- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dell XPS #41936 üzenetére
Nagyon idegesít, úgyhogy tv előtt elkezdtem nézegetni.
Fizikailag is kivettem az akksit, nem csak lehúztam, kivettem az ssd-t, bios elemet.
Most meg elindult.Bekapcsolás után a Win frissítés tölt, biosba is beléptem.
Következő lépésnek kipróbálom akkuról, táp nélkül. Ha megy akkor akku+táp, ha nem megy akkor táp + bios elem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dell XPS #41934 üzenetére
Igen, gondoltam, azért értek hozzá, csak reménykedtem valami okosság lesz a dologban és nem lesz alaplap hibás.
Úgy már gazdasági totálkár.Ha javítható jó esetben 10-20k, annyit megér.
Dilemma, hogy próbáljam meg visszacserélni a pénzemre, adjam el így hibásként vagy javíttassam ha lehet (ez esetben az első opció bukta és várnom kell egy hetet).
Ha érdekel majd leírom hogy alakult. Köszi -
Grave_444
nagyúr
válasz
Dell XPS #41932 üzenetére
Oké kiszedem őket. Proci, ram alaplapra forrasztott.
Szerintem a tápellátással lesz valami gond. Ha csak simán be van kötve az akksi és be se kapcsolom villog fehér-sárgán. Külső monitoron sincs kép amúgy.Amíg működött lefuttattam egy ram diagnosztikát, az rendben volt, ahogy az ssd is.
Megpróbálom amit írtál.
Ha nem megy elküldöm alvállalkozóhoz, aki ilyennek foglalkozik, hátha csak pár smd kondit kell cserélni.
Ez egy hét lenne, akkor viszont buktam a visszaküldést, már ha szóba jöhet.Na kiszedtem, elsőre be se kapcsolt abszolút 9-ig végigment a villogás és ennyi.
Másodszorra megy, a billentyű is világít, viszont se kép se hang.Nem igazán lehet így rájönni mi a fene baja van.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dell XPS #41930 üzenetére
Igen utána van, viszont bios frissítés után dobtam rá friss Windowst és ha jól rémlik frissítések után többször újraindult és azóta produkálja.
Hozzáteszem "hibásként" került hozzám. Elvileg mindig elindult korábban csak "nehezen", tehát volt hogy 1 percet is várni kellett, amire feljött a HP logo.Bios frissítés rendben végigfutott, újra is indult magától, visszaszámolt a végén 10-ről.
Lehet amúgy ugyanaz a verzió került rá, mint korábban volt, de az lényegtelen.Van itthon másik M.2 ssd-m ha kéne, a gépet is szétkapom akár darabokra.
A hátlapon kívül másnak mondjuk nem látom értelmét.Mivel nem egészen ezzel a hibáról volt szó lehet felveszem a kapcsolatot a sráccal és visszaküldöm, feltéve ha belemegy. Szerintem nem fog.
-
-
-
Soja
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy akkus kérdésem. Van egy Lenovo Z50-70-es noti. Hozzá való, utángyártott akksit vettem bele. Az eredetin 14,8V van, az újon csak 14,4V van feszültségnek megadva. Ez okozhat bármi problémát, vagy ilyen eltérés teljesen átlagosnak mondható, és úgymond belefér? 0,4V különbség nekem soknak tűnik.
Köszi előre is.
-
wolfman
veterán
válasz
Dell XPS #39745 üzenetére
Természetesen BIOS frissítéssel kezdtem, fent van FS honlapján, megcsinálta szépen, hamar, gond nélkül. Hiszen kapott a celeron helyett egy C2D-t is (majdnem a legerősebbet). Ez felér egy teljes elem nélküli resettel? Mert akkor nem próbálom meg azt, hisz ezután van ez a jelenség most.
(#39748) Tim82: Értem, akkor marad minden így ahogy van. Mivel jó áron vettem a 2x2Gb-ot, nem bánom, hogy több lett, így is 3,5Gb-al tud garázdálkodni, ami a korábbi állapot több mint duplája.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dell XPS #37779 üzenetére
Speedfan-nal valami szimplát beállítottam, de azt csinálta aktiválása után, hogy elkezdte beindítani a ventit, de utána rögtön le is állt, majd ezt csinálja egymás után addig, ameddig ki nem kapcsolom a speedfant.
Szerintem simán felül ír mindent a a bios, nem engedi, legalábbis nekem nem sikerült.Aztán ajánlottak egy másik, régebbi programot, ami elméletileg szintén szabályozná a ventit, de win nem engedi feltenni, .sys file drivernél megáll, mert nincs aláírva.
-
-
-
jhos910
senior tag
válasz
Dell XPS #36838 üzenetére
Egy acer aspire 5742g lapos es van benne egy ati hd 5470 512 vga. A BIOS-ban nem talaltam lehetoseget, hogy letiltsam a vga-t. A csokkentett modba nem tudok belepni mert a windows logo utan 1mp-el kikapcsol a gep.
Ha pendrive-rol bootolok akkor is ugyan az tortenik. Par mp utan lekapcsol.
-
Dicker
őstag
válasz
Dell XPS #36504 üzenetére
8-asom volt csak, de az még nagyon nagy volt. Szóval kb. jól lőtted be.
Viszont nagy nehezen sikerült pici lapossal kiszedni, az jó tipp volt. Köszi!
Valamilyen szinten a ventillátort is lefogta, hosszabb is volt emiatt a csavar, ha jól látom. 4 lefogatása van, ez volt az egyik. Ha nem tekerem vissza átmenetileg, az gond?A gép maga tiszta belülről, por semmi, pasztázni érdemes? Integrált vga van benne,és i3-4000M.
Aida szerint kb. 60-63 fok lehet a maghő a prociban. Ez normálisnak mondható még átlaghasználatnál? -
-
daninet
veterán
válasz
Dell XPS #36481 üzenetére
Hát most nagyon fura dolgok történnek. Ott vagyok, hogy lehet az alaplap sz@r. Csak AHCI legacy módban látja a telepítő az új vinyót.
A gyártó oldaláról leszedett intel rapid storage driver a telepítőben azt irja nem kompatibilis a géppel.
Megvolt a telepítő amivel 1-2 hónapja telepítettem az alaplap csere után, az azon levő rsti driverre azt mondja régi töltsek le ujat. Letöltöttem a legujabbat azzal kiírja a telepítő, hogy nem jó a meghajtó nem lehet rá telepíteniSzóval még az az esély is megvan h az előző ssd-re fel tudok rakni valamit ahci-ben de esélyes hogy itt alaplap hiba van és a sata controller bajos.
Alapvetően nem nagy veszteség h megvettem az ssd-t nálunk van egy rakat laptop előbb utóbb lesz haszna, de ez a vacak most nagyon zavar.
Annyira nem értem ezt az rst és ahci dolgot, gyanítom sebességbeli különbség lesz, a fastboot-ot elfelejthetem
-
daninet
veterán
válasz
Dell XPS #36464 üzenetére
Megoldódott. Mármint kva sok pénzbe került az akció mert az 1tb samsung nvme ssd elpusztult amiért a szokásos gyártói árazásban annó kb 120e forinttal többet fizettem. Gari 1 hónapja járt le. PC boltban belepróbáltunk egy másikat és megy is.
Csak 500gb vettem így "úsztam meg" kis 45ezerből ezt a mai reggelt.Kösz a segítséget
-
daninet
veterán
válasz
Dell XPS #36462 üzenetére
Utánaolvastam, ez az invalid mező az alaplap csere után nem került kitöltésre. Mert hogy volt már egy.
Hogy finoman fogalmazzak nem vagyok megelégedve a márkával mostbár az ssd samsung benne nem lenovo.
Még van egy év garim, szedtem már szét takarítani, nem nagy dolog, de nem sok dolog mozdítható benne.
Elviszem max adnak egy uj ssd-t csak ülni fognak rajta vagy 30 napot. -
törölt tag
válasz
Dell XPS #36369 üzenetére
Megoldodott. Beépitett az aksi. Lehuztam az aksi kábelt alaplaprol, aztán vártam 3 percet és visszadugtam. Aztán összeszereltem lesz ami lesz. Miután kész lettem rányomtam a bekapcsolo gombra (töltő kábel nélkül) és már villantak is a fények
De fogalmam sincs mi okozta ezt, az aksi kozelebe se jártam.
Udv
-
Ronyman
aktív tag
válasz
Dell XPS #36366 üzenetére
Tudok ellene valamit tenni?
BIOS-t frissítettem mert valahol ezt olvastam... de sajnos nem oldotta meg a problémát (gyári oldalról F.45). Nincs valami tákolt BIOS hozzá? Elvileg a noti kijött gyárilag is ezzel a procival, de azt nem tudom, hogy milyen alaplapi rev. számmal
-
-
tibz03
őstag
válasz
Dell XPS #35056 üzenetére
Köszi, ez jó kis oldalnak tűnik!
Viszont akkor csak hogy biztos legyen: ha veszek egy említett panelt (14" Full HD IPS 30 pines slim), az működni fog? Ez a 30 pines csatlakozó szabványcsatlakozó, ami minden 30 pines laptoppal kompatibilis? És a panelek rögzítési pontjai is azonos helyen vannak minden panel esetében?
-
mmat3
tag
válasz
Dell XPS #34965 üzenetére
Koszonom
Kitisztitottam es ujrapasztaztam, igy max 72fok, de atlag felhasznalasnal 45. Es csak gagyi coolink pasztat hasznaltam.
Mar megertem miert ajanljak ezeket laptopokat. Kb. konnyeb volt megcsinalni mint egy asztali pc-n...Egyebkent a procit ki lehetne benne cserelni egy 4 magosra? Marmint tudom hogy annak nagyobb a tdp-je, es ehhez 65W-os tap van. De mukodne benne? Esetleg csak 35W-os tdp-vel menne? Ha igen ugy is megerne?
-
Boby8709
csendes tag
válasz
Dell XPS #34970 üzenetére
elbeszéltem reggel......nem volt előttem és nem jól emlékeztem. 1600 és 1333-as a két ram. Csináltam egy [képet] az előbb róluk, igaz fejjel lefelé sikeredett felpakolnom, elnézést érte.
Egyébként lefutott a teszt hiba nélkül, kivettem, megcseréltem a ramokat, de első próbálkozásra produkálta a hibajelenséget. Ha lesz rá időm, megpróbálom egyenként is letesztelni a modulokat, de ma is csúsztattam már úgyhogy holnap mindenképpen motort szerelek
majd kerül a sor......addig is kinyomjuk gombbal és kész -
Boby8709
csendes tag
válasz
Dell XPS #34965 üzenetére
Fut a memtest86 1 órája eddíg hiba nélkül. Egyenlőre benne hagytam mind a két modult. A memtest86 azt írja rá, hogy RAM info: PC3-12800 DDR3 1600MHz / 11-11-11-28 / SK Hynix HMT351S6CFR8C-PB
Win alatt everest Kb ugyan ezt írta, csak 1333MHz-en mind a két modulra, csak az egyik slotnál volt gyártó a másiknál nincs.
Egyenlőre ennyi. -
Boby8709
csendes tag
válasz
Dell XPS #34961 üzenetére
Oké! Köszi szépen! Meló után letesztelem. Egyébként ha jól emlékszem akkor nem is egyforma ramok vannak a cuccban.....mintha gyári 1800as lenne, és az előző tulaj meg rakott bele egy 1333-at mellé
,ezért már egyébként is gondolkodtam egy ram cserén, hogy nem butuljon már le az 1800-as ram.
Nagyon belenyúltam ezzel a lapossal....rábeszéltem páromat a használtra, de már kezd drága lenni az olcsóból.Kedves hardveraprós pajti akitől vettem elfelejtette megemlíteni, hogy már volt reballozva a vga, aztán kidöglött a tápegység is, most meg (remélem igazad lesz és csak a) ramok.
Egyébként milyen ram tesztelő progit ajánlotok? -
-
-
bghistvan
senior tag
válasz
Dell XPS #34583 üzenetére
A GPU ment 100%-on.
Mindegyis......szerintem egyszerűen az van,hogy ez az i3 csak egy marketing maszlag,hiszen a régebbi gépem gyengébb speckója sokkal gyorsabb-dinamikusabb volt.
Esetleg szerinted meg lehet mókolni valahogy azt,hogy a win7 -re rálehessen varázsolni a drivereket? (mert hiába vannak fenn a HP oldalán,nem működnek stabilan.......... -
bghistvan
senior tag
válasz
Dell XPS #34581 üzenetére
Átállítottam,és lőttem egy [screenshotot]azonos terhelésnél,ami nekem furcsa,hogy az AMD videó kártya szerintem nem is megy..........
-
bghistvan
senior tag
válasz
Dell XPS #34575 üzenetére
Értem......jelenleg futtatom a youtebe-ot max felbontáson, szintén max felbontás filmnézés,torrentkliens is fut,5 oldal megnyitva,és külső merevlemezre másolok tartalmat (csak hogy lássam mennyire izzad a gép) ,a feladatkezelőben a következőket olvasom:
Processzor 17-22% között
Memória 80%
Lemez: 65-80%
Hálózat: 0
Gpu: 3-25%Ebből milyen következtetést lehet levonni szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest