- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Alister71 #18166 üzenetére
Döntse el mindenki melyik a jobb és melyik kártya kell neki.
Lord Vader: tényleg, melyik a jobb?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Alister71 #17781 üzenetére
Bár még nem volt időm utána néznia hűtőpasztáknak, de az MX4 van olyan jó mint az MX2 ugye? Úgy néz ki mx4 lesz belőle, a környéken sehol nem lehetett kapni, de tesóm külföldön be tudott szerezni egy tubus mx-4et, holnap után hozza meg. Kajakra feljártam mindent és csak 300 forintos noname-eket találtam. Remélem nem bánom meg, hogy hallgattam rád és minőségire költök.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Alister71 #17856 üzenetére
Nemes Gabó (Vatera: JuditV78 barátom akár még apró smd-ket is visszapakol a nyákra. Nekem azért kicsit magas lenne.
Nekem is Weller van, fasza vékony heggyel, úgy cserélem vele a kondikat mint a huzat. -
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Alister71 #17777 üzenetére
Teljesen rendben van a venti szabályozása, tisztán hallható, hogy a kellő terheléshez/hőfokhoz igazítja a fordulatszámot, ugyanolyan hangos/halk, mint amilyen évek óta.
Az nem az én karim biosa. Ez lenne az enyémhez való, de biost értelmetlen frissítenem, nincsen vele semmi bajom. A kari sem húzva sem tolva nem volt sohasem. Illetve ez sem teljesen, mert ez gondolom visszaállítja a referencia szintre a memória és a mag órajelet. (jelenleg 870/1050-en fut)
-
cashback
őstag
válasz
Alister71 #17758 üzenetére
Én is hasonlóképpen vélekedek.
Nálam G850 IGP-je dübörög jelenleg (kb ugyanaz... annyi előnye van hogy a ramot 1333MHz-en képes kezelni, de ugyanaz a HD2000)... viszont volt benne X1950Pro 256/256-os kártya is. Annyival nem ment jobban hogy megérje benne hagyni.
Mivel játszok is (
) így MW3-nál 1024*768 low grafikán ment mind a kettő esetén (ennyit bírnak)... x1950Pro +5FPS-t produkált nagyjából a HD2000-vel szemben.
-
chelepke
csendes tag
válasz
Alister71 #17711 üzenetére
Igen, onnan töltöttem le, agp-hotfix-win32 - valami ilyesmire emlékszem így fejből. Viszont a 11.1-től újabb verzió az biztos, mert most megnéztem, 9.3-ast nem is találtam már az oldalukon, ahonnan kb két hete letöltöttem a drivert:
http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/?pid=82&psn=0006&lid=1&os=1
A bios-t pedig majd hétvégén megnézem, köszönöm a segítséget. Ha nem oldódik meg a probléma, legfeljebb újra jelentkezem.
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #17608 üzenetére
Fogalmam sincs már, hogy mikben próbáltam, de száz feletti alkalommal..
NVIDIA-ból is max GT200 a 400-asok már nem miindíg mennek. A HD 5000 általában nem indul a 4000-re felmegy a driver, de instabil.
Az a gáz, hogy nem csak a chipsetől függ, az alaplap is sokat ronthat a dolgon.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
Alister71 #17572 üzenetére
Azért kérdeztem, mert valahol olvastam, hogy DX9-ben esetleg lassabb lehet, de ez valószínű még a DX10 beköszönésekor megjelent karikkal van. Amúgy eszem ágába sincs DX9-est venni, abból nincs is szerintem olyan ami azt tudja amit a jelenlegi is. 512 elég vagy legyen inkább 1 Giga?
-
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #16908 üzenetére
Igen az is biztos hülyeség, hogy az AMD kártyái igencsak megválogatják miben hajlandóak elindulni, tudtiommal éppen ezzel kínlódik a csávó és inkább lecserélni az alaplapját, csak az a gáz, hogy az én Z-s lapomban sem minden AMD indul, meg a többi tesztlapomban sem nagyon hajlandóak képet adni, de remélem lecseréli az alaplapját és megint nem fog indulni, akkor talán rájön, hogy az AMD-vel vannak problémák..
Jéézusom.
Ezeknek van gyűjtőnevük is. Biztos kitalálod mire gondolok.
Moderálva!
[ Módosította: #65675776 ]
-
Sixty21
aktív tag
válasz
Alister71 #16184 üzenetére
Már volt vele olyan, hogy össze vissza pörgött a ventije és egekben volt a hőfok még asztalon is akkor azt mondták pasztázzam meg mert a gyári nem sokáig húzza ezen a vga-n. Megpasztáztam és azóta hibátlan lassan 1 éve. Csak gondoltam kicsit törődök vele "karbantartást" végzek rajta. Szimpla buzgóság.
-
Funkey
csendes tag
válasz
Alister71 #13397 üzenetére
Feltettem, bár install közben "Zero display service error"-t írt, utána lefutott. Első ránézésre működik a rendszer. Még egyik ismrősöm javasolta, hogy az érintkezőket lenne még érdemes lepucolni alkohollal, szerinted érdemes?
Csak azt furcsálom az egészben, hogy fél évig az új driverrel semmi gondja nem volt, max akkor adott ilyesmit ha túlzottan felnyomtam a grafikát. -
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #13276 üzenetére
Jah mert az ATI nem kínlódik a pci sínnel és nem is akadozik mint a barom, ha játék közben textűrát kell tölteni és így tovább. Azt hittem, hogy az X1950-em az AGP miatt volt ilyen, de nem....
Sorolohatnám még, hogy mi az ami miatt gagyinak tartom, de szívrohamot kapnál.
Sokan elégedettek valamivel egészen addig amíg nem látják, hogy milyen is lehetne. Valaki szerint a 10FPS játszható és laptopon is lehet crysis2-zni 10FPS-el és szerinte semmi értleme az én gépemnek, mert minek....
Ha mindenki elégedett lenne minennel, a mocsokban fetrengenénk mint a disznók.
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz
Alister71 #13258 üzenetére
(#13259) agressiv
Ez már előtte is így volt, haverommal cseréltünk pár napra VGA t, nekem volt egy HD3850 neki 7950GT, miután visszacseréltük, akkor az első mondatom az volt neki hogy sokkal szebb a kép mint az Nvidianak.... , amint látom ez nem változott
Mivel CRT monitorom volt akkor, ezért is reális az állítás, hogy az AMD szebb képet produkál mint az Nvidia.
Ezen nem kell vitázni, ez tény és valóság. Szebb az nem azt jelenti hogy az Nvidia rossz, de képminőségben az AMD jobb.
-
Klemens
őstag
válasz
Alister71 #13227 üzenetére
Én most kimondottan BF3-ra vagyok ráállva.
Jelenleg sztem olyan 25-30FPS között mozog a játék, de meg-meg akad, anti alizing 1x, motion blur kikapcsolva minden más medium van.
Ha mondjuk high beállítások mellett vinné a 25-30FPS szinte akadás mentesen boldog volték.
A CPU többet nem bír, mert 3,8-on már hibázik Orthos alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest