-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Ezt most nem igazán értem. Azért linkelted be, mert hogy olcsóbb lenne a Philips oldaláról? (Vajon a 285k-ból jönne le a 35+10%?? Aligha, úgy már relatíve brutál olcsó lenne.) Vagy azért, hogy az is Philips gyártmány?
Mert igen, az, ezt tudtam eddig is. És azt is, hogy Romániában gyártják (ezen mondjuk mindkét típusnál meglepődtem), mert ez is szerepel a fenti összehasonlításban. Ezek egyik része sem zavar. Inkább az a fura, hogy nem "Made in China/Vietnam". Az viszont érdekel, hogy több téren valamivel jobb az 5447-nél. Nagyobb víz- és tejtartály, sőt kávé is több fér bele, és több kávéfajtát is ismer (14 vs. 12).
Azt mondjuk nem tudom, hogy melyik főz jobb kávét, de abban spec. valószínűleg konkrétan ugyanolyanok (amúgy se vagyok egy hatalmas barista, "csak" legyen jó a kávé; nüansznyi különbségeket valószínűleg nem éreznék ki). Ugyanaz a gyártó, hasonló, ha nem konkrétan megegyező belső felépítés, ugyanakkora nyomás.
A tejtartályuk viszont más, és hogy a tejhabban milyenek, azt spec. pont nem tudom, pedig elég fontos lenne; abban jó eséllyel lehet érdemi különbség a kettő között, pláne a tisztíthatóságban. Ezekben, de legalábbis az utóbbiban valószínűleg jobb a Philips. Meg ott legalább nem foglal el egy csomó extra helyet a tejtartó. A cégnél nálunk amúgy elvben többféle LatteGo is van (a fentitől inkább gagyibbak), és a recepciósunk szerint jobb a gagyibb, a manuális tejhabosítós, mert szerinte azzal jobb habot lehet készíteni - persze a nevéből adódóan nyilván manuálisan.
A fentieket figyelembe véve nálam valamivel (egyelőre) jobban áll a SAECO, összességében és hosszú távon nem biztos, hogy jobb választás lenne a Philipstől. Mindenesetre legalább a neve olasz, meg a márkajelzése is.
Gagyi szempont, de szempont, hiába Philips és Románia.
Ez utóbbi amúgy nem sznobság akar lenni. Vannak, voltak Philips cuccaim (a 26 éve kapott Philips mini hifimet imádtam), és pont egy fórumtárs hívta fel rá a figyelmemet pár éve, hogy egykor az egyik leginnovatívabb gyártó volt (a CD is Sony-Philips találmány). De na, kávéfőzőnél nem bánom, ha nem az ő logójukat látom, bár az se zavar, ha mégis azt.
(Egy Bosch vagy Siemens kávéfőzőt még kevésbé tudnék elképzelni, pedig vannak olyanok is.)
-
bteebi
veterán
Köszi az infókat!
Ha Philips lesz, akkor meg fogom nézni, hogy úgy jobban megéri-e. Lehet, hogy igen. De egyelőre inkább "SAECO" párti vagyok. Találtam egy összehasonlítást a zkelectronics-on a Philips 5447 és a SAECO SM6580/00 között, az is azt hozta ki valamivel jobbnak. Tetszik, hogy nagyobb a kapacitása is - de ettől még amúgy lehetne jobb a Philips nevű Philips
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest