- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Semmi nem detektálja, hogy mit bír, hiszen a gép nem tudja figyelni a vízminőséget, még a vízkeménységet sem, ami elvileg detektálható lenne a vezetőképesség alapján. De egyik gép sem mér ilyet.
Egyszerűen csak az átfolyó litereket számolja a processzor, illetve az idő is számít. Az aktív szenes betétek 3 hónap után már nem számítanak biztonságosnak, bakteriológiai szempontból, noha ezt az ezüst adalék kitolhatja 6 hónapig. Ugyanakkor itt a víz főzésen is átmegy, ami fertőtlenít, de már csak a bojler után.
Van is ezekhez a szűrőbetétekhez egy leírás, hogy amennyiben a gép nem figyelmeztet, hogyan kell cselekedni, korábban betettem ide.
-
Dr. Szilikát
őstag
Elindítás előtt még kivehette volna a főzőegységet, de utána már nincs visszaút. Őrleménnyel is túl lehet adagolni, ha valaki az adagolókanál méretét jelentősen túllépi.
Ebben az esetben megszorul a főzőegység, nem tudja elérni a végállást (főzési pozíció), amit egy mikrokapcsoló érzékel. Végállás után már visszafelé kell forogni a hajtómotornak.
A megszorulást érzékelve is elindulhat visszafelé, vagy legalább ki-be kapcsolás után visszatérhet alaphelyzetbe. Feltételesen írom, lehetnek problémák.
Korábbi típusnál (Saeco Magic) tapasztaltam, hogy csak beállt és ennyi. Ennél a hajtómotor áramát nem figyeli, a processzor mindenképpen a végállás elérésére törekszik. Ki-be kapcsolva sem tért alaphelyzetbe.
Ezt a baklövést úgy követtem el, hogy a főzőegységet kivettem, adagoltam bele őrleményt. Beraktam, de véletlenül rányomtam az őrlős módra, így a gép még azt is rárakta, túltöltődött, megszorult.
Ezután szervizmódban indítottam a gépet, ahol a hajtómotor oda-vissza forgatható, tetszés szerint. Visszahúztam alapra (az alapállást egy másik mikrokapcsoló érzékeli, így nem lehet túlhajtani visszirányba sem, szervizmódban sem). Így ki tudtam venni a főzőegységet.
Bab hiányát tekintve, a korszerű típusoknál a forgókés fordulatát figyeli, abból számolja az őrlési mennyiséget is. A főtőtér telítettségét a hajtómotor árama alapján detektálja, hogy mennyire szorul meg a végén, itt van egy öntanuló kalibráció is.
Bab nélkül üresen a motor gyorsabban felpörög, ebből érzékeli, hogy elfogyott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest