- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #38920 üzenetére
Nem hiányolja, de fent van a gépem a framework. Minden driver tökéletesen fent van. Próbálkoznék régebbi Win7-es driverrel, viszont a VGA-nál szól, hogy nem felel meg a gép a rendszer követelményeknek, így nem tudok más drivert telepíteni, csak ami Win10.
Sőt, ha az Intel oldaláról töltök le drivert, arra panaszkodik, hogy nincs digitális aláírása, így nem telepíthető, ez utóbbi dolgot nem lehet valahogy megtrükközni? -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
válasz
Pyttawrx #38931 üzenetére
mx2 is volt rajta, és amikor a cpu meg a gpu egyszerre üzemel, akkor 95 fokos. Ezután fokozatosan dobja el az órajeleket. Már, perpillanat nem használom játékra, de kelleni fog majd december környékén, kisebb játékokhoz, mint a PUBG lite, és nem akarom megint 95 fokkal megfőzni. Simán taskok közben a gpu lekapcsol, és az igpu megy, ilyenkor 70 fok körül van boost órajelen. Nem erős, igaz, de cserébe meleg
És ha 100%-on menne, elérne drop nélkül 90 fokos, már boldog lennék.
-
Golyobis
tag
válasz
Pyttawrx #38872 üzenetére
Driver újratelepítés óta nem volt gond, igaz nem is sokat használtam.
Az intel Graphic Driver verziója frissebb volt mint ami az asus honlapján ehhez a laptophoz elérhető.
Lehet az a gond hogy "túl friss" volt?OS újratelepítést nem akartam egyellőre, mert féltem hogy telepítés közben lefagy és akkor a szervíznek nehezebb dolga lenne beazonosítani a hibát.
-
Golyobis
tag
válasz
Pyttawrx #38869 üzenetére
Nem derült ki. Annyira be volt fagyva, hogy nem listázta ki a folyamatokat, de a 100% használatot láttam. Amikor meg magához tért, már bottal üthettem a nyomát.
Nem feltétlenül telepítés közben fagyott, inkább amikor a drivereket kicsomagoltam, és nyitogattam a mappákat.
-
sanyek2
senior tag
válasz
Pyttawrx #38777 üzenetére
Sikerült tesztelnem, és ubuntu alatt semmi gond az USB-kkel.
Kifogástalanul működik minden port.
Átdugtam az egeret, és elkezdtem aknakeresőzni meg szudokuzni, hétha ledobja pár perc után. És nem.
Szóval valami a Windowsban van elQrva.
Bent hagytam szándékosan a 2.0-ban a pendriveot, és a 3.0-ban az egeret. Win eszközkezelőben felkiáltójeles ikon, kéri hogy telepítsem újra az illesztőprogramot. Rányomok h frissítés, majd kidobja hogy megtagadva, és átrakta ismeretlen eszközök listájába a pendrive-ot és úraindult a gép. -
chop
őstag
válasz
Pyttawrx #38804 üzenetére
Elvileg egy ilyen van benne:
[link]Lehet SSD-vel is kerni, de alapbol sima HDD van hozza.
Na, most probaltam egy olyat, hogy nem ment semmilyen letoltes, meg nem kellett irnia a lemezre, igy is meg-megakad, de messze nem annnyira. Akkor a HDD a ludas, ennek jobban orulok, mintha a GPU nem birna..
-
Argetlam-
csendes tag
válasz
Pyttawrx #38756 üzenetére
Nem oldotta meg a problémám.
Vagyis egy pillanatra igen.
Újraraktam a windows-t és letöltöttem ezt az illesztőt. Akkor jó is volt, de mikor újraindítottam a gépet már megint nem...
És ha a fényerő beállításoknál állítom akkor se reagál semmit, csak odébb megy a csúszka...(HP zbook 15 g2)
-
allein
addikt
válasz
Pyttawrx #38765 üzenetére
Szia. Az alján van egy SN number, egy bár kód éz ezalatt 24 számjegyből álló számsor, ez lesz a kód?
Online milyen módon frissítem win 10-re? Mert ahhoz, hogy bootolható pendrive-ot készítsek frissíteni kellene előbb a 8-at 10-re, vagy nem?
Vagy van olyan azt hiszem: win 10 letöltése. Ez kell nekem?
-
Golyobis
tag
válasz
Pyttawrx #38750 üzenetére
Jó meglátás...
Nekem mégis van néhány top unszimpatikus amit lehetőleg próbálok elkerülni. Persze lehet hogy nincs értelme, de az étvágyam legalább megmarad.
Hm, csak most vettem észre hogy a win7 támogatások ideje már a vége felé közeleg, akkor nem lesz sok választásom.
Mondjuk biztos ki lehet majd kapcsolni ezt-azt ahogy a win7-ben is lehetett, csak sok utánaolvasás kell hozzá. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
Pyttawrx #38689 üzenetére
...és Erwinke:
Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam, eszem ágában sincs 160 ezerért kijelzőt vennem, ezért kerestem volna inkább bontott használtat olcsón.
Az allis linket köszönöm, itt sokkal barátságosabbak a kiszálítási idők, mint ebayen.
Azért preferálnám egyébként az eredetit, mert a hőelvezető képessége jobb, az utángyártottakon csak ott van valami rézlap, ahol a venti van a tabletben, az eredetiben jobban meg van tervezve a hőelvezetés. A tableteknél nagyon sokat számít minden egyes megtakarított celsius fok, így az eredetivel is épphogy throttling határon van heavy load esetén.
Gép építése egyébként folyamatban van, viszont nem tudom nélkülözni a tabletet, egyszerűen semmi nem tudja legyőzni azt a szabadságot produktivitás szempontjából, amit egy rendes intel procis windows tablet tud adni tapasztalatom szerint. Új tabletet venni a mostani árakkal pedig kb őrültség kategória a magyar átlagfizetésemmel.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Pyttawrx #38615 üzenetére
Igazából kb 2 órát üzemel, csak nem tudja megmondani merre van arcal, hogy mennyi a hátralévő idő amit akksi üzemmel bír, meg megáll a töltés 77%-ál.
Lehetséges lenne hogy zárlatos egy cellea, azért nem mutatja a pontos infokat? Minden esetre holnap jön még 2db ilyen gép majd cserélgetrem az akksit és kiderül.
-
zsolt19900
őstag
válasz
Pyttawrx #38395 üzenetére
azt is áttettem már egyik helyről a másikra, de sajnos semmi, amikor ram nélkül indítottam akkor sem történt semmi hibajel semmi csipogás semmi
viszont látok itt olyan lapokat (mivel ezen van integrált vga csip ha minden igaz egy 630m) amin nincsenek integrált csipek.... azok az alaplapok is jók lehetnek nekem, max a videóteljesítmény rosszabb lesz? vagy ennél összetettebb a dolog?
-
zsolt19900
őstag
válasz
Pyttawrx #38393 üzenetére
teljesen új kijelzőt rendeltem csájnából, megkérdezte a pontos típusát a gépnek ill. az lcd-nek az eladó és a szerint küldte meg a terméket, passzolni pinek szerint passzolt is
akku természetesen nem volt benne
a jelenlegi helyzet pedig sajnos az, hogy sem az új kijelzőre sem a hdmi portra sem pedig a vga portra nem ad ki képet, amit rákötök kinti eszközt azt egyből le is kapcsolja
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #38343 üzenetére
A szakmám is sz.gépszerelő-karbantartó (nem nagy szám igen) csak idő hiányában és a gép életévein elgondolkodva már azt hittem a lap elszállt.
De alig használom mostanság, ha igen is se megterhelő dolgokkal. (Pdf-Net-aprójáték.)
Azt furcsálltam volna ha lehal ennyi mellett még 2 évet kéne bírnia, de ki tudja hisz konzumer..
-
-
abdulka1
őstag
válasz
Pyttawrx #38222 üzenetére
Hiába állítottam át magyarra, az alkalmazás után automatikusan visszaállt Angol(Amerikai) beállításra.
Töröltem ezt a lehetőséget, csak a Magyart hagytam, így működik, csak hosszú "Í" -t nem lehet írni vele, mert kevesebb a billentyű, de a többi természetesen megvan.
A gazdája majd felmatricázza magának. -
-
-
wolfman
veterán
válasz
Pyttawrx #38208 üzenetére
Igaz nem írtam, hogy mindezt sima böngészés közben produkálja, de ha hagyom a gépet simán nem csinálni semmit, akkor is ez van.
Holnap ha hazamegyek, nyugiban kitakarítom és átpasztázom a hűtőt. Por, kosz nincs benne, azt néztem.Én inkább olyan dologra gyanakszom, hogy a gép bár kompatibilis a win10-el, valamiért nem kezeli a gép energiagazdálkodását. Vagy már eleve BIOS szintű a gebasz. De tegnap újraraktam a legutóbbi BIOSt, lefuttattam a BIOS szintű öndiagnosztikát, nem talált problémát, de a ventinél csekély volt a max és minimum közti difi (4200 - 3800rpm).
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Pyttawrx #38191 üzenetére
Köszönöm szépen!
Holnap megnézem a "szervizt", szerintem a "számtek" bolt eladó csaja néz bele, de mondta is hogy ha nem egyszerű a hiba, akkor nem javítanak.
Házilag ki lehet cserélni ezt a kábelt? (Asztali gépet, laptop hűtést, egyszerűbb dolgokat szerelek)
Honnét érdemes alkatrészt rendelni? Kellene egy zsanér pár is Lenovóhoz (G570), asszony gépén eltört egyik zsanér, félre lett téve, kapott egy újat, azt is meg kellene végre csinál(tat)ni. Bár gondolkozom enyémen is, 7 éves gép, bár ideje nagy részét a mentőállomás (melóhelyem) öltözőszekrényének az aljába töltötte, nincs benne sok kilóméterDe 7 év a számítástechnikában nagy idő, bár a 8gb RAM ma is megállja a helyét.
-
anonymus89
addikt
válasz
Pyttawrx #38178 üzenetére
Hamarabb megvoltam egy klónnal és voilá műxik is, az egyszer biztos az asus honlapján nem az a driver van fent.
Másik kérdés Rdp-ben otthon van valaki?
Próbálok kapcsolódni egy belső hálón lévő pc-re másik figyelő port megadásával, működik addig míg beírom a felhasználónevet és jelszót majd kapcsolódáskor le is dob....
Mi lehet még a gond? Ez csak sima win7 H&P amire csatlakoznék. -
-
válasz
Pyttawrx #38095 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen válaszodat! Minden tiszteletem!
Hát úgy nézd, hogy a gép volt maga már ha jól emlékszek hirtelen 110 és még az SSD ami nincs két hónapos az volt 6500 Forint. Így lőttem be az árat. Hát igazából lenne kinézve egy utód, de ha nem akkor, marad a RAM bővítés. Tudom a CPU a szűk keresztmetszet, de ahogy nézem van a Win10 nél ramhasználat is szaporán.
-
válasz
Pyttawrx #38092 üzenetére
SSD van. Hát főleg multimédiás dolgok, de pici játék Tank Force, meg pl videót is vágnék néha. Amolyan vegyes, néha csak a Youtube megy, néha meg száz dolog egyszerre. Jó hát a proci nem erős az tény sajnos.
Mivel még most hirdetem a gépet, de a számomra megfelelő árat nem nagyon kapom meg érte, így lehet nekem megérné azt a párezer forintot és fejleszteni rajta. Mert ha már csak egy böngésző fut is rögtön 90% a ram kihasználtság, és ugye a videókártya is kérne magának... -
zsolt19900
őstag
válasz
Pyttawrx #38081 üzenetére
szia
köszönöm, sajnos nincs másik kijelzőm próbára sem.... amennyit még észleltem, hogy a teljes fehérségből megváltozik a képe, amikor a "módválasztót" megnyomom, hogy melyik kimeneten szeretném a képet megjeleníteni
amúgy nekem is a kövi gondolatom az valami zárlat (asztali vgaban láttam már pókhálósodást stb. stb.) csak ugye ezt kideríteni....
na még tudom szerkeszteni:
szóval amit még észrevettem, hogy a "kijelzőválasztó" kapcsolgatásánál amikor a laptop kijelzőjére teszem vissza a képet, akkor függő+vízszintben megjelenik a 3alapszín és ez szépen kifehéredik elhalványulva.... ez akár már lehet az általad említett zárlatból eredő pl. ramhiba vagy valami az alaplapon? mert akkor nem erőltetném a kijelzőt, hisz felesleges
-
zolmesz
aktív tag
válasz
Pyttawrx #37979 üzenetére
Köszi az ajánlásokat, egyelőre a HD Tune up-ot próbáltam, de nem sok haszna volt.
Érdekes ez a Hynix SSD, bármilyen SSD kezelő programot tettem fel, egyik sem látta, hogy lenne a gépben SSD meghajtó.
A Hynix saját oldaláról letöltött SSD Kit is csak nézett, hogy nem talál SSD meghajtót, az SSD Life nevű program esetén is ugyanez, fura.
Az ember azt gondolná, sz SSD az SSD, csak más a csatlakozója, de úgy látszik, ez valami szellem SSD.
Na majd utána olvasok valami SSD specifikus fórumon, hátha okosabb leszek ezen a téren :-) -
-
Hosssszu
őstag
válasz
Pyttawrx #37771 üzenetére
Köszi az infót. Hát akkor ez így marad, mert kb az alaplap ár, illetve szerintem kb. annyit érhet az egész gép kompletten.
Még ennyi kiegészítés a hibához: Akksiról bekapcsoltam, töltőt rádugtam, elküldtem aludni. Az alvásból már nem akart visszatérni, hanem kikapcsolt. Csak akksiról ilyet nem csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged