- Yettel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bankkártya alakú és méretű AirTag alternatívát mutatott be a Ugreen
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gkzsolt
csendes tag
válasz Viktor0610 #5699 üzenetére
Köszi kipróbálom.
Az biztos (nekem )az explorer csak félig nyitotta meg az oldalakat! Mindig csak az egyik felét. -
chop
őstag
Meg arra lennek kivancsi, hogy hogyan tudom lecsipenteni a jelenleg fenn levo ROM-ot!
Koszonom.
-
gkzsolt
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket kérném.
Mi az a program amivel ki lehet takarítani a PDA-t úgy mint a pc-ket.Ne keljen hard resetet csinálni.
Mi az a böngésző amelyik stabilan megy ,magyar és könnyen kezelhető?
Előre is köszi!!!!
-
chop
őstag
válasz Viktor0610 #5694 üzenetére
Aham, ertem. Kozben megneztem es megy T-s kartyaval is a Vodas keszulek.
-
MODERÁTOR
-
chop
őstag
Az unbranded ROM kifejezes konkretan mit jelent? A szo szerinti forditasat ertem, de ha valaki kifejtene, azt megkoszonnem
-
chop
őstag
válasz Viktor0610 #5691 üzenetére
Nem "visszacsinalni" szeretnem, hanem felulirni az ujat a regivel. Es ehhez gondolom elotte le kell mentenem a regit.
-
MODERÁTOR
-
chop
őstag
-
bzoly
aktív tag
Alapban nincs hozzá backup, de letölthetsz rá!
Pl: SPB backup -
chop
őstag
válasz runner 125 #5686 üzenetére
Na, meg azt elfelejtettem, hogyha valami balul baj lesz a PDA-val, es a fozott ROM van rajta, akkor ha visszarakom ra a regi ROM-ot, akkor abbol nem johetnek ra, hogy volt rajta mas is, igaz?
Masik: a jelenlegi ROM-rol lehet backupot csinalni? Ha igen, akkor hogyan? LG KS20-rol van szo es WM6-rol frissitenek 6.1-re egy jobban optimalizalt verziora.
-
chop
őstag
válasz runner 125 #5686 üzenetére
Es akkor mi van, ha rajta van ugyan valamely szolgaltato logoja, de a telefon fuggetlen? Akkor ez most szolgaltato fuggo vagy sem?
-
runner 125
nagyúr
Nem jár azzal.
Volt egy X800-am , amivel szptam eleget, kb 2x főzött ROM-mal küldtem vissza szervizbe, senki nem szólt érte, megjavították szó nélkül.
Természetesen most egy gyárilag független készülékről beszélek, egy szolgáltató függőn ha nem gyári ROM van, szinte biztosan csúszod a garit.
Üdv.M[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz legenda007 #5682 üzenetére
Hali!
Core player/TCPMP
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
chop
őstag
Egyebirant a gari elvesztesevel jar a ROM frissites? Marmint ugy ertem, hogy nem frissites kozben doglik be a gep, hanem utana (es az eredeti ROM-mal is behalt volna). Szoval ilyenkor mi van?
-
legenda007
aktív tag
sziasztok!
tudtok nekem olyan lejátszót windows m 5-re ami minendt (mp4. 3gp...stb.)lejátszik? -
zolikaDB
veterán
Nah, megoldódott a probléma: törölni kellett a windows/startup/dicNoBar file-t!
-
-
petij
tag
Sziasztok!
Meg lehet valahogy oldani azt, hogy a pda-t wifi kártyaként lehessen használni?
Tehát a pda-val fogott wifi jelet, usb-n a pc-vel összekötve, legyen a pc-n net?
Próbáltam a pda-n levő internet sharing progival, de csak bluetooth és modem kapcsolatot lehet beállítani. A gépemen WM6.1 rendszer van. -
chop
őstag
Sziasztok!
A napokban vasaroltam egy LG KS20-ast mobilt es az a gondom, hogy amikor suspendeli magat a kutyu, tehat kikapcsol a kijelzo, akkor csak a bekapcsologombbal lehet eletre kelteni. A gomb a jobb felso sarokban van, ami nekem igen kellemetlen, leven balkezes vagyok.
Utanajartam a dolognak es WM6-on a Settings\Personal\Buttons menuponton belul talalhato egy Lock es egy Backlight ful.
Azaz a kepen lathato OS-nel van ilyen ful, nalam viszont nincs.
1. Elvileg ugyanaz az OS, nalam miert nincs?
2. Ha nincs ilyen menupont, akkor hogy lehetne ezt a problemat megoldani? (ha meg lehet egyaltalan)Koszi.
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést mindenkitől, hogy csak most írok. Köszönöm mindenkinek a segítséget igyekszem kipróbálni és amint tudok referálok az eredményről!
Köszönöm mindenki segítségét!
A tudás mindenkié!!!
-
Buddhha
tag
Mindenképp azt a verziót töltsd le, amit fel lehet telepíteni a pda-ra.. a pocketpc verziónál van arra lehetőség, hogy telepítés után beléphess a registrybe...
ZolikaDB -> vannak olyan ingyenes progik, amikkel lehet tömöríteni videókat, lehet kezeli az mkv-t is...
[ Szerkesztve ]
----O---- Infrablútut van-e benne??? ----O---- I'm hard as a rock, and wise as a mountain!
-
zolikaDB
veterán
Itt van leírás registry módosításáról, resco explorerrel oldották meg, ami nem ingyenes, de ha nem akarod naponta módosítgatni, akkor elég!
Codec: nem lett jó, ez a TCPM fent van - végül meg nem is olyan nagy gond, mert egy .mkv fájlt kellett volna lejátszani, H264 video codeccel, de ugye nem HD-ra találták ki ezeket a gépeket, minden mást meg szépen elvisz!
Ami gond: fent van egy WM 6.1 a gépen, pontosabban ez a ROM!
Ha valamilyen módosítás restartot igényel, akkor bootolás után eltűnik a készenléti képernyő legalsó sora, a phone, contacs menükkel együtt, és nem lehet visszavarázsolni! Mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
Buddhha
tag
Szia!
Szerintem a Total Commander lesz a legjobb választás...
----O---- Infrablútut van-e benne??? ----O---- I'm hard as a rock, and wise as a mountain!
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki olyan regeditort mondani windows mobil 5.0hoz ami nem fizetős és lehet vele szerkeszteni nem csak olvasni?
Előre is köszi a segítséget!
(#5638) esetleg ha valakinek van ötlete megoldása azt szívesen fogadom!
Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
A tudás mindenkié!!!
-
Buddhha
tag
válasz zolikaDB #5662 üzenetére
Szia!
Itt találsz hozzá: http://picard.exceed.hu/tcpmp/test/
-
Lukrecia
csendes tag
válasz Windsurfer #5655 üzenetére
Köszönöm már meg is van
Még egy kérdés, vettem a gépezetbe egy kártyát, ami mükszik is, csak mikor rákapcsolom a lapostopra a PDA-t és csatlakozik az ActivSynken keresztül, nem látom a kártya tartalmát
Eztcsak úgy lehet megnézni ha kiveszem a SD kártyát és beteszem kártyaolvasóba, vagy valami fortéja hogy látható az Activ Synken keresztül is?
-
zolikaDB
veterán
Valaki codec packot/plugint TCPMP-hez nem tudna? Linkkel?
-
runner 125
nagyúr
válasz zolikaDB #5658 üzenetére
Ok, sok sikert!
A magyarítást nem ajánlom, belassítja.
Hagyjad angolon, ha esetleg nem megy az angol, 1-2 óra alatt átlátod az egészet.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #5657 üzenetére
Na, rajta vagyok az ügyön, van egy WIN CE portálos leírás, ahol leírják, h kell WIN 05-öt felrakni! De totál így kell felrakni a 06-ot is, csak ugye a ROM más!
Ez az!
Eszerint van egy .nbf file, amit a HimaUpgradeUt_noID.exe progival kell feltolni a gépre! Ezek meg is vannak a packban, csak radio és extended ROM nincs, de nem is feltétlen szükséges még!
A fórumban persze ajánlottak egy másik ROM-ot, ami nem más mit egy pucér exe, duplakatt, és már mászik is fel - mivel ez magyar, és ezt ajánlották, ez lesz az első!
Apropó, magyar nyelvvel mi a helyzet? Mert volt vmi multilingual pack xda developersen, de az IT/GER/TUR volt, és ez nem smakkol... -
runner 125
nagyúr
válasz zolikaDB #5650 üzenetére
"3. Hard reset your pda. (RESET+CAMERA+RECORD) AND CHOOSE NO,YES,YES -> reset+camera+records, ezt mire érti?"
HR a PDA-don. A reset + kamera + felvevő gomb lenyomásával tudod elérni. Majd felugrik egy kérdés,h valóban csinálsz-e HR-t, akkor kell a yes-re kattolni.
-
runner 125
nagyúr
válasz zolikaDB #5649 üzenetére
Erre csak olyan tud válaszolni aki már cserélt ilyen készüléken ROM-ot, én még csak nem is láttam ilyet élőben.
Bevált ROM általában nincs, mindenképpen vmi főzöttet keress -szvsz.
De a próbálgatás is célra vezető.Talán az IGO-t nevezném a legnépszerűbbnek, én is azt használok. De a pl. a Garmin is jó!
-
Lukrecia
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszike, abban nekem, hogy PDA-ra telepítettem progit (nevezetesen Resco radio-t), amit le szeretnék szedni a gépről.
Hogy tudom megoldani a letakarítását? Van valamilyen kis progi ami segítségével megoldható a feltelepített programok uninstallja?
köszi
-
zolikaDB
veterán
Please help me!
-
MODERÁTOR
-
Windsurfer
tag
én vagyok ilyen pancserpáncsó vagy tényleg nincs java wm2003-ra?
Motorola Defy Full Stock ^.^
-
zolikaDB
veterán
Itt van a tutorial:
Quick How to:
1. Put your device in Bootloader (Hold POWER+ACTION+RESET) -> power megvan, reset luk is, de mi az az action?
2. Run The Upgrade Utility and Wait till Congratulation Screen Appears -> ez benne volt a packban
3. Hard reset your pda. (RESET+CAMERA+RECORD) AND CHOOSE NO,YES,YES -> reset+camera+records, ezt mire érti?
4. Copy the Diamond.tsk from the Extra's Folder to your Storage Card and set as your default theme to achieve Flat Bars
5. Done.
-
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #5647 üzenetére
Áh, mindenkinek köszi!
Még vmi, olvastam a cikket, melyben ez állt: A Microsoft a WM 5.0-ben változtatott egy nagyon fontos dolgot, nevezetesen a memóriakezelést. A régebbi gépek SD RAM-ot használtak a programok és a dokumentumok tárolására. A redmondi óriás lépett, és megváltoztatta a memóriakezelést: a programok WM5 és 6 alatt már ROM-ban tárolódnak, mely bár lassabb, de ebből a szempontból biztonságosabb módszer. A változatatás viszont gyakorlatilag kizárta azt, hogy a Windows Mobile 2003 rendszert 5.0-ra frissíthessék a gépek tulajdonosai, hiszen más a hardveres felépítés is.
Tudom, h van az XDA II-re is 05/06, de nem fog belassulni?
2003-ra melyik 06-os ROM-ot ajánlanátok, ami be is vált? Pl innen? (Ez karajnak tűnik!)
Teljesen lázba hoz ez a kis tenyérgép
Illetve, melyik GPS progi a legnépszerűbb/leginkább támogatott, s mekkora hely kell általában a térképeknek?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz zolikaDB #5645 üzenetére
Pl.: Elmegy az áram.
Teljesen egyértelmű, nem lehet "elrontani".
Ah Viktor is írta, nagyon sok 1-2 éves (akár mostani...) széria rendelkezik ilyen paraméterekkel. Simán fut ezen a 6.0-6.1.Egy újabb szoftnak nyilván sok előnye van,gyorsabb,szebb, több "beépített" alkalmazás,stb.
Bővebben; Amit a Windows Mobile-ról tudni kell
Üdv.M[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #5644 üzenetére
Köszönöm!
Milyen veszélyei, buktatói vannak egy ROM frissítésnek/cserének?
400 Mhz, 128 MB RAM elég egy WM5/6-hoz? Miben jobbak/újabbak ezek, mint a 2003? -
runner 125
nagyúr
válasz zolikaDB #5643 üzenetére
Nem kell 3 ROM. Egy fájl jön le.
A soft reset-et a pálcával tudod elérni, az ún. reset lyukba tolod a cerkát -újraindítja a gépet.
Ezt a típust nem ismerem, de a HR-t általában a bekapcsoló gomb, illetve a reset gomb együttes lenyomásával (vagy még + egy gomb) lehet elérni.
Utánanéztem google-ban, itt mint ha azt írná h először a reset gombot lenyomod, majd rá a bekapcsoló gombot ,s nyomva tartod.
De ha van vmi leírása abba bent kell lenni pontosan.Nem próbáltam még függő készülékre független ROM-ot tenni, de létezik ún. "sim unlocker" progi, amitől független lesz. (remélem ez nem warez még, XDA-ról letölthető)
Üdv.M
-
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #5642 üzenetére
Áhh, thx!
És amit még írtam? 3 ROM kell, v egybe vannak hegesztve? Tényleg hard/soft restet hogy tudok csinálni?
Illetve: marad a gép Pannonos? Független ROM úgy működik, mint ahogy Viktor írta? -
runner 125
nagyúr
válasz zolikaDB #5641 üzenetére
A ROM csere egyszerű.
Letöltöd az általad kiválasztott ROM-ot (pl. XDA-ról) , összedugod PC-vel a gépet, majd megvárod míg szinkronizál. A letöltött ROM-ra kattolva elindul a telepítés. Követed az angol utasításokat, kb 5-6 perces művelet. A telepítések végeztével újraindítja a gépet, majd a szokásos HR utáni kalibráció vár rád.
-
zolikaDB
veterán
Bocs, sima XDA II, nem HTC Alpine, O2 XDA IIi, Orange M2500 - azok 520 Mhz-esek, wi-fisek...
Pontosabban ez![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Nem tudom, ki ismeri az XDA II-es készüléket, más néven Qtek 2020 (HTC Alpine, O2 XDA IIi, Orange M2500)!
Segítséget szeretnék kérni!
Ez alapból egy elég jó kis darab, 128 MB RAM, 400 Mhz, bt, infra, és még mobil is egyben.
Nah, afelől érdeklődnék, h hogyan is megy a ROM csere ezen a gépen? Ha jól kutakodtam, a PDA-knak több ROM-juk is van, és esetünkben mindhárom fellelhető: CE ROM, Rádió ROM, ExtROM.
Namármost, ha mondjuk WM 05-öt, vagy 06-ot akarok feltenni, akkor 3 ROM-ot kell beszereznem? Illetve, ami még fontos: ez a gép valaha Pannonos volt, angol nyelvű - ma már magyar, és független, de bootoláskor Pannon logó jelenik meg!
Ehhez csak Pannonos ExtROM jó, vagy felül lehet írni egy függetlennel esetleg?
Van vki, akinek ilyen van/volt, és frissítette az oprendszert? Tudna nekem segíteni?
Milyen programok kellenek, és mi is a menete?
Mindenkinek előre is köszönöm!Privátban is írhattok!
[ Szerkesztve ]
-
retes
aktív tag
válasz Windsurfer #5632 üzenetére
Az a baj, hogy egy belső fejlesztésű programot használunk. Ami néha tölt néha nem. Ezzel nincs is baj, de a vpn kapcsolat is leszakad vele és nem fut le az a 1,5 órás néha tölt néha nem dolog. Igaz mennie kéne, de mindenképp úgy hogy minimum az első 20 percben bontás nélkül mert annyi idő alatt szerintem simán lefut az a program ítöltés része...
Bocsi, hogy csak most, de sokat rohangálok és nem nagyon tudok csak kis idővel válaszolni...
Köszi ba segítséget!
A tudás mindenkié!!!
-
Bocy77
csendes tag
Ha felrakom a linuxot akkor tudna valaki segiteni ujratenni a romot?
SUSE 11.1-es verzio az jo ha felteszem?
Kell még hozzá valami?[ Szerkesztve ]
-
Bocy77
csendes tag
Szia!
Ha Linuxos nem jo akkor hogyan tudom feltenni?
Találtam 1 oldalt,hála ez se magyar.
Kicsit tudok azért angolul de ehhez kevés.
http://handhelds.org/moin/moin.cgi/HpIpaqPowerAdapterMod
Elsö ránézésre ezzel a kábellal lehetne belépni a boot részre?! -
Shady313
aktív tag
válasz Windsurfer #5634 üzenetére
Az akksiknak nem tesz jót az állás, sztem attól lehet, de sztem többszörös újratöltgetés és lemerítés után rendben lehet.
-
Windsurfer
tag
nos útközben támadt egy érdekes dolog a PDA-mal mégpedig, hogy a back up battery lemerült mikor a rendes aksiban még volt 50%. lehet, hogy azért mert több mint egy évig állt és nem volt bekapcsolva és még helyre kell rázódnia v ha nem akkor miért?
-
Shady313
aktív tag
-
Windsurfer
tag
-
Buddhha
tag
Szia!
Ha jól értelmezem - mert csak átfutottam -, akkor ez neked nem lesz jó, mert linux alól csinálja a telepítést...
Fenntebb linkelték az xda oldalát, szerintem ott több szerencséd lesz!
-
Bocy77
csendes tag
Milyen programmal tudom felflashelni a romot?
-
Bocy77
csendes tag
Ezt az oldalt találtam.
http://www.angstrom-distribution.org/releases/2007.12/images/
Itt találtam progikat.
Ez a leirás de nem magyar és nem igazán értem.
http://www.angstrom-distribution.org/ipaq-h2200-series -
retes
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy miképp lehet megoldani azt, hogy a pda, autómatikusan 20p után leboncsa a kapcsolatot. Találtam egy olyan cab fájlt ami 1 illetve 5perc után lebont, de ez az idő kevés nekem minimum 20perc kéne. Tudnátok segíteni ebben?
Előre is köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
A tudás mindenkié!!!
-
Windsurfer
tag
-
MODERÁTOR
válasz Windsurfer #5625 üzenetére
A fizetős SPB Pocket Plus képes erre, de én az ingyenes WkTASK Launcher mellett tettem le a voksom. Ez ugyan kicsit másként működik, mint amit te szeretnél, de szerintem teljesen jól használható.
Xiaomi 13T
-
Windsurfer
tag
Milyen program kell ahhoz,hogy még több ikont tudjak kitenni a today screen-re? (windows mobile 2003 pocket pc 4.2)
-
Shady313
aktív tag
Azt sajnos nem tudom h hogyan lehetne belépni nálad a bootloaderbe, de azt tudom, hogy ha sikerül belépned akkor csak kösd rá a gépre a pdát és tölts le egy hivatalos gyári ro,mot amit a megadott programmal valószínűleg feltudsz flashelni. Nálam ugyan ez volt amikor egy romot rosszul főztem meg és nem tudott elindulni az oprendszer. Szimplán a bootloaderből vissza tudtam frissíteni a romot. Remélem tudtam valamit segíteni
-
Shady313
aktív tag
válasz Windsurfer #5619 üzenetére
Fúú én első nekifutásnak azt mondom h nézd meg ezt: [link]. Működnie kéne, de ha mégse akkor lehet h az oprendszerrel van valami
-
Bocy77
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni?
Hp Ipaq h2200-asal van gondom.
Frissiten probáltam és megszakadt a kapcsolat.Azota nem indul.Csak a hp-és logot irja ki.
Hogyan Tudnám Ujra tenni az oprendszert?Vagy mit lehet vele csinálni hogy újra müködjön?
Köszönöm elöre is a segitséget! -
Windsurfer
tag
Van valakinek működő képes skype-a wm2003 (4.2)-ra? Fring nem megy, legfrissebb skype nem megy.... nekem pedig nagyon kéne
-
V8David
tag
válasz Shady313 #5617 üzenetére
Persze, teljesen érthető, ha így látatlanba kéne engem navigálnod. Az nekem se szokott menni. De hátha lesz majd valaki olyan, aki sokszor csinált már ilyet HTC wizardra. De lehet gyűjtök még egy kis erőt és belefogok!
E=mc² - Nincs értékelésem, mert 8 évet külföldön éltem és csak Ebay-en hirdettem.
-
Shady313
aktív tag
válasz V8David #5616 üzenetére
Sajnos én csak Artemis romokat boncoltam Én speciel amikor rossz romot csináltam (de az csak oprendszer volt) és elsem tudott indulni, nem votl gond mert a bootloaderben megtudtam csinálni azt h visszaflasheltem egy működő verziót. Ezzel nem azt mondom h nyugodtan vágj bele. De sztem ha követed az ott leírt utasításokat nagy gond nem lehet. Azért nem fordítgatnék szívesen mert az nem olyan mintha a kezemben fognám a gépet és látnám h mit hogyan.
-
V8David
tag
válasz Shady313 #5615 üzenetére
Igen, már nézegettem ott is. Csak nem merek belefogni, nehogy tégla legyen a gépből és az angollal egy picikét bajban vagyok....!
Jó lenne olyan valaki, aki már csinált ilyet hasonló gépen és tudna segíteni!E=mc² - Nincs értékelésem, mert 8 évet külföldön éltem és csak Ebay-en hirdettem.
-
Shady313
aktív tag
válasz Windsurfer #5612 üzenetére
Oh, akkor sztem marad az opera. Vagy asszem a Mozillának is van böngésző megoldása, de nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Shady313
aktív tag
válasz arpadpapa #5608 üzenetére
Nem, nem baj h nem a gyárit tetted fel először, csak én ezt szoktam az esetleges spl vagy radio romok frissítése miatt. (lehet h neked is csak a radio rommal lenne gond). Sajnos rom téren nem tudok segíteni mert nincs ilyen készülékem De azt elárulhatom h a MichyPrimát láttam másnál is használva. Sztem tedd újra ezt a romot.
-
Windsurfer
tag
az király csak, hogy nekem 4.2-s rendszerem van... (Mio 558)
-
Shady313
aktív tag
válasz Windsurfer #5610 üzenetére
Windows Mobile 6.5ös IE már támogatni fogja, várd meg míg főznek egyet
-
Windsurfer
tag
Tud valaki az Operaán kívül más JAVA-t támogató böngészőt?
-
V8David
tag
Nos, nem segítene nekem senki, hogy hogyan tegyek a Qtek 9100-ra WM6.1-et?
E=mc² - Nincs értékelésem, mert 8 évet külföldön éltem és csak Ebay-en hirdettem.
-
arpadpapa
csendes tag
válasz Shady313 #5603 üzenetére
Köszi a választ és a linket!
Eredetileg ezen a gépen (Ameo) egy MichyPrima 6.1-es Rom volt.
Azért akartam lecserélni, mert nagyon be volt lassulva, haldoklott. De azért az alapvető funkciók még működtek rajta. (Hsdpa, wifi, bluetooh, stb). Csak már nem lehetett idegekkel bírni, dolgozni rajta.
Közben én is találtam egy jó leírást, s ennek alapján lépésről-lépésre megcsináltam egy Athena Project 4-re való frissítést, ami sikeresen zárult, de sajnos a Rom hibásan műxik, a wifije nem jó, meg hiányos is, azonkívül a következőhibák vannak:
A wifi configurációs beállításoknál a Configure Network Adapters ablakban a My network card connects to- nál csak üres rubrikák vannak, nem lehet választani, hogy mihez kapcsolódjon, valamint a Notifications-nál, mikor választanom kellene hálózatot, nem enged beírni jelszót.
A settings beállításoknál Wireless LAN-nál be van írva a MAC száma, s ez megegyezik azzal, ami a gép hátulján van.
Valamint nincs office csomag benne.
Valamint a Device Information-nál a verziónál ROM version: 2.35.00. után nincs semmi, ill. ki van kockázva.
HSDPA-t sem szereti, csak 3G-ig megy fel, pedig ugyanúgy van beállítva a kapcsolatokban, mint eddig a MichyPrimánál, előzőleg a web'n'walk stick, és a HSDPA kapcsoló is be van ixelve. Érdekessége az, hogy Internet Sharinggal USB-n összedugva a PC-n van net, de csak 3G-ig, viszont magán a PDA-n nem lehet netet csiholni...Utána Athena Project3-ra frissítettem vissza, itt az alapfunkciók működtek ugyan, de ez a Rom butácska nagyon, gondoltam, visszatolom rá az AP4-et, de ugyanaz a helyzet. Szar, használhatatlan a Rom.
Hát akkor most elbaltáztam végleg, mert főzött romfrissítést tettem fel rá, s nem gyárit először?
A gépet használtan vettem, német T-Mobilos származék, s MichyPrima 6.1 volt rajta, mikor megvettem.
Most gondolkodom, hogy visszategyem-e rá a Michyt, hátha frissítve gyorsabb lesz egy darabig?
Vagy tegyem fel a gyárit, de ahhoz meg az Spl-t kell visszatenni, valami ilyesmit olvastam, egy korábbi verzióra.
Ennek az Spl-je 1.2-es Olipro.
Vagy ilyenkor már mindegy, mint a szélső háznak?
Vagy van valami trükk, tipp, amitől jobb lehet a gépecske, mit javasolsz? -
Windsurfer
tag
Sziasztok!
Hisszú idő után újra élesztettem a PDA-mat!
Két kérdésem lenne:
1: belehet e állítani azt, hogy e-mailnél ha letölti az üzeneteket akkor utána itthon a gép is letöltse és a gépen új, olvasatlanként jelenjen meg?2: mit érdemes használni chat-re? külön külön legyen msn, skype stb.-m vagy használjam ezt a fringet? (amikor vettem a PDA-t akkor még nem volt fring tehát nem tudom,h jobb e vagy sem)
Jah Win Mobile 2003 van rajta!
Köcce a választ előre is!Motorola Defy Full Stock ^.^
-
Shady313
aktív tag
Sztem a drágább annyiban lehet jobb, hogy a PDA színeibe nem avatkozik bele, valamint a kontrasztba, meg esetleg a stylust is "jobb érzés" rajta haszálni. Én nem használtam ilyen fóliát soha, de ismerősömnek van rajta, nekem nem hiányzik mert ha történne valami a PDAmmal akkor azon a fólia sem segítene sztem De a kis apró karcolásoktól valóban jól véd. Lehet h a drágábbhoz adnak ilyen törlőkendő dolgot is. Sztem ne vegyeél túl drágát de olcsót se, ha mondjuk adnak hozzá kendőt, meg esetleg normális helyen veszed akkor sztem nem lehet gond. Én a Speedshoot tudom neked ajánlani, ott segítenének is.
-
Rollee
aktív tag
Hali!
Boldog tulaja lettem egy ACER PDA-nak.
Szeretnem megtudni hogy milyen kijelzo vedo foliat erdemes venni?
Mivel rengeteg fele/fajta van es nem tudom erdemes-e dragabbat venni vagy jo az olcso is?
Elore is koszi a segitseget!!!Rollee
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
Shady313
aktív tag
válasz arpadpapa #5601 üzenetére
Itt van a leírás a mikéntjére. Egy tipp: előbb mindig frissíts a legfrissebb hivatalos romra és utána bűvészkedj a főzött romokkal Ha hivatalos romot teszel fel akkor semmi extrát nem kell csinálnod, csak activesync kapcsolattal USBn létrehozod a kapcsolatot és elindítod az Update Utilityt. Ott követed az utasításokat és nem lehet gond. Egyébként ha támogatja akkor valóban próbáld meg az SD kártyás frissítést.
-
Tv
senior tag
válasz arpadpapa #5601 üzenetére
[link] Itt található még egy meghatározó amivel be tudod azonosítani a cuccot. Ez csak amiatt lényeges mert a készülék eredeti neve (HTC Athena) alapján több infót lehet találni róla neten. Az xda-developers oldalán is ilyen néven szerepel a modell. A frissítéshez pedig sok sikert . Abban sajnos nem tudok segíteni, mert még énis nagyon kezdő vagyok ilyen téren, és nem akarok butaságokat mondani. Esetleg még annyit tudok mondani, hogy ha van olyan ismerősöd aki már csinált ilyesmit, akkor kérd meg, hogy segítsen eslő alkalommal, nehogy gond legyen.
-
arpadpapa
csendes tag
Szia!
Köszi szépen a jó tanácsokat, de mindenképpen szeretnék új romot tenni rá, de nem azért, mert meg akarnám mutatni, hogy tudok, hanem, mert ez régebbi rom, és jobbat, felhasználóbarátabbat akarok rá. Láttam jobb romokat is, s ki szeretném próbálni.
Köszi a linket, átnézem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple notebookok
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest