- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
mefistofeles #45142 üzenetére
próbáld a monitort másra rákötni, és megnézni ugyan ezen a felbontáson...
-
Geresics
addikt
válasz
nagyzolee #45140 üzenetére
netezésre simán elég. HD videókat anno nem próbáltam (monitor hiányában), de szerintem nem lehet neki gond, ha van elég memória, és a gép sincs teleszemetelve...
Később tudsz belerakni i3-at és i5-öt is. Gyártó honlapján megtalálod a kompatibilitási listát, ahol mutatják a szükséges BIOS verziót is, erre csere előtt figyelj, mert előfordul, hogy a jelenlegi procival még megy a gép, de az újjal már kellene frissebb BIOS! -
Geresics
addikt
khm... DVI tud hangot is ám!
Csak nem mindegy, hogy melyik változata!
(Viszont arra már nem emlékszem, hogy meilyik, de valami olyasmi rémlik, hogy pl. AMD HD3xxx szériától kezdve támogatott csak...) -
Geresics
addikt
Arról lehet tudni valamit, hogy mikor jön az új AMD és az új nVidia széria, és mi lesz a nevük? Kifejezetten az R9-270X, és GTX760 utódai érdekelnének...
-
Geresics
addikt
Far Cry 4 beállítások jelentősége
Úgy hiszem, ezen a fórumon sokan veszik majd hasznát! -
Geresics
addikt
válasz
haladó #44953 üzenetére
A takarékos módra sajnos nem tudok válaszolni (reméljük más megteszi), de a CD-n levő drivert alapból felejtsd el!
A CD-n lévő driver legjobb esetben is egyidős a kártyával, de általában még régebbi, így az a driver jellemzően nem küszöböl ki a gyártás óta felismert hibákat, stb. A lényeg, hogy mindig az elérhető legfrissebb stabil drivert telepítsd, és akkor nagy baj nem érhet.
A CD-n még van egy csomó más felesleges program, amik csak lassítják a rendszert, és az esetek 90%-ában csak parasztvakításnak valók. Persze van kivétel, de azok nélkül is lehet nyugodtan élni!
Válaszolva tehát semmi hátrányod nem származik abból, ha nem lesz optikai meghajtó a gépedben! -
Geresics
addikt
válasz
juve600 #44935 üzenetére
Nyugi, nem érthet mindenki mindenhez, ezért van szükség szak(osodott)emberekre. Én sem tudok kuplunkgmunkahengert cserélni, vagy épp egy vérképet analizálni, de még csak dobostortát készíteni sem.
Néhány év számítástechnikai szaküzlet tulajdonosként láttam én különb dolgokat is, ezért kértem rögtön a képet.(#44929) olivera88
Remélem most már sikerülni fog, és ha további - akár triviálisnak tűnő - kérdésed volna, ne habozz azt feltenni! -
Geresics
addikt
válasz
olivera88 #44923 üzenetére
OK, megvan a hiba.
A videokártyát nem elég a házba rögzíteni, azt az alaplapba is csatlakoztatni kell. Keress az alaplapodon egy olyan SLOT-ot (sínt), amibe pont passzol, és esetleg oda is van írva a környékére, hogy "PCI-E". Könnyen lehet, hogy az egyik képen látható kék sín az, bár nem látom pontosan. -
Geresics
addikt
Hali!
Lenne egy "fontos" kérdésem!
Ha van nekem egy videokártyám, amin van 1 HDMI, 1 DisplayPort, és 2 DVI kimenetem. (Enek kívül az alaplapomon is van - és működik is -, de az most mindegy...)
Eddig 1 FullHD (1920x1080) kijelző volt rákötve, ami 2MPixel. Az egyszerűség kedvéért vegyük példának, hogy játszom, és ez 1 egységnyi terhelést eredményez a VGA-n.1. Ha 2 monitort kötök erre a VGA-ra, az asztalt úgy állítom be, hogy "E képernyő kiterjesztése", akkor a VGA-nak 2x1920x1080 pixelt kell számolnia, ez tiszta sor. Játék alatt (mindkét képernyőt használva) ez 2 egységnyi terhelést okoz? Tehát pont 2x akkora számítási kapacitást kell biztosítani, ha az FPS-ből nem akarok veszteni?
2. Ha a 2 monitort úgy kötöm be, hogy "E képernyő tartalmának másolása", akkor a VGA hány egységnyi terhelést kap? Elvégre nem kell neki 2x1920x1080 pixelt kiszámítani, viszont azt meg kell jelenítenie!
3. Ha az egyik kijelzőt HDMI-n, a másikat DP-on csatlakoztatom, az vajon mit jelent terhelés szempontjából? Elvégre ez két különböző kódolás. Még ha ugyan azt a jelet küldi is ki mindkét kijelzőre, akkor is kétféleképp kell is kódolnia!
Tudom, hogy ezek elsőre nem tűnnek lényeges kérdésnek, de épp monitorvásárlás előtt állok (egy Dell P2414H-t néztem ki magamnak), és van egy FullHD TV-m. Jelenleg a TV-t HDMI-vel csak olyankor csatlakoztatom a gépre, ha azon akarok valamit megnézni. Azt tervezem, hogy (kényelmi okokból) a HDMI-t is folyamatosan bedugva hagynám, az asztalt "másolnám". Szeretek viszont játszani, de a teljesítményből nem kívánok veszteni, ezért, ha pl. 30% erőforrást venne ez igénybe, akkor inkább kihúzom...
-
Geresics
addikt
Helló!
Egy ismerősöm keresne GeForce2 MX400-hoz Win7 drivert.
Első nekifutásra én nem találtam olyan általam is ismert honlapon, amiről nyugodt szívvel le is tölteném. (Gyártó honlapján XP a legkésőbbi.)
Tud valaki linkelni egyet? -
Geresics
addikt
válasz
madspider15 #23505 üzenetére
nemide.
-
Geresics
addikt
válasz
lampaoltogat #22445 üzenetére
Természetesen a DDR5 jobb, mint a DDR3.
A tápos topikban leírod, hogy mid van, mire használod a géped, és hogy mennyit tudsz áldozni tápra, és már segítenek is mindenben. 450W-nál tuti nem kell nagyobb, a fő, hogy jó minőségű legyen! -
Geresics
addikt
válasz
lampaoltogat #22438 üzenetére
7750 max.
De ha a táp LCPower, akkor dobd el messzire, és itt segítenek, hogy milyet vegyél! -
Geresics
addikt
válasz
milanfan #22423 üzenetére
Igen, az alaplapba jó ez a VGA (és minden PCIe-s VGA is).
SATA és PCIe között semmilyen összefüggés nincs! SATA az SSD, HDD, ODD csatlakoztatására van, a PCIe-be pedig a VGA (x16) és egyéb (x1) kártyák (pl. diszkrét hangkártya) csatlakoztatására.
Van SATA port ezen az alaplapon, méghozzá SATA2 és SATA3 is, ami természetesen kompatibilis még a sima SATA1-el is.(#22426) milanfan
A TV-Out, azaz TV kimenet a régi TV-khez való, amiken még nincs sem VGA, sem DVI, sem HDMI csatlakozó. Az új (TFT vagy plazma) TV-ken ilyen csatlakozó már van, ezért a gyártók az új VGA-kra nem tesznek ilyen kimenetet (HD4xxx óta). -
-
Geresics
addikt
válasz
Dr.House88 #22392 üzenetére
Ezt a kérdést itt tedd fel, ott tudnak Neked segíteni.
-
Geresics
addikt
válasz
richardpaj #22390 üzenetére
Ha W7 és W8, ráadásul több különböző driverrel is ezt csinálja, akkor a szoftver részt kihúzhatjuk.
Ha másik RAM-mal is ez a helyzet, akkor azt is kihúzhatjuk.
Ez már 2 HÚ egy irányba.
Akkor tehát marad a VGA hiba (VRAM), persze, csak ha más hardvercsere nem volt. (Nálam pl. egy X-Fi produkált még érdekes rendszerleállásokat, de csere után megoldódott minden.) -
Geresics
addikt
válasz
tome.jr #22388 üzenetére
Szerintem minden gond nélkül.
(#22387) richardpaj
A memória különös dolgokra képes, olyanokra is, amire az ember nem is gondolna.
"Elvileg úgy is csinálja." - és gyakorlatilag? Ha tudsz szerezni esetleg kölcsönbe másik memóriát, akkor azzal is érdemes egy próbát tenni.
"Én driverre gyanakszom" - mivel Win8-ról van szó, simán lehetséges! Próbáld ki a 12.11 beta drivert! -
Geresics
addikt
válasz
richardpaj #22385 üzenetére
Hmm... nekem erről RAM hiba jut eszembe. Próbáld ki, hogy csak az egyik RAM van a gépedben, úgy is csinálja?
(#22384) Dr V
Ezt már passzolom, de szerintem nem fog lekapcsolni. -
Geresics
addikt
válasz
salgocomp #22111 üzenetére
Ez a hőfok még egyáltalán nem magas, ne aggódj, ettől baja még nem lesz.
(#22112) salgocomp
A 92°C sem gond még, nekem a 3870-em működött azon évekig, viszont az 5850-nél ez már nem természetes! Valami gond van a hűtéseddel. Portalanítsd sűrített levegővel, ha eddig még nem tetted meg! -
Geresics
addikt
válasz
deceiver #22088 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ott jó eséllyel hardveres gond van.
Legelőször próbálj régebbi drivert, ellenőrizz hőfokokat a GPU-n és a VRAM-on.
Leges-legvégső esetben próbálkozz egy VGA-BIOS frissítéssel nekem már többször segített ilyen esetben (igaz legutóbb csak átmenetileg, 2 hónappal később újra tapasztaltam a jelenséget...) -
Geresics
addikt
válasz
DeathAdder #22021 üzenetére
Szia!
Nekem több hónap tanácstalanság után a Sisoftware Sandra tudott kiértékelhető hibaüzenettel szolgálni teljes teszt után. Egy próbát megérhet Neked is! -
Geresics
addikt
válasz
DomToretto #21979 üzenetére
A rendszer a DVI-t tekinti elsődleges monitornak. A gép nem látja, hogy a TV fizikailag előtted van, vagy 2 méterrel arrébb.
-
Geresics
addikt
válasz
Tomi84 #21950 üzenetére
Pár javaslat, amit érdemes lehet megpróbálni:
- RAM-okkal játsz egy kicsit! (Memtest nem mindenható, nekem többször nem jelzett hibát, és a RAM-csere mégis megoldotta a gondot!) Pl.:
+ Single/Dual Channel váltás;
+ másik DIMM-ekbe pakolászás;
+ egy-egy modul kipróbálása külön, stb.
- VGA másik gépben kipróbálása
- alaplapi és VGA BIOS a legfrissebb?Az utolsó kettő inkább csak halvány próbálkozás, én elsősorban memória (kompatibilitás?) gondra tippelek.
-
Geresics
addikt
válasz
DeathAdder #21924 üzenetére
Hybrid-PhysX: köszönöm!
Véletlenül se indítsd úgy a géped, hogy a VGA-n nincs hűtő, mert piszokhamar felmelegszik, még Windows alatt is! Ennek oka, hogy csupán azon a pár négyzetmilliméteren tudod hűteni. A hűtésnek a bordázásának és a sok lamellának pont az a lényege, hogy nagy (akár négyzetméteres nagyságú!) felületet biztosítson!
-
Geresics
addikt
válasz
DeathAdder #21906 üzenetére
Mivel az 1-es és a 3-as maggal minden rendben van, ezért két dologra tudok gondolni. Rossz a kártya, vagy rossz az érzékelő. Sajnos utóbbira kisebb az esély.
Igazából nem normális dolog az, hogy a 3 magból 1 ennyivel melegebb a többinél.
Esetleg a leolvasott értékeknél válaszd ki, hogy a max. értéket mutassa, és a ventit is feltekerhetnéd (most 54%-on ment), valahogy így kellene kinéznie: -
Geresics
addikt
Ez még akár kábel-probléma is lehet. A legjobb az volna, ha kipróbálnád egy másik kábellel, és a kábelt egy másik rendszerben (pl. ismerősnél). Érdemes volna továbbá egy másik gépen (pl. laptopról) megpróbálni.
Win8 nem tudom, hogy mennyire befolyásolja a helyzeted, mert még nem vettem a fáradtságot, hogy kipróbáljam. -
Geresics
addikt
Próbáld ki ezt:
Catalyst Control Center -> Saját digitális képernyőm -> LCD Overdrivesiwok1 (#21861) - (#21864)
Gyűjtöd a kommenteket? Javaslom a szerkesztés gombot!(#21870) imp00
Javaslom ezt a topikot, nekem is ott segítettek! -
Geresics
addikt
válasz
Anonymus23 #21853 üzenetére
Bevallom felületesen olvastam el a hozzászólást, a helyreigazításod tökéletesen helytáll!
Remélem azért a megfogalmazásomból érződött az erős költői túlzás, nem akarok én senkit sem megbántani!
Tipp: a táphoz tegyél egy porszűrőt, az sokat tud segíteni! -
Geresics
addikt
válasz
Anonymus23 #21851 üzenetére
Attól, hogy valaki nem portalanítja kéthavonta a gépét, attól még nem feltétlenül tojik bele. Kb. 1 éve nem volt kitakarítva a gépem, bevittem magammal a céghez, ott kitakarítottam, és láss csodát, alig volt benne kosz!
(Igaz, a CM690 ház, és az otthoni rendszeres takarítás megteszi a hatását!Ha valaki nem koszban él, akkor az már jó kiindulás, a porszűrő pedig szépen végzi a dolgát!
(#21850) Dot
"Egy öngyújtóval hasonló színű foltot tudtam rá varázsolni azaz égetni."
Te képes voltál alágyújtani egy kártyának?Most már legalább tuti nem működik!
-
Geresics
addikt
válasz
Mister_X #21840 üzenetére
Tényleg nem rossz szándékúan mondom, de az agy (a szem?) 24 frame per secundum, azaz képkocka per másodperces sebességtől érzékeli folyamatosnak a vetítést, DE ez személyenként akár jelentősen változhat, ráadásul hozzá lehet szokni más értékekhez is! (Haveromnak 35FPS alatt minden szaggat, én 30 környékétől látom folyamatosnak, de a szomszédom pl. már 20FPS-től hibátlannak érzi.)
(#21841) KaakukK16
7950 +1 szavatat -
Geresics
addikt
válasz
sz.istván #21818 üzenetére
Mindenféle átalakító létezik, van ami olcsóbb, és van ami drágább a szükséges elektronika függvényében.
Javaslom ezt a topikot, itt pont erről van szó. -
Geresics
addikt
válasz
FoolProof #21794 üzenetére
Mivel az otthoni hálózatoddal is van baj, ezért szerintem mindenek előtt szerezz be egy APC P5B-GR-t, vagy valami hasonlót! Nem drága, de aranyat ér!
Aztán ezek után lehet érdemes elgondolkodni egy tápcserén is, de ha tényleg ilyen gázos otthon a villany, akkor érdemes lehet megnézetni egy valódi villanyszerelővel! Az áram csak addig vicces,amíg agyon nem b@sz valamit, vagy valakit! -
Geresics
addikt
A 4870-et szerintem már a 7750 is veri, de ha az nem is, akkor a 7770 1GB már biztos, és az áruk sem vészes (kb. 24eFt és kb. 28-30eFt), és alig fogyasztanak.
Nem írtál árkategóriát, de én ez alá már nem adnám, pláne, hogy a 12.11-es driver dob a teljesítményükön. (Használtban persze más lehetőségek is vannak...)(#21736) OgKush
u.a., de a Dirt2 FullHD miatt inkább 7770.(#21734) 7heaven
Ajánlom figyelmedbe pár kommenttel feljebb ezt és ezt a választ.Szerk.: keresni pedig a jobb felső sarokban tudsz, csak beírod, hogy PCI Express 3, és ütsz egy entert.
-
Geresics
addikt
Több gond is lehet:
- Túlmelegszik - jó, hogy újrapasztáztad, de a hőfokokat nézted?
- Nem bírja a tápod - sajnos azok is meghalnak (még a minőségiek is).
- Kezd meghalni a VGA - akár a VRAM, akár más része a VGA-nak is okozhat ilyen gondot.
Terhelésre hamarabb meghal? Netán azonnal? Történt valami változás mostanában? (pl. új RAM, ki lett takarítva a gép, stb?) -
Geresics
addikt
válasz
AlyArkhon #21718 üzenetére
Ez csak azt jelenti, hogy a VGA-d támogatja a PCIe 3.0-t, de ettől még a korábbi változatokkal is tökéletesen működik!
(#21722) hoffman_
De akkor lenne sebességnövekedés (minimális), de a kérdése az volt, hogy működik-e, amire a válasz igen.(#21723) cashback
Ezek olyan nüansznyi különbségek, amik akár a lapok közti különbség, vagy akár mérési pontatlanság is lehetne! -
Geresics
addikt
válasz
AnthraxP #21688 üzenetére
Ha jól értem, akkor egy DVD és egy Winchester van benne.
Ha azt gondolod, hogy a táp miatt nem indul, akkor a DVD-t lehúzva megspórolhatsz pár watt fogyasztást. Ha több winyó is van, akkor csak a rendszert hagyd bekötve, ha van egyéb lemezmeghajtó, akkor azokat is húzd le.
Nem írtad, hogy egyáltalán gond lenne, csupán feltettél egy kérdést, amire válaszoltam! -
Geresics
addikt
válasz
Katumoto712 #21648 üzenetére
Töltsd ki az adatlapodon a Cuccok részt, az segít választ kapni.
Windows XP, Vista, 7, vagy 8 van fent a gépen? -
Geresics
addikt
válasz
AnthraxP #21645 üzenetére
Azt tippelném, hogy bármilyen Low Profile kártya jó. Ami a legfickósabb volt eddig a kezeim között, az egy ilyen 6670 volt, persze ettől még lehet, hogy találsz erősebbet...
-
-
Geresics
addikt
válasz
jackbacsi87 #21588 üzenetére
Nem tudod kipróbálni egy másik gépben?
-
Geresics
addikt
válasz
actsy__farang #21552 üzenetére
7850 esetében én tuti 2GB-osat vennék. Most ugyan még nem használják ki a játékok, de rövidesen biztosan (már most félek az új GTA gépigényétől!).
Amúgy remek választás, csak kérdés, hogy van-e hozzá vasad, ami ki is hajtja? (Adatlapod nincs kitöltve.)(#21563) KressHU
Szinte biztos. -
Geresics
addikt
válasz
func93 #21522 üzenetére
7770 egyértelműen.
(#21534) Pepe78
Én a helyedben ezt tenném: hozza vissza a srác a kártyát, és közösen próbáljátok bele a Te gépedbe.
- Ha nálad csendes, nála van a gond.
- Ha korábban Te használtad, nálad csendes volt, és most zajos, akkor kérdezz rá, hogy hozzányúlt-e, mert eddig nálad nem volt gond, és azért én nem vállalnék garanciát, mert ő valamit elcseszett.
- Ha nálad nem volt korábban használatban, beteszitek hozzád, és zajos, akkor bizony eladóként illik felelni a forgalmazott termékért, legalább annyiban, hogy segítesz neki a garanciáztatásban. -
Geresics
addikt
válasz
ebegab92 #21356 üzenetére
Itt az összegzés, de érdemes végignézni a cikket!
Szerk.: Ja, és a 12.11-es driver jelentős teljesítménynövekedést hoz a HD7xxx kártyáknak!
-
Geresics
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest