Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
burny
aktív tag
Msi 5770 hawk -hoz kellene új venti, és ezt néztem ki.
Jó lesz? (Nem birom a furattávot és az átmérőt lemérni, nem vagyok a gép közelében) -
-
ST05
őstag
válasz
Lunky88
üzenetére
mekkora felbontásra? Ha HD, akkor el kellene lépni a 660rol 760 -ra véleményem szerint, ezek most iponnál elég türhetően beestek árilag 8-10k val több mint egy 660-192bit vagy AMD-nél 55-60 indul a r9-280
Ha nem HD akkor lehetne gondolkodni a 660-ban, 750Ti, r9-270(x)
ZeroDK: ha már 660, akkor asus, lehetőleg Dcu, az MSI660 itt meglehetősen le lett húzva, meg miért is akartok vele 660at vetetni 50 ért, amikor a gtx760 ugyenez MSI-be "csak" 56k !! ??
Lunky88: vidd át a kérdést a milyen vidikártyát vegyek topikba ha gondolod , mert amit itt ajánlást kaptál az vicc

-
Lunky88
tag
Sziasztok!
Olyan 40-50k-t szánnék új vga-ra. Ezen az árkategórián belül mit ajánlotok? Lehet nvidia ill. ati is. Jelenleg egy mára már elavultnak számító ati hd5870 van a gépemben, ezt szeretném cserélni.
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Az nVidiás CSAA-nak van valami AMDs "megfelelője"? - Olyan valami amit a CCC-ből tudok bekapcsolni, és olyan kártyán érhető el.
Egy GTX 650 Ti Boostot váltanék egy R9 280X-re, elég nagy a teljesítménykülönbség, de van egy-két megszokott dolog amit hiányolnék. Pont ma találtam meg azt is, hogy Raptr néven van Shadowplay alternatíva is.

-
argentin27
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom hogy van egy Asus Radeon r9 270 DC2OC VGA-m és rá van dugva HDMI-ven egy Samsung LCD TV és DVI-al egy led monitor!
Az a baj hogy amikor elindítok egy filmet vagy akár játszok akkor a TV képernyőjén nem középen hanem egy kicsivel alatta egy vizszintes csík jelenik meg de csak akkor ha képen gyors mozgás van, ha csak mondjuk beszélgetnek a filmben akkor nem, mert akkor nincs mozgás a képben!De ha közben bekapcsolom a monitort és ugyan azt nézem rajta vagy játszok akkor ott nem jelentkezik ez!
Valakinek ötlete esetleg???
Ja azt elfelejtettem hogy ha TV műsort nézek akkor nincs ilyen gond!
-
törölt tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Próbáld meg amiket írtam, aztán így letudod szűrni mivel lehet a gond.
Nekem játszás közben döglött be a kártyám most. Játszottam, 2 perc szünet után, már FPS csökkenésem volt, akadtak a játékok, megnéztem GPU-Z-vel a kártyát terhelés közben PCI-E 3.0 x16 slotba volt, és @ 1.1 x8-nak írta, szépen megadta magát... -
törölt tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Mert olvastam hogy volt 1-2 gond ezzel a 7790-es VGA-val, ha minden driverrel elszáll, akkor lehet VGA hiba van nálad

Ha van rá lehetőség, más táppal, illetve más gépbe ha kitudnád próbálni az jó lenne.
Ezek után is eldobja magát a driver, akkor több mint valószínű a VGA lesz a ludas. -
-
törölt tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Gyári OC van rajta? Illetve más Driverrel próbáltad-e már?
(#43677) Detektor:
Üdv!
Az is lehet hogy hibás a VGA bemenet. Hibás a VGA kábel, vagy egyszerűen csak gerjed a monitor, és a VGA kábel egymásra.
Lehetőség: Új VGA kábellel próbáld meg, illetve ha azzal is csinálná, más videokártyával kipróbálhatod.
Ha van integrált VGA kártyád, akkor kipróbálhatod azon a kábelt, csinálj ezt a jelenséget. -
Detektor
tag
Sziasztok
Nekem az lenne a problémám, hogy játék közben, kissé vibrál a kép a
monitoromon, vízszintes csíkok haladnak lentről felfelé, de általában ha a menü-t
behozom, akkor látható ez a jelenség jobban illetve a sötétebb háttér alatt.
1-2 játéknál beállítottam a VSYNC funkciót, úgy azért elviselhetőbb lett, de nem szűnt
meg.
A konfigom:
Alaplap : MSI A78M-E35
Cpu : Amd Athlon X4 750K
Mem : Crucial 1600 MHz DDR3 4GB
Gpu : Gigabyte Radeon 7770 DDR5 1GB
HDD : Western Digital Sata1 250GB
TÁP : Gigabyte Superb E570
Monitor: Samsung S22C300H
A kártya DVI-I portjába van (ilyenkor) bedugva a monitorcsatlakozó, egy Vga átalakító segítségével.Eközben kipróbáltam a dolgot úgy is, hogy összekötöttem a kártya HDMI kimenetét a
monitor HDMI bemenetével.(Így viszont nincs vibrálás, vagy legalábbis én nem látok semmit)Akkor vibrál a kép, ha a monitor VGA bemenete van összekötve a videokártya DVI-I portjával(egy átalakító
segítségével) Ez mitől lehet, esetleg nem jó a videokártya DVI-I kimenete? -
MontyCrew
senior tag
üdv, vettem egy hd 7790 vga-t Gigabyte, és azt csinálja, hogy 5-10 percenként eldobálja a képet és jobb alsó sarokban az üzenet azt írja, hogy a vga illesztője nem válaszolt.
-
-
alok
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, hogy a jelenlegi NVIDIA GeForce GTS250 kártyámat szeretném lecserélni egy GTX660 2GB GDDR5 PCIE-re, vagy egy MSI R9 270 GAMING 2G 2GB GDDR5 PCIE-re
Kérdés, hogy a jelenlegi tápom -Corsair VS450- kiszolgálja-e valamelyiket is?Köszönet!
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ez mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Egyetértek, tökéletes a DX11.2 egyenlőre. Később meg mikor rendesen kiforrt a DX12, meg a játékok is támogatni fogják, az még odébb lesz.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
guftabi96
üzenetére
Tudtommal nincs, a DX11.2-es kártyák csak részben tudják használni bizonyos funkcióit. Szerintem butaság lenne a DX12 miatt még egy évet várnod a vásárlással, mivel a megjelenésekor még biztosan nem lesz egy játék sem, ami teljes mértékben ki tudja majd használni az előnyeit, utána is kell még várni legalább fél-egy évet. Szerintem.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Tervezek a közeljövőben (karácsony előtt) vga-t venni, de ahogy nézem jövőre jön a DX12. Van olyan kártya jelenleg a piacon, ami teljesen kompatibilis lesz vele? (R9 270X-et tervezek venni). Ha nincs, akkor inkább várok még egy évet, hogy jöjjenek olyan kártyák, amik kompatibilisek lesznek vele. -
Wollf
tag
válasz
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Tehát akkor IDLE-ben sem ajánlod használjam ezzel a táppal?
egy Fifa 15 mennyire terheli le?
Mert ha azzal még bírná a tápom akkor ráérnék szépen apránként összerakni a pénzt a következő tápra!
Bocsi hogy akadékoskodom, de fontos nekem ez a dolog és pénzel sem vagyok kirakva sajnos
Bocsi és előre is nagyon köszönöm a választ!
-
hamham
tag
Van egy 8400 gs kártyám. Két monitort szeretnék meghajtani vele, egy dvi és egy vga (d-sub) csatlakozó van rajta. Mindkét monitoron csak d-sub csatlakozó van így az egyik kábel dvi-dsub. Legújabb driver van fent. Kábeleket egyesével kipróbáltam , jó mindegyik. Amikor be lehet állítani hogy két monitor legyen akkor fel is is meri mindkét monitort mert lehet választani melyik legyen az elsődleges, de amint rányomok, hogy ok a dvi kimeneten lévő sötét lesz.
-
asvald
senior tag
válasz
theuprising
üzenetére
Max 100 penzt erhet , de van erre megfelelo topik
Wollf: az a tap sajnos keves lesz ,ha tuning is jatszik ,mivel 2 agra van oszta 400 watt
Jobban jarsz egy fsp 550 w-os tapal ami 1 agon letudja adni azt a kakaot ami kell -
törölt tag
Menni menne, ezt mondtuk neked, de az AMD mivel sokat eszik lehet elfogyna a táp alatta.
Hivatalos oldalon egy minőségi 500W-osat ajánlanak ennek a VGA-nak, tehát elbírja.
Tápot milyen ajánlanék FSP-Corsair 80+ 600-650W, vagy Seasonic S12 II 620W 20-25k közötti kategória.
Tápon nem érdemes spórolni egyáltalán. -
Wollf
tag
Sziasztok!
Processzor: AMD FX 8350 4000 Mhz 8 Core
Memória: Kingston HyperX 1600 Mhz 8GB CL9 KIT
Alaplap: Asrock 970 Extreme 4
Merevlemez: 120 GB Samsung SSD 840 Series + WD Caviar Green 1 TB 7200 RPM 64MB
Tápegység: Chieftec 500W - CTG50080P - 12cm APFC BOX
És ezt aVGA-t szeretném még a konfigba, tehát a kérdésem az, hogy ez a táp kihajtaná-e ezt a VGA-t a többi hardverrel együtt?
ha nem is max leterheléssel használnáma kártyát addíg ezzel a táppal amíg veszek másikat használhatom?
és ha abszolút nem hajtja ki, akkor legolcsóbban milyen tápot vegyek ami kihajtja?
ja és a jelenlegi tápomról a [link] -
oravecz56
aktív tag
válasz
theuprising
üzenetére
[link]
Probáld meg itt
Beárazo topikban. -
vj0c1
aktív tag
Nem tudom mi a fene van, de most működött.. ugyanúgy csináltam, mint reggel.. rendszer, eszközillesztők, videókártya, illesztőprogram törlése, reboot, friss vga driver install, és most működik.. egyszerűen nem értem mi a fene változott reggel óta...
Mindegy a lényeg, hogy sikerült, köszi a választ mindenesetre! -
theuprising
tag
Sziasztok
Asus GTX 690 mennyit érhet most szerintetek?
OEM, csak a kártya, hibátlan működés, gar lejárt. -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Ma reggel egy vga driver reinstall során ez fogadott:

Ötlet? (win8.1 64bit)
-
RazoR
veterán
Hali. Létezik olyan szerintetek, hogy a vga-nak szoftveresen (bios-ban?) ki lehet kapcsolni a kimeneteit?
-
ulkviora
csendes tag
Melyik VGA kártya?
Ez újonnan:
http://www.msi.com/product/vga/N650Ti_TF_2GD5OC_BE.html#hero-overviewVagy ez használtan:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1547&lid=1Gyorsabb annyival a második, hogy megérje azt venni? Árban körülbelül hasonlóan jönnék ki mindent beszámolva.
-
esde
tag
válasz
solfilo
üzenetére
köszi, a játék tök mindegy mert mindnél ezt csinálja. cod2-nél ha valami nagyobb effekt van akkor általában. Egy újabb játéknál Deadlight-nál már rögtön az elején fél perc sem kell lefagy a kép és gépresi. gépben: ati hd 6750, core 2 duo E6300, 2gb ram. (tudom a vga-hoz illene már egy jobb proci, na meg ram se árt)
-
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
VGA csere előtt állok. Felmerült bennem egy kérdés, nem tudom, hogy egyáltalán "értelmes"-e...
Konfigom az adatlapon, és a kérdés, hogy az alaplapi Bios-ban a Hyper-Threading Technology -t engedélyezzem GTX660 2GB VGA kártya esetében? Számít valamit, segít, nem jó, vagy közömbös?
Elnézést, ha butaságot kérdezek.. -
Tomi0703
addikt
Üdv Urak!
A hiba ez lenne. A gépet (Asrock P4i6G, P4 2,8 ghz, proci és Ati 9600XT agp-s vga). Újrahúztam már, drivereket próbáltam, Haver ugyanilyen kártyájával is próbáltam, csak az már mondjuk eleve csíkozott egy másik gépben is, szóval lehet az agp szart be?
Amúgy az alaplapra dugva is kipróbáltam, hogy milyen a kép, de úgy meg lilás az egész. -
Bigmasterl
tag
Sikerült megoldani. Elsődlegesre állítottama tv- t és ment szépen. Játék után meg visszaállítottam másodlagosra. Köszi a segítséget

-
oravecz56
aktív tag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
Meg van a megoldás ne fullba inditsad el én sem gondoltm rá

-
JoinR
őstag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
Full-screen alkalmazás általában csak az elsődleges kijelzőn akar elindulni.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
Akkor minden jo ez a játék beállitása miatt van,hogy be e lehet állitani a játékot azt te látod a beállitásokban.(viszont a játék a monitoron indul és nem tudom áthúzni áttenni)Esetleg hozd át a játék ikonját és ott inditsad el
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
kiterjesztés nem monitor duplázása
-
Bigmasterl
tag
Segítséget kérnék! Azt hogy tudom megoldani, hogy a PC vel Hdmi kábelen összekötött LG Lcd tvn játékot futtatok a monitoron pedig böngészőt? Van erre beállítás a cathalistben? Előre is köszi
-
scope2007
addikt
hali!
pls valaki sesítsen, mert nem bírom beállítani a következőt:
a VGA-n kettő darab megjelenítő van (egy monitor, és egy tv).. a felbontás ugyanaz: 1920x1080
de a tv-n mégsem látszik a teljes ablak, ami a monitoron.. kb pont annyit vág le minden irányból, hogy az órát már nem látni, sem a start menüt
a vga-ról mindkét esetben DVI megy.. a monitorba: DVI-DVI, a tvbe meg DVI-HDMI
AMD-s voltam---catalystaban könnyen belőttem.. de itt nvidianál nem érzem a balanszot

-
haldaken
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2.5 hónapos Gigabyte GTX 750oc 1GB-s kártyám. Ebben a gépben:
Asrock 880GM-LE, 2x2 GB 1600mhz Kingmax, Chieftec CTG-500W A80 (3 hónapos), WD 500gb, Win7 x64 Pro.
Beszerelés óta nem volt vele semmi gond, legújabb nVidia driverrel ment.
Tegnap este felraktam a Skyrimet (fullhd, max. grafika, 8x AA). Pár óra játék után piros pixelek kezdtek el villogni random helyeken, kis négyzetszerű részekben. Ha levettem az AA-t, akkor eltűntek. Néztem más játékokat is. Pl. AC4-ben már a menüben is csinálta (csak ott kis kék-zöld-piros kb. 4x4-es pixelek voltak), mindegy milyen antialias volt. Blizzard játékokban semmi gond, Guild Wars 2 max grafikán szintén semmi hiba, Wildstarban DX11-ben hiba, DX9-ben semmi gond egy darabig, majd bizonyos helyeken elnyújtott textúrák.
FurMarkban 8x AA-val hiba, AA nélkül nincs hiba.
Kártya hőmérséklete max. 50C, ventillátor megy rendesen. Itt egy kép FurMarkból: http://kepfeltoltes.hu/view/141001/vga_8xAA_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kipróbáltam régebbi driverrel is (Gigabyte oldalán levő 332.17-es), de ugyanúgy hibás volt.
Reggel kitakarítottam a gépet, kivettem-visszaraktam a kártyát, ramokat stb.
Újraindítás után minden ok volt. Pár óráig. Aztán ugyanazok a hibák, mint előtte.
(meg nagyritkán böngészőben bizonyos képeken is megjelentek néha a piros dolgok.)Mi lehet a baja? Gyári hiba? Esetleg valahogy vissza kellene venni a gyári OC-t? Ha igen, hogyan?
Vagy nem érdemes vele kínlódni, küldjem egyből vissza?Előre is köszi a válaszokat!
-
Dezsee
újonc
Sziasztok. Egy olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy tegnap történt egy kis baleset. Elég szűkös a hely a gép körül,tegnap megbotlottam,és véletlenül belerúgtam a sarkammal a gépembe. Nem érte túl erős rugás a gépet,mégis elszállt a kép. Hosszas tanakodás utána kiderítettem hogy a videókártyával lehet a baj,mert rádugtam az alaplapra a monitort,és kifogástalanul ment. Szertinetek mi lehet a baj? Minden kábelt megnéztem,összedugtam,nem voltak szétlazulva. Éreztem hogy mekkora erejű volt a rugás,nem túl nagy,régebbi gépeim sokkal nagyobbat kaptak és semmi. Szóval szerintetek mi lehet a probléma/megoldás? Egy Geforce GTX 650 Ti-m van,nemtudom ez számít e. A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

Közben már kaptam egy olyan tippet hogy húzzam ki a videókártyát,és dugjam vissza,de semmi nem változott.
-
-
törölt tag
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, vagy inkább abban tanácsot kérni, hogy a jelenlegi config-omhoz, milyen vga-t vegyek játékra? kb 120-am lenne rá, de mindenképpen egy jó vga-t szeretnék az árhoz képest, és azt hiszem AMD-s vga lene a legjobb a jelenlegi config-omhoz.(cáfoljatok meg ha rosszul gondolom)
Nem baj ha nem megy minden fullhd-ban, de a grafika az számít!
Üdv és köszi -
donmackó
addikt
válasz
Unteroff
üzenetére
Egyrészt igen a driverek (de van xp kompatibilitás). Én csak annyit tudok mondani hogy volt egy 1 gb-os radeon hd 4650-es agp kártyám és hol feltudtam tenni a win7-et hol nem, így maradt a vista.Másrészt hiába volt mellete a 3,4 GHz-es Prescott proci egyszerűen nem húzta ki a kártyát, még vista és xp alatt adott neki terhelést rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen monitort vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én meg szét szenvedtem magam.

Mindegy a lényeg, hogy sikerült, köszi a választ mindenesetre!