- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
Pyttawrx #48979 üzenetére
Ha neki újkorától i3-3110M van benne akkor az csak jó lehet nekem is, tényleg irták külföldi oldalakon hogy erősebb procival 30 percenként fagy, de ha jól emlékszem az i5 volt és az nem támogatott.
Bios frissítés talán segíthet de nem tudom ezen hogy kell, ennek utána kell nézni, van a Samsungnak Windows alól futtatható bios update progija vagy marad az usb-ről frissítés?
-
speedimi
csendes tag
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Pyttawrx #48876 üzenetére
Leszedtem, egy műanyag pöcök letört. Maga a műanyag csatlakozó foglalat nem esik ki, csak kicsit ,,lifeg". Befogadja így is minden gond nélkül az ethernet kábelt de ez engem zavar. Hogyan tudom orvosolni a problémát? Igazából van rá baleseti garancia de ha nem akarok azzal vesződni, hogy tudom orvosolni?
-
Raiden_47
csendes tag
válasz
Pyttawrx #48878 üzenetére
Hát arra hogy ez az első laptopom, és újra akarnám húzni a windowst, most nem tudom hogy ezen a gépen hogy lehet. Kell valahonnan szereznem 1 win 11-et? Mi ennek a menete, mert ugye úgy jött hogy bekapcsoltam és szépen feltette magától a rendszert. Na most hogy lehet itt újra rakni és akkor is így magától beadná?
Remélem érthetően sikerült leírni
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Pyttawrx #48871 üzenetére
Köszönöm.
Tudja a franc de most lötyög mint a fene. Nem írtam semerre sem megmozdítani se fel, se le, semerre. Aztán próbáltam egy lapos műanyag eszközzel megmozdítani és most csak akkor marad benne stabilan a kábel HA az etherner kábel pöckét a szokásosnál kijjebb hajtom
-
válasz
Pyttawrx #48861 üzenetére
15"-os gépet én nem láttam már vagy 16-17 éve
A kijelzőket a billentyűzet szélessége miatt szélesítették sztem (de ha nem így van javítsatok ki), mert így a gép nem négyzetes, hanem laposabb téglalapos lett. A régiek még 4:3-asak voltak (?) vagy valami hasonló. A szélesvászon terjedt el, de idővel kiderült, hogy ha nem médiát fogyasztunk rajta, akkor nem előnyös. Pl. amit most nézünk, a PH fórumfelülete is egy szűk, keskeny sáv. Itt előnyösebb, ha nem széles, hanem magas a kijelző.
Ezer féle van, az extrém szélesvászonig. Valamelyik tag szokott itt saját képet betenni egy ilyen monitorról. Egyszer próbáltam, nagy csalódás volt, mert a hasznos mérete kicsi. Most is miközben ezt írom, a képernyő 1/4-ét használom ki csak...
-
tibbike01
őstag
válasz
Pyttawrx #48859 üzenetére
Már bocsi, de a 2 különböző 14"-os kijelzőnek van értelme összehasonlítani, így:
Az alapvető kérdés/feltevés, hogy a 14"-os kijelzők esetében eltérnek a megszokott 16:9 méretárnytól és 16:10-et alkalmaznak. Eszem ágában sincs 15 vagy 15,6...stb képernyőkkel összehasonlítani.
-
-
-
válasz
Pyttawrx #48831 üzenetére
Igazából nem érzem rosszabbnak mint a hasonló árú notikat. A bill meg kifejezetten jó rajta. Nem szedhetem szét, 1 év gari van rá. Meg le merem fogadni hogy minden forrasztott rajta azaz nincs mit cserélni. Mondjuk egy hp 250-es képest luxus kategória, de egy üzleti géptől azért messze van. Élei szépek, szerintem totál rendben van. Nem fém de nem is biliműanyag.
Portokban szegényes:hdmi, usbc, usb2, sd, hang van rajta csak. Van kamera, újlenyomatolvasó, bill világítás. Kijelző 180 fokban kihajtható de nem érintős.
Usbc-n nem hiszem hogy tölthető, sima 19v adaptere van.Találtam tesztet ahol szet van szedve [link]
fólia van rajta, nem szedem le mert nem nekem lesz és meg kell hagynom újnak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48810 üzenetére
Ettől sajnos rosszabb a helyzet. Ma kézközelbe került a laptop.
Keret leszedése után láttuk, hogy mindkét oldalt kiszakadtak a műanyag hátlapból az anyák, plusz a kijelző két oldalán futó fém lemezek is el vannak törve a zsanérról leválásnál ill. mindkét zsanér legbelső oldalán egy plusz lemez is el van törve, ami úgy tűnik, hogy közvetlenül a kijelzőhöz volt rögzítve.
Na szóval így minden-mindegy alapon végeztünk egy kis gányolást (költséghatékonyság címén) - mert így elsőre mindent cserélni kellene - ami meglátjuk mennyit fog kibírni. Lazítottunk a zsanérok szorosságán annyit, hogy a kijelzőt azért még a megfelelő pozícióban tartsa - bár ennek lehet utána kell majd állítani - és átmenő csavarokkal, plusz egyik oldalon a hátlapon 2 furat között egy rögzítő lemezzel megspékelve rögzítettük a zsanérhoz. Hát nem túl esztétikus az biztos ill. nem lesz hajtogatva a kijelző, marad folyamatosan nyitva, de ágyban ölben lesz használva elég jelentősebb részben (jelenleg elég fixen tart, nem fityeg). Én így látatlanban adok a gányolásnak max 1 évet (ettől inkább kevesebb) aztán meglátjuk mit hoz a jövő.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
-
sztivo
őstag
válasz
Pyttawrx #48757 üzenetére
Mondjuk hallottam már olyat, hogy a takarító ráöntött valamit és gatya lett az illető laposának.
Egyébként ha van zárható fiók/szekrény, akkor oda kell tenni és kész. Én is egy hónapig hideg-meleg hordoztam, általában kiraktam az asztalra egy órára, addig felmelegedett (hozzáteszem párátlanító ment a házban, ellenkező esetben nem is tudom mennyi pára csapódott volna le a hideg alkatrészeken). -
Janusz001
őstag
-
whited
addikt
válasz
Pyttawrx #48740 üzenetére
már úgy értem , hogy a két működő négyest eladom, és helyette 1x16-t rakok bele abba, amiben most is van az egyik négyes ( azért tudok írni
)
szétszedve takarítás céljából volt 1 hónapja, szoktam javítani, de 1 ponton túl nem megyek bele, mert ismerem a határaim, ez is ilyen -
-
schottgun
tag
válasz
Pyttawrx #48611 üzenetére
Nem lehet bekapcsolni, amint bedugom a töltőt kezdődik a led orgia. A bekapcsoló gombot hosszan nyomva le lehet állítani a villogást. Ekkor csak a wifi villog és nem melegszik tovább a CPU. A monitor egyáltalán nem világít, hangjelzés nincs, a ventilátort nem pörgeti fel.
-
rostiron
őstag
válasz
Pyttawrx #48589 üzenetére
Na megint nem indult. Gyakorlatilag nem történik semmi, mindegy mennyit várok.
A led semmit nem csinál. Mintha meg se nyomnám a bekapcsoló gombot.
Egész délelőtt jó volt, sok indítás, azt most gondolt egyet.....Lehet hogy hülyeség, de a lenovo vantage program bekavarhat ?
Mióta megvettem mindig be volt kapcsolva a tárolási mód. Pár hete kapcsoltam ki, mert többet használtam akkuról. Lehet hogy csak bemesélem magamnak, de mintha azóta csinálná. És most is ha bekapcsolom mintha többször lenne jó mint rossz.
[itt] a hozzászolásokba is valami hasonló dologról is van szó.
Ez paranormális jelenség. -
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #48566 üzenetére
De pont az a gondom, hogy a Win7-hez kiadott ATK-val nem lehet (ha jól emlékszem) a fényerőt állítani. Anélkül pedig a hangerőt nem lehet.
Szóval bár felmegy a hozzá adott Win7 ATK driver Win10-re, mégsem működik megfelelően.update:
Egy fórumon hasonló problémára (ugyanez a gép) a következő oldalt ajánlották: [link]
Itt van újabb ATK driver Asus laptopokhoz. Virustotal szerint tiszta a driver, szóval lehet teszek ezzel egy próbát. Hátha jó hozzá. -
Migiri85
csendes tag
válasz
Pyttawrx #48456 üzenetére
Szia! Az a baj, hogy már ráengedtem a Win updatet én is, és most nem tudok mit csinálni vele. Pl megpróbáltam az AMD lapkakészlet telepítést az msi oldaláról, 2 órán át telepített és akkor sem végzett.
Ha windowst is újrahúzom, majd utána újraíndítom akkor órákig csak tölt, de nem történik semmi. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #48424 üzenetére
Ha pl a 48414 hsz-ben rákattintasz a Lenovo Legionos linkre, és letekersz a System Memory Latency ábra alá, ott szó lesz a tipikus 82JW konfigokról, és ott pl épp azt mutatja meg, hogy hány esetben rendesen a dedikált GPU-ról futott le a teszt, és hány esetben viszont csak az IGPU-ról.
Ha a saját teszt is csak arról fut le, akkor kutakodni kell a beállításokban, hogy mi maradt el, vagy ment félre, 3D feladatoknál miért nem kapcsolt be a dedikált.
(Kis repülő megy körbe, atomok ütköznek a tesztben, stb, mutatja közben, hogy ezt hány fps-sel tudja a gép) -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #48422 üzenetére
Külön teszteli a procit, feladatkezelőben látszik, hogy épp a proci megy 100%-on, aztán a GPU megy 100%-on, aztán az SSD-k, külön-külön. Végülis ez egy stressz-teszt, csak nagyon rövidre fogva. Pár másodperces csúcsteljesítményt néz.
Egy listán elhelyezéshez kitűnő, az meglátszik, hogy ez a proci mennyivel erősebb mint az, vagy mennyivel gyengébb mint amaz. Vagy hogy ugyanaz a gép mennyivel jobban teljesít egy szar, vagy egy jó rammal, ssd-vel.Azért is jó, mert rövid, pilla alatt kiderül, ha valami nem jó.
(pl nem kapcsol be a dedikált gpu, mert energiatakarékosban van minden)
-
memorix
senior tag
válasz
Pyttawrx #48240 üzenetére
Internetmegosztás Wi-Fi-n keresztül
Csúsztassa lefelé ujját a képernyő tetejétől.
Tartsa lenyomva a Hotspotelemet.
Kapcsolja be a Wi-Fi-hotspotot.Tipp: A hotspothoz tartozó név vagy jelszó megkereséséhez vagy módosításához koppintson rá.
Előfordulhat, hogy előbb a Wi-Fi-hotspot beállítása elemre kell koppintania.
Internetmegosztás Bluetooth-on keresztülPárosítsa telefonját a másik eszközzel.
Állítsa be a másik eszközt úgy, hogy a hálózati kapcsolatot Bluetooth útján érje el.
Telefonján csúsztassa ujját lefelé a képernyő tetejétől.
Tartsa lenyomva a Hotspotelemet.Kapcsolja be a Bluetooth megosztása beállítást.
Internetmegosztás USB-kábellel
Fontos: Az Android USB-s internetmegosztása Mac számítógépekkel nem használható.
Csatlakoztassa telefonját a másik eszközhöz USB-kábel segítségével.
A képernyő tetején ekkor értesítés jelenik meg.
Telefonján csúsztassa ujját lefelé a képernyő tetejétől.
Tartsa lenyomva a Hotspotelemet.Kapcsolja be az USB-megosztás lehetőséget.
-
memorix
senior tag
válasz
Pyttawrx #48234 üzenetére
ezért raktam be a linket, de kiszedem ide
Internetmegosztás Wi-Fi-n keresztül
Internetmegosztás Bluetooth-on keresztül
Internetmegosztás USB-kábellel -
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #48196 üzenetére
Hagyjuk... a poszt valami teljesen felesleges kombinációból született....
Eleve ha írni akkar csak visszatolja a caddy helyére a dvd-t s csók
Ha meg mindenáron külső kell akkoor nem tudom miért nem egy usb kulső házat vesz és tol bele egy asztalí írót?... Tudtom szerint amúgy sem széles a piac a noti dvd írók kínálatában... szóval ha 2 fillérből akarja megoldani akkor tolja vissza a laposba amíg írni akar ,ha meg jót akar akkor külső 5,25 ös, s csók
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #48180 üzenetére
Olyat nem láttam sajna. Ettől még lehet.
A 2 USB végből nem elég 1-et csatlakoztatni, ha a villámjelű USB postra csatlakozom?
Vagy eleve így megosztva jön az áram és az adat a SATA csatlakozóhoz? Mert akkor így nem lehet trükközni valószínűleg.Mondjuk nem volna baj, ha lenne 1 USB-s, mert arra a laptop HDD bay-t is tudnék kötni és külső vinyóként használni.
-
-
mrlujoak
veterán
válasz
Pyttawrx #48167 üzenetére
Az a baj, hogy nekem nem tud átszokni, mivel a munkahelyemen 2 notit is használok.
Az a szerencse, hogy otthon relatíve keveset írok.
Sajnos akkoriban nem találtam magyar billes képet, videót is csak később leltem a neten.
De ez van. Kárpótol az anyaghasználat, a halk működés - alig fúj a venti - és a nagyon korrekt akku üzemidő.Otthonra lényegében csak tartalomfogyasztásra használom. De azért jókat mosolygok, amikor mégis írok, és azok a fránya "í" betűs szavak elíródnak...
#48168 movax:Simán igazad lehet, de nem értek hozzá, viszont akár még fontolóra is veszem az ötletet, mivel számokat amúgy is a numpadon írok - ha már van...
-
mrlujoak
veterán
válasz
Pyttawrx #48165 üzenetére
...ó, nekem pl. nagyon jól jött volna, ha a kiállított darabokon, meg szinte mindenhol a képeken nem csak angol bill. lett volna...
Idén év elején vettem HP Pavilion-t és az "í" betű nem baloldalt az "a" és "y" környékén van, neeem. A space-től jobbra az alt gr mellett
De jó lett volna, ha találok róla képet, mert azóta ha otthon írok, sírok -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest