- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
FuckeR19 #7333 üzenetére
Az egesz vezerles egy mikrokonroller meg a hozza tartozo sallangok. Az uC-n kivul minden javithato rajta. Muveleti erositok, relek, stb. Tipikus alkatreszek. Szoval ne reszkess tole, de ne nyird ki a mikrokontrollert.
Ha meg igen akkor a kinairol lekell verni egyet olcson. Aztan kesz.
-
FuckeR19
senior tag
válasz
FuckeR19 #6943 üzenetére
Egy kis szemléltetés a leírtakhoz.
Kellemes ünnepeket kívánok minden fórumtársnak!
-
hoax
senior tag
válasz
FuckeR19 #4976 üzenetére
A legjobb megoldás, ha beépítesz egy K-típusú aljzatot a gép oldalába. Nyugodtan hosszabbíthatod ha tudod, hogy kell... Forrasztani ne akard a vezetékét, mert nem fog összejönni, ugyanis valamiféle saválló acélból van. Azért is van a végén a kis golyó, mert csak hegeszteni lehet... Amire még érdemes figyelni, hogy a két vezeték első találkozási pontján fog mérni, tehát ha tudod, kicsit húzd szét a két kanócot a golyó előtt, különben fals hőfokot fog mérni!
-
Tamás9x
őstag
válasz
FuckeR19 #4967 üzenetére
Sajna aki megveszi nem lát bele, elkerül hozzád és hiába mutatod már a gazdinak, hogy kókányolt "biztos mi csináltuk" jön a válasz
Az a MPRO még szép állapotban is volt
(nem sikerült chipsetet is kellene azon cserélni meg rengeteg smd szinte már csak dísz rajta úgy megsütötték előttünk,de ezt mondtam is.) most egy 6800-as kártyát hoztam helyre, fekete szinte a GPU a nyák púpos, de működik.
a gazdája erősködött, mondtam az árat, és a garancia időt (72 óra) De kellett neki..
-
Tamás9x
őstag
válasz
FuckeR19 #4965 üzenetére
Az én kezem alól nagyon sok gányolt lap jön ki, leginkább Angliából kapott agyon hőlégfúvózott gépeket szoktam helyrepofozni. Sockeren keresd a "KTG" logót, vagy filces feliratozást a burkolaton belül. Ha oylat kapsz a kezedbe akkor 1 nap garis volt, foglalkozni sem rédemes vele, de a javítás dátuma és garancia idő is fel van tüntetve.
-
f27
senior tag
válasz
FuckeR19 #1217 üzenetére
Bontott chipeket te is tudsz bontogatni,és kb ugyan annyi az esélyed hogy jó mint ebayon ha megveszed.
Érdemes értéktelen hibátlan notebook alaplapokat lebontani mert azon tutira jók az alkatrészek,és 1-2 chip ára többet ér mint az egész notebook.
Én soxor bontok le hibátlan komolyabb laptopokat is,i3-i5 stb mert a led kijelző egy gpu egy chipset már többet ér mint az egész notebook.Most is van itt egy tök új 2013-mas HP probook aminek kijelzőjét már most megvennék 50k-ba és agyalok hogy szépen szétszedem,majd eladom pár alkatrészét és már többet is kaptam érte mint a piaci ára
-
robick5
tag
válasz
FuckeR19 #958 üzenetére
Csak az ima segít !
Viccet félre téve ,legalább 10 percig melegítsd elő a lapot utána ami kívül van ragasztó azt szedd le,utána ne sajnáld a fluxut,had tocsogjon benne /sokat segít a ragasztót leszedni,majd vagy 10 fokkal mennyél fölé a szokásos kiforrasztási hőfokodnak,ha elérted akkor nagyon finoman mind a négy saroknakalá kell feszíteni,de tényleg finoman.De nem egyszeri mozdulattal kell felfeszíteni,hanem fokozatosan kb harmadik feszítésre engedje el a ragasztó a lapot"ha egyszeri mozdulattal feszíted fel tuti felszakad a fólia".Nekem ez a módszer vált be kb 10-ből 8 nem sérül ! -
válasz
FuckeR19 #693 üzenetére
Ott tartok, hogy tervezek egy 5V-os táppal működő áramkört amin van egy poti és erre kell majd rádugni a venti PWM lábát és a vezérlést, meg az 5V-os (HDD-ről) Akkora legyen kb mint egy gombelem, hogy kis gépekbe is elférjen....
Tele van a faxom a K50-es ASUS-okkal. Megcsinálom, minden faja, 45-55 fok IDLE. Aztán egyszer csak gondol egyet és baxik elindítani a ventit, 80 fokig felszalad, aztán becsíkoz, vagy bluescreen.
Ha leveszem a PWM-et akkor meg dünnyög az ügyfél, hogy hangos a gép. Oké, megkapja az 5V helyett a 3.3V-ot, az még elviselhető, igen ám, de ha jútyúbon HD-t nyom a romhulladék Flash-el akkor megint fehér izzásig melegszik mindenmert oda már kevés a 3.3V-os venti.
Rühellem az Apple-t, de amikor kijelentették, hogy nem lesz flash iOS alatt, akkor nagyot nőttek az almások a szememben. Hány MacBook AIR-t fingatott ki az a bugos fosNa jó, kipufogtam magam
-
robick5
tag
válasz
FuckeR19 #541 üzenetére
135 fokon lejön az ólmos chip
Akkor a géped nagyon sokat téved,kalibráld be a fűtését,ha nem lehet akkor egy pontos hőmérővel ellenőrizni kell a különbséget rá kell számolni,ólmosnak nem szabad 186 fok alatt megömleni.Az enyém kb 5-6 fokot téveszt 192 foknál olvadnak a golyók,persze én elengedem 204-212 fokig a chip mérete is számít,minél nagyobb annál tovább kell tartani a hőfokot .
Bár szerintem ahány ház annyi szokás 'Bocs lehet valamit félre értettem most nézem a profilt amit linkeltél,szerintem ólommenteshez ez tökéletes,én mondjuk a 150 fokos hőntartásból egy picit lefaragnék,elegendő neki 40-60sec
Aha értem már 235 akartál írni,az tökéletes. -
robick5
tag
válasz
FuckeR19 #537 üzenetére
Csak egy jó tanács,már nem egyszer jártam úgy,hogy reballoztam a vga chipet,majd 2hónap múlva visszajött ugyan azzal a hibával,ekkor már csak rámelegítettem,majd teszteltem két napig,megint behalt.
No mivel elég közel volt hozzá az északi chip,levettem reball,vissza és 6 hónapja megy hiba nélkül.A tanulság ebből csak annyi,valszeg az első reball alatt kapott annyi meleget az északi ,hogy szépen átb@...a a fejem,eleve az alatt volt kontakt hiba .
Én a te helyedben az északit reballoznám. -
válasz
FuckeR19 #533 üzenetére
3-5 leemelés felrakást bír ki (10-15 melegítést). Utána már sok neki a jóbol. Az asztali GPU-k nagyon kényesek, a mobil termékek sokkal jobban bírják, mert eleve a legtöbb a MIL szabványnak is megfelel. Ezért szoktak a katonai-ipari cuccokba eleve mobil procik, chipsetek lenni
-
válasz
FuckeR19 #512 üzenetére
Ahány ház annyi szokás
Nekem herótom van az asztali VGA-kkal már. Általában nem a ramok szoktak lenni a csíkozásért a felelősök. De jártam már úgy, hogy GPU le-fel és csíkozott. Oké, volt egy olyan donor nálam ami VRM hibás volt (rommá égett) és arról átraktam a tökéletese GPU-t. És még mindig csíkozott.
Oké, egyesével elkezdtem átpakolni az összes RAM chipet a donor kártyáról. Persze, hogy az UTOLSÓ (a 16-ik!!) volt a rossz. Mindezt 3.650,- Ft-os munkadíjért
Mondjuk az ember rendes volt, mert amikor elmeséltem az orbitális szopást, akkor 5 ezret adott
-
-
válasz
FuckeR19 #364 üzenetére
Igen a 6000-esben 410-es van. Elég okos jószág, de csak egy irányba kommunikál az alsó fűtéssel és nem tudja az odalhiszterézist. Én most kaptam alulra mobileman-től és REX C10-est és egy REX C100-ast. Ezzel már meg tudtam csinálni, hogy legyen alul is profil a C10-essel és a C100-as meg nézi a horgonysodrást
-
-
válasz
FuckeR19 #288 üzenetére
24 óra alatt 120 fokon az Aral-tó is kiszárad, nemhogy egy sz@ros X02056-os
Szerintem csak a garancia alól akart kibújni a kis sumák eladó. 24h 120fokon szinte minden tönkremegy, kivéve a másfél méteres csíkszélességgel gyártott ipari-katonai cuccok.
Gyárt az Intel MIL szabványú ATOM procit is; ugyanazt tudja mint ami a netbook-okban van, de ez akkora mint anno a P3-asok Tuallatin-ok voltak ! -
válasz
FuckeR19 #280 üzenetére
Én is halottam, és csak búboskemence jó hozzá, diófa és rózsagyökér fűtéssel. Ha a chip degradálódik és közben el is romlik, az se baj, mert legalább jó illata lesz...
Egyébként pont az XBOX-nál tartanám hülyeségnek a leírt metódust, mert ott MINDIG 100-120 fokos a chip, ha kemencében van, ha XBOX-ban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest