- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz
Kiskutya #14718 üzenetére
HAli!
Picit kissebb méret, több tejes ital, van jeges kv programok is, "O" gyürük ugyanazok, a KPfőző kicsit kissebb, sokkal több személyre szabhatóság, személyes profilok + napszakra is személyre szabható, cserélhető babtartály(látod is mennyi van benne....)
Üdv Nagya -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Kiskutya #14290 üzenetére
Mindig a folyadék utasítása mérvadó a hígítást illetően. Ha jól láttam, itt a koncentrátumot kell még feleannyi vízzel hígítani.
Hogy az így elkészült folyadékból mennyi kell, abban talán az eredeti DeLonghi csomagolása tudna segíteni. Fő hatóanyag a citromsav, azon kívül csak tartósítószert tartalmaz, aminek mondjuk nem nagyon látom értelmét. A citromsav önmagában is tartósít, nem hajlamos berohadásra, így ez a folyadék nem igazán fog megromlani a tárolás során, csak biztonsági okból teszik bele valószínűleg.
Ha valamilyen felületaktív adalék lenne, az még hasznos tudna lenni a tisztább felület kialakításában.
De így én nem vennék belőle, mert a kristályos citromsav olcsóbb, csak mérlegen ki kell mérni tömegarányosan 10 %-os oldatot és kész.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Kiskutya #9741 üzenetére
Ez asszem új Kimbo, pár napja majdnem berendeltem, de végül a Pellini lett helyette. Valszeg következőben kipróbálom, de nem hiszem, hogy annyira finom, mint az Aroma Gold. Elvileg 50-50% arabica/robusta. Az mondjuk jó jel, hogy light roast, mert Kimbot ismerve az inkább medium pörkölésű lesz. Nagyon rossz nem lehet, a név kötelez.
-
jjeahh
nagyúr
-
ribarszki
őstag
válasz
Kiskutya #8554 üzenetére
A hazai kávézók 95%-a nem tud értelmes eszpresszót készíteni. Sajnos ez nem jó alapnak. Van azért jó pár hely, ahol lehet jó kávékat inni.
Csoda gép sem kell hozzá. Használtam egy manuális Flair és egy Kingrinder daráló 120k-ból megvan. Ezzel olyan eszpresszót készítesz, amelyet bármelyik karos gép mellé odatehetsz. (A friss, jó kávébab mindennek az alapja) Az automata a döglött kávén is présel valami cremat, a 15-16bar miatt. Egy karos gépen 8barom csak a fekete lé szalad át ha döglött a bab.. De ez nem a HC topic, hanem az automata. Ezt a vomalat itt nem is viszem tovább. De egy jó eszpresszóhoz az automatának nem sok köze van.. -
törölt tag
válasz
Kiskutya #8236 üzenetére
Igen, meg aztán így lehet megtalálni a jó gépet is. A Delonghik azért eléggé rendben vannak, a Philipsekkel küzdeni kell manapság, de hát ezt tudtam, vállaltam, cserébe nagyon sokat lehet kísérletezni. De ha csak kávé kéne, meg latte, egyszerűen, valószínűleg valami lattecrema rendszerű Delonghim lenne.
-
válasz
Kiskutya #8131 üzenetére
Sürgősnek nem sürgős, de most kb havi 20 elmegy kapszulákra.
Ha jóval olcsóbban innánk a kávét, mondjuk mindez kijönne havi 5-ből, akkor sokáig nem érdemes várni, mert havi 15-öt bukunk vele.
Automata géppel egy adag hány gramm? Hogy lehet kalkulálni vele? Mennyire jön ki egy adag? -
-
Winnie The P
őstag
válasz
Kiskutya #7949 üzenetére
Na egy pár gondolat. Az őrlésen nem változtattam, maradt a gyári beállítás. Viszont az erősségen és a hőfokon igen, ezeket maximumra állítottam. Talán még így sem elég meleg számomra a kávé (presso).
Ma csináltam cappuccinot, ízlett, síma 2.8%-os tejből kellően habos lett a tej. Tetszik, hogy a tartályt szét lehet szedni, és minden részét el lehet mosni, nem marad sehol tejes. Nem csalódtam benne. Jó vétel volt úgy érzem. -
-
-
-
kchris78
veterán
válasz
Kiskutya #7179 üzenetére
Én nem tudom melyik konstrukció lehet egyáltalán jó ha már csövön vagy bármi máson átáramlik egy romlékony cucc... ESAM helyett is vettem egy Nespresso tejhabosítót. Utána elöblítem és nincs macera. A másik hogy a tejet a tejtartályba át kell önteni a tejesdobozból. Napi 2-3-4 kv esetén sokkal hamarabb tönkremegy mosogatni a tartályt is.. Ennél a nesperessónál nem látok jobb-gyorsabb megoldást és magasan verte a többi tejhabosítót... Igaz nem olcsó (főleg ez az új modell nekem még a régebbi van).
-
Mike088
csendes tag
-
Radványi
aktív tag
válasz
Kiskutya #6346 üzenetére
Igen én is úgy érzem, most már túl vagyunk néhány főzésen.
Elsőre nagyon erős aromát főzött, de szerintem sikerült nekünk megfelelően beállítani.
Most már a DeLonghi is 2 év garanciát ad.
Vásárláskor megkötöttem 24.000-ért még +3 évet. Szerintem megéri azért 5 év hosszú idő, fő a nyugalomEsetleg a rendszeres tisztítással mik a tapasztalatok, melyik részegységet milyen gyakran érdemes takarítani? Elegendő a használati útmutatót követni?
-
kosmoo81
tag
válasz
Kiskutya #5976 üzenetére
na nekem elvitték a Sage BE-t, igy most van egy kis alaptőke az automatára.
a 290.81 mondjuk mennyivel jobb a melitta avanzanal?450-500 euro a delonghi, a melitta most akcioban 350 euro. [link]
https://www.interspar.at/shop/haushalt/melitta-kaffeevollautomat-avanza/p/2020003858970@konzumpro
ezt a gépet ismered?
[link] Meitta Epos.
https://www.roastmarket.de/melitta-epos-1024-02-schwarz-gold.html [link] -
wandor0930
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #5954 üzenetére
Van azért jó kompromisszum is, amikor hasonlóak a nyomásviszonyok egy jó nyomásfokozóval, mint presszó esetén, ha a hőfok is rendben van és ha nincs sok pangó, akkor megéri egy egybeépített gépet venni, mint pl, az ecam 290.81. Végülis én elégedett vagyok a Minutoval, csak az a bizonyos élesség hiányzik amit csak karossal lehet kihozni adott kávéból.
Most például a második főzéssel nincs hiányérzetem, friss az élmény. Tényleg csak rosszabbakat adnak karos gépekből éttermekben. De ehhez azért kellett pár tuning ehhez a géphez, Delonghinál talán csak a hőfokkal lenne bajom, de ki lehet kapcsolni az energiatakarékosságot.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Kiskutya #5854 üzenetére
És ez most még 2 napig 25% kuponnal jó választék lenne? Series 2200 EP2232/40
-
bozont
veterán
válasz
Kiskutya #5489 üzenetére
Megnéztem mindkettőt, megfelelőnek tűnnek (persze van egy kis mozgástér de nem szeretnék nagyon elszállni az árral). Mondjuk nekem a Delonghi kicsit szimpatikusabbnak tűnik.
Nagyobb testvér alatt a ECAM290.81.TB-t érted? Az automata habosítón és a hozzá tartozó extra módokon kívül tud még valami extrát pluszba?
Sajnos lecsúsztam róla, a ECAM350.50.SB 112e Ft-ra volt leárazva. De már csak eredeti áron lehet megvenni.
-
-
tng
tag
válasz
Kiskutya #5340 üzenetére
Köszi, valószínűleg ez lesz, mert ahogy elnéztem ez elég egyszerű, az eggyel magasabb kategóriában pedig, ami még 200 alatt van, írják hogy bajos a kijelző a tejtartály gőzös tisztítása miatt. Látom, hogy a Krups minőségében többen is csalódtak, illetve tudom, hogy a Philips már rég nem az a Saeco, ami egyszer volt.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Kiskutya #5319 üzenetére
Az csak emlékeztető a hónapokra. 2 hónap után javasolt a szűrő / vízlágyító patron cseréje ennél a gyártónál, más esetben 3 hónap is belefér.
Ahogy írja a DeLonghi, használaton kívül álló gépben viszont 3 hét után csere. Nem frissül a víz, beposhadhat, baktériumok szaporodhatnak. A klórt, ami a baktériumok ellen hat, az aktív szén megköti.
-
kicsi kecske
tag
válasz
Kiskutya #5235 üzenetére
Ugyan így jártam én is..
1 nappal előtte fogyott el az 5400as mire megvettem volna. 4300ast már kb 2 hete sem láttam.
Ezért lett végül Saeco.
Philips üfsz, azt mondta folyamatosan töltik a készletet, de a tapasztalat az hogy ilyenkor 1-2 darabot tesznek fel amit az értesítést figyelők meg is vesznek kb azonnal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- YouTube
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest