- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szabifotos #14011 üzenetére
Olyan nem volt, hogy váratlanul túl kevés kávét adott a csészébe, majd később ismét több lett?
Főleg az alsó dugattyúszár-tömítés dobja meg az árat:
https://kavegepbolt.hu/Krups-XP-dugattyu-tomitesSőt, itt a 3000 Ft még gyanús is, hogy ennyiért csak gyengébb minőségű utángyártottat adnak, ugyanis az eredeti drágább szokott lenni. Ez persze a fotón nem látszik, mert a fotó "eredeti", közben esetleg ilyen olcsóbb, kisipari terméket kapsz kézhez, ezt már nem lehet tudni.
De még ez sem lenne vészes, legfeljebb gyakrabban szétszakad és kicserélné az ember (noha egy laikusnak nem is kis munka, ehhez szétszerelni a gépet), csak akkor ne kérnének érte 3000 forintot, darabjáért:
-
markussandor
senior tag
válasz
szabifotos #13994 üzenetére
Szia!
Első körben vedd le a pohártartót, és az alatta lévő lapot. Amin a tabletta ledobó nyílás van, csak egy csavar tartja.
Aztán lámpázz bele, és főzz egy kávét.
Nálam kb egy hónapja volt az a tünet, hogy ha egymás után több kávét főztem, egyre hígabb lett. Kiderült, hogy nem kentem meg az alsó dugattyú tengelyét, és így nagyon lassan csúszott vissza a helyére, azaz a kávét letolta a tálcába a kis műanyag seprű. Nem biztos, hogy nálad is ez a baja, de legalább több infód lesz, ha belekukucskálsz.
Ez a tünet egy sima öblítésnél is látszott, ha nem akarsz kávét pocsékolni.Jut eszembe, a pogácsáid vékonyabbak lettek?
A tömítések talán még jók, különben orrba szájba csorogna a víz/kávé a gépből. Persze ha szétszeded, nem árt őket cserélni, nem nagy tétel.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szabifotos #13994 üzenetére
Ha csak annyi lenne, az még gyerekjáték, de az csak a nyomásnövelő fojtószelep, nem feltétlenül úszható meg ennyivel a probléma. Nem is igazán hajlamos meghibásodni szerintem. Egy gumikorong, amin van egy tűszúrásnyi hasíték, azon nyomja át a kávét.
Lehet viszont más gond:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_13355-13355.html
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szabifotos #12869 üzenetére
Legalábbis az alapszérián nincs ilyen lehetőség, csak a drágább gépeken, aminek a formája is más.
Korábban a babok közé kevertem őröltet, mert el akartam használni valami maradékot, így levitte. Önmagában nem jó, vagy le sem megy, kihányja.
Kísérleteztem ilyen papírcstölcsérrel is, amikor ki volt építve az őrlő.
Később sörösdoboz anyagából hajtottam olyan lapított végű tölcsért, ami gép felső nyílásán is levezethető, a tablettaledobó helyett berakva. Magát a tablettaledobót is próbáltam (abba tölcsérrel önteni), de a kimenő csőrét kicsit előre kell dönteni, hogy jó helyre menjen. Lehet, hogy 3D nyomtatóval megoldható lenne egy alkalmas darab.
Az őrlő vezetékébe iktattam egy kapcsolót, hogy ne pörögjön üresen. Az önkalibráló változat esetleg állítgathatja magának az őrlési időt a háttérben, de különösebb problémát nem okozott, visszatérve az őrlő használatára.
Az őrölt adagot pontosan kell mérni 7-9 gramm között, figyelve a dugattyú süllyedését. Esetleg 10 gramm is belefér. A dugattyúkar tövénél látható hézag árulja el, hogy mennyire süllyed, zseblámpával bevilágítva jobban látszik.
Az ütközési pontnál feljebb kell megállnia, akkor tömörít. De túl sok sem mehet bele, mert akkor meg túltelítődik a főzőkamra.
Valójában nem olyan körülményes, mint tűnik: mérlegen egy kis pohárba szórok 7-9 grammot, vagy kanállal adagolva. Beöntöm a tölcsérrel a torkába és már mehet is a főzés.
-
törölt tag
válasz
szabifotos #1924 üzenetére
Nem mindig szórakoztató. Nálam most egy Sage karos a fő gép, de úgy néz ki javítani kell, elrepedt egy műanyag pipa benne. Ami nem lenne nagy gond, ha lenne hozzá alkatrész. De nincs, majd kiderül mit lehet szervizen keresztül megoldani rajta. Egy száz forintos vacak miatt kell küldözgetni az egész gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest