- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Girmin93 #44982 üzenetére
Tudom és eddig sem értettem ebben a logikát. Azért lenne a légáramlat megvezetve ahogy nézem. De hát akkor az összes ilyen szar?
Vagyis logikailag azt látom benne, hogy a venti így több alaplapi dolgot is át tud hűteni. A kérdés az, hogy ahol ki van jelölve az alaplapon a légáramlat, az a haslemezen is megvan vezetve? Vagy csak fújja a venti a levegőt és heló? Ezt egy egyetemes mérnök sem gondolhatja komolyan. Lefotóznád a gép hasát a műanyagot?
-
-
ricsi99
addikt
-
-
-
-
-
-
féldekás
aktív tag
válasz
Girmin93 #43164 üzenetére
Nem válasz akart lenni, külön kérdésről van szó.
Egy felújított Dell 5570-ről van szó, artic mx-4-el újrapasztázva, takarítva.
Nyilván meleg amit kifúj, de nem annyira durva.
A HDSentinel írta, hogy 55-56°C az Nvme SSD, erre szeretnék hűtőbordát tenni, ezt intézem, de ha valaki tud jó áron, akkor szívesen veszem: Dell 1X2MT hűtőborda, találtam aliexpressen is. Itt van két beszerzési hely: [link] [link]
A többi alkatrész hőfokát mivel tudom mérni?
Milyen ingyenes benchmark program van, ami megizzasztja az egész gépet?
így látnám értelmét a hőfokok feltérképezésének.
Előre is köszönöm! -
ricsi99
addikt
válasz
Girmin93 #43159 üzenetére
Nemrég volt nálam egy Hp gép... az is jól ment csak "néha fagyott"
Szintén 8.1 volt rajta de az ügyfél ssd-t +win 10 et kért.... már telpítéskor dobta a tdr-hibát a win 10
Egy reflow helyrehozta....
Nem csinál neked olyat a noti ,hogy hidegen nem indul elsőre , vagy csak a boot képernyőig jut el?
Amúgy alapból ha hozzápakol valamit a win10 azzal működnie kell...
Nálad felismerte vagy neked kellett valamit hozzá telepítened? -
Girmin93
tag
válasz
Girmin93 #43151 üzenetére
Vissza raktam a windows 8.1-et kínomban, de ezzel sem akar már működni, sárga felkiátójel mindenféle driverrel, van amikor kiírja a 43-as hibakódot, van amikor nincs felkiátójel a videokártyánál hibakód sem, de szimplán nem akar működni. Bárkinek bármilyen ötlet? Nem szeretnék új laptopot venni, ha valakinek van bármilyen ötlete azt szívesen meghallgatom.
-
Girmin93
tag
válasz
Girmin93 #42808 üzenetére
Hosszas próbálkozások után úgy tűnik megoldódott a hiba. A classic shellt el kellett távolítani.(Klasszikus start menü) Windows 10-nél eltávolítottam, ez volt az első dolgom, de amikor visszarakta a 8.1-et megint fenn volt a gépen. Nem értem mi okozhatta ezt a hibajelenséget, de végül úgy tűnik ez megoldotta.
-
ricsi99
addikt
válasz
Girmin93 #42372 üzenetére
"Pyttawrx" -nak igaza van
Kingston valahogy nem remekel mostanában.. eléggé lecsúszott a kommersz kategóriába.
Lehetséges ,hogy nálad jól megy és hibátlan... viszont arányosan sok a meghibásodott/problémás darab..
Saját tapasztalat ,hogy megint kihagyják a vezérlő hűtéséhez szükséges gap-padot sok szériában... ha meg szétszeded és az a hiba és teszel oda akkor meg buktad a garit.... -
Girmin93
tag
válasz
Girmin93 #42371 üzenetére
Azért, mert viszonylag normális áron van és megfizethető? kíváncsi lennék, hogy használtál már-e ilyen ssdt, vagy csak mások ,,hallomás'' alapján alkotott véleményére hagyatkozol illetve az árára. Az én évi 5.5Tb adatírásommal is 54 évet bírna, még ha nagyon erős túlzással is 10 évet elmegy akkor is megérte.
-
-
-
válasz
Girmin93 #42050 üzenetére
Szia a cserét mindenképp megéri, sőt! De ez a kártya nem játékra való:
ez vektorosan számol és nem pixelesen. Ez munkára jó vga, de játékra nem. Szaggathatnak a játékok, Quadro kártyák munkára vannak, nem támogatnak csomó játékokhoz szükséges technológiát. De én azonnal cserélném azt a thinkpad-et arra a hp-ra. Nah kérdés mennyi anyagi vonzattal, de ég és föld. Meg azért tennék bele egy ssd-t a hdd helyett -
-
-
-
tserrof77
őstag
válasz
Girmin93 #41375 üzenetére
Tényleg eltörted, vagy csak kiugrott? Vissza lehet bűvészkedni. Illetve ha az egyik fülecskéje tört csak le, akkor is vissza lehet rakni, a kábel bedugása után szigszalaggal ragaszd le.
Ha középen törött el, akkor cserés. Van 850-esem bontásban, abból tudnék ilyet adni. Győri vagyok.
-
-
-
-
-
Girmin93
tag
válasz
Girmin93 #39698 üzenetére
úgy tűnik mégsem a cpu okozta a hibát Celeron cpu-val is jelentkezik a hiba. A leírtakból ez kimaradt: a gyári RTL8723AE wifi kártyát lecseréltem egy Intel 7260-as wifi kártyára.
Az RTL 2.4Ghz-en csak 40mbps sebességet tudott átvinni, az Inteles kártyán hibátlanul átjön 5Ghz-en a 150mbps. A hibát okozhatja az új wifi kártya ? Vagy valakinek esetleg ötlet?
Ja és az előző tulajdonos Win8.1-et használt. Gyártói oldalon nincsenek is ehhez a géphez már sajnos Win10 driverek, 8.1-re voltak a legújabbak,ezek viszont nem kompatibilisek Win10-hez. A win10-es drivereket felfrissítettem legújabbra amiből tudtam. -
-
válasz
Girmin93 #37919 üzenetére
Természetesen próbaképp új/másik meghajtóra csináld! (ha megoldható)
Kulcsod jobb esetben (ha nincs meg vagy nem tudod mi volt...) az alaplapi bios-ba van integrálva, így elég volt csak 1x beírni/aktiválni.Aida64 (képen látható - Operációs rendszer alatti része) mit mutat? [link]
Nálam pl. nem kell telepítéskor semmit be írni, és aktivált teljes rendszerem lesz. (persze ez nem OEM SN Key)
-
válasz
Girmin93 #37917 üzenetére
Szia,
Próbáld meg teljesen új rendszerrel.
Nálam is hasonló probléma volt (G752VSK laposon) és én a gyári "Asus" rendszert meg akartam tartani, így programokkal hoztam helyre (driverek és szoftverek frissítése, rendszer hiba javítása,) - Driver Booster, stb. programok a segítségedre lehetnek, persze a Pro (fizetős) változatok.Ezek alkalmazása óta a gép 24/7-be is megy gond nélkül. (tesztelés megvolt)
Azóta kaptam az Asustól (mint gyártó) a gépemhez váló teljes szoftver/driver/egyéb packot (közel 5GB), amit auto fel is rak és ugyanez a "gyári" rendszer létre hozható, a későbbiekben, így majd 1x nekiállok egy új rendszer felhúzásának. (eredeti 2017-es Home rendszert Upgradeltem Pro-ra amúgy minden még a gyári) 1809-es Win10 x64 Pro van rajt. -
-
Töpi
tag
válasz
Girmin93 #5526 üzenetére
Igen, végül is mérnök vagyok, de sajnos ilyeneket, hogy "no problem" garancia nem ismerek
De ha te esetleg ismered az OFF kifejezést, légy olyan kedves használd, mert már egyszer ránk szóltak, hogy nem teljesen ez a téma.
Válaszod kicsit bővebb volt mint az előző hozzászólásod. Tudsz te ha akarsz látod!
Asus gépet nekem is kevesebb mind 2munkanap alatt javították, úgy gyanítom van is Magyarországon központjuk... a toshibát tényleg megbízható márkának ismerem.
Gépet is linkeltél, ami nem rossz. Tényleg jó kis gép, habár kicsit sokallom az árát. Tavaly igaz i3-assal és 4gbrammal, de 140-ért adtak ilyen gpuval szerelt gépet és 3év garival...
Amit linkelt a kolléga nem egészen ez a kategória. A proci stimmel, ram is. A hdd egy cirka 400gigával kevesebb. A vga, 3d marktban majd' fele annyi pontot csinál, mint az 650m. A 7670m kb. az 550m-el van egy súlycsoportban. Nekem 540m-em van, annál azért jobb valamennyivel. Nagyon jó kis kártya, sok dologra elég, de egy 650m-el nem veheti fel a versenyt. Mivel mind a két gépben 650-es van, én úgy sejtem fontos a gpu teljesítménye.Ui.: Nem kötekedésből írtam amit írtam. Te is beláthatod, hogy nem volt valami építő jellegű a hozzászólásod. Szóval arra kérlek, ha már vette a fáradtságot és normálisan megfogalmazta a kérdését, próbálj észérvekkel/tapasztalatokkal segíteni neki, mert a "vegyé toshibát" hozzászólásokkal nem hinném, hogy sokat tudna kezdeni.
5teve kolléga hozzászólását ajánlom figyelmedbe. A stílus sokat számít!
Remélem azért nincs harag. -
-
Impressa
őstag
válasz
Girmin93 #4478 üzenetére
Na, ezen már meg sem lepődök, hogy ha marketingfogás akart lenni. Érdekes, pedig a használatijában is szerepel ez a beállítási lehetőség, amit linkeltem. Ezt nézd meg szerintem. Amit még olvastam a használatiában, hogy nem minden eszközt támogat.
-
Impressa
őstag
válasz
Girmin93 #4471 üzenetére
Ezen az oldalon van két driver, amit fel kellene tenned, és akkor szerintem elérhetővé válik ez a funkció is.
Majd jelezz vissza légyszíves mire jutottál. -
Kbali
nagyúr
válasz
Girmin93 #4109 üzenetére
Azért itt is: ekkora keretből inkább valami alig használt, gyári garis gépet vennék a helyedben. A Toshibákat is Kínában gyártják...
A jelenlegi gépedre már nem éri meg ennyit költeni, érdemi javulást az elvárt teljesítményben nem fogsz tapasztalni.
Gyorsítani sem a memória fog, hanem pl. egy SSD, ha megtartod a gépet. -
Impressa
őstag
válasz
Girmin93 #4109 üzenetére
Szia!
Itt lenne érdemes feltenned a kérdésedet.
-
válasz
Girmin93 #3992 üzenetére
szia,
szinte bármilyen nevet adhatsz a wifi hálózatodnak - persze nem szerencsés az ékezetes betűk, nagyon speciális karakterek...stb használata -, az elérhető wifi hálózatok száma pedig azt jelenti, hogy annyi idegen hálózat érhető el adott környezetben, illetve annyit látsz, mert olyan is van, hogy nincs szórva az ssid, és bár elérhető ott, de nem látható a hálózat - legalábbis alapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest