- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ice&Lime #48265 üzenetére
Nálam cégnél lecsukott fedelű samsung noti 4 éven keresztül ment 24/7 kameraképet megjelenítve. Közel maxra terhelve. Kijelző mintha új lenne mivel sosem volt bekapcsolva rajta. Persze megdöglött, alaplapja nem lát háttértárat, valószínű chipset főtt meg. Hozzáteszem rá volt pakolva tizenkiló irat.
Számít az hogy milyen teljesítményű és mennyire melegedő notiról van szó.
Dellből ami tönkrement az kb 2 éve lett kiváltva Dell latitude D szériások, na azoknál elsárgult a kijelző normál használattól is viszont 15 éves notikról van szó. (járműdiagra volt használva ütve verve napon hóban stb)
Szóval kb olyan 5-10 évet bírnak a kijelzők sértetlenül ha normális üzleti notiról beszélünk.
Gémer, erősebb workstation notiról van szó akkor azért megnézném mennyire melegszik átlag használattól. -
-
-
-
leweegee
aktív tag
válasz
Ice&Lime #47959 üzenetére
Engedélyezted? https://get.webgl.org/webgl2/enable.html
-
prabhu
senior tag
-
Dell XPS
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #37679 üzenetére
Próbáltam róla csinálni videót, úgy hogy valamennyire látszódjon (a fényviszonyok, kamera, fényerő, háttérszínek, stb.) aztán nagy nehezen végül sikerült egyet készíteni, egy 2 perceset róla.
A legjobban a képernyő jobb-felső sarkát figyelve látszik, ahogy sötétül el és világosodik vissza a videó, hogy pont akkor pislákol egyet-kettőt, loop-oltatva is pont akkor és pont ott.
Ide töltöttem fel a videót.
Remélem valamennyire kivehető a videóból (szóval az ami pislákol az nem a kamera, hanem a kijelző). -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #37677 üzenetére
Amit még próbáltam, mert úgy tűnik, hogy a software-s hiba talán már így ennyi os.-rendszer próbálkozással kizárható, az az, hogy: ac adapterről és aksiról is ugyan az a probléma, bios-ban letiltottam a kamerát és le is csatiztam, bios-ban (legfrissebb) nincs lehetőség a kijelzővel kapcsolatban ki-be kapcsolgatni dolgokat, kijelző és lcd kábel csatlakozást ellenőriztem és a kábelt majd csatlakozót is, csináltam róla képeket is, de úgy tűnik, hogy nincs vele probléma és tiszta.
Egyenlőre ennyit végeztem el, de nem jövök rá, hogy mi a hiba forrása. -
bakter24
őstag
válasz
Ice&Lime #26715 üzenetére
Elég gyorsan települ az 2.0 ról is, főleg a DVD-hez képest. Ott nem jönne ki a sebesség, mivel nem csak sima copy egy telepítés. Win alatt is sok mindentől függhet a sebesség, a porttól is, a pendrivetól is. Próbálj egymás után mondjuk 3x egy full telemásolást, vegyes méretű tesztadatokkal, többet ér, mint a szintetikus tesztek szerintem.
-
bakter24
őstag
válasz
Ice&Lime #26712 üzenetére
A biosok általában nem szokták szeretni az USB 3.0-t, Bootolni/wint telepíteni nem tudsz, nem ajánlott róla, pont emiatt. Ha van USB legacy mód, vagy USB 2.0 mód opció a biosban, akkor azt bekapcsolva nő az esély. A 2.0-s toldókábel azért oldja meg ezt a gondot, mert az USB 3.0-as portod 3.0-s lábai (képen alsó sor) nincsenek értelem szerűen hosszabbítva, következésképp USB 2.0-s nak látja a BIOS.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #26704 üzenetére
Most azt próbáltam a bios-nál, hogy usb3.0-ás portba becsatlakoztattam egy usb2.0-ás toldókábelt és ahhoz az usb3-as pendrive-ot, és érdekes, mert úgy minden esetben, többszöri ellenőrzésre is felismeri a boot menüben a pendrive-ot. Viszont ha megint csak magát a pendrive-ot csatlakoztatom a "csupasz" usb3.0-ás aljzatba, akkor már nem ismeri fel a boot menüben a bios.
Ez miért van?.... -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #26702 üzenetére
Még annyi kiegészítés hozzá, hogy:
-újból és újból csatlakoztatásnál párszor kiírja az intel usb 3.0 monitor, hogy ez az eszköz gyorsabb tud lenni, mindezt usb3.0 porton csatlakoztatva, ami érdekes
-mérésnél szintén usb3.0 porton mikor hogyan mér, vagy hogy usb2-es közelítő értékeket, és van hogy rendesen a 3.0-nak megfelelőt
-es ugye az előbbi, hogy USB3.0-án BIOS-ban a Boot menüben 5-ből 4szer nem látja a notebook a pendrive-ot, USB2.0-án viszont igen.Mindezt úgy hogy feltettem az usb3.0-ás drivert .exe telepítőből, mert anélkül nem is működött.
Itt most akkor a pendrive, a notebook alaplapja, a 3.0-ás usb csatlakozója, vagy a driver a nem jó?
-
oxalisz
tag
válasz
Ice&Lime #24007 üzenetére
A szervízfedél eltávolítása után - ami korábban is sejthető volt - a cpu hűtőhöz nem jutottam közelebb.
Kevéssé "elegáns" de, a beszívórácson át, a radiátor irányába sűrített levegővel kifúvattam a port. (Most a járókerék lapátokon sem látszik por.)
Ezek után a terheléstől függően dolgozik a ventilátor. -
oxalisz
tag
válasz
Ice&Lime #24005 üzenetére
Első lépésként a tisztítást megpróbálom, bár a szerviz fedél leszedésével pont a cpu ventilátorhoz még nem férek hozzá. Talán sűrített levegővel a radiátor irányba, a gépből kifelé hoz némi javulást. (A újra pasztázás nekem nem jöhet szóba. Ui. láttam egy videot a you tube-on, ahol egy cpu ventilátor cseréhez izzé-porrá szedték szét a gépet. A gép a páromé és jobb a békesség, még ha kicsit zajos is.)
Ha kosz váltja ki a jelenséget, akkor jó, mert megoldható. Attól tartottam, hogy valami egyéb baj is lehet, hiszen nem mai - konzumer -darab. -
kmisi99
addikt
válasz
Ice&Lime #23960 üzenetére
Nem, semmi kompresszor. Fan szabályzó meg a hiba után lett, hogy fixen tudjam nagyobb fordulaton járatni mert akkor hallom ha leáll.
Ami ötletem támadt, hogy kiszedem a ventilátort és rákötöm fix feszültségre és járatom ha leáll vagy ilyesmi akkor egyértelmű a hiba, ha hibátlanul forod akkor gondolom a gépben van a baj. De bármilyen ötletet meghallgatok. Ma is egész délelőtt nem ment, kb 4 leállítás újraindítás volt mert passzívan kb 1 órát bírja 90 fok alatt vinni a hűtés, most hagytam fél órát állni, most pl jól megy a hűtés. De tegnap egész nap jó volt, épp filmet néztem elaludtam rajta, és persze ekkor állt le a hűtés, a hővédelem le is kapcsolt egy idő után.
-
brickm
őstag
válasz
Ice&Lime #15849 üzenetére
Igen, tudom, hogy megesnek HDD-knél is kellemetlenségek, tapasztaltam is már, de annyira ritkán, hogy nem is igazán rettent meg. Míg pendrive\SD kártya tekintetében jóval többször. És míg egy HDD-n séróült adatot aránylag jó esélyekkel vissza tudok hozni, addig ugye flash tárolóból leginkább semennyire.
Ráadásul nekem bevált mentett rendszerem van, amit most is csak klónozni szeretnék egy-az egyben az új HDD-re, és úgy tudom, SSD esetében ez sem ilyen egyszerű.Sokat gondolkodtam rajta, de nekem nem érné meg SSD-re váltani, a sebességét nem használnám ki.
Olvastam az említett cikk sorozatot, ez is megerősített a gondolatmenetemben, hogy nekem felesleges SSD. -
-
Rivaul
addikt
-
válasz
Ice&Lime #9839 üzenetére
"a fel,le görgetés hiányzik belőle és valamikor nem reagál az egy pontos nyomásra"
Ezt az eszköz beállításaiban kell beállítani, nem?
Alapból lehet, h nem is jól működik. Találkoztam már olyannal, h a fel/le görgetést egyáltalán engedélyezni kellett, mert nem is működött (pl. Leonovo G5×× gépek).De esetleg az azonnali kérdések topicban kérdezz rá, vagy ha van valami egér/touch pad specifikus topic, ott lehet tudnak ajánlani valamit.
"Ha meg eszközkezelőben tiltanám le, akkor hogyan kapcsolnám vissza?, ha külső egér nélkül használom."
Igen, ez nekem is szöget ütött a fejemben már akkor is, mikor leírtam.
-
válasz
Ice&Lime #9821 üzenetére
Egyik fn + valamelyik billentyű kombinációval nem lehet ki/be kapcsolni?
Még esetleg az eszközkezelőt tudom elképzelni, ahol tilthatod, ha épp nem kell, de hát ez nekem macerás lenne, mi a baj azzal a Synaptics driverrel? Anélkül nem is lehet elérni a touchpad extra funkcióit, nem?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ice&Lime #7490 üzenetére
Hát..én megnéztem több helyen is, de inkább SATA/IDE HDD/ODD adapterek vannak többségében, szóval jobban szét kell nézni ez ügyben. Pasztára visszatérve; jobb hűvösebb helyen tárolni mindenképpen, ha hosszabb távra tervezel vagy így alakult, bár ez függ a pasztától is - van amelyik a levegőn sem szárad ki.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ice&Lime #7479 üzenetére
Nekem tűnt korrektebb megoldásnak mint az USB-és, de mivel nem adatátvitelről van szó, végül is mindegy. Én inkább a tápellátással bíró külső eszközöket preferálom, de attól ez is lehet ugyanolyan jó, ki kell próbálni. Amennyiben a paszta állaga megfelelő még, akkor nyugodtan használhatod, ha már besűrűsödött (akár egy kicsit is), akkor már nincs megfelelő hőelvezető képessége. (dobható!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Samsung LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged