- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8832 üzenetére
Az ebay-es kábelnél olcsóbban biztos nem tudod megoldani.
Valahol van mégnekem ehhez a típushoz töltő adapterem (hasonló fej, mint amit a powebankhoz kaptál) ha előkerül neked adom.
De igazából ez a csatlakozó nem arra van kitalálva, hogy hurcolás közben töltse az ember. Annó lehetett hozzá kapni nagyobb kapacitású akksit. Olyat nem kerestél?
Én a Mio-hoz vettem annó 2700-a akksit, az kibírt egy olyan 2-3 óra folyamatos navigálást. -
peter889
őstag
válasz
peter889 #8810 üzenetére
Föltettem a farkzoli által itt ajánlott progit: [link] Remélem, hogy jól lekapcsolja.
De úgy működik, hogy ismételt gombnyomásra nem kapcsol vissza a kijelző:ismételt lekapcsolási kérésnek veszi. Úgy tudtam visszakapcsolni, hogy az egyik gombra "none" (program hozzárendelése nélkül) állást programoztam.
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
válasz
peter889 #8793 üzenetére
Hidegben az akku teljesítménye lecsökken, de ahhoz nagyon-nagyon hideg kellett volna, hogy az akkunak tartós baja legyen. Az egyik baj az lehet, hogy a melegben 100%-ra feltöltött akku hidegben már túltöltött, vagyis hidegbe nem célszerű rögtön töltés után kivinni. A tútöltés következménye: A Li-ion akkuk (...) bizonytalanná válnak, ha magasabb feszültségre töltjük (...) líthium csapódik ki az anódra, a katódról elindul egy oxidációs folyamat, melynek folyamán a cella elveszti stabilitását, és oxigén képződik. A túltöltés a cella felmelegedését okozza." [link] A másik baj akkor szokott történni, amikor a kihűlt PDA-t beviszik mondjuk 20 fokkal melegebb párás helyre és a hideg felületeken kondenzál a pára. Ments el mindent, aztán vedd ki az akkut, nézd meg, hogy nincs-e rajta valami külső nyom, deformálódás. Ha tudsz, kérj kölcsön egy másik akku-t és próbáld ki azzal. Ha semmi nem segít, akkor háttérmentés után hard reset-et lehet még próbálni.
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8793 üzenetére
Szerintem első körben kapd szét a PDA-t! Négy csavar fogja a hátlapot, utána szépen szétjön. A kijelző szalagkábelre vigyázz! Nézd meg, nincs-e valahol páralecsapódás, egy kis alkohlos ronggyal nem árt óvatosan áttörölni a panelt akkor is ha nem látsz semmit. Az érintő kijelzőt sem árt áttörölni ha már szét van szedve. A széleken lerakódhat kosz ami érintőhibát okozhat.
Ha nem jön be akkor jöhet az akku csere.Nekem már nincs meg a hx, de kb 2-3 évr olyan 4eFt- körül vettem hozzá akksit a vaterán. -
peter889
őstag
válasz
peter889 #8781 üzenetére
Eszembe jutott, hogy ezt a PDA-mat vadi új akksival árulta a gazdája. Lehet, ő is pórul járt előtte...
Telefonokat inkább megcsinálják normálisan. Miért is? Mert különben a jónép nem mobilozna télen.
Bizonyára Afrikai használatara tervezték ezeket a PDA-kat. Azért ez elég durva, hogy a működési hőmérséklet tartománya 0-50 fok. De ha véletlenül -2 fokban használja valaki, tönkremegy, sőt, mint írtad, Nálad már +5 foknál bemondta az unalmast. De néztem, hogy -20 fokig lehet tárolni. Nem tudom, ha nagyon fázik miért nem kapcsol le, hogy akár -20 fokig is bírja kipurcanás nélkül?Különben sehol nem láttam, hogy a HP figyelmeztette volna a felhasználókat az alacsony hőmérséklet következményeire.
Jó ez a PDA, csak az akksija problémás, normál hőmérsékleten hamar lemerül, kis hidegben halálra fagy.
Pedig eredeti HP akksim van.
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8777 üzenetére
Ezért nem értettem én sem. A telefonom is ott volt mellette és az jól bírta a hideget.
Utána fel tudtam tölteni rendesen. Bírja is, csak azóta nem jelzi a lemerülést. Mindíg 100%-ot mutat.Megmérni egy multiméterrel tudod. Ha jól emléxem a két szélső pólusra kell rá mérni.
A bikázás meg kb. ua. mint az autóknál. -
jFox
addikt
válasz
peter889 #8774 üzenetére
Sajnos a lítium celláknak nem tesz jót a hideg. Én a tablet-emmel jártam hasonló képpen. Méh amikor +5°C volt kivittem magammal a garázsba hp főzés unalmait elillantani. De kb fél óra alatt a hideg úgy lehúzta az akksit, hogy be sem kapcsolt.
Pedidig én is úgy gondoltam mobil eszköznek annyira nem árt a hideg.
Ezexerint még is. -
farkzoli
tag
válasz
peter889 #8702 üzenetére
Royaltek RBT 1100 (sirf II) magában tud logolni, pda-ról lehet paraméterezni a logolást és utána a vevő magában elvan. A nagyobb testvére az RBT 2300 (sirf III), ehhez még nem volt szerencsém.
Szerintem se tudsz egy párosított és üzembe fogott vevőt más készülékkel nyakoncsípni.
Izé.. most ki is próbáltam, mert van több cuccom isaz egyik pda-val használt vevő meg se jelenik a másik pda párosítási listáján.
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8702 üzenetére
Szia!
Szerintem alap esetben ezt nem lehet megoldani. Mint ahogy egy headset-hez sem tudsz két telefonnal hozzá csatlakozni. (sajnos) Ha össze párosítod a telefonnal vagy a PDA-val akkor csak annak a jelére reagál. Esetleg ha létezik valami köztes eszköz ("bluetoth switch") akkor megoldhazó lehet.
u.i.: sikerült feltenni a wm6.5-öt?
-
peter889
őstag
válasz
peter889 #8683 üzenetére
Erre gondoltam az előző hsz-nél:
Talán a progikhoz jobb volna egyből 6.5-öst feltennem. De nem lenne kevés hozzá a memória?
(Egyelőre csak Navitelt akarnék használni.) -
jFox
addikt
-
-
peter889
őstag
válasz
peter889 #8615 üzenetére
Leteszteltem: folyamatosan működő nav. programmal és GPS vevővel, folyamatos track rögzítése mellett, lekapcsolt kijelzővel 5 és fél óráig bírná akksi a teljes lemerülésig. Ez kevés egy túrához. De még egy 3600-as akksival (+6000 Ft) sem lenne biztonságos (néha be is kéne kapcsolni a PDA-t).
Úgy látszik, le kell mondanom a trackről. (Igaz, nekem nem olyan fontos.) És nem jelent teljes megoldást a képernyő lekapcsolása sem.
Úgy tűnik, kénytelen leszek ki-be kapcsolni a PDA-t, ehhez viszont kell egy saját akksival rendelkező külső vevőt beszereznem (+4-5000 Ft), annak folyamatos működése érdekében. -
kingabo
őstag
válasz
peter889 #8599 üzenetére
Ebay-t néztél? Ott elég jó árak vannak.
Mivel a teljes kijelző van a háttérvilágítás, amit nem tudsz részben lekapcsolni, ezért a felvetett 5letek esélytelenek. Procit downclockkal tehetsz egy próbát, bár nehéz olyan progit találni ami működik is. A háttérilágítás csökkentésével lehet még akkuidőt spórolni.
Az meg nem igaz, hogy az újabb procik többet fogyasztanak! (lásd pl az asztali társaikat) A mostni "pda"-m egész napos loggolás meg zenehallgatás mellett is elment 1 napot.
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8595 üzenetére
Active sync fent van? Ha igen, próbáld újratelepíteni. Nekem is játszott ilyet, igaz win7 alatt.
A febontást, kijelzöméretet hiába csökkented, a fogyasztás nem fog változni. A proci órajellel érdemes lehet játszani, de szerintem nem sokat fog javulni tôle a fogyasztás.
Inkább a kijelzô/PDA pikapcsolással játsz, hogy melyik jobb, meg vegyél egy tartalék akksit amivel meg tudod duplázni az üzemidôt.
-
farkzoli
tag
válasz
peter889 #8584 üzenetére
Az előbb kipróbáltam ezt a sleep üzemes dolgot Tytn+Royaltekkel. A power gombra kikapcsol a képernyő, a bt led villog tovább. Az újbóli megnyomásra azonnal megjelenik a vételi álapotban lévő Russa, úgy tűnik nem akasztja meg az altatás.
Vagy a csak képernyő kikapcsolás is elég lenne?
Van a neten pár "screenoff" progi, de ez a legértelmesebb talán:
http://appliedpda.com/downloads/details/11
Rámappolod egy gombra, kilövi a kijelzőt, de minden fut tovább, pl mp3. Újbóli megnyomásra feléled a kijelző. -
kingabo
őstag
válasz
peter889 #8583 üzenetére
Nekem akkor tűnt fel, amikor a lentebb részletezett progi adatbázisa elévült és mentünk fel egy hegyre. Kb 30 perc alatt semmi, aztán megálltunk pihenni és pár perc alatt megtalált minket a gps.
Lehet ez egy próbát megérne: QuickGpsLite. Ez leszedi előre (egy hasonló nálam 1 hétre) a műholdak pályája adatait, így sokkal gyorsabban fog jelet a gps.
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8579 üzenetére
Nekem is olyan GPS-em volt hozzá, de egyrészt idegesített, hogy kiáll a PDA-ból, másrészt nekem is lassú volt mire magához tért. (mire összeszedte magát, inkább megkerestem térképen, hogy mi mrerre.)
Ezért vettem egy modernebb, külsõ, bluetooth-os vevôt. Azt, hanem kapcsolom ki, pillanatok alatt magára talál. -
kingabo
őstag
válasz
peter889 #8578 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de nem fogom helyetted elolvasni a cikket.
De mint mindenütt a gyári akkuval tesztelték szerintem.
Gps-hez: ezeknél a régi gps-eknél relatív hosszabb ideig tart mire az első alkalommal jelet fognak (hideg indítás), mert le kell szedni a műholdak pálya adatait, amit viszont nagyis kis sebességgel küldenek a holdak. Tapasztalataim szerint, ha ez alatt az idő alatt nem mozogsz, akkor gyorsabban megy a dolog. Viszont, ha már rendelkezésre állnak az adatok, akkor már sokkal gyorsabban fog jelet (meleg indítás).
-
farkzoli
tag
válasz
peter889 #8572 üzenetére
Nézd meg a setting - memory fülön a futó folyamatokat. Ha nem használsz valami feladatkezelőt, ami valóban bezárja a progikat a jobb fölső X gombra, akkor lesz egy rakás futó folyamat a listában, ami felelsegesen emészti az erőforrásokat. Itt van egy jó kis feladatkezelő:
http://code.google.com/p/tman/És tedd fel ezt a taskmanagert, nézd meg, mik futnak a háttérben, mi okoz felesleges procihasználatot, pl. az Activesync: repllog.exe
http://www.dotfred.net/TaskMgr.htm -
-
-
kingabo
őstag
válasz
peter889 #8557 üzenetére
Sajna nem lehet átállítani, a CabInstall nevű progival kell telepíteni a cab-eket. Úgy rémlik, hogy hozzá is rendelhető a cab-ekhez, vagyis dupla katt-ra a cab-en ez a progi indul el. Esetleg as-en keresztül telepítve is megmondható, hogy hova telepítse, csak ez meg elég kényelmetlen...
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8545 üzenetére
Persze, ha a gyártó készített hozzá rom -ot, vagy találsz valahol egy "fôzött " romot.
Mondjuk visszafelé még nem próbáltam (downgrade), de miért ne lehetne.
Navigációhoz szerintem bármelyik jó. Érdemes megnézni a program rendszerigényét. Bár én úgy jártam, hogy amikor rátettem a WM6.5-öt azóta nem indul el az igo. Kevés neki a memória.De annyira tetszik a kezelöfelülete, hogy nem akarol visszamenni 5.0-ra.
-
farkzoli
tag
válasz
peter889 #8514 üzenetére
Csak saját tapasztalataim vannak: 1 Royaltek rbt-2100, ezt 5000-ért vettem, és 1 Royaltek rbt1100, ezt 2500-ért. Ez utóbbi tud magában is logolni, viszont csak sirf 2. Egyszer tettem egy nagyobb kanyart mindkettővel: tiszta égboltnál szinte mindegy, de ha nem tiszta, akkor a sirf 3 biztosabb, de egy erdei pont felvételéhez azzal is el kell szutyakolni.
Htc tytn-el nyomom, a Russa megy folyamatosan gps vétellel, és az időzités szerint ki-kilkapcsol a háttérfény. Ha kell, megnyomok rajta valamit és bekapcsolja a fényt. Így kb. 10 óra alatt kb. felére merül a kb. másfél éves 1350-es akkuval, ez így elég egzakt, nem?Mindig viszem a pótakkut a vevőhöz meg a telóhoz, de még terepen nem kellettek
Van hozzá alutokom, amit belülről kifóliáztam, hogy ne legyen teli homokkal.
Bár a napokban áruló lettem, mert fillérekért vettem egy viharvert Eten M700-at, csak az akkuja tropa -
kingabo
őstag
válasz
peter889 #8524 üzenetére
Ez rám is egészen addig igaz volt, amíg fel nem merült bennem, hogy másoknak is meg lehetne mutatni a utat, hogy merre jártam / visszanézni, hogy egy rossz döntés miatt mekkorát kerültem.
Meg egy nagyobb emelkedő után megnézni, hogy mennyivel is kerültem magasabbra, meg ilyesmik... Mostanában többet van a kezembe a gép, mint a zsebemben.
-
jFox
addikt
válasz
peter889 #8524 üzenetére
Az attól függ, hogy mennyit szánsz rá. Nekem egy hx4700-am van, amit hála egy kedves netezőnek, sikerült megreparálnom a múltkori baleset után. Elég jó kütyü, gyors, van benne minden ami kell. Ez olyan 10-40-ig megy a vaterán. Mondjuk a 40 szerintem eléggé eltúlzott ár. Olyan 10-20 között a reális sztem.
De vannak olcsóbb régebbi típusok amiket már 6-10eFt között is meg lehet kapni. pl.H3xxx
Ezekkel csak az a baj, hogy általában wm2002, 2003 van rajtuk és nem is frissíthető.
Szerintem olyat lenne érdemes venned amin legalább wm5 van.
Mondjuk egy akkucserével érdemes számolni ami olyan 2-4eFt-os költség még. -
farkzoli
tag
válasz
peter889 #8504 üzenetére
"Jó volna, ha a műholdakat relatíve hamar megtalálná, azokat nem nagyon veszítené el; és az aksi is bírná több óráig."
Ezekre egy sirf3-as BT vevő a megoldás: pl. a Royaltekekbe belemegy egy nagyobb Nokia akku is, és megvan a 10-12 órás folyamatos üzemidő, ezalatt a pda felére se merül le. És akár a sapkádra is tűzheted, hogy jobban lásson -
róland
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest