- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Nxn908xxx #37823 üzenetére
Próbáltam egy Linux mint-et. Rufus-szal megcsináltam a pendrive-ot, átállítottam a boot sorrendet. Bejön a Linux boot menüje, kiválasztom a megfelelő menüpontot, egy darabig animál a logó, majd hibaüzenettel megáll a dolog.
Tesztelésképpen megnéztem PC-n, ott elég gyorsan betöltött a felület. Tehát a pendrive bootolható és működik.
Valakinek van ötlete, hogyan tudnám feltelepíteni a laptopra Win mellé? (HP 15-b102sh a típus). -
-
válasz
Nxn908xxx #37813 üzenetére
Azt te tudhatod, ha állítható a fesz (UV) akkor minden OK és ha a temp nem megfelelő, akkor újra pasztázás javasolt, ha úgy sem megfelelő a hőfok, akkor az olyan, de Thermal Throttling az nálam is volt (94c fok-tól ha jól emlékszem) és sok esetben van is (az a magas hőfok idézi elő és sok esetben normális, az a védekezési mechanizmusa...ha nem venné vissza a MHz-t / feszt mikor Throttlingol, akkor felforrna és egy idő után kuka kb.)
-
-
-
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Nxn908xxx #37804 üzenetére
Kísérleteztem egy kicsit és ez a baja: Egyszerűen nem veszi vissza az órajelet 4000MHz-ról. 95 fok körül is az összes mag végig 4000MHz-n megy. Ebben a tesztben van egy prime95, itt látható hogy visszaveszi az órajelet az alap 2.7Ghz-re amint felmelegszik 99 fokra. Na az enyém nem vesz vissza semmit, csak azt nem tudom miért nem? Alapból nem értem hogy futhat mind a 4 mag 4Ghz-n? Az csak a turbo boost órajel elvileg, tehát egy mag mehetne annyival. Vagy nem?
Na ezután letiltottam a turbo boostot és lám, prime95 alatt 60 fok körül ugrál úgy, hogy legalacsonyabb sebességen megy a ventillátor. Igaz, így az alap 2.5Ghz órajelen megy, de normális működésnél vissza kéne vennie ennyire ha forró. Kimaradt a thermal throttling funkció a laptopomból?
-
válasz
Nxn908xxx #37801 üzenetére
Igen látom, ez szerintem így gáz, de nyilván normális akkor.
Igen vissza lehet venni, azt hiszem a feszültséget szokták állítani, ebben annyira nem vagyok otthon, (ne haragudj, hülyeséget meg nem szeretnék mondani), de lejjebb, vagy másik topikban sokat láttam, akik ezekkel játszottak, így nem volt olyan meleg -
válasz
Nxn908xxx #37799 üzenetére
Szia! Bocsi félre olvastam, azt hittem használtan vetted, még 1x bocsi.
Viszont akkor sem normális szerintem. Magasnak tűnik nagyon. Mikor ezek a hőmérséleti értékeket látod, meleg is laptop? Jártam úgy hogy fars értékeket írt ki a teszt progi. Szerintem ha meleg ennyire akkor garba vissza kellene küldeni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Hobby elektronika
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest