- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
Csak míg az ebay-ről megjön, az lehet még 1 hónap is. Nekem meg hamarosan szükségem lenne rá.
Köszönöm a felajánlást.Ha sikerülne megtalálnod, nagyon jó lenne, mivel az adatkábel elég hosszú, és sztem azért is hibásodott meg, mivel a kis szütyőben össze kellett hajtogatni és nyilván megtört.
Az eredeti akku 1800 mAh-ás. Vehettem volna hozzá az ebay-en 3600-asat, de az nem lett volna olcsó. Ráadásul a 3600-as sem lett volna elég mondjuk 9 óra (valamirevaló túra ) folyamatos használatnál. Legalább 2-őt kellet volna belőle venni és azokat csereberélni.
Inkább vettem egy PowerBankot [link] kb. 8-9 ezer mAh tényleges kapacitással. És ezzel más eszközöket is tudnék tölteni. Állítólag a benne lévő 18650-es akkuk cserélhetőek nagyobb kapacitásúakra.Már tegnap kezdtem szétbontani a valószínűleg szálszakadásos adatkábelt:
Arra gondoltam, átmeneti megoldásként házilag szétbontom valahogy, és a megtört vezetékeket összeforrasztom.Esetleg nincs ötleted, hogyan tudnám legegyszerűbben megműteni?
Gondolom a kábel szakadt el, és nem a PDA csatlakozójánál van a difi. -
peter889
őstag
-
peter889
őstag
A PDA-m 10 napja fázott meg. De napról napra javul az állapota. Éppen most jutott el arra a szintre, hogy rendesen működik
, de mindig 100%-os töltöttséget jelez.
Még várnák a bikázással, hátha megjavul.
Szerencsére megtaláltam rajta minden adatot. Bár lehet törlődött róla valami, hiszen az óra, dátum, háttérkép megváltozott.A multiméteremet javítani kellene, így nem tudok mérni.
-
peter889
őstag
De a mobilom szintén lítiumos, az miért teljesít jól?
Ha a mobilok bírják, a PDA miért nem?
Szóval Neked fél óra alatt teljesen lemerült az akksi? Aztán rendesen feltölthető volt?
Én olyat is többször tapasztaltam már, hogy 20-30 %-os akksinál néha-néha nem kapcsol be - aztán egy idő után bekapcsol. -
dethroner
veterán
Ez a magyar nyelv dolog csak azért érdekes, mert a pda tesztjében magyar a windows
Olvasgatva a fórumot azt szűrtem le hogy ha eltűnik belőle a magyar nyelv akkor a hozzá adott cd-k valamelyikéről újra magyarrá varázsolható. A lemezek megvannak, de a szoftver telepítés közben kéri hogy csatlakoztassam az eszközt, amit hiába dugok rá, a windows ismeretlen eszközként jelöli. A kitakarításra megkérek majd valami bátrabb embert, én eddig egyszer szedtem szét annyira hogy a panelt ki tudjam billenteni a helyéről, de fostam hogy nem fogom tudni összerakni, így tovább nem mentem. Az lehet ennek a balesetnek az eredménye hogy napfénynél az utcán nem lehet semmit látni rajta, hiába van max fényerőn? Olyan mintha csak a bal alsó része lenne normálisan megvilágítva a kijelzőnek, a többire meg csak onnan szűrődik át a fény. De a kijelző minden pontja reagál az érintésre.
Wifi-nél nincs különleges karakter, csak az angol abc betűi és számok, mondjuk abból elég sokMost próbáltam egy nyílt hálózatra fel tudott csatlakozni, de az explorer egy oldalt sem tudott megnyitni, nem találta az oldalt. Gondolom itt is valami beállítást kéne variálni, de lövésem sincs hogy mit.
-
glx
csendes tag
Oké! Köszönöm. Akkor jó, hogy nem babráltam bele. Végül totál kikapcs és bekapcs lett és így indult/indul rendesen. Fogalmam sincs hogy keveredtem ebbe a menü rendszerbe! Így a gombtakarítást a hétvégén ejtem meg.
Más: egész de. nem tudtam belépni a választ elküldeni, egyszerűen ledobott az Ok gomb után. Kíváncsi vagyok most mi lesz?
-
peter889
őstag
Köszi az infót, szentül azt gondoltam, hogy több eszközzel is tud kommunikálni.
Próbálkoztam feltenni a wm6.5-öt, de sosem tudom kialudni magam, ahhoz meg nekem pihent fej kellene. Majd újra nekiállok. Könnyítené a dolgom, ha a wm6.5 felrakásához lenne magyar nyelvű leírás. -
-
peter889
őstag
Köszi a gyors választ, de szeretnék megismerkedni az 5.0-val. 128 megás SD kártyám van.
A HP oldalán van egy ilyen opció:
"Válassza ki a szoftvert meghajtó nyelvet: "
És itt nem mindegy, melyik angol nyelvet választom.Ha az "nemzetközi" angolt választom, 1.10.08 (9 máj. 2005) verziószámú frissítést dob ki. Ha a korábban belinkeltet, ott másat.
Talán ezzel kellene próbálkozni? -
peter889
őstag
Sziasztok!
Elakadtam a ROM frissítése során. (Win Mobile 2003 SE -> Microsoft Windows Mobile 5.0)
A hivatalos hivatalos verzióval próbálkoztam, és a következő üzenet jelent meg a PC-n, miután az "megnézte" a PDA-t:Current information about your IPAQ Pocket PC:
Model ID: HP iPAQ hx 4700
ROM Version: 1.10.08 ENGThis upgrade is for:
Model ID: hp iPAQ hx4700
ROM Version: 2.01.05És ezekre csak a Cancel (kilépés) gombot kínálja fel.
Hogyan kellene frissítenem?
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni. -
jFox
addikt
Na sikerült!
Ahogy leírtam az előző hsz.-t, eszembe jutott, hogy mintha lehetne állítani a SiRFTech progiban a portsebességet. Beállítottam az NMEA-nál 9600-ra, és a Russa-ban is protokollnak az NMEA 9600baud-ot választottam. És lőn csoda elindult a navigáció.
Azért köszi a segítséget. -
nolika
senior tag
Hát ha erre azt merik mondani, hogy szakszerűtlen...
Semmit nem csinálok, csak az akksi útjába kötök egy ampermérőt és egy sönt ellenállást(opcionálisan), semmi plombát semmi csavarhúzót nem használok, akksiból meg van 2db eredeti.
Továbbá ezen a telefonon még kötöttem olyan biztosítást, hogy nem véletlenszerű kár esetén kedvezményesen javítsák, pl ha betöröm a kijelzőt(ami ugye elég drága mulatság).
mod: ebbe igazán az az idegesítő, hogy magát a júzert lenézik mert hülye. Az még rendben is van, lehet hülye de van ami nagyon nyilvánvaló, és márpedig az, hogy ez a telefon messzemenően nem tud 20 óránál tovább ébren maradni úgy hogy semmit nem csinálok.
-
peter889
őstag
-
peter889
őstag
-
peter889
őstag
Még korábban feltelepítettem az Active sync-et PC-ről: PDA-ra és PC-re. Most pedig le akartam szedni mindkettőről, viszont csak a PC-ről sikerült.
A PDA-n a settings-> system->remove programs ablakban a feltelepített progik között nem szerepel az Active sync, pedig a PDA-n van. Hogyan lehetne levakarni? -
-
glx
csendes tag
Hű ezt nem értem: - régi formájában lehetne indítani az iGo-t
Ha jól írom - mint az asztali Pc-n - a PDA "asztalán" balra a sarokban legfölül Start alatta a többi ikon és legalul volt az iGo ikon. Jól írtam?A Windows volt magyar meg minden más ezen belül, ezért nem tudtam az előbb leírni jól a megnevezéseket. Bocs
-
peter889
őstag
Engem is idegesít az a kiálló bigyó
és a lassúsága is.
Úgy szeretném a külső, Bluetooth-os vevőt, hogy ha a PDA kikapcsolt állapotban van, akkor csupán a PDA bekacsoló gombjával újra bejelentkezzen készen a navigációs program (a Navitel):
a kikapcsoláskori állapotában és legyen szinte azonnal GPS jel, helyzetemet jelezze ki a program, és ne kelljen más gombokat nyomogatni.Ez kivitelezhető?
Persze úgy gondoltam, hogy a vevő folyamatosan üzemelne. -
peter889
őstag
Szóval nekem tökéletesen megfelelne az időközönkénti használat, csak olyan probléma állt elő, hogy igen nehéz vételi körülmények mellett - és ilyen a használat jelentős része - a vevőm nem képes befogni a műholdakat
, viszont ha már előzőleg rácsatlakozott, akkor nem veszíti el azokat szinte sohasem.
Ki kell találnom valamilyen áthidaló megoldást. Vagy veszek egy 3600-as akkut, amivel 6-8 órán át kihúzza a folyamatos működést, vagy a vevő vételi képességeit feljavítom, pl. egy antenna csatlakoztatásával, már ha egyáltalán lehetséges, de ehhez nem értek.
Vagy talán egy új vevőt kéne venni....
(Különben gyalogosan használom a PDA-t.)Wifit nem használok, csak külső vevőt, amit a CF csatolón a PDA-ba kell illeszteni, így a vevő tápfeszültségét is a PDA akksija szolgáltatja. És így kihúzza 3-4 órás folyamatos(!) működés mellett (nem lehet túl régi az akku), igaz, nagyon minimális fényerővel.
-
peter889
őstag
Köszi a választ.
És lecserélni is lehet az op. rendszert?
Ha pl. Microsoft® Windows Mobile™ 2003 van rajta, le lehet cserélni Microsoft Windows Mobile 5.0-re?
(Bár lehet, ez már frissítésnek számít.)
És fordítva is lehet, tehát az 5.0-át 2003-asra lecserélni?
Navigációhoz melyik verzió a jobb?
A 2003-as nem gyorsabb?Előre is köszi az infókat.
-
peter889
őstag
Szia, a számból vetted ki a szót.
Bár túrázásnál soha nem használtam GPS-t, csak próbálom elképzelni. Autóban ki lehet függeszteni a GPS-t, kényelmes, ha bármikor rá lehet pillantani, túrázásnál vissza kell tenni a zsebbe, ahol is mindegy működik-e. A kocsiban városban pillanatok alatt sokszor kell fordulni, de túrázásnál mindentől távol, gyalogosan lehet akár órákat is menni ugyanazon az úton, lefordulás nélkül.
Ha gyalogosan egy erdei útelágazáshoz érkezek, megtehetem, hogy várok egy percet a műholdas kapcsolathoz, autópályás elágazásnál egy kocsival ezt már nem lehetne megtenni.Szóval szerintem egy nem extrém túrázáshoz elég lehet a 4 órás össz. üzemidő. De valaki javítson ki, ha rosszul gondolom. (Végül is nem próbáltam még.
) Persze nem vitatom, kényelmesebb, ha fél napon át is képes menni és ki sem kell kapcsolni.
Én is a Vaterán nézegettem a PDA-kat és én is a HP-ket szúrtam ki. Nincs beépített GPS-ük, viszont megfelelnek a célnak. Csak nem tudom, a HP-ken belül milyen típusokat lenne érdemes keresni.
-
brimi25
csendes tag
Köszi az infót,
Sajnos nem nagyon találtam semmi használható infót, amely H6340-ra WM5-WM6 frissitést tartalmazna.Egy jó ideje, probálgatom a dolgokat, a neten keresgetni, de semmi siker.Ha valaki rakott fel ilyet vagy ehez hasonló rom frissitést, az nagyon megköszönném.Minden infó érdekel.
Balázs -
INMOTEP
őstag
Sajnos nem volt egyszerür rájönni ,sok helyen érdeklődtem ,de sehol nem kaptam érdemleges választ........Igy addig csináltam míg össze nem jött .Csak anyi van hogy ha kapcsolódni akarok a Pda rol a Géphez mindig bekell menni a Bluetooth-menüben a Connections -ba és ott 2 szer rábökni a kapcsolat ikonra és kész
-
INMOTEP
őstag
Nos tehát ha Bluetooth kapcsolaton keresztül akarsz netezni pl Pda-n a következőt kell tenned Windows Mobile 5 esetén .Usb Portba a Bluetooth -ot beteszed , A Pda-t összepárosítod a Pc-vel ( fontos hogy jelszóval hitelesítve párosíts össze mert nem fog működni ) Windows 7 esetében letöltött a Windows mobile Device centert , feltelepíted ha kész a kapcsolódási beállításokban az Usb kapcsolat melöl vedd ki a jelet .A kapcsolatot állisd át Com 4 re .Minden más ami ott van legyen kipipálva .A következő lépés a Pda-n megkeresed a Bluetooth menüt és ott a Bluetooth connections menüben Új kapcsolat hozzá adása .Itt az Active Sync Bluetooth-al lehetőségre mensz ,itt jön egy kapcsolat varázsló úgymond ( itt különben írja hogy az Windows Mobile device centert milyen Com Portra kell állítani ,ez azért fontos mert más Pda-n lehet nem Com 4 es Portra kell állítani .... ) itt a telepítő tovább tovább és befejezés . Picit várni kell és már szinkronizál is
így lehet Netezni Pda-n .Pc röl fájlokat másolni telepíteni /törölni stb ...minden úgy működik mintha szinkron kábellel kötötted volna össze
És kész
-
walanr
csendes tag
Elvileg támogatja a cf foglalat, csak az nem biztos, hogy találok hozzá drivert, mert a symbol oldalán csak winmo 2002-höz van, ami meg biztos jó lenne hozzá (többen használták vele külföldi fórumokon), az már nem elérhető a neten.
Sajnos az sdio és a többi cf kártya nem igazán játszik, mert minimum kétszer, háromszor annyiba kerülnek (a pda-ért nem fizettem annyit). Egyébként ennek a pontos tipusa symbol la-4137 1103. -
hito
nagyúr
Igen, előző tulaj nyomott neki HR-et. De nekem az a nyagyon furcsa, hogy elég agresszívan szoktam nyomorgatni, hogy reprodukáljam a hibát, de külső fizikai behatásra nem hajlandó meghülyülni. Ebből gondolom, hogy nem hardveres a hiba. Amikor megőrül alig vagy egyáltalán nem nyúlok hozzá, amikor meg büntetem akkor nagyon és mégse csinálja
Neked x1-ed van?
-
jFox
addikt
Na sikerült rátennem az angol ROM-ot.
Elég profán megoldás, de működik.
Letöltöttem a Francia rom installert, elindítottam és amikor detektálta, hogy minden ok, francia a telefon felül írtam a ROM fájlokat az angol ROM fájlokkal és már tolta is rá az angol szoftvert.Karaj27: az XDA-Developers-en nézted?
-
lacee5050
csendes tag
köszi a segitséget.
de sajna nem találom a wm2003-t a hp honlapján
esetleg méegkérhetlek arra hogy a letöltö linket másold már be légyszi,
hiába irtam be a hp honlapon wm 2003,windows 2003 az elsöre semmit nem adot a másodikra meg nagyon sokat nem tudom melyik ami nekem kell.
elöre is köszönömkingabo: köszi
-
karaj27
csendes tag
helló!hát azt úgy sikerült hogy letöltöttem ezt:SPBmob2
és úgy csináltam mindent hogy az le van írva !!
na persze ez csak kb 40%-bam magyar!!!de már ez is valami!!
ja de előtte letöltöttem még a SPB mobile shell 3.5-öt
aztán tettem fel a másikat.
vagy valahogy így csináltam!!)a lényeghogy a kettő kombináciojával sikerült valahogy!!!
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Sikerült megoldanom az iPAQ multitask problémát.
Az volt a baj, hogy én a legfrissebb verziót akartam rátenni, és nem néztem, hogy ehhez a verzióhoz ajánlott a 128Mb memória. Tehát ha valaki azt tervezi, hogy felteszi a WM6.5.3-at a hx4700-ra és nincs 128Mb-ra felbővítve, akkor a Classic verziót tegye fel ne Touch verziót. (WM6.5.SPv1C ENG - Roadster v1 Classic - WM6.5.SPv1T ENG - Roadster v1 Touch)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest