Hirdetés
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet Asus P8H67-M lappal, egy i3 3220-szal és ramokkal, viszont nem igazán megy a lap. Folyamatosan világít a DRAM Led. 2 féle memóriával is próbáltam, az egyik egy az egyben szerepel a támogatási listában (kingston kvr1333d3n9/2G), a másik is hibátlanul működik másik gépben (kingston hypex khx1600c10d3/4g). A MemOK! gombot is próbáltam, viszont az sem állított be olyan értékeket, amivel elindulna a lap. Bios reset volt, nem segített. A biosig el sem jutok, képet nem ad a lap, folyamatosan ram hibára panaszkodik.
Van esetleg ötlete valakinek?Köszi:
sgergi[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
Fordítsd el a ventit, vagy lazítsd meg a kábelét, elég hosszú, csak a kerethez hozzá van fogatva. Azért nem érdemes máshova dugni, mert bár ugyanazt a feszt adja le, de egyrészt a legtöbb lap csipog, ha nincs venti a cpu_fan-on, mondjuk ez kikapcsolható, viszont a másik csatlakozó lehet hogy másképpen szabályozza a ventit.
-
sgergi
veterán
válasz magyar1997 #48888 üzenetére
Igen, ez lesz a megfelelő.
-
sgergi
veterán
válasz magyar1997 #48886 üzenetére
Egyébként az Aida-nak jónak kellene lennie, az alaplap/ cpuid fülön meg tudod nézni, hogy milyen TJ max értékkel számol.
-
sgergi
veterán
válasz magyar1997 #48884 üzenetére
Valószínűleg a két program más TJ MAX értéket használ a procid esetében. A tiednek ez 85°C. Használj RealTemp-et, abban meg tudod adni ezt az értéket, így biztosan jót fog mutatni.
-
sgergi
veterán
válasz Andrew1982 #48530 üzenetére
Látom, a másik topikban már válaszoltak, de azért nézz rá erre is, gyárilag is támogat néhány Xeon procit.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz BUZZLGHTYR #43760 üzenetére
Ha együtt veszed őket, akkor csak megy benne. Ha 2.x rev-es a lap, akkor menni fog benne ez a proci.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz BUZZLGHTYR #43756 üzenetére
-
sgergi
veterán
válasz lordjancso #42305 üzenetére
4 db eszközt tudsz rákötni az alaplapra. Az 5. eszközt, leginkább az ODD-t, pedig kösd rá egy ilyesmi PCI-os bővítőkártyára.
-
sgergi
veterán
válasz flashpointer #39683 üzenetére
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz gameresboy #39230 üzenetére
Igen.
-
sgergi
veterán
válasz gameresboy #39228 üzenetére
Igen.
-
sgergi
veterán
válasz gti16v #38806 üzenetére
Válaszoltam a másik topikban:
Ezen az alaplapon már nincs integrált grafika, az a processzorodban van. Így a procid alapján lehet megmondani, hogy milyen a teljesítmény. Ha az i3-ad van, ami az adatlapodon van, akkor abban Intel HD4400 grafika van és kb. ilyesmi eredményeket várhatsz tőle.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
A lap honlapján 2 féle módszer is ismertetve van videós formában.
-
sgergi
veterán
válasz viperabácsi #38710 üzenetére
Én ezt találtam. De egyébként jobb egy célhardverrel megoldani ezt a dolgot.
Akkor miért nem abban a topikban kérdeztél? Ez nem támadás, de ez egy fórum, ahol nem azonnal jön feltétlenül a megfelelő segítő válasz, nem mindenki ül itt folyamatosan. De ezzel nyilván te is tisztában vagy.
-
sgergi
veterán
válasz szika87 #38693 üzenetére
Elképzelhető az, hogy csak addig nem pörgeti a ventit, amíg nem melegszik fel a proci egy adott hőmérséklet fölé. Nekem is bekapcsoláskor megindul egy pillanatra, majd egy kis ideig leáll a venti. Mikor meleg a proci újra indul. Próbáld ki, hogy 1 perc után bekapcsol-e, illetve hogy biosban nincs-e alsó limit a sebességre.
-
sgergi
veterán
válasz elodman #38094 üzenetére
A 20+4 tűt csak egyféle képpen tudod bedugni, a 4 tűt húzd rá a 20 tűsre és úgy dugd be.
A lapon lévő 2x4 tűsbe a 2x4 tűset dugd, ezek is csak egyféle képpen fognak belemenni.
A GPU-ban pedig közvetlenül mehet a 6+2 tűsnek a 6-os része.Arra figyelj, hogy a bekattanó fülek jó iránya álljanak, mindig arra, amerre be tudnak akadni az erre kiképzett részekbe.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
P35 chipsetes lapban (Gigabyte p35-ds3) jelenleg van 2x1 GB DDR2. Bővíteni szeretném, az nyilvánvaló, hogy 2x1 GB-tal bővíthető. Viszont 1x2GB-tal? Tehát ha lenne benne 1x2 GB és 2x1 GB a két csatornán, az úgy működne?
Köszi.
-
-
sgergi
veterán
válasz Silentfrog #19985 üzenetére
Akkor érdemes a 8 tűs, ha 120W-nál többet fogyasztó procid van. A feszültséget mivel mérted? Vagy csak biosban látod? Ha stabil a gép, akkor ne foglalkozz vele.
-
sgergi
veterán
válasz Mészi Zoli #19733 üzenetére
Igen, a tápból megy rá egy molex csati. Természetesen a vidkariba is a tápból mennek a kábelek.
-
sgergi
veterán
válasz Mészi Zoli #19725 üzenetére
Dupla kártyás rendszerhez ajánlja a 4 tűs molexet, szerintem egy vidkari esetén nem fog kell. De igazából rá is dughatod, max nem fogja használni.
-
sgergi
veterán
Ahány ház annyiféle szín jelölés is lehet, ezért, ha nincs rajta felirat, akkor neked kell megnézned, hogy mi hova megy. Az alaplapon rajta vannak a jelölések, így azon az oldalon nem lehet gond. A polaritás pedig a kapcsolók esetében és a hangszórónál mindegy, ledeknél lényeges. Ledeknél viszont könnyű kipróbálni: ha az egyik irányba rádugva nem világít, akkor a másik irányban kell rátenni a csatlakozót.
-
sgergi
veterán
válasz malagutif122 #19368 üzenetére
Természetesen lehet, ez nem lapfüggő dolog.
-
sgergi
veterán
válasz Morpheus95 #17153 üzenetére
Új vinyó? Ha igen, akkor lemezkezelőben formázd meg, illetve adj neki betűjelet.
-
sgergi
veterán
válasz vati182 #16475 üzenetére
Új lapot ehhez a procihoz már nem tudsz venni, illetve a p45 talán a legjobb chipset, ennél jobb sem lesz a piacon már. Használtan tudsz körbe nézni, hogy mit lehet kapni, ezért nem is ajánlanék nagyon semmit, mert 775-ös deszka nem túl sűrű, főleg amibe sok ddr3 megy.
-
sgergi
veterán
válasz utolsolevel #16457 üzenetére
Szét kéne szedni, majd összerakni, hátha csak valami rosszul érintkezik.
-
sgergi
veterán
válasz ThinkAgain #16118 üzenetére
Létezik átalakító, de, ha levágod, akkor sem lesz semmi baja, ha normálisan csinálod.
-
sgergi
veterán
válasz destrukt #15730 üzenetére
Szerintem az északi hídnak meg kéne próbálni adni kis plusz feszültséget biosban, illetve a memória adatait manuálisan megadni. Illetve a modulokat ki kéne egyesével is próbálni a slotokban, lehet, hogy hibás valamelyik. Akár egy bootolható memtestet is megpróbálhatsz. Egy bios resetet is meg lehet próbálni először.
-
-
sgergi
veterán
válasz #45553408 #15663 üzenetére
Az előzőt szerkesztettem, azt is nézd meg. Egy vagy 2 oldalas ramok?
Feszültség: Biosba belépsz (del gomb nyomogatása bekapcsoláskor) természetesen 2 modullal. Utána MB intelligent tweaker/ MCH core itt adsz egy kis plusz feszt (0,1V először, aztán próba)
Ha itt jársz, akkor a ramoknak is álltsd be a gyári feszültségét a DRAM voltage menüpont alatt (gyártó honlapján megtalálod az értéket, vagy írd le a ram típusát)MOD: Akkor nem fog menni, ha 2 oldalas. Vidd vissza és kérd meg őket, hogy cseréljék 1 oldalasra.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz DataTraveler #15624 üzenetére
Szerintem ez a chipset még nem tudja a pci-e 2.0-át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest