- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Aktív témák
-
Trevi
tag
válasz
Muerte #44525 üzenetére
Ezek a paraméterei!
Hardware
Product Name CQ61-320SH
Product Number VJ549EA
Microprocessor 2.0 GHz AMD Athlon II Dual-Core Processor for Notebook PCs M320
Microprocessor Cache Level 2 cache 1 MB
Memory 2 GB DDR2 (2 x 1024 MB)
Video Graphics ATI Radeon HD 4300 Graphics
Video Memory up to 512 MB total available graphics memory
Display 39.6 cm (15.6") Diagonal High-Definition HP BrightView Display (1366 x 768)
Hard Drive WD Scorpion Blue 250gb GB SATA Hard Disk Drive 5400 rpm
OS Windows 7 Professional 64-bit
Power 90 W 19V=4.74A AC Power Adapter -
Vasinger!
nagyúr
-
nagypasztor
tag
válasz
Muerte #44300 üzenetére
Öt percig mertem csak tesztelni. A mag hőmérséklete a 86 fokot kezdte súrolni, a Speedfan GPU jelölésű érzékelője meg már 94 fokot mutatott! A proci 54 fok körül volt ekkor.
Pedig most cseréltem le a gyári thermal pad-eket újakra, mert azok eléggé szét voltak nyúzva. De úgy látom, hogy vagy ilyen gagyi a hűtése, vagy valami nem túl jó! Pedig a venti is elkezdett pörögni benne négy fokozaton is! -
nagypasztor
tag
válasz
Muerte #44298 üzenetére
Értem. Az kavart be, hogy a Speedfan a GPU-t 66 fokosnak írja alaphelyzetben, és van egy olyan rész is, hogy core, ami gondoltam, hogy a maghőmérsékletet jelenti. Tehát jelen esetben logikusan az következne, hogy a GPU a program szerint a memória chipet jelenti...
Vagy hagyjam a speedfant, mert nem jó progi? Csak a gon az, hogy a GPU-z nem megy a tálcán folyamatosan.
-
jooker82
nagyúr
válasz
Muerte #44189 üzenetére
Azt tudtam,h még futtatni kell,de az előbb,mintha úgy irtad volna,h az nem jó... Most telepiti a divereket,köztük a HDMI audiot is... ugyh már sinen vagyok...
Kész is,ezeket telepitette,köszi a segitséget...Hardveradatok
Név AMD Radeon Graphics Processor
Gyártó Advanced Micro Devices, Inc.
Eszközazonosító 0x68e0
Kereskedő azonosító 0x1002
Kategória kód 0x030000
Ellenőrizte: 0x00
Alrendszer azonosító 0x0487
Alrendszer eladójának azonosítója 0x1025
Egyéb hardverMeglévő csomagok
Telepítendő csomagok
AMD Catalyst telepítéskezelőVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 8.0.881.0
Méret: 20 Mbyte
AMD APP SDK RuntimeVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 10.0.938.2
Méret: 90 Mbyte
AMD videokártya-illesztőprogramVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 8.982.0.0000
Méret: 90 Mbyte
HDMI audio illesztőprogramVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 7.12.0.7708
Méret: 1 Mbyte
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 64bitVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 10.0.30319
Méret: 9 Mbyte
AMD húzással használható kódolásVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 2.00.0000
AMD Media Foundation átkódolókVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 1.0.70727.2220
Catalyst Control CenterVégső állapot: Sikeres
Tétel verziója: 2012.0806.1213.19931
Méret: 150 MbyteEgyéb észlelt eszközök
Gyártó Advanced Micro Devices, Inc.
Eszközazonosító 0xaa68
Kereskedő azonosító 0x1002
Kategória kód 0x040300
Ellenőrizte: 0x00
Alrendszer azonosító 0x0487
Alrendszer eladójának azonosítója 0x1025Hibaüzenetek
-
jooker82
nagyúr
válasz
Muerte #44177 üzenetére
Betudod nekem linkelni a nekem megfelelőt??mert biztosan rosszat töltenék le....
A HDMI miatt akarnék audio drivert frissiteni,hogy hátha kiviszi a DTS-t is az erősitőre....
Most ilyenem van:HDMI_Realtek_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(R255)
Köszönöm..Amúgy van ott egy Nvidia 2012 08.03-as az jó lehetne??
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Muerte #43999 üzenetére
Egyelőre megnézzük ezt a forrásmeghajtós dolgot, aztán bepróbálkozunk fat32 formázva kisebb fájlokkal megtölteni a pent.
Ha a forrásmeghajtó lesz a probléma oka, onnantól amit javasolsz biztosan működni fog. De most egyelőre várakozás van, hogy barátom hazaérjen melóból és elvégezze az instrukciókat.
Onnantól talán okosabbak leszünk.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Muerte #43980 üzenetére
Nem teljesen értem mi az amire rá akarsz vezetni, így leírom pontosan milyen körülmények között jelentkezett a probléma a laptop esetében.
A 16 GB-os pent leformáztuk NTFS-re, hogy 4GB-nál nagyobb fájlok is gond nélkül másolhatóak legyenek rá. Gondolom ez eddig tiszta.
Az előzőleg winyóra elkészített C meghajtóról Acronis True Image-el készült 1db fájlból álló 10,2 GB méretű lemezképet elkezdtük felmásolni a penre (egyetlen alkönyvtárban helyezkedett el, így könyvtárastól lett másolva). A másolás 60%-nál hibába ütközött. Ha jól emlékszem olyan üzenetet dobott a Total Commander, hogy nem lehet írni az adott meghajtóra. Windows Intézővel ugyanez a jelenség játszódott le.
Ezt követően teszt céljából több kisebb fájlt (0,7...1,4GB méretű avi-k) szerettünk volna felmásolni a penre, ahol az x-edik fájlnál kb. 6 GB méretnél (tehát nagyságrendileg ott, ahol a nagyméretű fájl esetén jelentkezett a probléma) ugyanilyen hibába ütköztünk.
Szóval emiatt már dől is az a felvetésed, hogy ugyanazt a fájlt kellene másolgatni asztali gépen is, mivel nem a nagy fájlméret a probléma oka.
Ezután egy másik gyártótól származó 16 GB-os pennel is megnéztük ugyanezt a másolgatós dolgot, és azzal is pontosan ugyanúgy jelentkezik a probléma.
Ehhez jött kiegészítésképpen, hogy asztali gépen HD Sentinel progival ellenőrizve a pent nem talált hibás szektort rajta, illetve két különböző asztali gépen az eredeti fájltól nagyobb méretűt (13..14 GB közötti) is sikeresen lehet másolni a penre.
A pen visszakerült a boltba, ahol vissza is adták a vételárát. Most azon van a hangsúly, hogy mi okozza a problémát, mivel a rendszermentés eltárolását meg kellene oldani.
HP laptopos topikban is rákérdeztem erre, ott USB problémát vetettek fel, de annyira ritka ez a jelenség, hogy igazából hasonló tapasztalattal rendelkező még nem jelentkezett ezzel kapcsolatban. Mivel van memória kártya olvasó is a laptopba építve, adná magát, hogy memkártyát kellene a pen helyett beszerezni, de ha valóban USB probléma, akkor (legjobb tudomásom szerint ezek a beépített kártyaolvasók is USB vezérlőn keresztül üzemelnek) ez a jelenség memkártya esetében is ugyanúgy előjöhet.
Szóval jó lenne kideríteni, hogy a probléma tényleges okát, de tárgyi feltételek hiányában ezt magunktól nem tudjuk megtenni, emiatt kérdeztem rá itt a fórumon.
Abba ne menjünk bele, hogy iso, rar, avi, dv, stb.. fájlok esetén melyikből mennyi fér fel, mert mindegyikből bájtra pontosan ugyanaz a mennyiség fér el rajta, szóval nem értem mit akarsz az "iso-ból már csak kb.70%"-kal kihozni. Nem tömörítettünk ki semmit csak másoltunk, szóval ami 10,2 GB-ot foglal egy winyó NTFS partícióján az a penen is 10,2 GB helyet fog kérni magának.
Esetünkben beleestünk valamilyen korlátba, ami kis méretű és nagy méretű fájlnál is jelen van a laptop esetében. Azt lenne jó tudni, hogy esetleg ez a USB vezérlő általi korlát, usb driver általi korlát, pen ntfs korlát, vagy mi a fene lehet még esetleg, ami még csak eszünkbe sem jutott eddig.
Most szóltam barátomnak, hogy nézze már meg Fat32-re visszaformázva a pent a fentebb is említett kisebb méretű fájlokkal meg tudja-e tölteni. Na ennek az eredménye majd estefelé lesz irányomba közölve, ha hazaért melóból.
Közben barátom felhívta a figyelmem, hogy a másolási hibáról készítettünk képernyőmentést, ami az egyik penemre rá is került, tehát íme itt lenne amit kaptunk hibaüzenetnek (Hama márkájú volt a pen. A másik próba pen pedig Kingston DT101):
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Muerte #43977 üzenetére
Köszönöm az infót
bár ahogy nézem semmi alapja annak amit írsz több okból kifolyólag is
Amúgy egy rar fájlt másoltam asztali gépen (csak tárolás módban lett tömörítve) amibe kamerás felvételeket kerültek, hogy egyben legyen több, mint 10 giga. Másik asztalin pedig egy HD felvételt
No meg azt sem árt figyelembe venni, hogy a laptopon több avi film is lett rá másolgatva már csak próbaképpen és ezek egyike sem volt nagyobb 1,4 GB-nál. De mint írtam is, ezekkel is ugyanúgy hozta a hibát
Szerintem a haverod valszeg ott számolta el, hogy a 8 gigás pen nem 8 giga kapacitású. Valahogy úgy, mint a winyóknál. A gyártók nem számítógépes léptékben adják meg a kapacitást.
Na meg a penek alapból Fat32 fájlrendszerrel vannak megáldva, tehát 4 gigánál nagyobb fájlt nem lehet rápakolni. Ezért formáztam NTFS-re
Még egyszer köszi, hogy próbálsz segíteni
-
válasz
Muerte #43890 üzenetére
Jó, mondd meg mivel.
Mármint hogyan emeled a proci FSB-jét.
Tegyük fel, h alapesetben akárcsak az asztali prociknál, itt sem lehet szorzót állítani. Mivel BIOS-ban nincs overlock menüpont, hogyan tuningolsz?
Igen, vannak erre programok, (pl: setFSB, clockgen) de azok csak úgy működnek, ha ismert a clock generator IC. <-- nem fog működni egyik verzióval sem. -
Gubu0101
veterán
válasz
Muerte #43769 üzenetére
Le szedtem ami fontos volt,majd du át teszem másik vinyót és fel másolom rá dolgokat.Vinyó megint ki-csere-másolás.Sajnos ez a leggyorsabb megoldás most.Inkább nem fogok várni semmire.Ne hogy az legyen,reggel be kapcs azt se kép se hang
Inkább nem kockáztatok,rá szánom ezt a kis időt,meg csinálom ezt.Másik vinyón úgy is rajta van oprendszer,csak drivereket kell fel raknom ehez a laposhoz.
-
-
törölt tag
-
Arkennys
addikt
válasz
Muerte #42300 üzenetére
Most olvasom, hogy te még írtál erre
Ezek gondolom nem olcsó cuccok, jól sejtem? Egyébként meglátom még, hogy ezt megveszem e. Olcsó, hátha ér valamit alapon lehet. Ilyenről lenne szó egyébként. (itt egy jobban látható kép is)
Technikai adatok:
Anyaga: színtelen műanyag
Súlya: 430 g
Zajszint: 21 dBA
Feszültség: DC 5V
Teljesítmény: 1,3 W
Áramfelvétel: 0,26 A
Méret: 30 x 25 x 5 cm
Tápellátás: 5 V (USB-ről, így nincs szükség külső áramellátásra)
Ventillátorok mérete: 6 x 6 x 1,5 cm
Ventillátor fordulatszáma: 3000 RPM -
válasz
Muerte #41601 üzenetére
Nem! A wifi modul alul van egy kis ajtó mögött, azt nem bántottam, (illetve azért megnéztem, hogy rendesen be van e rakva az aljzatba) szétszedésnél 4 kábelt kellett lehúzni, az egyik egy gombsoré, ahol a bekapcsoló gomb és a nem működő wifi modul bekapcsoló gombja is van, a másik a billentyűzet kábele, a 3. a touchpad kábele és a 4. pedig pontosan nem tudom, a szélénél, szerintem az a hangszóró kábele lehet, de ezeket mind rendesen visszadugtam mielőtt összeraktam, egészen biztos, 2 szer is leellenőriztem. Ott ahol nem működik a wifi gomb, 4db gomb van, ha valami gond lenne a csatlakozással akkor ott mind a 4 gomb rossz lenne, nem csak az egyik, de amúgy meg nem lehet gond mert rendesen csatlakoztatva van.
Most már csak arra tudok gondolni, hogy az újabb bios kevert meg valamit, bár ez is fura. Az újabb biosnak windowsflash programja volt, az ment simán, de a régebbi biost azt dos alól lehet csak frissíteni. Olyat már nagyon régen nem csináltam, nem emlékszem rá, hogy kell.
Ma lesz az utolsó próbálkozásom a géppel, ha nem jön össze, akkor hétfőn elviszem szervizbe, szenvedjen vele más, az én tudásom itt kifújt.
Ja ás van még egy érdekes jelenség, a windows home telepítésénél, de lehet néha a professionálnál is tapasztaltam, hogy amikor elindítom a telepítést elkezd sípolni a gép és fekete a képernyő, ha megnyomom párszor az entert akkor meg elindul a telepítés és abbahagyja a sípolást. Ezt először annak tudtam be, hogy biztos haldoklik a benne lévő optikai meghajtó és azért, de ezt csinálta akkor is amikor pendrive-ról telepítettem.
És utána meg nem látta a hdd-t. Valami itt nagyon nem kóser. -
-
Dell XPS
veterán
válasz
Muerte #41372 üzenetére
Te most itt gúnyolódni és kötekedni akarsz ?? Ez nem a legjobb hely erre!! Egyébként nem is méltó hozzád mert a szakmai ismereteket nem erre kell fordítani, Te tudsz ennél többet!!
Szerk: Amennyiben valamivel nem értesz egyet, és azt jelzed (nem így:
)
akkor nyitott vagyok mindenre, például ha tévedek akkor elismerem! -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Muerte #40349 üzenetére
Épp ma láttam, hogy eltűnt az Eszközkezelőből a webkamera is... Pedig van benne, jól látható
És telepítéskor jelezte is... Viszont rakott fel hozzá a Win7 valami Lenovo Easycam, vagy milyen drivert, és amikor akartam telepíteni a gyári webcam drivert, azt nem fogadta el...
-
-
kpzs
csendes tag
válasz
Muerte #39612 üzenetére
Hello! A gép: FS Amilo Pa 1538
- Turion 64 X2 TL-50 1.6 GHz
- 1GB DDR II SDRAM - 533 MHz
- GeForce Go7400 128MB (TC 512MB)
- 160 GB HDD
- 15,4" WXGA
Igen, azt sejtettem én is,h nem lett vmi jó a pasztázás soránA dologban vszínűleg szerepet játszik az is, hogy a hűtőborda és a vga chipek közelebb kerültek egymáshoz, nincs már közte az a "pasztázott lap", mostmár csak paszta. A bordán a csavarfuratok bővítve lettek és így a borda ráül a chipre. Viszont ahogy néztem, így nem igazán ér össze a cpu hővezetője és a vga bordacsatlakozása ergo a vgaról nincs elvezetés. A réz meg lett hajlítva és több paszta lett odanyomva. Lehet szereznem kellene olyan hézagoló lapot?
A képre visszatérve, olvastam itt egy másik fórumban, hogy a csatlakozásnál lesz gond. A tűk közül nem érintkezik vmelyik rendesen. Még nem volt időm megnézni, de remélem megtaláltuk a problémát! -
kpzs
csendes tag
válasz
Muerte #39543 üzenetére
Szia! Először is köszönöm,h reagáltál a kérdésemre. Ha nem bánod zavarnálak még kicsit. Szétszedtem a gépet, újra rádugtam minden csatlakozót, amit csak lehet, de még mindig gond van. Elképzelhető, hogy kábelprobléma? Hogy a szétszedés során sérült valami?
Amit még észrevettem,h jobban melegszik a gép a tisztítás/pasztázás után.
Ha segítene, tudok képet is küldeni a lapról.
Amit említettél, hogy ha mxm-es... Próbáltam utána olvasni, amit találtam az az, hogy ha mxm-es a kártya, akkor cserélhető. Pontosan mit jelent az mxm kifejezés?
Köszi szépen!
Üdv
Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest