- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
Aktív témák
-
Dzsabba
aktív tag
Müszi: Nem túl sűrűn használom ezt a gépet, de év elején még nem volt vele ilyen gondom. Ez a feladat kezelő jó ötlet, holnap meg is nézem,de szerintem sem fog túl sokat osztani-szorozni.
spista222: Költeni már nem fogok rá, mert tuti,hogy nem éri meg. Szerintem elfogom adni.
Dell XPS: Szerintem is valamit alapjaiban is változtattak a youtube-n, mert régen amikor mondjuk valamit 360p-ben kezdett el lejátszani és átállítottam 720p-re akkor addig nem ment tovább amíg le nem töltött egy bizonyos mennyiséget, de most,ha ugyanezt csinálom, akkor simán tovább megy a videó és majd idővel ugrik jobb képminőségre. Bár ez nem mindegyikre igaz, de elég sok ilyen videót látok mostanában.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
vilmaboy #45792 üzenetére
Az xp szinte új. Proci AMD Sempron Mobile processor 2600+. Videókártya SiSM760GX integrated 3D graphics controller with 64MB shared RAM és 768 mb ram. Régen nem szaggatott, ezt a szaggatást egy pár hónapja vettem észre először.
Müszi:
Köszi a gyors választ. Sajnos én is attól félek, hogy ez már a programoknak is kevés.
Gondolom vga cserére esélyem sincs.Üdv: Dzsabba
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Van egy régi Aspire 3000-es laptopom ami már nem egy mai darab, kicsit lassú, de ha feláll a rendszer, akkor viszonylag egész jó kis netezős gép. Viszont valamiért a youtube-os videók 360p-n is szaggatnak.
Ha tudjátok, hogy ezt miért csinálja, akkor azt előre is köszönöm.
Üdv: Dzsabba
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
csabiks #38267 üzenetére
Úgy legyen. Az biztos, hogy régen az xp sokszor elszállt kék halállal, ha össze omlott a rendszer vagy valami driver , de ez változott a win 7 megjelenésével.A hivatalos állás/állítás szerint és saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy már szoftver hiba miatt nincs kék halál. Utoljára egy rossz winchester miatt kaptam kék halált. Mióta nincs a gépben azóta minden rendben.
-
Dzsabba
aktív tag
Van nálam egy Medion md95800-as laptop. Azzal a hibával hozták ,hogy a csökkentet mód vagy normál mód indítás választási menünél mindig újra indul. Próbáltam rá rakni win7 tiny-t,de a telepítés felénél hiba üzenet, hogy hardver vagy softver hiba van. Ezután megpróbáltam egy xp sp3a-t ezzel nagy nehezen eljutottam a formázásig,de itt 0%-nál megállt és kb 10perc után ki is kapcsolt. Van valami ötletetek,hogy mi lehet a hiba?
-
Dzsabba
aktív tag
-
Dzsabba
aktív tag
Adott egy Eladó egy Acer Aspire 1800 azon gondolkozom,hogy meg kellene venni. Azt írják róla, hogy "ha rádugom töltőre, kb 5 másodpercig világít a töltés jelzés, utána elalszik!" Szerintetek mi lehet a baja?
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
fasterware #38051 üzenetére
Valószinűleg csak az fog segíteni, ha egy másik gépben megformázod a winchestert, mert van hogy a linuxos boot kezelő meg makacsolja magukat és máshoz nem nagyon enged hozzáférni.
-
Dzsabba
aktív tag
Jövőhéten kapni fogok egy Fujitsu Siemens Amilo Li1705 laptopot. Ami ránézésre rendben van, de ha megemelik vagy meg döntik akkor fekete képernyő vagy kék halál lesz az eredmény.Ezután, ha kinyomják az alaplapot és be kapcsolják akkor rendesen be bootol és minden rendben megy.Mind addig amíg újra meg nem emelik.Sőt mielőtt nem szóltam hogy a mozgó alkatrészeket vinyót és memóriát piszkálják meg addig akkor is ez a hiba történt ha csak erősebben gépeltek rajta.
Én a vinyóra tippelek, de ha esetleg találkoztatok már hasonló hibával és megosztanátok velem a megoldást,akkor azt megköszönöm. -
Dzsabba
aktív tag
válasz
Bagira01 #37759 üzenetére
A furmark-ról csak annyit, hogy haver egyik 5470 kártyája "x" idő után elkezdett csíkozni, de nem mindig, hdmi-n keresztül is torz képet küldött a tv-re. Driver hibára gondoltunk,mert a furmark érdekes módon 1órán keresztül is hiba nélkül futott, de csak kiderült, hogy a videó kártya memóriája szállt el.
-
Dzsabba
aktív tag
Szerintem, mindenképpen piszkáld meg a memóriákat.
Takarítsd meg, vagy ha kettő van benne akkor csak az egyikkel próbáld meg elindítani vagy ha van rá lehetőséged akkor egy teljesen másik memóriával próbáld ki.Még egy olyan jutott eszembe, hogy próbálj meg egy bios frissítést, hátha segít valamit, de nem sok esélyt látok rá.
-
Dzsabba
aktív tag
Igazad van tényleg nem olyan egyszerű szétszedni, de nem lehetetlen.
Amúgy attól,hogy meg "csipben csücsül" a bios, attól még fel kell ismernie a különböző hardver elemeket amik alap feltételei annak, hogy elinduljon a win boot.
Csak azt az egy dolgot nem ért, hogy ha ennyire tudod a helyes választ, akkor miért kérdezed meg.Az szerintem is elég nagy rejtély, hogy az energia gazdálkodási lehetőségeknek mi köze lenne a boot-hoz.
Szerintem vagy a memóriával lesz gond vagy az alaplapod fog elszállni.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
köszörü #37666 üzenetére
Úgy néz ki, hogy driver baja volt.
Egy olyan vinyót tettem bele amin már volt egy win7 tiny. Rendben be bootolt,csak az rj45 és az audio- hoz nem volt driver meg ezek szerint a videó kártyához. Felraktam őket és most minden rendben van.Az elemre én is gondoltam, de ha csak könnyen leszedhető részeknél nézem akkor nem látom.Majd rábeszélem magam hogy szét szedjem.
Még egyszer köszi a segítséget.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
köszörü #37657 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy a fénycső nyekkent meg, de raktunk bele egy új lcd panelt
Ezzel most úgy néz ki,hogy minden rendben van. Habár annyi van ,hogy miután betölt a windows (win7 tiny) össze vissza vízszintes vonalak jelennek meg változó mennyiségben de szinte mindig meg fel-fel villan valahol.
Ez lehet amiatt, hogy a videó kártya drivert nem tudtam még felrakni, vagy esetleg valamit rosszul csináltunk az lcd beszerelésekor?Van egy olyan apróság, hogy a bios jelszót kér a belépéshez, de fogalmunk sincs róla,hogy mi az.Esetleg meglehet valahogy kerülni?
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
Thunderzolee #37648 üzenetére
Nem tudom, hogy a 4000-es mennyire kompatibilis vele, csak egy kósza ötlet volt.
Nagyon remélem, hogy 4220-as invertere már jó lesz hozzá.Ez a kivetítős téma kicsit meredek nekem. Először is meg kell tanulnom írás vetítőt építeni:
köszörü: A 4000-es invertere tuti jó, mert azt a gépet nap mint nap használjuk.
A fénycsövet lehet javítani vagy cserélni? -
Dzsabba
aktív tag
válasz
Thunderzolee #37642 üzenetére
Külső kijelzőn tökéletesen működik.
Tegnap kiszedtem egy acer travelmate 4000-es inverterét. Azzal a töltő képernyő sokkal jobb lett de nem az igazi. Maga az asztal meg ugyan olyan rossz mint volt.
Ma meg kaptam egy acer 4220 invertert ami elméletileg kompatibilis az aspire 3000-el, de azt majd csak holnap tudom beszerelni.
Néztem a szalagkábelt is de kívülről nem látszik rajta semmilyen sérülés sem.Szóval, akkor felejtsem el a kijelző vásárlást mert 100%, hogy az inverter a ludas?
-
Dzsabba
aktív tag
Nekem meg lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a problémán: Van nálam egy acer aspire 3000 ami nagyszerűen működik, csak éppen a képernyője marad fekete.Azaz, ha lámpával megvilágítom, akkor látszik a kép csak nagyon halványan.
Kicserélem az egész képernyőt akkor normálisan fog működni vagy lehet még valami alaplapi baja is? -
Dzsabba
aktív tag
válasz
zombiehiphop #37639 üzenetére
Próbáld ki hogy megcseréled a memóriákat vagy másikat teszel bele vagy lehet hogy elég annyi is hogy csak megmozgatod kicsit.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
runner 125 #37619 üzenetére
Most szétszedtem, de ránézésre nincs semmi baja.
Vagy hogy tudom 100%-osan le ellenőrizni? -
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Van nálam egy acer aspire 3000 ami nagyszerűen működik, csak éppen a képernyője marad fekete.Azaz, ha lámpával megvilágítom, akkor látszik a kép csak nagyon halványan. Ezért kicseréltem az inverterét egy acer travelmate 4000-es inverterére. Így már a töltő képernyő sokkal jobban látható a töltő képernyő, de még mindig nem az igazi. Az asztal meg ugyan olyan rossz mint volt.
Szóval szerintetek mit kellene kicserélni még benne vagy csak a travelmate 4000 invertere nem kompalibitis?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest