-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD1975
tag
válasz
zsolt19900 #42305 üzenetére
Egyelőre jó választás lenne, I7 16gb ram
-
válasz
zsolt19900 #42305 üzenetére
Jó ötlet, az asztali is.
-
válasz
zsolt19900 #42289 üzenetére
Nem mindenáron cserélném, mivel az E6520-tól kevés tartósabb és strapabíróbb gépet tudsz venni. Legalább 16Gb ramot kívánja a webböngésző sok weblap esetén, prociból sem árthat egy izmosabb i7, 4 maggal (2820QM, 2860QM, stb.).
-
válasz
Pontosan. A gazdasági növekedés miatt muszáj úgy alakítani a felületeket, hogy a júzer ne használhassa 10 évig a régi technikáját, hanem vegyen újat. Ez az összeesküvés-elmélet része. A valóságban az is benne van, hogy tényleg fejődik a technika, a szoftverek, platformok egyre okosabbak, ami több erőforrást igényel.
-
válasz
Nem is vitának szántam én sem. Igen ennyit számít 2 év.
. Am a chrome is eszi a gépet
-
válasz
zsolt19900 #42279 üzenetére
Egy dolog miatt én nem cserélném le a gépet. Próbáld ki másik böngészővel, és ha van erősebb asztali gép, akkor azon is.
-
válasz
zsolt19900 #42285 üzenetére
2 év az rengeteg idő. SeniorTilla véleményét osztom. Gép csere kell
-
válasz
zsolt19900 #42283 üzenetére
Pl feladatkezelőben. A 850-es az jó.
viszont igen a cpu is kevés 2 mag 4 szál. -
válasz
Én azért megnéznén, higy tuti csak az ssd-t használja-e. Illetve milyen ssd van benne? Ha kingston a400, akkor cseréld le, mivel nincs dram cache benne, ez is okozhat akadást, meg amúgy is az egyik legrosszabb ssd.
-
válasz
Második generációs i5 gép mitől lenne idejét múlt?
Persze, hogy az, ezer éves technika, a mai elvárásoknak már nem felel meg. Vegyél egy újat.
-
Lionela
csendes tag
válasz
zsolt19900 #39677 üzenetére
Laptopokban nem lehet processzort cserélni. Laptopot tudsz cserélni.
-
válasz
zsolt19900 #38397 üzenetére
-
válasz
zsolt19900 #38394 üzenetére
esetleg, ha még nem próbáltad, ram csere, vagy csak megigazít, én jártam úgy, hogy szemre jó volt, de kivetttem majd és ment is. Persze ez csak tipp.
-
válasz
zsolt19900 #38392 üzenetére
Szia!
"okozhatta ezt a problémát az új kijelző betétele (gondolok itt arra, hogy megvolt alapból a "nincs kép" probléma és kapott egy új kijelzőt ami "továbbvitte" a bajt a gép alaplapján pl?)"Ha pl nem vetted ki az akksit, akkor talán, de amúgy nem viheti, nem kellene köze lenni egymáshoz.
A hozott kijelzővel mit reagál? -
válasz
zsolt19900 #38084 üzenetére
Akkor csere lcd. Vagy szerviz
-
válasz
zsolt19900 #38082 üzenetére
Hát igen, sajnos ez csak úgy derül ki, ha kiméred az értékeket vagy kicseréled az lcd-t, ami lehet egyszerűbb.
. Annyit tudok segíteni, ha megvan a kijelző típusa, és van nekem olyan használt, akkor elküldöm neked tesztre. Ennek is van hátránya a futárköltség. Vagy esetleg a kijelzőkábel végigkövetése és mozgatása, ha arra változik, akkor kábel.
ahogy írtad a kiderítés körülményes.
-
válasz
zsolt19900 #38080 üzenetére
Szia!
Nem áll rendelkezésedre, egy csere lcd? Egyből kiderül-e, hogy az a hiba vagy nem. Nézd meg még a zsanérnál jó helyen megy/ment az lcd kábel, ez szokott még probléma lenni, hozzányúlás után, márha leszedte a zsanért is. Ha nem nyúlt hozzá, akkor fura, hogy azután nem ad képet, csak fehéret. amúgy igen esélyes a kijelző.Ritkább esetben valami zárlat is okozhatott ilyet, ha nem volt elővigyázatos, aki csinálta. Volt már rá példa a nem megfelelően rádugott lcd csati miatt, akkor az alaplapon kellet cserélni az alkatrészt, cirka 5-8ezer volt anno. Ezért írtam a csere lcd-t A nagysága mindegy csak a pin legyen ugyanaz, egy teszt erejéig ráteheted. Már bekapcsolásnál látni fogod.Üdv
-
tibz03
őstag
válasz
zsolt19900 #35077 üzenetére
Én pl. egy i5-5200U procis gépet használtam huzamosabban (3500 pont). Azért már 7-8 megnyitott oldalt meg lehetett érezni vele. Persze lehet, hogy más az ingerküszöbünk.
Egy i5-520M-et is használtam pár napig (2400), az nekem már nagyon határeset volt. Nem használhatatlan, de ott már erősen érezhető, hogy küzd a gép.
Ha van lehetőséged kipróbálni, akkor tégy vele egy próbát, és persze, ha úgy érzed, hogy neked megfelel, akkor vedd meg. Elvégre neked kell, hogy megfeleljen.
-
tibz03
őstag
válasz
zsolt19900 #35074 üzenetére
Szia!
Egy kis keresés után azt láttam, hogy az a proci sajnos harmatgyenge. Nem azt mondom, hogy nem lehet vele elböngészgetni, Skype-olgatni, mert elég valószínű, hogy ezekkel azért még megbirkózik, de ha 2-3 összetettebb weboldal meg van nyitva, az meg fogja izzasztani keményen, és ezen se a plusz RAM, sem az SSD nem fog segíteni.
De ilyen áron nagyjából ilyet fogsz kapni. Esetleg ha találsz 2.-3. generációs Intel procis laptopot, azzal jobban járhatsz.
Itt össze tudod hasonlítani a különböző procik teljesítményét. Tapasztalatom szerint olyannal szenvedés a böngészés is, aminek az "Average CPU Mark"-ja nincs legalább 2500 körül, de inkább 3000. Persze ez egy erős általánosítás, mert ez a pont sok mindenből tevődik össze, de azért némi alapot ad.
-
MasterMark
titán
válasz
zsolt19900 #34706 üzenetére
Pedig ez egy tök alap 1080p videó, még a mosógép is lejátssza, nem kellene belerokkannia egy i3-nak. Érdekes eset.
-
MasterMark
titán
válasz
zsolt19900 #34704 üzenetére
MPC-HC írta alul, hogy hardveres gyorsítás megy? Mert ez alapján én azt mondanám, hogy valamiért nem megy.
Milyen videóval próbálod? (Kódolás, felbontás, bitráta, frame rate?)
-
MasterMark
titán
válasz
zsolt19900 #34700 üzenetére
Szerintem ez attól függ, hogy megy-e lejátszás alatta, úgy nézd majd meg.
Feladatkezelőt is nézd, hogy mi pörgeti a CPU-t. Simán lehet, hogy semmi köze nincs hozzá, csak valami process be van ragadva.
Múltkor töröltem a OneDrive for buisness klienst, mert 40%-on tekerte a gépet feleslegesen. De pl. ilyen is volt: [kép]
-
MasterMark
titán
válasz
zsolt19900 #34696 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
zsolt19900 #34694 üzenetére
Melyik PowerDVD? Be van kapcsolva a hardveres gyorsítás rajta? A proci IGP-je is tudja gyorsítani úgyhogy ez nem probléma.
Próbálj meg egy MPC-HC-t, hogy mit teker akkor, illetve működik-e a DXVA.
-
MasterMark
titán
válasz
zsolt19900 #34692 üzenetére
Miért nem használsz olyan lejátszót, ami hardveres gyorsítást használ, és akkor a VGA erre való fixfunkciós blokkjait fogja használni, nem pedig a CPU-t terhelni?
-
Papooo
senior tag
válasz
zsolt19900 #34410 üzenetére
Egyből meg is találtad a hiba okát:
"a vinyót külső hdd olvasóval sem látja ill. rögtön a laptopom is újraindul ha külső házban rádugom a gépre"
Kell egy másik vinyó
-
Papooo
senior tag
válasz
zsolt19900 #33673 üzenetére
Maga az FB egy hulladék ebből a szempontból, egy max két lapnál többet nem érdemes megnyitni belőle.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
zsolt19900 #27140 üzenetére
Szia
1 Sajna cpu csere notiknál nem olyan egyszerű, egyrészt fogyasztás miatt, másrészről erősebb prociknak kell több feszkó, ja és ha a Bios nem ismeri a procit akkor esélyes, h el se indul, hiába van meg minden feltétel
2 Tiedbe 2.gen i3 cpu van s azoknál még nem volt nagy eltérés a prociba integrált kártyáknál
Lehet próbálkozni különböző driverekkel, mert előfordulhat, h az egyik picivel jobb és pont az a pici kell, hogy akadás mentesen menjen az FHD film
-
Kbali
nagyúr
válasz
zsolt19900 #27140 üzenetére
Nézted is közben a prociterhelést, hogy tényleg attól akad be? Nekem is ilyen processzoros a gépem, simán viszi az FHD-s anyagokat - ott inkább más probléma lehet.
-
Impressa
őstag
válasz
zsolt19900 #11230 üzenetére
Persze, tehetsz bele 2x2 GB RAM-ot, fognak vele menni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
zsolt19900 #11219 üzenetére
alulról tudod lepattintani a billentyű "sapkát" a mechanikáról. Sajnos nem biztos, hogy tisztítással megoldódik, de próbáld meg természetesen. Amennyiben nincs változás, akkor a vezető fóliában történt sérülés, és cserés a billentyűzet.
(#11222) semetka: 4GB integrált, és fog működni a DC bővítés esetén!
-
Dell XPS
veterán
válasz
zsolt19900 #7399 üzenetére
Próbálj bele egy 1GB-os memória modult a 256MB-és mellé és úgy nézd meg. Az már kezdene megfelelni az általad felvetett igényeknek (határeset.), de még processzor is kellene hozzá sajnos. Vásárláskor nagyon fontos lenne a próba (minden esetben.), mert nagyon "válogatós" a típus!
-
válasz
zsolt19900 #7373 üzenetére
Egy CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és olvasd ki, h mi van benne most?
Celeron M340-es processzor, és 256MB ram?
Mert itt azt írják:
fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/lifebook/AMILO/Amilo-L/L7300.pdfEz esetben nem ártana bele még ram.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest