- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #10862 üzenetére
Atkuldesz? Ezt most mire erted? Mert nekem van eleg boven. A BGA nekem nem faj mert keveset csinalok. Es azt sem PC notiban tobbnyire.
Az oreg gepeket elhiszem, de szamold azt is, hogy egyszer elfogynak. Csak most tunik ugy, hogy sokaig kitart meg. Es aki vesz egy 3 eves gepet az mar majdnem biztos, hogy i3 i5 gep lesz. De ez tok mindegy ha minden hibat javitasz. En mar rohadtul orulnek ha nem kellene annyi BGA-t mokolni.
-
alienpapa
senior tag
válasz
Benji77 #10812 üzenetére
Azért még adok neki egy lehetőséget. Ha nem javul akkor megbeszéljük.
Idáig a 216-0774207 kapott egy reflowt.... semmi javulás.
218-0755113 is kapott egyet... semmi.Most nekiállok reballozni a 216-ost, a 218-hoz macko18 kolléga ígért egy stencilt egy gyors kölcsön erejéig. Ha reball után sem indul bontom és mindenképpen szólok.
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #10537 üzenetére
Itt a legtobb gep mar Core i3,5,7 es ahogy nezem a legtobb ember atugrotta az elso generaciot. Rengeteg Sandy bridge jon. Sok munkagepben nincs dedikalt VGA amiben van azokban valoban elofordul, hogy elhalaloznak de nem jellemzo hiba. A MacBook-ok szinte 80%-a folyadek balaset miatt jon hozzam. De ott is csak QFN csere van hegyekben. En nem hirdetem mint a hulye, hoy BGA gyaram van
En notebook szervizelest hirdetek es nem eroltetem, hogy GPU meg golo meg riboll...
Ennek ellenere van olyan, hogy kicsit meglendul es bekerul tobb BGA nyavaja is egy nap. Ma ilyenek jottek.: MacBook 2012 nincs Backlight, MacBook 2011 nem tolt, Dell Alienware tap 5V FET pukkant, Acer Timeline M3 vagy mi a franc szinten folyadek kar, Lenovo T520 TPM password torles, Thinkpad edge e335 neha lefagy (na ezt hogy utalom). Jaaaa varj volt itt egy ezer eves dv5. Na az IGP hibas volt. De mondjuk azt meg megvarazsoltam aztan visszaadtam mert ilyet mar nem csinalok...
-
f27
senior tag
válasz
Benji77 #10443 üzenetére
En nembizok a szerelokbe.
Mondom miert
Ha szetszedi a kocsit sokmindenre azt mondjak kicsereltek aztan marad a regi.
Eleg nagy kedvezmenyem van alkatreszekre,de ugy egy szerviz sem vallalja el hogy en viszem az alkatreszt,mert ugy nemtud ugy lehuzni.
Pl egy lancfeszito patron 36 ezerbe ven,en megkaptam 11 ezerbe ezen mar kapaspom lett volna hasznuk.
A legolcsobb szervizes aki elmerte volna vallalni a javitast 15,500ft +afa/ ora rezsidijba javitottak volna.
En szetszedtem kicsereltem amit gondoltam,es az tutira zsir uj benne
Igy is megjavitottam par gepet futtaba
Az auto alkatreszeire osszejott a heti melobol -
f27
senior tag
válasz
Benji77 #10384 üzenetére
Oszegezve valaszolok mindenkinek.
Vezerles fixalva van ott ahol megalt az auto,.nemtud elmozdulni.
Nemvittem szervizbe mert 15,500ft +afa / ora dijal javitottak volna szervizeb,es kb 2 napig dolgoztak volna vele.
Azert cserelek lancot,mert nagyon megvolt nyulva mar.
Kezzel huzigaltam felfele a lancot.
Minden automat en javitottam eddig meg,igaz lancot nemcsereltem soha,es namvagyok boldog.
Most azert szoptam egy napig,mert a kocsog nemet elrejtett egy csavart a vezermulanc ala. -
-
gliga69
tag
válasz
Benji77 #10368 üzenetére
Nem találtam. Annyit tudtam meg hogy amit netről letöltessz és kitömörítesz 68CDD.BIN vagy rom.bin nincs titkosítva, és csak egy része a teljes tartalomnak. Ha számít SMC.BIN a recovery file name.
Ha küldenél skypeon vagy valahogy egy kiolvasott tartalmat, ami nem baj ha nem működik 60% esély van rá hogy össze tudok ollózni egy működő valamit. -
-
-
bitfarago
csendes tag
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #9201 üzenetére
Nem tudnek neked mar infot mondani a LED-ekrol. Nekem inkabb a levilagitasi tavolsag es a LED-ek mennyisegenek az osszefuggesevel akadtak gondjaim. A scanner-en alapuloval nem kell leszorito uveglap meg ragasztgatas meg semmi magic. Radobom a foliat, pofaval ra a nyakot, lecsukom 45mp-re lesulyozom, hogy ne legyen alavilagitas. A4 meretben mar LED-ekkel nagyon nyugos a dolog szerintem. Es nem lehet 1cm-rol vilagitani vagy pedig 1000db LED-kell. Ez semmilyen szinten nem koltseghatekonyabb mint az UV csoves.
-
gliga69
tag
válasz
Benji77 #9127 üzenetére
Alpha, de pontos típust nem találtam rajta. Nagyítás és fókusz állítható, két lencsém van hozzá. Az egyikkel kb 20cm a fókusz táv a másikkal kb5 a másodiknál minden nagyobb
Személy szerint azt gondolom hogy ezzel együtt fogok meghalni. Vagy rohadt sokáig húzza vagy a kardomba dőlök mert nem volt ócó -
f27
senior tag
válasz
Benji77 #8593 üzenetére
Kb
annyi sem.
Bar az igazat megvalva a noti sem lett jo
Sajna csak anyira tudtam megjavitani hogy ment 20 percig azt kikapcsolt utanna 5 perc pihi es ment ujra.
Hiaba mostam ki sok volt az oxidacio porlatt alkatreszek nem is szenvedtem vele tovabb kifizettettem az ultrahangos mosas arat azt sanyi -
gliga69
tag
válasz
Benji77 #8481 üzenetére
A visszabontott alkatrész, amiről beszéltem biztos hogy 4+ hónapot ment, a megállásáról nem kaptam infót, de gar időn belül nem állt meg, az tuti.
Nem vagyok kezdő, 8 éve ezzek foglalkozom, és tudom miről beszélek.
Direkt keresztpróbát csináltam, és sikerült reprodukálni. Az hogy nem találkoztál a jelenséggel, nem azt jelenti hogy nem létezik, és nem is azt hogy nem tudom mi történik ha rámelegítek egy alkatrészre, vagy felgolyózom.
Még1x itt az volt hogy az új datecode-os ic nem működött egy Hp géppel, próbából visszaraktam a sajátját, ami azt jelenti hogy felgolyóztam és ment a gép. Az ic-t később egy más típusú gépre (azt az ic-t ami nem ment a Hp-n) felraktam egy más típusra és ott ment. Hogy kizárjam a dolgot nem 1 darabot raktam fel a hp-ra a szállítmányból.
Mivel tákolást már akkor sem vállaltam, a "javításért" nem kértem pénzt, és garanciát sem adtam. -
Tamás9x
őstag
válasz
Benji77 #8210 üzenetére
Inkább hagyták volna úgy, a műanyag burkolat több helyen is meg van olvadva...
Toshiba Qosmio G30-al volt már valakinek tapasztalata? Reballoztam, de 80 foknál sem akar a VGA/Chipset hűtés nagyobb fokozatba kapcsolni, eddig kénytelen voltam direktre kötni a PWM-et a CPU hűtőjével de így meg ordít.
-
gliga69
tag
válasz
Benji77 #8190 üzenetére
Országos szervízhálózat.
Gyakorlatilag arra mentek rá hogy kis szervizeket kerestek országszerte átvevőpontnak.
Minden tárgyalás, megbeszélés nélkül küldtek nekik szerződést. (konkrétan több ügyfelemnek is)
3-4 éve nagyon korrekt munkát végeztek, de a cég növekedésével ez változott. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
Benji77 #8093 üzenetére
Szerintem félreértettetek.
Nem más profiljával szeretnék dolgozni csak arra lettem volna kíváncsi,hogy amiket ti használtok azok hogy néznek ki.Magnettal teljesen másképp kellett dolgozni.Ott ugye 215 az 215-volt viszont a meleg levegős meg megint más.
Eddig tesztelgettem a rossz lapokon amit írtam ólmosra gond nélkül feltette a chipet,ami ólommentes 245°C mutat a meleg levegősre és leugrik a chip már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest