-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Üdv mindenkinek!Lenne egy nagyon nagy problémám!Javasolták hogy frissítsem a BIOS-t...megtettem...leszedtem az Asrock honlapjáról a legújabb BIOS-t,a Z77 Extreme4-es modellhez,követtem az utasításokat,végigment a dolog,indulna a gép...és kékhalál...minden alkalommal.Próbáltam újratenni ezt a BIOS-t,semmi,visszatenni az alapbeállításokat...semmi.Íme az adatok:
STOP: 0x0000007B (0xFFFFF880009A97E8,0xFFFFFFFFC0000034,0x0000000000000000,0x0000000000000000 -
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung 970 EVO NVMe M.2-es 250 gigás SSD-m amire a Windows volt telepítve és sajos 2 héttel ezelőtt, csupán alig több mint 1 év használat után elhalálozott.
Bár nehéz megmondani, hogy mi lehetett az oka, de sejtésem szerint túl melege volt (bár télen halt meg de nyáron a HDSentinel többször is ilyen 50 fokos hőmérsékletet írt nála játék alatt), mert a proci és a videókártya között volt és mind a kettő elég kazán.
Az alaplapomon (Asus ROG Strix Z390-H Gaming) 2 foglalat van, elvileg mind a kettőbe belemegy az SSD és az egyik kicsit lejjebb helyezkedik el, így ha áttenném oda az újat akkor feltételezem nem lenne ennyire melege.
Az Asus honlapján az alaplap specifikáció szerint viszont nem teljesen egyezik meg az két foglalat:
1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (PCIE 3.0 x 4 mode)
Illetve: 1 x M.2 Socket 3, with M Key, type 2242/2260/2280 storage devices support (SATA mode & X4 PCIE mode)Kérdésem a következő:
Lenne-e teljesítményben vagy bármi egyébben különbség ha az új SSD-t a másik foglalatba teszem? Illetve a procimnak az intel honlapja szerint csak 16 PCI lane-je van, de egyszer (amikor az előző foglalatban volt még az SSD) leteszteltem a GPU-Zvel és akkor x16 módba ment a kártya, ez ezért van mert az alaplap biztosít további lane-eket az x4-es SSD-nek, vagy mert az a foglalat amiben használtam nem vette el a kártya elől a sávszélt de a másik igen?Itt egy nagy felbontású kép az alaplapomról.
Előre is köszi a választ!
-
KillerKollar
őstag
Hali!
Ha egy Asus Strix Z390-H Gaming alaplapban a videókártyát nem az elsődleges PCIe slotba teszem, akkor leesik a sebesség x8-ra? A honlapon azt írja, hogy "2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)". Ez alapján szerintem nem kellene, de szeretnék biztosra menni.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Asus alaplapnál bekapcsolás után 1 rövid (kb 1 másodperces) sípolás mire utal? Eddig nem csinált ilyet a gépem, most csinálta viszont utána gond nélkül bebootolt és működik azóta is. Asus ROG Strix Z390-H Gaming alaplapról van szó.
-
KillerKollar
őstag
válasz batyuska100 #72887 üzenetére
De akkor máskor hh nem csinálja? Lehet, hogy arra a kis pittyenésre gondol amit csinál ha bekapcsolom a gépet, de ez annál hangosabb volt, az szerintem 1 másodperc se lehetett ez meg talán 1-1.5 mp volt.
-
KillerKollar
őstag
válasz batyuska100 #72889 üzenetére
Mostanában nem, legutoljára 2 hónapja szerintem ez a legfrissebb.
Nem, éjszakára mindig kikapcsolom és áramtalanítom a gépet mióta egyszer kinyírta a fél gépemet egy villám úgy, hogy be sem volt kapcsolva...
-
KillerKollar
őstag
válasz imotrepus #72893 üzenetére
Van egy gyanúm, hogy a billentyűzet lehet a ludas... mostanában sokszor csinálja azt, hogy vagy nem mindig veszi be amit gépelek, vagy sokszor duplán ír betűket, leszedtem az Asus honlapjáról az alaplap user manualját és kikerestem, hogy mit jeleznek a sípolások:
Egy rövid csipogás: "No keyboard detected".
Most működik amúgy, de lehet, hogy indításkor nem azonnal ismerte fel az alaplap és azért sípolt, ráadásul megmagyarázná azt is, hogy miért bootolt be a gép, hiszen a billentyűzet nem szükséges ahhoz, hogy felálljon a rendszer.
-
KillerKollar
őstag
válasz hobizoli #72903 üzenetére
Azóta is minden indításnál csinálja, de aztán gond nélkül bebootol, levideóztam a sípolást. Ez mit jelezhet? Nekem most már inkább 4 egymást követő nagyon gyors sípolásnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest