- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
Killerking
csendes tag
válasz
SocketA #18970 üzenetére
Ja igen a cpu 5500-as igy megy annyin. néhány játék alatt amik erösek metro 2033 stb 85-87 fokos nem szaggat kiválóan viszi, mihelyt kilépek lemegy lassan 63-64 fokra és beáll. Ha igy használom továbra is napi kb 1-2 óra játéknál meddig huzhatja? a kártya új és 3 hó garancia van rá. Elörre is köszönöm a választ
-
-
törölt tag
válasz
SocketA #18940 üzenetére
Arról nem tehetek, hogy nem érted azt, amit a (#18937)-ban linkeltem! Nem te vagy az egyetlen, aki tévhitben él. Sajnos sokan nem értik vagy nem akarják megérteni...
Akkor újra:
Azért mert ingyen megkapod, attól még NEM, még egyszer mondom, NEM lesz jogtiszta az ingyen kapott op rendszered ha felrakod pl. egy gyárilag MS opr. nélküli notira!
Miért? Lásd (#18937) hsz! Mert kell egy jogtiszta FRISSÍTÉSI ALAP! Pl.: 98, xp vagy vista ha w7-et akarsz tisztaszoftverrel.Amúgy meg mindenki azt csinál amit akar, úgy értelmezi ahogy akarja, csak nehogy ez miatt érjen meglepetés egyeseket. Én csak szóltam...
-
törölt tag
válasz
SocketA #18931 üzenetére
"Szükséges-e legális operációs rendszer (frissítési alap) a Campus szerződésben található Windows frissítés jogtisztaságához?
Igen. Új hardver vásárlása esetén az OEM (Original Equipment Manufacturer) konstrukciót javasoljuk, amely kedvező áron biztosítja az operációs rendszert (és így a jogtiszta Windows frissítési alapot) az új számítógéphez."
[link] -
válasz
SocketA #18933 üzenetére
hidd el, nem kötözködni akarok, csak bánt kicsit, hogy látatlanban leírod, miszerint ehhez és ahhoz nem értek, meg ezt meg azt úgysem tudhatom, pedig nem biztos, hogy igazad van... de tényleg hagyjuk abba, a nagyérdemű biztos nem kíváncsi erre - kivéve az ilyen módon szórakozni vágyók!
úgy érzem, hogy bizonyítottam már ezen fórumon is, előtted is adott a lehetőség, tegyél úgy!
nem azt írtam, hogy nem tudsz linkelni, hanem azt, hogy tanulj meg! a kettő nem azonos!
mobilról is sokat irkálok, ott is megoldható a linkelés, szerintem minden más esetben is kivitelezhető!
mellesleg én nem szaladtam a modkerbe/moderátorhoz, hogy problémám van veled, az írásaiddal, a stílusoddal, a személyeskedéseddel, más(ok?) viszont igen... -
válasz
SocketA #18881 üzenetére
kivéve, ha a gyártónak van közvetlen forgalmazója/kapcsolata...
hogyan sikerült megállapítanod az én hozzértésemet az informatikához? ha igazad lenne, akkor nem lenne itt - és más fórumokon - annyi szakmai hozzászólásom, aminek 99%-a segítő hozzászólás, sok - sok köszönömmel tűzdelve - de itt szerintem nem az én hozzáértésem a kérdéses, ahogy látom, egyre több témában vitatkozol hozzáértőkkel/hozzáértőbekkel, lejáratva magad - de ez legyen megint csak a te gondod...
ja, és linkelni is megtanulhatnál már...sch_a; milyen gyártóban gondolkodsz?
-
qwertly
addikt
válasz
SocketA #18871 üzenetére
Szia,köszi a választ én is gari ügyben csodálkoztam mert előtte voltam bent több boltban és végül is itt akartam venni mert jelötösen olcsóbb volt mint más helyeken +2 év 18ezerért adtak volna máshol meg minimum +10ezerel többe került volna.A refurbished* meg sejtetem,hogy felújítottat jelent,csak bizonytalan voltam benne mert a dell azért szeretem,mert alapból 3 év garit ad itt meg csak egy év szerepelt.
-
válasz
SocketA #18870 üzenetére
nincs cégem, alkalmazott sem vagyok ilyen jellengű cégnél, de még csak nem is ilyen informatikai vonalon dolgozok - szóval beszállítóm sincs! attól függetlenül közvetítek, javítok, telepítek...stb, de nem bonyolítom tovább, hogy hogyan, honnan és miként, mert elég bonyolult, és még belezavarodsz...
amúgy nem is veri át senki a fejemet, inkább a tiédet, ha a gyártó szerint csak és kizárólag 4400 mah akkumulátor létezik ezen széria esetében, de te 2200 mah akkumulátorral kaptad!
korábban linkeltem a gyártói specifikációt, ahol csak 4400 mah változat szerepel, de közben megkérdeztem hivatalos úton is; az asus nem gyárt 2200 mah akkumulátort a k72jr szériához! szóval rendelgess csak amilyet akarsz... -
válasz
SocketA #18865 üzenetére
k72jr szériáról van/volt szó, erre te linkelsz k51ac meg k50ij szériás notikat (is)...
hívd fel őket te, nekem felesleges csak azért, hogy vagy nem tudnak biztosat mondani, vagy tartják magukat az általuk kiírtakhoz, és amikor megjön, akkor nem olyan van benne! sajnos mind a két verziót tapasztalatból írom! mondjuk az nem volt baj, hogy a nagyobbal jött, mint a kiírt, mert az ügyfél örömmel vitte el a notit, de fordított esetben át sem vettem volna!
a személyeskedésbe ne merülj bele itt is, olvasd el és értelmez ezt; alapelvek
továbbá vedd figyelembe a korábbi moderátori figyelmeztetésedet is, és annak tükrében fórumozz - ezzel csak jót akarok neked! -
-
válasz
SocketA #18861 üzenetére
mondjuk úgy, hogy fényképezd le, tedd fel, és linkeld be a képet! lehetőleg úgy, hogy az akkumulátor minden adata látszódjon, hogy ellenőrizni tudjam a gyártónál, hogy melyik szériás notihoz adták, nehogy tévedésből másik szériához adott 2200 mah akkumulátort fényképezz le - mert én elég kétkedő ember vagyok...
más szériás notikat miért linkelsz? eddig a k72jr szériáról volt szó! -
runner 125
nagyúr
válasz
SocketA #18820 üzenetére
Jaja, erre gondoltam én is, köszi.
H őszinte legyek sokat gépelek, nem akarok kombinációkkal szarakodni, szóval mindenképpen magyar kiosztású bill kell. (Jah és matricázgatni sem fogok)
..egy valamit viszont nem szögeztem le, mindenképpen minimum 17"-os noti kell. Van egy eeepc-m cipelni, a nagy gépet meg 2 hétben egyszer cipelném. (Nem, nem kell PC.
)
Ez az Asus viszont bejövős lehet, nincs belőle 17"-os hasonló paraméterekkel?
Köszi.
-
-
válasz
SocketA #18825 üzenetére
Most épp töltés alatt van.
Tehát: tegnap volt 38% az elhasználódás, ma pedig már 42%.
Ami kellemetlen, lévén marha drága az akku.
Vagy lehet hogy szimplán öregszik? 2-3 éves lehet ez az aksi.
Egy CS-party ment le vele tegnap óta.
Nem szeretem kivenni a gépből, mert úgy hülyén néz ki, és kényelmetlen (ölben szoktam használni), de ha feltöltötte, az önmerülés miatt hetekig sem tölt rá, ennyi esze van magától.
Akkor átállítom a hibernálást 5%-os akkuszintre.Amúgy tényleg remek gép, egy éve van meg, le nem cserélném. Amiket ez túlélt...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SocketA #18718 üzenetére
Amúgy nem az én gépemről van szó.
Nem más vinyót kapott, hanem ugyanazt, ezt onnan tudom, hogy épp most mentem ki róla, amit lehet, Linuxon, a PhotoRec segítségével. Ez jobb hatásfokú, mint a Windows-on agyonsztárolt GetDataBack, amivel pl. egy árva képet nem tudtam kimenteni, mert mindegyik kép fejléce sérült volt - a PhotoRec valamilyen módon felismeri a formátumát a sérült fejléccel rendelkező jpg- és egyéb képfájloknak is.
Szóval NEM kaptunk új vinyót, egyszerűen formázták. Az oka érthetetlen - pontosabban nem, igazából csak annyiról van szó, hogy szarnak bele. Valószínűleg úgy gondolták, hogy valami driverprobléma van a Wi-Fi-vel, ezért nem fognak szarakodni a driver letörlésével, újratelepítésével, egyéb szórakozással, inkább újratelepítik, azt' jó' van. Míg az image-fájlból megtörtént az újratelepítés (az 5 perces drivertelepítés helyett), kimentek meginni egy kávét, elszívtak egy cigit, és mire visszajöttek, megvolt, kipróbálták, becsomagolták, visszaküldték, azt' csá.Egyébként meg NE ejtsék le a vinyót, elvileg azért ők a szervizesek, mert nem csupa fakezű antitálentum gyökérből áll a brigád.
Ja, és ekkor a mentegetőzés az, hogy na dehát hány terrányi adatot kellene akkor így kimentegetniük. Hát könyörgöm, ha egy ilyen szánalmas problémáról van szó, mint ami nővérem laptopjánál volt (a 2. visszaküldésnél nem működött a Wi-Fi), akkor 1.) nincs szükség formattálásra 2.) ha mégis így döntenek, akkor igenis küldjenek rá egy másoló, adattükröző programot a kávé+cigi erejéig, és csak ezt követően formattálják, rakják rá az oprendszert, majd másolják vissza az adatokat.
Leszarom, ez mibe kerül nekik, azért van a garancia és a szerviz, hogy normálisan elvégezzék a dolgukat.
Nem tudom, miért mentegeted a szervizeseket, szerintem jól megvannak ők a Te kicsit naivnak tűnő jóindulatúságod nélkül is.Szervizesekre példa: ismerős belső körből mondta, hogy Sony Ericcson szervizben is azt csinálták, hogy ha valamiért 2-3-szor lett már visszaküldve a termék, mert továbbra is problémás volt, akkor fogták a telefont, és bevágták egy pohár vízbe, aztán azt mondták, hogy tovább már nem garanciális, mert beázott...
És persze közben jót röhögtek.
Ez csak egy példa a szervizesek leszarom-mentalitására. Nyilván vannak kivételek, de az nem menti fel a többit.
A vinyót mellesleg simán ki tudtam kapni most az Asus laptopból, semmiféle matrica nem volt rajta... Enélkül meg elég nehéz lett volna bármit is megmenteni róla. De most legalább egy töredékét sikerült.
Persze ha az Asus dolgozóinak egy kicsit több esze lenne, akkor most nem kellene majd több órát eltölteni azzal, hogy sikerüljön mindent rendszerezni. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SocketA #18713 üzenetére
Épp ez az, hogy még ha le is írja, és ott is szerepel apró betűvel, hogy menteni kéne, azért az bőven elvárható lenne, hogy legalább egyetlen mondatban (!!) figyelmeztessék a hülye klienst, hogy talán mentsen, mert utána rohadt ideges lesz... De ezzel csak annyit érnek el, hogy megrendül a vásárlónak a márkába vetett hite, semmi mást. Azt az imázst tükrözi, hogy szarnak bele az egészbe, a vásárló nem ember, kit érdekel, mit gondol. Az ilyeneket pedig ütni kell egy péklapáttal.
-
válasz
SocketA #18698 üzenetére
a li-xx akkumulátorokat nem kell formázgatni, első töltés előtt lemeríteni meg pláne nem ajánlott!
gondolom sok - sok li-xx akkumulátorral kipróbálhattad, ha ilyeneket írsz...
az sajnálatos, hogy bizonyos gyártóknál és forgalmazóknál nincs olyen jellegű továbbképzés, ahol az egyszer a ni-xx akkumulátorokkal kapcsolatban leoktatott anyagot frissítenék, ha már egyszer változott a technológia... -
cigam
titán
válasz
SocketA #18691 üzenetére
Városi legenda...
De ha nekem nemhiszel, olvasd el a Dell írását az akkumulátor használatról.Amit linkeltél cikk, megkérdőjelezhető álításokat tartalmaz. pl. hogyan ellenőrizd, hogy csepptölt-e a gép. Szted akik a gépet tervezték nem voltak tisztában az akkumulátor igényeivel? (pl. A teljes feltöltés után, nem szereti a cseptöltést). Az meg miért meglepő, hogy a töltőre dugott akkumulátort feltölti, mégha csak 97%-ra merítetted le, akkor is.
Érdekes, hogy a telefont hozod fel példának, de most előkerestem az enyém használatija mit ír erről. Csak annyit, hogy dugjam a töltőre, jelzi ha végzett, bővebb infót itt találok. Itt sem olvastam olyant, hogy használatba vétel elött formázni kéne.
Kíváncsiságból a Sansung S5230 gépkönyvébe is belekukkantottam, de ott sem ír "formázást", csak annyit, hogy dugjam a töltőre, és várjam meg míg végez.
Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egérpad topik
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest