Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Süni 1985 F #7799 üzenetére
Meg kéne nézni milyen chip, és a realtek oldalán megkeresni. Aida 64 segíthet.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz Plazmacucci #7798 üzenetére
A hangkártyát nem érzékeli a driver de látja a gép az alaplapi hangot csak át van x-elve pirosan.
Magyarul driver kéne neki de hiába teszem fel azt amit kidob a googleTDI POWER
-
félisten
válasz Süni 1985 F #7797 üzenetére
Mi a baj a realtek driverrel? mit ír ki? Néha XP kompatibilitás módban feltehetők.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Süni 1985 F
senior tag
Gigabyte GA-EP43-S3L alaplapról lenne szó és az a bajom ,hogy win7 64bit alá az istennek sem találok hozzá olyan hang drivert amit felteszek és működne is...
Valakinek valami tipp?TDI POWER
-
csucsbicep
nagyúr
Win7 újrarakása megoldotta a problémát, köszi a segítséget.
-
spista222
addikt
válasz xgamer.pc #7793 üzenetére
Ne rakd be a tápot a helyére hanem a gép tetejére vagy mellé és akkor elér odáig.
Ha nincs hozzá rendes toldód akkor ne told meg csak úgy mert 10 A körül is szaladgálhat a vezetéken ami akár a tápkábelt akár az alaplapi csatlakozót is tönkreteheti rossz érintkezés mellett.(#7795) xgamer.pc
[ Szerkesztve ]
-
xgamer.pc
csendes tag
Hogyan toldjam meg a tápom kábelét, hogy biztonságos is legyen? a 4pines kábelem túl rövid nem ér túl a VGA-n, viszont a gépnek ma múködnie kell! Van egy másik ilyen kábelem amivel már bőven odaérne. Mit csináljak, vágjam le és toldjam meg ezzel, majd szigetelőszalag aztán kész?
http://logout.hu/blog/xgamer_pc/index.html Megbizhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=xgamer&submit=
-
törölt tag
Ahogy említették, a vezetékeket kéne átmozgatni (lehúzni és vissza dugni a 20-as tápcsatlakozót+ a 4-est is). Ha nem segít, szed szét fullra: húzd ki a vga-t aztán mehet vissza, HDD-ODD "madzagjait" szintén, mehet egy BIOS reset is. Ha ez sem segít, akkor próbáljátok másik tápegységgel.
Memóriát csak egyt hagyj benne egyszerre, és minden slotban próba. -
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Van 1 5770-es és 1 7750-es vga-m és 1 giga ep45-ud3lr lapom. Mi lehet az oka annak, hogy a 7750-es kari csak pcie 1.1-be megy gpu-z szerint míg az 5770 2.0-ba, pedig semmit se állítottam sehol csak az egyiket kivettem a másikat meg betettem?
Válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
spista222
addikt
válasz csucsbicep #7785 üzenetére
Ha semmilyen beállításban nem megy akkor csak win reinstall segít esetleg kézi barkácsolásha nagyon el akarod kerülni az újratelepítést
Thrawn Elvileg kék halál utáni újrainduláskor még püfölnie sem kell mert alapból kiadja a választási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz csucsbicep #7783 üzenetére
Indításkor püföld az F8-at és próbáld csökkentett módban elindítani.
Milyen lapod volt ezelőtt? Mert a lapcserét nem mindig komálja a Windows.spista222: Itt nem kékhalál van, csak instant reboot.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
spista222
addikt
válasz csucsbicep #7783 üzenetére
Újra kell rakni a win-t.
Más a merevlemez vezérlője vagy más módban működik(AHCI, IDE, RAID) és attól hal meg .[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Kis segítségre lenne szükségem. Ma vettem egy Asus P8Z77-V alaplapot, összeraktam a gépet egy G530(a többi komponens az adatlapon) és a Bios megy, de a win-t nem tölti be, mikor megjelenik a 4 fénygömb újraindul. Mi lehet a gond?
-
flash-
veterán
sziasztok
én 120 gigás ssd-t szeretnék vásárolni,de sajnos nem tudok kiigazodni mert sokat hallani a vezérlőkről hogy probléma van vele.
Nem mindegy hogy milyen alaplapi vezérlőhőz milyen ssd-t hasznáunk?
Asrock Z75 Pro3 alaplaphoz milyen vezérlős SSD-t tudtok ajánlani?
Vagy milyet ne?[ Szerkesztve ]
-
FReak_
tag
Hali !
Sógor kipucolta a gépét belülről,mert elég poros volt,és egy bizonyos időközönként lekapcsolt magától. Kipucolta a procihűtőt, stb. és a gép bekapcsolásakor nem kapcsolódik be a monitor , procihűtő pörög ,videokártya is megy,de a monitoron nem jelenik meg semmi.
Ha valaki tudna valami megoldást,azt szívesen venném.
A gép egy ősrégi athlon 3000+,egy msi alaplapban.steam id : FЯeak_
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz spista222 #7776 üzenetére
igen sajnos alul van a táp És eddig még mindig elért csiszre, de azok micro lapok voltak ez meg ugye ATX és máshol is van rajta a csatlakozó, tehát szivás van...
http://logout.hu/blog/xgamer_pc/index.html Megbizhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=xgamer&submit=
-
spista222
addikt
válasz xgamer.pc #7775 üzenetére
Alsó tápos házad van?
Lehet kapni hosszabbítót de akkor vehetsz 8-asra átalakítót is. -
xgamer.pc
csendes tag
válasz spista222 #7773 üzenetére
Nos hát olyan rövid ez a nyamvadt 4pin-es kábel, hogy nem ér el odáig még akkor sem , ha kiveszem a vga-t nemhogy ha benne van.... Lehet venni ilyen hosszabitót ugye?
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz spista222 #7773 üzenetére
Na akkor megpróbálom! Köszi a segitséget, midnjárt jelentkezem, hogy sikerült e!
Remélem valahogy meg tudom oldani, hogy elérjen odáig a kábel...http://logout.hu/blog/xgamer_pc/index.html Megbizhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=xgamer&submit=
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz spista222 #7771 üzenetére
igen megnéztem. van 1db 4es ami éppen, hogy nem ér el odáig, de nincsen mégegy. Vegyek egy ilyen átalakitót ami a sata-t átalakitja egy 4-esre vagy inkább vegyek egy új tápot?
[ Szerkesztve ]
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem gariztatással kapcsolatban. Van egy Asus alaplapom, amire elvileg 3 év gyártói garancia van. A gondom az, hogy Angliában lett vásárolva, s nem tudom, itthon mennyire lehet érvényesíteni a jótállást... Van-e valakinek személyes tapasztalata vagy tudomása ezzel kapcsolatban?
Üdv,
Lalus -
xgamer.pc
csendes tag
válasz spista222 #7768 üzenetére
Nos nézegetem nézegetm és láss csodát, ez lesz a gond! Még nem volt ilyen kaliberű lapom, tehát újj a történet, de akkor ez a probléma!mert a 8-esba nincsen dugva semmi sem, sőt, nincs is elegendő csatlakozóm ahhoz már, mert a vga lefogja az összeset szépen ami a tápon van! Na most akkor mi legyen?Új táp?
CPU támogatásom meg van a biosban!
-
spista222
addikt
válasz xgamer.pc #7766 üzenetére
van egy 24-es(20+4) és van egy 8-as(4+4).
Utóbbira gondoltam.
CPU: Itt nézd meg hogy melyik BIOS-tól támogatja és elvileg az alaplap dobozán is megtalálod a BIOS revíziót.
Láttam már olyan tápot amin a PG(Power Good) nem váltott high-ra és ez miatt bár pörgött minden mégsem ment. -
=[LW]=Ston3
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Van egy foxconn 945G7MD alaplapom. Szeretném húzni de BIOS-ból nem tudom sehogy sem akármit állítok ki-be kapcsolgatok valamit. Csak van egy program a FOX ONE onnan tudom húzni, de géprestart kell hozzá meg minden egyes alkalommal kell ha kikapcsolom.
Meg azt szeretném megtudni hogy van Smart Fan ha kikapcsolom akkor sem maxon pörög a ventilátor, hanem nem engedi 50 fok fölé menjen a processzor. Engem nem zavar ha maxon megy de sehogy sem tudtam megoldani!
Kérlek titeket segítsetek nekem és sajnálom ha rossz helyre írtam. -
xgamer.pc
csendes tag
válasz spista222 #7752 üzenetére
A vga tápcsatlakozója be van kötve, rendben van. Nem tudom, hogy támogatja-e frissités nélkül, hogy lehet ezt kideriteni?
cpu tápcsatija a 20+4pin-esre gondolsz?
Táp jó, mert minden más működik, csak a proci nem!http://logout.hu/blog/xgamer_pc/index.html Megbizhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=xgamer&submit=
-
schulc99
aktív tag
válasz spista222 #7759 üzenetére
ahogy nézem van, de csak usb, cpu lista, párátlanító és dell raid kártya frissítések vannak benne.
nincs valami teszt program amivel tesztelhetném a táp vagy a lap hibáját?Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
schulc99
aktív tag
válasz spista222 #7757 üzenetére
Minden új a gépben. A táp OEM volt, de a garancia 3 év. A PCX webáruházba vettem. Gondolom nem adnak használtat mert ahhoz túl jó a hírük ahogy olvasgattam.
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
scope2007
addikt
üdv!
segítenétek nekem egy kicsit?az érdekelne, hogy asus, asrock, msi lapoknál melyik F gomb hozza be a Boot Menüt?
gigabyte-nél F12CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok.
SEGÍTSETEK !
Van egy új gépem (i3, B75M, 4 GB ram, 500GB HDD, 500W, 19" LDC, Win7 Pro X64)
Szépen fut a gép de az alvó opciót nem tudom használni. Már kipróbáltam pár beállítást, de semmi.
Leteszem alvó állapotba, de ha fel akarom ébreszteni akkor két dolog történik
1. megindulnak a ventilátorok és a vinyo, mintha be akarna indulni a gép aztán leáll minden és csak az áramtalanítás segítvagy
2. megindulnak a ventilátorok és a vinyo majd kis gondolkodás után beindul a gép, de kép az nincs a monitoron csak a gép megy. Ezután a RESET és a POWER gomb hasztalan csak az áramtalanítás segít.
Mit állítsak át és hol? Valami hibás a gépben?
AIDA és BurInTest futtatva és semmi gondot nem jeleznek.
Segítsen valaki mert 3 napja ezt próbálom beállítani
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
peq
aktív tag
Én is nemrégiben vettem ssd-t, elég sokat utánaolvastam. A 60-64 gigás mezőnyben a samsung 830 szériás sata3as ssd t hozták ki győztesnek (verve pl az agility 3at). Itt a cikk
-
xgamer.pc
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy ASUS P8P67 PRO alaplapot. Összeraktam a gépet, XFX HD6870 VGA-val i5 proci, minden klafa, de amikor be akarom kapcsolni nem jelenik meg semmi a monitoron, viszont az alaplapon világit pirosan a CPU LED-je, aminek érzésem szerint nem kellene. Proci teljesen új, tehát annak az esélye, hogy rossz minimális. Bár az alaplap is új, de nekem gyanús a történet, mert nem ehhez a laphoz tartozó takaró burkolat van a dobozban! Egyébként boltból rendeltem mindent, tehát nem átverés, csak maximum hibás cuccuk van...
Tehát a kérdés, mi lehet a probléma? Nincs kép, se hang, nem csipog, bár nem is csatlakoztattam külön hangszórót, mivel nincsen semmihez sem.
Vártam kb 1 percet bekapcsolás után, hogy történjen valami, de ez meg se nyekken. Szitu: Beindul, majd leáll, majd ismét beindul és nem történik semmi!
Köszönöm előre is a segitséget!
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Agility 3 -as Ssd-t akarok venni,de olvasni lehet a Marvell/ Sandforce együttes hibáiról!
Az én alaplapomon milyen Sata3 vezérlő van?
Úgy látom,hogy intel?
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
skitzoo
senior tag
-
spista222
addikt
válasz skitzoo #7744 üzenetére
Hát hogy pontosan mi(Low MMIO resources align) arra nem találtam írást. (Nem integrált VGA memória mert P67-es lapok is tartalmazzák amik nem kezelik le az integrált VGA-t.)
Arra viszont igen ha 64 bit-es oprendszer van fent és nem 1024-re van állítva akkor lassabb a tömörítés(zip, rar) -
félisten
-
skitzoo
senior tag
Valaki nekem is segithetne
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
törölt tag
Azt írtad, nincs hangjelzés, akkor se, ha nincs benne RAM és VGA.
Leírásod alapján 3 lehetőség van eddig:
1: Nem kezeli le az alaplap a CPU-t, bár az alaplapod és a CPU hibátlan. Lehet BIOS frissítés gondja illetve lehet még érintkezés hiba a CPU lábainál (vedd ki és tedd vissza a CPU-t), extrém helyzetben tápegység is okozhat ilyet (hibás feszültségeket ad le)
2: hibás alaplap.
3: Hibás CPU.
Sok sikert.[ Szerkesztve ]
-
-
atti_2010
nagyúr
Próbálj egy ramot betenni a lap szelétől a legelső foglalatba, tehát nem a proci felől, a jumpert meg hagyd úgy egyelőre ahogy volt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
félisten
-
peq
aktív tag
válasz Plazmacucci #7732 üzenetére
speaker buz - szerintem ez nem nagyon lehet más. van instant csipogóm, azt is rákötöttem. 0 hang. valaki valamit!
-
félisten
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok
low mmio align ez mitjelent (asrock lap i5 sany bridge)
integrált vga MB? mert van 64mb meg 1024 mb."Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
peq
aktív tag
ami furcsa volt, hogy a cmos jumper clear helyzetbe volt végig. így bekapcsolva a gépet, okozhat valami gondot?
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete vettem egy (elméletileg) zsír új foxconn am3as lapot. Teljesen bontatlan volt az összes hozzá tartozó cucc (kábelek, hátlap stb.), a szaga is "új" volt. Most szereztem bele olcsón procit, így az összerakása is mára datálódott. A helyzet azonban több, mint baljós.. Minden felpörög, de képet nem ad, és a speaker meg se mukkan. RAM, speaker és az összes többi hardver biztosan működik. Mi lehet a gondja? CMOS reset már volt, de semmi. Tanácstalan vagyok. Ha minden kötél szakad felhívom a tagot, valahogy csak behajtom rajta, de előbb kikérem a tanácsotokat, hátha tudtok valami okosat. Várom az ötleteket, köszi!
-
jano_77
nagyúr
-
spista222
addikt
válasz jano_77 #7717 üzenetére
Nekem volt E6550-em. a másikhoz képest amiben jobb az a 4MB L2 és a magasabb FSB.
Az enyém 3,5GHz-et vitt alapfeszen egy Gigabyte P35 DS4-ben.
Az E5800 mellett csak a magasabb órajel szól de szerintem az e6550 röhögve viszi ezt az órajelet is bár lehet hogy nem mindegyik.
Ha biztosra akarsz menni akkor szerintem az E5800-at az alapból magas órajele miatt.
Ha szeretsz kísérletezgetni(jó lap is kell hozzá) akkor az e6550-et.
Összehasonlító táblázat igaz csak 1 program adatai.[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
Melyik jobb proci?
1. E6550 vagy
2. E5800
Melyikre lenne érdemesebb cserélni a jelenlegi E2200-t?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
CsMike
tag
válasz spista222 #7712 üzenetére
nem történik semmi beállítok mindent rányomok h set de semmi nem emelkedik. viszont most már lefele tudom húzni a szorzót viszem lentebb akkor változik16.5-ről levettem 14-re és már csak 2800mhz-volt tehát az működik . viszont felfele a 16.5-től nem lehet vinni fentebb az a gyári érték is és amit lehet állítani a legmagasabb. viszont az fsb-t hiába mozgatom nem történik semmi.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Összepakoltam a gépet, először kaptam 8 rövid pittyenést, és postnál kijött egy iromány, hogy error van bootolás közben, ami valószínűleg overclocking miatt lehet, a szöveg végén pedig szerepelt a power supply, szóval megindul a fantáziám, hogy kevés a gépnek a táp.
Végül nyomtam egy...valami optimized bios settings-t, és tök jól elindult a gép.Az egyetlen bajom már csak az, hogy állandóan leállnak a szoftverek, messenger, skype, explorer...játékokból egyszercsak kidob... Remélem, hogy csak azért, mert ugyanaz a környezet, csak más a hardver. Viszont ezt hogy orvosolhatnám? Vagy elképzelhető, hogy az alaplap, a proci vagy a memória nem hibamentes?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Kellene egy kis segitség. Asrock H61M/U3S3 lap I3 proci CSX memó Chieftech CTG 500w táp. Minden vadi új. Gép összerak bekapcsoláskor egy pillanatra megmozdulnak a ventilátorok és annyi, 24pin es ATX csatlakoztatva, és a 8pin es atx dugó van bedugva. Mi lett rosszul csinálva? Valaki tapasztalt hasonlót?
üdv
ui: A táp jó ki lett próbálva!Bocsi az ismétlésért.
-
jano_77
nagyúr
válasz spista222 #7701 üzenetére
Igazándiból sosem emeltem eszetlenül semmin.
FSB-t is 5MHz-enként emeltem - volna.
De volt, hogy csupán csak a CPU Overclock - asszem van egy ilyen az M.I.T. menüben - átállítottam Disabled-ről Enabled-re és már ezzel is újra indult defaultban!?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
CsMike
tag
válasz spista222 #7701 üzenetére
szia Et6-ban így néz ki
http://kepfeltoltes.hu/view/120710/81772106N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
és az FSB-t 200-rol 205-re emelem a szorzót nem is tudom csak lefele de levettem 16-ra is és semmi változás nincs csak a memóriát húzza fel és az át is áll biosban 1600-ra 1333-ról
Bios-ban pedig a M.I.T résznél van CPU NB VID Control és CPU Voltage Control és alattuk pedig levan irva a Normal CPU Vcore sötéten azt nem lehet állítani mivel az csak mutatja az eredeti értéket. Na szóval NB VID és Voltage Control ban adtam rá de semmi változás nem érek el vele akkor sem ha a legkisebbet azt hiszem 0.025V de ha a legnagyobbat adom rá akkor viszont változik valami mivel el sem indul már a lap és clear cmos és indul megint.[ Szerkesztve ]
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Kellene egy kis segitség. Asrock H61M/U3S3 lap I3 proci CSX memó Chieftech CTG 500w táp. Minden vadi új. Gép összerak bekapcsoláskor egy pillanatra megmozdulnak a ventilátorok és annyi, 24pin es ATX csatlakoztatva, és a 8pin es atx dugó van bedugva. Mi lett rosszul csinálva? Valaki tapasztalt hasonlót?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest