-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11321 üzenetére
Anno Westel szervizben tanultam, minden panelt ilyennel erdemes lemosni, mert kiszoritja a vizet es az oxidokat jol leszedi. ( a beazott telefonok vedo szentje ez a spray).
Erdemes egy nem hasznalt fogkefet melle tenni. A gyengebb muanyagokat megmattitja - muanyagra nem erdemes fujni. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11318 üzenetére
Kontakt WL lemoso aranyat er.
Mindig tartok belole itthon, pedig mostanaban csak webshopbol rendelve tudom megvasarolni. -
RobotNick
újonc
válasz
#85578752 #11309 üzenetére
Most hirtelen amiket néztem.
DE-LONGHI ECAM 290.21.B Magnifica EVO
Delonghi ECAM220.20.W Magnifica Start
Esetleg más ajánlott 150-180 körül.Az már nagyon max inkább 150 és alatta.
A cappuccino tudás nem annyira lényeges bár ha lenne nem lenne rossz.
Majd még akkor keresek Delonghival foglalkozó kommenteket is itt.
Köszönöm. -
biker
nagyúr
válasz
#85578752 #11303 üzenetére
van egy kevés ami mellémegy, de ez egy lefőzött pogácsa. még ha egy kevés nedvesség maradt is benne, akkor is mondjuk 14g
egy olyan bő 2,5-3cm lehet a pogácsa, nem mértem meg.Nehéz egész pogácsát kivenni, mert valamiért ez a KPE állandóan töri, mert felragad a pogácsa egy része a csúszkára. Nem tudom, mitől más a 15 éves saeco odea giro KPE anyaga, de azon mindig lecsúszik, és max a dobozba esve törik össze, ezen mindig ott marad egy kevés feltapadva a csúszdán, és egyre nagyobb kupaccá összeállva végén darabokban hullik le a pogácsa. ha teljesen elmosom, leszárítom akkor az első pár pogácsa szuper, most is azért tudtam mérni, mert a tömítás csere miatt épp el volt takarítva alaposan.
hmm, ebbe lehet tölteni kávéőrleményt, és ezen a torkon bele tudok nézni mikor dolgozik, meglesem mit csinál, mikor bemegy a helyére a préseléshez, mennyi szóródik le.
-
biker
nagyúr
válasz
#85578752 #11293 üzenetére
Ha már méregetés
Tegnap du két pogácsát kiraktam papírtörlőre száradni. Ma reggel mértem, 14.6 és 15.4g lett, utána kézben elmorzsoltam, telejsen száraz szétporladt, nem maradt nedves a tenyerem. Lehetséges hogy a philips 2200 max mennyiség legfinomabb őrlés fokozatban ennyit nyom?ui: új tömítés, egyelőre nem pisil maga alá
-
bump3r111
tag
válasz
#85578752 #11279 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Szeretnék még az itteni szakértő fórumtársaktól segítséget kérni, a mai napomat rászántam az olvasgatásra itt a fórumon, más külföldi csoportokban, meg kitaláltam a saját és barátnőm igényeit. Nespresso-ról váltunk, szóval van hová fejlődni
Maradunk annál a vonalnál, hogy az espresso a legfontosabb, a többi tejes változatot elengedjük, egyszerű kávéból tudjon igazán jót egy super automata formátumban.
Tudnátok még tanácsot adni, jó-e az irány? Kritériumok:- új gépet szeretnék, nem felújítottat
- napi csak 1-1 espressot innánk, reggelente
- a karos gépeket teljesen elengedem, minél kevesebbet szeretnék foglalkozni a géppel és a kávékészítés művészetével, és a minél kevesebb karbantartással töltött időt szeretném (persze betarva a kötelező minimum rendszeres tisztításokat)
- ár max 300-350e FtA Phlips gépeket kezdem kizárni már. Amik tetszenek azok a Jura gépek, de mivel nincs szükségem tej tárolóra, az E4 / ENA4 én úgy látom teljesen jó lenne a célra.
A gőzcső még mindig szimpatikus, de ismerem magam és 2 hét után megunnám.
Tudtok még ajánlani gépeket, amik mindenféle bonyodalom nélkül tudnak jó kávét főzni és hozná mondjuk a fent említett Jura gép szintjét? Köszi szépen! -
biker
nagyúr
válasz
#85578752 #11261 üzenetére
még nem jött meg a tömítés. De a javítás után jó lett. Elsőre is megcsinálhatták volna jól, akkor nem kell két javítás, igazából ugyanaz az egy baja volt, a KPE-t áthajtó fogaskerék tört és átugrott a végállást sose érve el. elsőre ragasztották, 3-4 főzést bírt ki, meg egy mikrokapcsolót cseréltek, másodikre teljes hajtó fogaskereket és új KPE-t kaptam bele.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11215 üzenetére
Nyarra mindenkeppen kiprobalom - akkor a jeggepet is jaratjuk es lehet mindenfele jeges finomsagokat is kesziteni.
A mostani kave gepem nem tud cold brew-t, de azt hiszem letezik belole aztatos megoldas is (ha jol remlik ejszakara hutobe rakjak vagy valami hasonlo trukkel). Ha bejon a cold brew - akkor lehet dragabb gepet venni - azt hiszem a Jura X10 mar tud ilyet is.
Hatar a csillagos eg. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11212 üzenetére
Tejjel.
A leghosszabb/legerosebb Cappuccinoba (ami alapbol vagy 2,5-3 dl) meg megy kb masfel-ket deci tej. Hogy kihuljon - mert nem csak a kave izet utalom, hanem a forro italokat is.
Igy jol lehutve es a kave erosseget agyoncsapatva egy jo tejes italt kapok. Na nekem az tetszik.
(tudom, kar belem)
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11120 üzenetére
Ezek szerint mégsem indokolatlanul drágább, ha azzal nem jeleztek ilyen problémát, míg ezzel az olcsóbb fajtával velem együtt már legalább hárman vagyunk, akik találkoztak vele. És erről a kereső sem talál semmit. Egyébként használtam a keresőt ( általában használom ), így találtam erre a szerre.
De mondom, aki már használt Philips tablettát, arra lennék kíváncsi, hogy ott nem jelentkezett e ez a megváltozott hang? Akkor lehetne szitkozódni, így nem. Mert hihetetlenül hangzik, hogy az úgy oldja a zsírt, hogy közben nem szárítja ki a kényes helyeket. Tehát lehet, hogy ott is előfordul ugyanez, ebben az esetben nem rosszabb az olcsóbb sem, csak ezt én így nem tudom kijelenteni. Azt el tudom képzelni , hogy hosszabb távon jobban károsítja a tömítéseket, de egyetlen alkalommal?? Eléggé hihetetlen.
Feleségem egyébként észre sem vette a változást, nem biztos, hogy mindenkinek feltűnik.
Szóval ezt kéne kideríteni, hogy a philips tablettával hogy viselkedik. -
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11118 üzenetére
Határozottan jobb lett volna, ha ezt korábban írod, amikor kérdezősködtem erről. Már csak az a kérdés, hogy a lesajnált philips tablettával is ez lett volna e a helyzet ( mondjuk azt is kétlem, hogy egyetlen tabletta egyszeri alkalommal tönkre tudná tenni, mert akkor ez annyit is ér )? Mindegy, működik, csak mint írtam, a garit nem akarom elbukni, ezért 3 évig szét se merem szedni.
Csak ezek után a zsírban sem merek eltérni a gyári ajánlástól. -
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11099 üzenetére
Megcsináltam ezzel a piros dobozos 100 darabossal. Azóta olyan nyekergő hangot hallok működés közben, hogy a hajam égnek áll. Mintha valami kiszáradt gumi súrlódna . Még csak egy hónaps, de megkentem az előírt helyeken, semmi változás. Müködik, nincs gond, de ez a hang ez új. Kétszer is elöblítettem a központi egységet, és négyszer főztem üres vizet. Hát nem tudom, hogy ez normális e.
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11092 üzenetére
Az mi, nem értem?
Most megtaláltam, amit egyszer írtál: #10926
Lattego áramtalanítás az = konnektorból kihúzás? És mi a főzés kezdete, amikor beáztatja, vagy amikor elkezdi kinyomni? És a konnektorba ismételten bedugva folytatja, ahol abbahagyta, vagy új főzést kell indítani?
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11089 üzenetére
En fogtam egy vizfestek ecsetet, beallitottam azt zsirozosnak.
A zsir amit vettem kelloen konzisztens, siman el tudom erni a szukseges pontokat.
Az ecsetrol pont eleg vastagon meg lehet zsirozni a szukseges pontokat.(elotte peldaul az U alaku vajatokbol kipucolom a szilikon zsirba ragadt kave szemcseket 1-1 fultisztito palcika hasznalataval)
-
-
Beni2360
félisten
válasz
#85578752 #11061 üzenetére
Nagyon szuper csak nálam annyira tömény ez a sűrített tej, hogy 1-2 mk elég bele. Ezt az italt edesített maresivel lehetne össze hozni szvsz.
Ja meg ez egy hosszú kávé. Nem szoktam, vagyis 50 éve mikor kint éltem 4 évet németben ott ittam hosszú kavekat. De teszek egy próbát. -
Jenne
őstag
válasz
#85578752 #10993 üzenetére
Szia!
Jó kézi őrlőt keresel? Mi egy ilyen őrlőt vettünk barátoméktól kaptuk az ötletet, mert Ők is ilyet használnak nagy megelégedéssel. Novemberben volt akcióban mind három színben (silver/fekete/piros) és a pécsi üzletben gyorsan meg is vettem egyet a silverből. Most az akciós árban csak a piros van ahogy nézem, fekete az elfogyott. [link]
Villamos energiát spórolok ezzel a manuális őrlővel. -
Jenne
őstag
válasz
#85578752 #10987 üzenetére
Szia!
"...Ilyen vízzel nem is kell vízkőteleníteni, mert nincs..."
Meg kellett tennem, mert egyfolytában sárgán villogott az 1 és 2 személyes adag gombja. Addig villog figyelmeztetésként, amíg meg nem történik a vízkőtelenítés.
Ezt a vizet használjuk már jó ideje a vízforralónkban reggelenkénti teának melegítve, de csak másfél két hónap után látszik valami kis szürkeség a forraló alján, ami kezdődő vízkő lerakódás lenne. Ilyenkor jön a citromsav.Előtte a Laica vízszűrő kancsós vízzel használva a forralót, hetente kellett a citromsav beavatkozás.
-
scream
veterán
válasz
#85578752 #10982 üzenetére
Engem zavar, mert anno, amikor vettem nem gondoltam rá, és mivel még nem szedtem szét 1x sem a gépet, emiatt nincsen benne semmi tapasztalatom, csak YT videókon keresztül van meg, mit és hogyan lenne érdemes csinálni. Mellette azért hozzáteszem, hogy rendszeresen van vízkőtelenítve/zsírtalanítva és nincsen effektív gondom vele, csak a sok videó amit láttam, hogy mi képes felgyűlni... Valahogy nem visz rá a lélek, hogy nekiálljak szétkapni...
-
-
Zen42
tag
válasz
#85578752 #10918 üzenetére
Ha van a gépekben OPV akkor miért nem adják meg a lehetőséget a többségüknél, hogy finomabbra lehessen őrölni? Bosszantó, hogy a vejem vadiúj Gaggiája legfinomabbra állítva is 15 másodperc alatt nyomja ki a 30ml kávét és hasonlót tapasztaltam a többeikkel is.
Ez a rooibos dolog érdekes. Megőrlöd vmivel, vagy hogy?
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #10924 üzenetére
Igen, köszönöm, ezt találtam én is jó áron. Akkor használhatom bátran, úgyanúgy elvégzi a munkát, mint a horror áron kínált philips tabletta, és nem tesz benne kárt egyik összetevője sem? Mert akkor nem kérdés, ezt veszem én is, úgyis nemsokára esedékes az első tisztítás.
-
Zen42
tag
válasz
#85578752 #10914 üzenetére
Köszi, a nyomásfokozóval is megalkudnék ha a végeredmény megfelelő. De azért nem adom fel. A QM 5000 utódja a QM Monza. A bele látszólag ugyanaz, körbeszaglászom egy kicsit.
Megkérdezhetem, hogy miért jó az ha nagyobb a nyomás?
Én biztosan azzal kezdeném, hogy beletolnék egy OPV-t és 6 Bar max.
A régi Minuto őrlőjét még szét lehetett szedni. Mióta a kva Philips megvette a Saeco-t, már csak úgy megy hogy szétszedéskor esélyes a törés. Ugyanezt az őrlőmodult rakják egy ideje a Gaggiákba is.
-
MegalodonS
őstag
válasz
#85578752 #10847 üzenetére
Ilyennel en nem is probalkoznek
Egy amator kerdesem lenne
,ha nem jon a viz amikor bekapcsolom,csak erolkodik a gep az boiler vagy kompresszor hiba lehet?
Amiota megvettem, nallam mindig 2 vagy 3 volt beallitva!!
Azert ez nem igy van!!Mindig jobb es jobb minoseguek lesznek a kavek, mert a tehnika fejlodik es ettol csak jobb gepek es jobb fozetek lesznek!!
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10706 üzenetére
Szallodai LaCimbali is valami 15 literes viztartallyal rendelkezik, tan fel ora mire bemelegiti magat... Ki er ilyesmire ra reggel.... Nyomom a gombot, 1 perc mulva mar gozolog a latte...
Aki kurvara raer, annk lehet a kavezast szertartassa minositeni - en kicsit porgosebb eletet elek. Informatikus vagyok, nem egy gondolkodo aki egy kave mellett elmelkedik a vilag dolgairol.Azon lepodtem meg mekkora kulonbseg van pl a Nespresso 2 gepe koztt. Nekunk az a vekonyabb van (Essenza Mini feherben, mar padlason), munkahelyen meg egy masik verzio (Pixie vagy Citiz). Mondanom sem kell melyik keszit fenyevekkel jobb kavet. A benti....
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10705 üzenetére
Gondolom azt mar probaltak paran, hogy rendes orlovel keszitett orlemenyt tolteni a Lattego gepekbe a decaf opcioval. Ugy az orlot kikerulve kb azt a finomsagot lehet betolteni (es annyit) amennyit az ember akar. A lefozott mennyiseget meg ugyebar lehet allitani.
Nalunk napi rendszeresseggel megy bele a decaf orlemeny - sot meg a habos kakaohoz is igy csinalunk 2-3 adag tejhabot. Gyerek meg a teahoz is a geppel keszit meleg vizet.
(mikro es vizforralo van a gp mellett...)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #10598 üzenetére
Az öblítőszelep áthidalja, kiiktatja a fojtószelepet, így megszűnik a membrán falára ható nyomás, a víz csak leöblíti a membrán felületét:
https://www.bestrowaterpurifier.in/blog/ro-auto-flushing/
További haszna az öblítésnek, frissíti az előszűrők tartalmát, hogy ne poshadjon be, ami főleg nyári melegben számíthat, illetve a gyakori áramlás miatt a vízkő is nehezebben ül le benne.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #10596 üzenetére
Nem tudom már követni ezeket a kancsókat, nekem a régi Brita van, azt ismerem.
RO-rendszerem sajátossága (ami nem mindenkinek felel meg), hogy a kimeneten nincs csaptelep, a tisztított víz szabadon folyik ki egy hattyúnyakú csövön. A betápnál van mágnesszelep, amit egy nyomógombbal tudok be/ki kapcsolni és az általam épített elektronika 5 perc után le is állítja, ha elfelejtődne.
Ezen felül van az automatikus öblítés, ami óránként 20 másodpercre nyitja betápszelepet és az öblítőszelepet egyszerre, illetve utóbbit kicsit késleltetve zárja, a még áramlásban lévő víz okozta ütés kivédésére, hogy kíméljem a membránt.
Szűrők a szokásos, 1. mikrofilter, 2. préselt szénblokk, 3. granulált szén, 4. mikrofilter.
Szénszűrők védik a membránt a klór károsító hatásától, legutóbb csak egy blokkot raktam be, membrán eddig bírta, több évig kiszolgált.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10551 üzenetére
Vannak olyan trukkok amit az eletben nem talalnak ki kivul allok. Vagy epp egy kivul allo uj latasmodja kell az ujitashoz.
Uditos gep is ugy hut, hogy a csokigyo egy jegtombon halad at ( vizet fagyaszt meg egy tartalyban).
Es honnan tudja a gep, hogy huteni kell?
A viz vezeti az aramot, a jeg meg nem. 2 elektrodat bele logattak a vizterbe, ha a vezetes megszunik, akkor jeg van es nem kell tovabbi hutes. Amikor megolvad, a hutes is bekapcsol. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10551 üzenetére
Pedig kurva egyszeru lenne akar egy tollbetet vastagsagu csore feltekert futoszallal eloallitani a megfelelo hofokot...
A goz tolja ki a tartalybol a hideg vizet, utana a melegito es kevero beallitja a hofokot ( nem forralja fel). Joccakat. Olyan nyomasu es hofoku viz lenne amilyet csak akar.
Ki kellene probalni. Az egyetlen mozgo alkatresz a kevero szelep. Hangtalan ( a goz kepzodes hangjatol eltekintve).
Megvan a piaci res?
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10549 üzenetére
Pedig maga az elv az zsenialis. Marmint a goz nyomasaval atjuttatni a vizet a kaven.
Ha elvalasztana a gozt termelo es a vizet tartalmazo tartalyokat (es mondjuk felul kotne ossze oket egy gozcsovel), akkor a goz nyomasa meg mindig felnyomhatna a precizen hofokra beallitott vizet a kaveba.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10537 üzenetére
Nem egyszerubb a vizcsovet leagaztatni (Y cso bele) es egy szeleppel egy reszet visszaengedni a csepptalcaba? Vagy siman visszacsapo szelepen at a kazan/pumpa ele kisszavezetni.
En ha ennyire rafuggneka kave milyensegere, tuti szerelnek ra egy olyan tekeros szelepet amivel a gozt szabalyozzak. Aztan lehet kezi vezerelni mikor/mennyi resze megy a kazan felol a forro viznek a fozo ust?henger?katlan? fele.
Max a hosszu kavebol lesz igy egy ristretto
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #10469 üzenetére
Egy üzemen kívüli egységen próbáltam, hogy kézzel betekerem a végállásig, de közben a nyíllal jelölt résznél lefelé nyomom, ezáltal imitálva a fellépő erőhatást.
Ettől lesz egy ferde feszülése a szerkezetnek, hallottam is némi recsegést, ropogást, de pontosan nem láttam a helyét. Meg így nem olyan egyszerű, hogy itt is nyomni, közben tekerni, közben keresni a hiba helyét is. Talán, ha satuba tudnám fogni (harmadik kéz).
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#85578752 #9075 üzenetére
Ezt az előáztatás trükköt Delonghi gépeken próbálta valaki? Nekem kornkrétan még a Magnifica S van, de nem akarom megint tönkretenni. Amióta a pumpát cserélték, sokkal erősebben nyomja a vizet, sokkal hamarabb lefolyik a csészébe a kávé és emiatt gyengébbnek érzem. Ha lehet valamit kezdeni ezzel, azt kipróbálnám, a finomabb örlés, magasabb hőfok, kávé mennyiségén állítás nem elég.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10441 üzenetére
Nalunk epp azert lett lattego, mert barista azt mondta, hogy a gozcsore raegett tejes maradekot takaritani eleg horror meg a La Cimbali gepekrol is, igy inkabb tavol tartottuk magunkat az ilyen jellegu szivasoktol.
Mondjuk az tuti, hogy en nem muveszkedem - max addig forgattam a poharat a kave kitolto alatt amig egy medve format ki nem rajzolt a habba becsorgott kave.
Van par erdekes tapasztalatom, eleg durva dolgokat ki ehet hozni egy fogpiszkalo es nemi szoro forma segitsegeevel, de nagyon nem az en vilagom. Fotozni sem tudok, nincs erzekem a muveszetekhez.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10439 üzenetére
Elozot is lehet szeretni - bar nekem teat ismeros szerez be Londonban.
Ott kicsit nagyobb a kinalat es a tapasztalat ilyen teren.
Amit eddig kuldott az bejott, szoval vagy nalam alacsony a minosegi merce, vagy tudja mit szeretek.Amugy itt az egyik beszallito csinalt valami bizniszt a Thai kiralyi csaladdal - masnak talan nincs is ilyen beszerzesi lehetosege. Meguti az otcsillagos teak (altalaban Ronnefeldt megy otcsillagban) szintjet magasan. Gyereknek felkilos kiszerelesben rendeljuk a Mali Skrat neven futo verziot... Gyumolcsos tea, mindenfele adalek nelkul.
Bergamoba a repjegy oda/vissza kb. 30-35 Euro ami eleg jol megterulhet ha tenyleg annyira jo az a kave es csak a helyszinen lehet megvasarolni (mar ha egyaltalan eladjak es nem csak az uzletben foznek belole....). Lehet, hogy olcsobban kijon, mint a kaphato kezmuves kavek soktizezres kilonkenti araval. Es azt issza amit szeret.
Reggel kimegy, delutan haza, meg csak aludni sem kell. (ami mondjuk eleg nagy hiba, mert van mit megnezni).En ennyire nem vagyok 'rafuggve' semmire.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10414 üzenetére
Narancsot es mandarint azt kapunk a szomszedoktol, 1 mandarin fank mar nekunk is terem. Sajnos csak dezsaban, mert savanyu fold kell neki az meg nekunk nincs.
De mar 18 mandarin volt rajta, a heten szedtuk le mert egyik ejjel mar fagyott.Van elonye a meditarran eletnek.
Lassan tanuljuk mi is (nejem sok receptet megtanult mar a szomszedoktol, meg jo a kozosseg is, minden 1-2 hetben van valami helyi program amire lehet menni, (halloween tok faragassal, gesztenye festival, kaki fesztival (datoya szilva), pacal fozo verseny, karacsonyi ajandek keszito workshop, volt egy nagy temetes is (300+ fos osszejovetel, tegnap lampa gyujtas amikor az eges kornyeken egyszerre nyomjak fel a karacsonyi dekoraciot es indul be a karacsonyi zene), az utobbi par evben kezdtuk el tudatosan keresni a minoseget. Addig vettuk ami megtetszett, de szerencsere olaszoknal elelmiszer teren nehez melle nyulni. Barmit veszel, az jobb az atlag magyarnal. Olasz ugyanis nem veszi meg az olcso szart, nagyon tudatos ilyen teren.
A kornyek beli karacsonyi zenet ilyen cuccokon keresztul szinkronizaljak es jatsszak le.
Valami netes szinkront csinal es mindenutt ugyanaz megy tobb varosban.
Szoval itt nagy divat a kozossegi elet, mindket szomszedom peldaul onkentes mentos, van rendes mentos ruhajuk, jarnak segiteni, stb. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10261 üzenetére
Koszi!
Automata gepnel a lassabb llefolyas nem igazan jarhato ut.
A masik ket dolgot meg lehet probalni.Ha rafutok ilyen kavera, kiprobalom.
Elfogyott a Bristot decaf, elovettem helyette egy kek Lavazza decaf kockat.
Az nem olyan jo - erosebb izu, nincs meg a kremesseg amit en szeretek. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10228 üzenetére
A talcat megvettuk, azonos a merete az elozovel, csak epp selyem fenyu (vagyis tan szatennak hivjak)(keramiat nem akart a nejem). Talatam hozza uj cso szettet is, azon van csatlakozas a mosogato gephez is.
Volt par fele szuro a boltban, lefotoztam, megnezem melyik mire valo.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10220 üzenetére
Epp most indulunk uj mosogatotalca utan, akkor mar uj csap es ala valami szuro is kell. Szoval hasonlo cipoben jarok...
Olvasgattam sokat a kancsokrol, szaz szonak is egy a vege, a Brita nem jo a kemeny viz lagyitasara.
Letezik valami Caffe and Tea szuro betet egy masik fajta kancsohoz, lehet azzal futok egy kort. De egyszerubb lenne egy rendes szuro, hogy ozmozisos vagy milyen az meg nem vilagos.
Eloszor legyen meg a talca, aztan ki jell talalni a csovezest is, mert termeszetesen a mosogato geppel kozositve van mar most is. Szoval eleg korlatozott a hely.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10182 üzenetére
Jozan paraszti esszel is logikus, hogy ha vajatokat csinal a kaveba, akkor azokon simabban folyik at a folyadek, meg akkor is ha utana lenyomkodja.
Nincs ebben semmi elektro statikus suskus.
Az akkor van amikor az audiofil forgatja a dugvillat a konnektorban.Volt mar olyanhoz is szerencsem. Az a masik - szamomra kisse megfoghatatlan hobbi. Egy bizonyos szintig en is hallom a dolgokat, sot meg planar fulhallgatom is akad, mert valoban hallhatoan jobb. De van az a szint amikor az esz kozbe szol es a ful mar nem tudja megerositeni ....
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10182 üzenetére
Az mar tenyleg csak a kave fanatikusoknak valo pepecseles.
Tudom, hogy divat lett a barista meg egyeb kavehoz kapcsolodo parasztvakitasok - erdekes modon az olaszok akik a leginkabb kave orultek nem csinalnak ebbol akkora ugyet. Kb mindenutt jo a kave es nem vacakolnak a mindenfele szorattal meg egyeb szirszarokkal. Van 3-4 fele es mind jo.
Nem sertenek meg senkit, mindenki azt csinal amit akar
Olasz kollegaimmal vacsorazva viszont meg hajnali kettokor is betoljak a legrovidebb verziot (ristretto talan). Azt pedig nyilvan csak viccbol talaltak ki, hogy corretto. Nem kell abba semmi, ha jol van elkeszitve.
Ha jol emlekszem az olaszoknal par eve meg szabalyozva is volt a kavek ara. Max 1 vagy masfel euro lehetett attol fuggoen mekkora adag es volt-e benne tej szarmazek.
Most viszont meglepodtem. Nejem megvette a Bellarom kavekat. 1-1 kilo, de a fekete az vagy 20 sazalekkal nagyobb. Mert az 100% arabica. Ezek szerint az Arabica kave nagyobb szemu a Robustanal (es lehet, hogy ezert nem is olyan surusegu,) igy a 7g eleresehez tobb orlemeny kell majd? Ennyire meg sosem mentem bele, itt a csomagolas merete azonban durvan szemet szur.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#85578752 #10136 üzenetére
Végül - fél délelőttnyi "őrlődés" után egy ilyen, olcsó karos Delonghit rendeltem 38k-ért.
A mi kávézási szokásainkhoz valószínűleg ez a legoptimálisabb megoldás.szerk: sokkal több pozitív véleményt olvastam erről a modellről, mint a hasonló árú EC.230-ról, ezért lett éppen ez....
Kösz mindenkinek a segítséget! (régebbi hozzászólásokat, linkeket, stb.)
-
apholyon
aktív tag
válasz
#85578752 #10098 üzenetére
Most voltak egész jó akciók, ahogy néztem főként Krups, Philips és DeLonghi gépekre. Ellenben nekem teljesen megfelelne egy alap gép, ha jól értettem az extra funkciókon kívül nem jobbak a drágábbak sem. Igazság szerint nekem arra kell, hogy lefőzzem a napi 2 kávémat, párom utálja a kávét, vendég ritkán van... Főzzön jó kávét, ne pusztuljon meg 2 év alatt és annyi. Nyilván vízkőmentesítésre oda kell figyelni meg hetente kipucolni, illetve tejes móka után öblíteni, de ezen felül ne igényeljen túl nagy karbantartást.
Jó lenne 100k körül megúszni (tehát 150-200k teljes árúakat nézem általában) de nincs kőbe vésve... Egyelőre csak véleményeket olvasgatom, de bármilyen tippet, iránymutatást szívesen fogadok, akár konkrét típus ajánlatokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- ZIDOO médialejátszók
- Microsoft Excel topic
- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged