #5437 üzenetére
Remek,akkor minek az a nagy doboz hozza
legalabb megtoltenek.
Mar annyira varom hogy belenezhesek az enyembe rendesen ,de jelenleg nemtudom szetszedni helyhiany,es a kozel 100kg ja vegett.
Sehol semmi fenykep rola mivan benne rendesen.
A legtobb mindent en is ugy azonositottam be,hogy bevilagitottam lampaval a vezerlo helyen amit ugye kiszedtem addig
Nekem meg magnesszelepek is kattognak benne aminek nemlatom semmi ertelmet -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #5422 üzenetére
Peeeeersze, gondoltam. Ez azert mar regi gep. Ennek az utodai: [link]
Ertelek, de egy kezzel sufniban kovacsolt, hibasan osszeszerelt, nyomorgatott lemezekbol heggesztett gepen nekem akkor sincs meg az az erzesem, hogy ezzel en most minosegi munkat vegzem. Ez csak amolyan fetis.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #5419 üzenetére
Jaja neztem, hogy az also futese nem mai darab mar. Gondolom van legalabb 10 eves. 1998 korul kezdte gyartani a gepeit az MS Engineering. Ez szerintem valamikor azokbol az idokbol valo. Majd ha egyszer bedugod akkor fotozd mar le milyen "vezerlese" van. Csak kivancsi vagyok a kijelzesre.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #5305 üzenetére
Én közben nézelődök, hogy kicsit bővítsem a tudásomat e téren. Még nem találtam érdemleges írást sehol arról, hogy a bipoláris kerámia kondenzátorok ESR értékével valahol is foglalkozni kellene. Bár aztán lehet nem jó irányba folytak a kutatások.
Átnyálazva az angol wiki egész jó erről szóló cikkét sem találtam semmi érdemlegeset ebben a témában, ami magyarázná a két kondi párhuzamos kapcsolását ilyen értékeknél és ilyen felhasználás mellett mint ami szóba került.
Szerk: Another possibility is to form the device as an array of capacitors. Here, several individual capacitors are built in a common housing. Connecting them in parallel, ESL as well as ESR of the components are connected in parallel reduces the resulting ESL and ESR value.
Úgy tűnik valóban fellép az a probléma ebben az esetben is mint az elektrolit kondenzátorok esetében. Persze továbbra is nagyon felhasználás függő a dolog. Magas frekvencia esetében már akár problémás is lehet. Nakérem. Mindig tanul az ember.
-
kikihun
csendes tag
válasz
KillHates #5297 üzenetére
A kondenzátor parazita induktivitásának és ESR értékének csökkentése miatt csinálják, mivel ezek is párhuzamosak egymással az eredő kondenzátorban kisebbek lesznek mintha csak egy kondenzátor lenne.
A másik ok ha nagy áram folyik a kondenzátoron (töltés/kisütés) több párhuzamos kondenzátor alkalmazásával ez az áram eloszlik, így olcsóbb kondenzátorok alkalmazhatók. Ebben az esetben általában azonos kapacitású kondenzátorokat alkalmaznak, hogy minden kondenzátoron azonos áram folyjon -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #5297 üzenetére
Ahhh ezek a parhuzamos kapacitasok nekem mar a radioamatorkodeses idoszak ota tepik a hajamat. Van, hogy 3,4 apro kapacitast tesznek egymas melle. Bar az inkabb nF tartomany. Valoszinu bizonyos frekvencian azert van elteres a parhuzamos kapacitasok alkalmazasa es a sima egy kapacitas hasznalata kozott. Bar ebben az esetben ilyen ertekekkel szerintem sincs semmi ertelme. Ha legalabb egy otod nagysagrend lenne kozottuk akkor ok, de az meg mar nem igazan hidegites.
Az az uF UF µF ez mar egy idehe nagy kavarast mutat. Nekem van itt egy ket rajzom amint ha nagy U akkor piko ha kis u akkor µ ha 022 az 022pF
Eroteljes leszaromsagot velek a dologban felfedezni.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #5247 üzenetére
Figyi ha valamit lehamisitanak,az ok kina ilyen.
Nade eredeti chipet eredetire hamisitani?
Itt nem az a kerdes hogy tudnak e hamisitani,hanem az eredetit eredetire minek hamisitani?
Ez kb olyan mintha az en M5 BMW -mre csinaltatnek egy ceggel egy uj emblemat az elejere
Onnantol hamis lenne a kocsim vagy mivan? -
f27
senior tag
válasz
KillHates #5145 üzenetére
Oldalankent valami MJ tranzostorbol 16-16db vol
A tranyok darabonkent 150w birtak el valami 30A on.
+- 150V volt meghajtva.
A trafo egy 3000w hipersil volt amit nekem tekercseltek.
A kesz erosito ugyan rackmeret volt de valami 60-70kg suja volt.Jah es hidbavolt kotve 2-2 vegfok
nagyonsok koncert lefutott rajtuk.
4db epitettem beloluk.
Az osszes magyar egyuttest hangositottam rajtukHogy ne legyen off...
Nincs valakinek bontasbol marado msi VR630 hoz hutese?
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
KillHates #5141 üzenetére
Teljesen igaz amit írtál,alap áramkörökkel is lehet kezdeni a tanulást.
Suliban volt egy belső verseny tranyós astabilból az én nyákom lett a legkissebb 4x4mm-s...Én kimaradtam az erősítős korszakból...
Amiket építettem, knigt rider ledsort,eredmény jelző 1x1m,fotocellás fényerő szabályzó,4mikrofonos hang felismerő rendsz.,
És még sok ilyen...Mindenképp az alapoktol kezdje aki elektroval akar foglalkozni..
-
Kocska89
tag
válasz
KillHates #5128 üzenetére
Hát nem nagy mutatvány. Az időrelét 3000Ft ért vettem vaterán most néztem nincs neki több.
Az időrelét 12v DC ről táplálom. A vezérlést pedig az alsó fűtés vezérlője végzi szintén 12V kapcsolgat, volt neki egy nem használt relés kimenete ami a profillal egyszerre aktív / inaktív.Innentől csak egy kis huzalozás kérdése. Nem rajzoltam le csak nekiálltam
HP dv6-2115eg ben 216-0752007 kiváltható 216-0752001 el ?
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #5065 üzenetére
Na igen,esedezett is a kinai ezert
De hamar ott volt mi veszteni valo volt egy probanak?
Nemvolt kerdes hogy szar mar csak kivancsi voltam vajon mukodik isElvileg uj chipeket kuldott nem is neztem csak kivettem a szalagbol.
Aztan monta veletlen kulte,mondom ok akkor lehet ketot kuldeni -
nahunn
tag
válasz
KillHates #5050 üzenetére
mondott vminevet is a néni de nem is emlékszem...
azért az ügyfelek is tudnak alkotni :
T4x-be venti csere kellett, az ügyfél ragaszkodott az újhoz...
mondtam h van használt polcon berakom azt és rendelek csájnából újat, nem kell semmivel többet fizetnie,
a 2szeri szerelésért, ez ok
kb hetente felhív h mi van már a ventivel én mindig mondom úton
ma felhív h akkor lemondaná a rendelést
kérdem miért, nem megy a gép vagy zajos a használt venti?
nem nincs semmi baj de még meddig várjon....
áááááááon topic:
G62-re rakott már valaki 216-0752003 chipet a a 216-0752001 helyére?
már a 2-ik gép h felrakom és nem megy, vissza a régi az meg igen...
pedig ezek a 2003 végű új chipek eddig minden más gépben jól mentek... -
Kocska89
tag
válasz
KillHates #4970 üzenetére
Az lesz, közben kipróbáltam külső monitorra sem ad képet, illetve monitor "not optium mode" reklamál.
Elkezdtem szétszedni, volt már szétszedve procira ráírva filccel mit tud, de arra nem vették a fáradtságot, hogy a régi pasztát letakarítsák. Gpu gap padja is elég viseltes. Cserélem és reméljük javulÉn még nem találkoztam ilyen hibával. A tulaj szerint csíkos, nem egészen erre számítottam
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #4855 üzenetére
A mindent tudo eros kifejezes meg itt is,de teny hogy faja kis gep,leveszi is fel is teszi a chipet pici segitseggel.
A 6 milla magyarorszagi ara lenne valojaban megalt 3 millional ugy emlexemfel ev konyorges es rengeteg alkudozas utan!
Viszont a mostani verzio vezerlese total elkinaisodott,az enyembe meg eredeti cuccok vannak,es a belsejeben sok olyan kutyu is van amit nem is hasznal csak bevan kotve belul,pl golyos szelepek amiket kapcsolgat de minek nincs rajt semmiAmugy ly x4 az elozo kerdesre
En akkor vettem mikor a kinaiak elkeztek koppintani.
De akkor meg csak az eredeti cuccokal kopintotak csak le. -
kikihun
csendes tag
válasz
KillHates #4797 üzenetére
Meg van bocsájtva
De ha figyelmesen elolvasod akkor mit is írtam? Hogy az elektronikai ismeretek( nem is az alapok) ahhoz kellenek hogy, szerelő legyen. Ha csak a BGA -t szeretné megtanulni ahhoz nem kell. De attól még nem szerelő, csak tud bga tokozású alkatrészeket cserélni.
-
d3lete
aktív tag
válasz
KillHates #4664 üzenetére
Köszi hogy próbáltál volna segíteni. Egyik kollégánál vettem az usb floppy meghajtót 1500 pénzért.
itt istenítettem hogy milyen jó cuccot adott nekemKözben a macbookot is megcsináltam. A tip top laptoptól (direkt emeltem ki,hatalmas negatív vélemény) kifizettem érte a drága pénzt, a hírdetésben ott volt hogy odd-vel. közben meg nem is volt benne se a hűtőventi. Esetleg ha valakinek akadna magsafe kábele( fúújj de rühellem) Vagy hűtőventije, esetleg odd. Megvenném. (A1181).
-
albi31
aktív tag
válasz
KillHates #4640 üzenetére
sok budapesti megkeresést hozzád irányítok,mert már kettéáll a hajam az olyan kérdésektől hogy "tudunk-e Bp.-n találkozni?...hát persze b@zmeg,fogom a dolgaimat és viszem fel a lakásodra,és ott meg is csináljuk,válaszolom...némelyik erre:komolyan?..."(persze látja hogy merre vagyok!!!)...köcsögeröcsögéről meg kb így néz ki egy telefonbeszélgetés:"...egy pillanat és írom az ön címét,hogy hova küldjem....köszönöm."... no comment...
-
Bournetti
csendes tag
válasz
KillHates #4597 üzenetére
Elösször is nagyon köszönöm a segítséget!
Három oka van:
-régi , reméltem van jobb, fejlettebb nála
-kínai, bár ahogy látom ezt nem úszom meg
-csúnyaÉn az Omron E5EC-t néztem ki,
http://www.ia.omron.com/products/family/3102/lineup.html
de sajnos az csak két szegmenst tud.Van jobb a PID nél? Annyit szeretnék hogy pontosan/gyorsan mérjen. HA esetleg a két szegmenses vezérlőt be lehet programozni számítógéppel, nekem az is jó. Sőt az a legjobb. Nem fontos hogy közvetlen a kontrollerbe lehessen programozni. Sajnos ez egy újabb ismeretlen terület számomra, reméltem hogy megúszom anélkül hogy belemélyedjek.
-
albi31
aktív tag
válasz
KillHates #4585 üzenetére
mi a probléma kolléga? elő van készítve hődeformálódáshoz,elkezded adni neki a hőt és csodálkozva látod,hogy visszaegyenesedik!...de lehet hogy ez csak kacsa!
Ui.:megoldás:kisz kínai véletlen ráült a 40Kg-jával ez lett az eredmény,küld vissza,és mond meg,hogy ellentétes irányba is hajtsa végre a műveletet!
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #4529 üzenetére
50 meterol elolvasok egy rendszam tablat.
A 0,3mm golyokat smd ket felteszem szabad szemmel.
Semmit nem erzekeltem.
3 honapja szedultem orvostol orvosig jartam.
Egesz veletlen a napszemuvegem oldotta meg a kerdest mikor feltettem par napja es javulast erzekeltem a szedules reszen.
Elmenter szemorvoshoz,es a lezeres muszer mar dobta is ki a szemek gyojtopont hibait.
Megvan a szemuveg is mar es olyan tueles latasom lett tavolra is hogy hanynom kell basszus tole
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged