- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Icetee #10534 üzenetére
Mivel neked ezt alá kell írni, az bizony könyvelt (ajánlott) küldemény. Már most "tévedtek".
Kérd vissza a pénzt a Banggoodtól, mivel nem érkezett meg az amit kifizettél. Nem kell foglalkoznod a Postával, majd BG rákérdez náluk ha akar.
A címed pontos volt és nem kaptad meg.
Egyébként a nyomkövetésnél mi olvasható? Beírták azt hogy elvesztették, ha már neked ezt írták?
A nemzetközi postai adatbázisba is kötelező nekik bejegyezni. Ha nem tették meg, akkor egy nem egészen korrekt társaság, mert az alábbi űrlapon képként becsatolva a nyomkövetési igazi státuszát (angol nyelvű MP nyomkövetés lekérés) simán kapnád vissza a pénzt.Én elolvastam az Üzletszabályzatukat, nem te vagy a feladó, nincs mit követelned rajtuk. Ha Banggood egy hivatalos levélben lemond erről a jogról a javadra, akkor igen.
Ezt a szabályt meg egyáltalán nem hajlandóak alkalmazni 6.1. pont 5) bekezdése
Mert mindig arra hivatkoznak amit neked is írtak, hogy nem ajánlott küldemény volt.
Én belefáradtam már a hadakozásba velük, akinek van több energiája ám tegye. Legkisebb ellenállásba a pénz visszakérése az eladótól ütközik. -
válasz
Icetee #10527 üzenetére
Kezdem azzal hogy az elvesztést úgy lehet kivédeni ha személyesen vásárolsz, ha szállítják nem lehet kivédeni.
Nem kellene titkolnod azt a nyomkövetési számot
Abból eldönthető hogy igaza van-e a postának vagy nem. Ha Rx a kezdet akkor nincs igazuk, ha Lx a kezdet akkor meg azzal az indoklással hogy náluk is elsőbbségit csak ajánlott szolgáltatással lehet külföldre igénybe venni és ez a külföldi postánál is így van ezért megint nincs igazuk.
Szokásos szöveg amit írnak ha tudják hogy náluk lopta el valaki, de nem tudják vagy nem akarják kideríteni kia felelős.
Ha a küldő nem mond le javadra a kártérítésről akkor csak ő tudja a feladási postán keresztül intézni.
De nem kell a postával foglalkoznod, hiszen nem történt számodra kézbesítés, addig a feladó tulajdona majd ő rendezi a az elvesztés miatti témát.
Te a meg nem érkezésre vonatkozó szabályok szerint járj el.
Benne az Összefoglalóban, 8. Szállítási módok és egyéb információk:
Van lehetőség szállítási biztosítás megkötésére, Shipping insurance néven. Ezt a fizetési összesítő oldalon tudjuk választani. Lényege az, ha igazoltan elveszett vagy megsérült a küldemény akkor ingyenesen újraküldik vagy teljes pénz visszatérítést adnak. -
pn4hvq
senior tag
Icetee és zagloba köszönöm a válaszokat, elvileg már úton is van a csomag. LX..NL formátumú tn-t kaptam. Karácsony előtt az Aliról rendelve volt már több ilyenem, azok közül egyet viszont megfogtak a vámon (de az csak 30$ értékű volt, így papírok beküldése után jött is tovább).
-
sambenez
addikt
Ez megjelent a feladás után szinte azonnal: "The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS., Belgium, Puurs"
14 nappal később ért Belgiumba: "The parcel was handed over to GLS., Belgium, Puurs"
Másnap elment Németországba, aztán hosszú hétvége. Tegnap Alsónémedi, ma megkaptam. -
Az lényeg hogy ezel a szállítással, összesen annyit fizetsz, nem lesz később + költséged, de a szállítási biztosítást is add hozzá és esetleg megspórolsz úgy egy ezrest ha $-ban fizeted ki.
Állítsd át $-ra majd nézd meg a hogy bankod a kártyás vásárlás devizaszámítási szabálya alapján mennyit vonna le. -
BB9000
senior tag
Türelem! Nem ülnek a pénzeden. Ha Kínából rendelsz, akkor meg kell értened, hogy időbe telik, amíg a csomag ideér. Változó ideig utaznak a csomagok. Akár 3 hét, vagy 3 hónap, vagy a kettő közt bármennyi lehet. Ha közben ugrálsz, vagy tűkön ülsz, akkor is ez van.
Pl. én 2017 decemberében rendeltem meg egy lámpát, de pont elfogyott a raktárukból. Reklamálásom nélkül, ők kérdeztek rá, hogy refundoljanak-e vagy tudok várni. Megírtam nekik, hogy inkább várok. (nagyon akciós volt a cucc) és azóta is csak várok. 2018 január legvégén adták fel. A 60 napot a feladástól számítják, ami majd áprilisban telik le. Van valódi Tn számom is, de csak annyit látni, hogy "Item sent abroad".
Mindezekkel együtt nyugodt vagyok, mert meg fogom kapni a lámpámat. Eddig is mindent megkaptam. Volt amit 70 nap után reklamáltam meg. Azt újra elküldték. -
Ha EU-s országban adják fel akkor azt ottani áfát kifizeted a vételárban, így itthon nem kell fizetni. (De nem lesz a számládon részletezve és tavaly július óta azt az Áfa mértéket kell alkalmazni amely a vevő országában van, nem az angol 20-at, hanem a magyar 27%-t, számlád sem lesz.)
Valójában meg ez a mechanizmus áfacsalás kategória, nem kellene itt a topikokban nagyon forszírozni.De vannak webshop-ok akiknek van EU-s warehouse, -raktár- onnan kell vásárolni, nem innen.
Viszont a garanciát Kínában kell intézned, oda visszaküldöd a saját költségeden az minimum 6000 Ft, de ha értékbiztosítást kötsz rá az elvesztési kártérítés miatt, akkor könnyen 15000 Ft lesz.
Visszaküldik megjavítva, vagy küldenek másikat Kínából, amikor beérkezik Mo-ra az EU-n kívülről, 98% esély, hogy vámeljárás és fizetned kell, mert nem tudod igazolni, hogy már eredetire kifizetted a 27%-ot.
Ha lenne számlád és a 20%-al akarnád igazolni, akkor előveszik azt amit írtam, nem kell elfogadni, mert az érvénytelen áfa szempontból, ha a NAV más kifogást nem fog találni, mondjuk emiatt a számla valami jogosulatlan áfás téma lesz. -
powerwade
senior tag
Hiába "úszod" meg a többletköltséget (áfa, vám, kezelési költség) a garancia miatti para ekkora értékben úgy se érné meg. Vannak érdekes történetek garanciális javításra visszaküldött telefonok és tabletekkel kapcsolaban
Egyébként a GB-nek van ilyen EU-n belüli tréfamentes szállítási módja. EU express talán? Nem tudom pontosan, menj át a topikjába, keress rá.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- ASUS routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest