- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #50720 üzenetére
Haver is onnan vette, csak innen egyszerűbb linkelgetni, keresgélni...
-
footy
addikt
válasz
lautnermark #50642 üzenetére
Nem a Predator 6/4-gyel keveri?
(#50645) Infinity70
Ellenorizted hogy nem-e szalszakadt az antenna kabele? -
PiciPeti
őstag
válasz
Ajtóba, azzal a felépítéssel...
-
simi811118
aktív tag
válasz
Igen, ahogy kigoi is írta, egyetértek.
Én nem vagyok otthon subok terén, és ezért nem is vitázok.
Nálam is járt már sok ládikó, aztán az én zenei izlésemhez mindig jobban passzoltak a reflexek.
Kinek mi a fontos. Van akinek az kell, hogy szép egyenletes legyen a frekimenet, van akinek akusztikus zenéhez kell, van akinek a pontosság a lényeg.
Én azt már tudom magamról, hogy a pattanós, ütős, erőteljes, pontos kicket szeretem (magyarán szólva b@sszon oda rendesen), a sub emellett már tényleg csak kiegészítő hangszóró. Sokáig ezt kerestem - persze még mindig lenne hova fejlődni - és sokat cserélgettem emiatt a ládákat. Valahogy mindig hiányérzetem volt, mert lagymatag volt a kick.
Aztán amikor ráadtam a fejem az ajtók szigetelésére, na, akkor léptem egy akkorát előre ezen a téren, hogy sokáig kikapcsolt subbal zenéltem - akkor még passzívan. Akkor kezdtem egyre jobban rágyúrni az első szekcióra, és a subok kezdtek nálam összefelé menni (lásd most ugye a 6"-os raptor van)
A második nagyobb lépés az aktív rendszer és az egyre jobb magassugárzók voltak - de ez már egy másik történet
Ez a kicsi láda is inkább a kick és a sub szekció közé van hangolva, és azért össze is van engedve az elejével.
De nekem pont így tetszik, amikor kissé "loudness"-esre van belőveÉs közel ülsz a lábdobhoz
-
kigoi
senior tag
válasz
Akadnak ilyen emberek akik ilyen szűk látókörűek.
Neki a zárt hangja tetszik aztán minden más rossz.
A zárt is csak 70mmes falvastagsággal lett neki jó,tehát ha te 22mmes mdf ből készíted még mindig rossz. -
skater86
tag
válasz
lautnermark #50614 üzenetére
Köszönöm a választ!
A Pioneernek ilyen csatlakozója van? CsatlakozóTehát amit linkeltél csatlakozók és ennek a csatlakozónak a megfelelő végeit összeforrasztom, szigetelem és még kell valamit csinálnom, hogy működjön? Lehet, hogy elég alap kérdéseket teszek fel, de még nem csináltam ilyet és nem teljesen tiszta
Beépítő keretet sem tudom, hogy kell-e, valószínű igen, de utánakeresek.Köszönöm!
-
lautnermark
aktív tag
válasz
lautnermark #50614 üzenetére
Mi van? Egyszerre csak egy linket lehet betenni?
[link] -
KriszXJR
tag
válasz
lautnermark #50523 üzenetére
Az Opus 4 Tripath "hibrid" modulos. Nem Magnat. Lehet jó hangja, de ha megadja magát... Vagy kuka vagy 25-30ezer/modul.
-
simi811118
aktív tag
válasz
lautnermark #50527 üzenetére
Anno a Macaudio vette meg a Phase-t. Az akkori termékeiket még Macaudio néven futtatták, de aztán ezek is eltüntek, és a csúcs Mac-ek is "elgyengültek".
Hogy urban legend, azt nem tudom, valszeg igen. -
simi811118
aktív tag
válasz
Sajnos semmi köze a Phase Opus-hoz.
Kapásból a kimenő oldalon csak feleannyi teljesítmény tranyója van.
Ennek ellenére sokan szeretik ezt az erősítőt, én ugyan nem használtam, de a felépítése elég szimpatikus.Huawei :
Axton CAB309 ládát (+ Axton cac 2.16 szettet) használtam együtt Axton C508 erősítővel.
Nagyon kellemes hangú rendszert alkotnak, érdemes beruházni rá.
Mindenféle zenei stílust szépen lekezeltek! -
kigoi
senior tag
válasz
Pontosabban ugyan azt,opetertől vettem meg.
Kettő nyomót hajtottam vele dupla hídban.És igen,tud melegedni rendesen. -
Huawei
tag
válasz
lautnermark #50515 üzenetére
Most csatlakozok a csoporthoz, de egyenlőre nem látom. Mennyibe kerül meg miféle cucc ez? Megéri szerinted?
-
KisBundi
őstag
válasz
lautnermark #50508 üzenetére
Még nem.
-
KisBundi
őstag
válasz
lautnermark #50484 üzenetére
Igen és igen.
-
KisBundi
őstag
válasz
lautnermark #50480 üzenetére
Bocsánat, akkor másképp mondom.
3 rétegből állnak ezeknek az ajtónak a borításai. 1 ugye a fémlemez. 2. ugye amin az ablakemelő motor és hangszóró is van és ez szigeteli el a belső kárpitot az ajtó külső részében lévő párától és portól. 3. a rendes kárpit.
-
KisBundi
őstag
válasz
lautnermark #50476 üzenetére
Úgy igen, ha nem minden egyes négyzetcentimétert akarsz lefedni. Már az ajtó bezárása is teljesen más hangot ad.
-
opeter70
senior tag
válasz
lautnermark #50409 üzenetére
3-4 hónappal ezelőtt voltak már fent ugyanezek, csak akkor más néven hirdette.
Ettől függetlenül iszonyat jó cuccokat árul. -
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #50370 üzenetére
Ilyet hallottam már, jó volt. De előtte egy piacos Dietz volt bent (nekem még máig az van), és azzal se volt rosszabb sztem...
-
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #50366 üzenetére
Én már azt is túlzásnak tartom... Annyira kis freki tartományban szól, és sub tartományban kevésbé számítanak a részletek is. Ha meg már ennyit szán rá az ember, akkor ennyiért vannak kifejezetten sub kábelek is, az biztosan jobban teljesít ott...
-
kigoi
senior tag
válasz
lautnermark #50313 üzenetére
Ja azért mondom mert ez meg van nekem papírformában is de amiket ír a szövegben A-B betűk az a csatorna.Náluk nem 1-2-3-4 van hanem a-b-c-d.
-
kigoi
senior tag
válasz
lautnermark #50309 üzenetére
Segítesz hol írja? Komolyan nem látom.
-
kigoi
senior tag
válasz
lautnermark #50221 üzenetére
Nem látom az oldaladon az e-mail címed,mivel nem vagy ismerősom így a kereső a nevedre nem ad találatot, e-mailcím szükséges ahhoz hogy be ajánljalak.
privátba küld el.KisBundi
Ez egyébként sem a döngetős csoport,ez SQ-s. Erősítő nem döngetés miatt kell de ahogy érzed,én nem győzködök senkit.
-
simi811118
aktív tag
válasz
lautnermark #50206 üzenetére
Az osztottpontkomon van. /NfCn/ mappa.
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #50177 üzenetére
Igen, ez így van. Nekem Oldschool Alpi farmom van kb
A 3ból 2t Gombival átnézettem, semmit nem kellett cserélni, max 1 kicsit takarítani, meg 1-2 forrasztást erősített meg rajta.
A 35xx tényleg iszonyat jó hangú széria. Volt Alpine MRV-F405-öm is, ami utána következő generáció, 1998-as. Még mindig nagyon jó hanggal, de érezhetően gyengébb volt már a hangja a 35xx-hez képest. -
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50135 üzenetére
Mivel próbáltam csak, így nem, de ha maradt volna, akkor természetesen forrasztom. Zsugorcsövet nem tudtam oda ráhúzni, mert elvágni nem akartam azért a gyújtás vezetékét, így szigszalag maradt. Ha lesz időm/kedvem szétszedni megint a rádiót, akkor forrasztom, és zsugorcsövezem a most egyelőre összekötött gyári megtalált piros vezetéket.
-
válasz
lautnermark #50141 üzenetére
Nem, a Duna Plaza-ban, dolgoztam náluk
-
Peti66
senior tag
válasz
lautnermark #50136 üzenetére
2000-ben abban a Pardi-s Sierrában Jvc el Chameleon,Cadence szett ill Kicker kocka sub volt szintén Cadence erősítőkkel...nagyon más világ volt az mint az enyém.és nem bebeszéltem magamnak,de tényleg volt színpada,,ez nagyon bennem maradt....mondom úgy,hogy nem belépő kat.-ás cucokkal toltam..
egyszerűen ott vágtam haza az egészet anno,hogy hátra bevéstem a nagy ovál JBL-ket ettől lett a mai
szakzsargonban kifejezve"definiálatlan" vagyis honnan mi szól... na, az meghatározhatatlan volt... -
Peti66
senior tag
válasz
lautnermark #50132 üzenetére
Semmi gond
mondom én,hogy le vagyok maradva,,pláne ilyen ovál/ inch bizniszben
-
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50123 üzenetére
Na, az a helyzet, hogy ma nekiálltam, és megtaláltam a gyári vezetéket! Ami gyárilag a pirosra volt kötve (vagy sárgára, nem tudom), és ugye elvágta az előző tulaj, hogy az állandó tápot kösse mindkettőre, hogy ne kapcsoljon ki magától. Szóval megtaláltam, és visszakötöttem úgy, ahogy gyárilag volt, most úgy megy, hogy ha leveszem a gyújtást, akkor kikapcsol a rádió (rendesen kikapcsol, nem csak leveszi a tápot és eltűnik minden, de ehhez meg kellett cserélnem a piros-sárgát). Szóval most jól működik, bár én úgy szerettem volna ugye, hogy csak kulcs kihúzáskor kapcsoljon ki, de mindegy, jó így is (lehet később valakivel megnézetem, vagy megkérdezem, mi lehet). Így a 2. állásba kell fordítanom a kulcsot (nem a 3.-ba, a gyújtáshoz), és bekapcsol magától, ha leveszem 1. állásba, akkor kikapcsol. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Egyébként így nézett ki: a vastag piros ment a pirosra, onnan azzal a vékonyabb pirossal volt átkötve a sárgára. A kéket én húztam be a gyújtás ACC száláról (2.- 3. kép), de a 4. képen látszik, hogy megtaláltam beljebb a gyári vékony pirosat, amit elvágott a tulaj, szóval visszakötöttem, és most megy.
-
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50107 üzenetére
Nem mértem még ki, mert ahogy írtam, nekiálltam délután, és utána válaszoltál csak te, mikor már abbahagytam. Holnap tudom folytatni, holnap kimérem őket. Egyébként a gyújtáskapcsolót sem mértem ki, elhittem, amit küldtem képet, hogy az a kiosztás nálam is, ezért kötöttem az ACC-re a rádiót. Egyébként az ACC az nem a 2. állása a kapcsolónak? Amit írtál, hogy akkor működik a szivargyújtó, meg ezek.
-
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50103 üzenetére
Most olvasom, amit írtál, de már nekiálltam előtte, most végeztem, és nem jó valami.
Rákerestem google-be, itt találtam ezt a képet, hogy a gyújtás 2. állásában melyik vezetéken van áram (a képen az ACC gondolom), arról nagy nehezen a kis hely miatt húztam egy szál vezetéken a rádióhoz, amit a pirosra kötöttem, a sárgára pedig a korábbi vastag piros ment (persze az áthidalást kikötöttem). Elfordítottam a kulcsot 2. állásba, bekapcsolt a rádió, visszafordítottam a kulcsot 1. állásba, kikapcsolt, pedig a kulcsot még ki sem vettem... Hiába fordítottam meg a piros-sárgát, ugyanazt csinálja. Ezért kínlódtam vele egész eddig.
Vagy ez csak így megoldható, hogy ha 1. állásban van a kulcs, tehát nem fordítom el sehova (mármint nem csak bedugom, mert akkor még kormányzár is van, hanem elfordítom, majd vissza alaphelyzetbe), akkor nem működik a rádió? Én úgy szeretném, hogy csak akkor kapcsoljon ki, ha kiveszem a kulcsot, ne akkor, ha 1. állásba visszafordítom.Apám VW Sharan-jában így van, hogy ha leveszi a gyújtást teljesen, nem kapcsol még a ki a rádió, csak ha kiveszi a kulcsot. Újra pedig akkor lehet bekapcsolni, ha ráadja a gyújtást (de ilyenkor persze leveheti, amíg nem veszi ki a kulcsot, addig szól tovább). Vagy lehet, hogy ez gyújtáskapcsolótól függ, hogy az enyémen már az 1. állásban sincs áram, a Sharanban meg csak akkor szűnik meg minden áram, ha kiveszi a kulcsot? Mert más vezeték nincs a gyújtáskapcsolón, amit lehetne használni: ACC, ON, Start, Com.
Már csak holnap du. fél 3 fele tudok vele újra foglalkozni.
-
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50100 üzenetére
G Astráról van szó amúgy (nem tudom, írtam-e már). A 2. állásban nem néztem a szivargyújtót, hogy megy-e, az óra biztosan nem, meg más külsőre látható világítás sem (mérni nem mértem még semmit). Akkor a lényeg, hogy a 2. állás áramát kell megkeresnem, és azt kötni a pirosra a rádión, és akkor jó lesz. Viszont azt még mindig nem tudom, hogy ha így csinálom, és utána lekapcsolom a 2. állásról, de még nem veszem ki a kulcsot, akkor is szól-e még a rádió. Szerinted?
-
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50089 üzenetére
Tényleg, bocs, most kérdeztem rá, csak akkor tudod utána visszakapcsolni, ha bedugod a kulcsot, gyújtást adsz, leveszed, akkor már be lehet, de ha kiveszed a kulcsot, akkor már nem. Rosszul emlékeztem.
(#50088) Ragadozó: Már végképp nem értem, mit kéne csinálnom.
Ha leveszem az átkötést, be sem kapcsol a rádió. Ha arra válaszolsz, hogy az-e a lényeg, hogy a sárgára állandó pozitív, a pirosra pedig a gyújtásadás utáni pozitív kell, akkor már megoldom.
Mondjuk a kulcsnak 4 állása van: bedugom (1.: alapállás), 2. állásban nem látok semmi változást, 3.-ban világít a műszerfal, meg indul el a fűtés, meg minden (gyújtás), 4. állás meg már az indítás. Vagy lehetséges, hogy a 2. állás áramát kellene megkeresnem, és azt kötnöm a pirosra? Viszont akkor ha elfordítom balra, tehát leveszem teljesen a gyújtást (1. állásra), de még nem veszem ki a kulcsot, akkor is még szólna a rádió?
-
szekra
addikt
válasz
lautnermark #50097 üzenetére
Rendben, köszönöm, beleásom magam a dologba.
Lehet majd még jövök kérdezni.
-
szekra
addikt
válasz
lautnermark #50095 üzenetére
Hangminőséget, részletesebb hangzást, kicsit több mélyet. Nem bömböltetni akarom az autót az utcán.
-
szekra
addikt
válasz
lautnermark #50091 üzenetére
Mármint a gyári hangszórókból nem lehet többet kihozni ugye? Ezt néztem ki előre.
-
szekra
addikt
válasz
lautnermark #50061 üzenetére
Köszi! Egyelőre akkor dobom ezt a 2 din-es multimédia fejegységet, nem hiányzik, hogy törjék a kocsit miatta. Más: ezt néztem ki, ajánlott modell? Igazából egyelőre fejegységet veszek, később szeretnék első szettet és majd erősítőt. Ez a fejegység magában jobban meghajtja a gyári hangszórókat? (VW Polo IV 2003-as).
Vagy esetleg más alternatíva? Bluetooth kihangosítás és telefonkezelés, valamint a piros világítás a legfontosabb. Illetve természetesen egy jobb teljesítmény.
-
dave0825
őstag
válasz
lautnermark #50080 üzenetére
Hát a gyári váltakozó az 3 egymásra épített 2 soros csatlakozó, és abból a régi rádióba is, és az újba is csak 2 ment/megy bele, de adtak ilyen 20 centis átalakítót, mert az új rádióba már kicsi megy, és ezen az átalakítón van ilyen saru a piroson és a sárgán is. A nagy gyári csatlakozó előtt csak vezetékek vannak, de az biztos gyári, mert körbe van tekerve arra befelé valami szigeteléssel (vagy csak összefogja a kábeleket, mindegy).
kacsa7: akkor csak akkor kapcsolt volna be, ha ráadom a gyújtást? Azt nem szeretném, azt viszont igen, hogy kikapcsoljon, ha kiveszem a kulcsot (de visszakapcsolni vissza lehessen!). Egyébként apámnak is így van a kocsijában, max megkérdem majd tőle, hogy kötötte be.
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #50080 üzenetére
Van olyan fej, aminél nincs szétszedhető csatlakozás, vagy csak annyi van, hogy meg tudod cserélni a kettőt. A normálisabb fejeknél van már Y-al megoldva, hogy tudod simán kötni állandóra is.
-
sonny007
tag
válasz
lautnermark #50079 üzenetére
Az nem játszik.
-
sonny007
tag
válasz
lautnermark #50074 üzenetére
Az 50mm mélységet a gyári hangszóróról mértem le.
De lehet akkor az lesz a legjobb megoldás mélység gyanánt, hogy a ajtótól lemérem milyen messze van az ablak letekert állapotban és ahhoz mérten nézem.Bár nem kell eget verő hangzás. Csak a gyári hangszórók megadták magukat és azok helyére kellene egy pár.
-
sonny007
tag
válasz
lautnermark #50069 üzenetére
Áhh neten találtam méreteket róla.
Speaker dimentions - 153mm wide by 100mm high (6"x4")
Akkor ide a 16cm-es hangszóró úgy néz ki nem fér bele.
szerk.:
9x15cm-es lenne jó bele.
vagy kör alakúból gondolom a 13cm-es.Az autó amibe kellene nem az enyém, én csak hangszóró keresésben segít kezek
-
sonny007
tag
válasz
lautnermark #50064 üzenetére
Megpróbálok itthon kutatni valami 16cm-es hangszórót hátha az jó lenne bele.
Csak a kosár résztől félek, hogy nem fér bele. Beépítő keretet úgyis kell készíteni hozzá, mert az ajtót nem akarom szétfurkálni. Ha a 16cm-es nem fér bele, marad a kisebb.. -
lautnermark
aktív tag
válasz
lautnermark #50064 üzenetére
Mondjuk ez 2000-től van, de hátha, kérdezd meg:
http://pitoncaraudio.hu/radio-hangszoro-keretek/nissan/mecatron-572231.html -
sonny007
tag
válasz
lautnermark #50062 üzenetére
Maga a hangszórót lemértem már és ha jól emlékszem 9x6-os koax hangszórónak felel meg.
Centiméterben nem tudom, hogy pl a 16cm-es beleférne-e..
Vagy írjak egy autó hifis oldalra ahonnan tudok hangszórót is rendelni bele, hátha ott tudnak tanácsot mondani rá? -
szekra
addikt
válasz
lautnermark #50050 üzenetére
Köszi! Igen a tükrözés lenne a cél. Mit ajánlanál akkor?
-
Khaosz55
addikt
válasz
lautnermark #50053 üzenetére
Nekem ilyen gondom nem volt D620-al és amit ott vettem, persze ez így ahogy írod nagyon nem szép dolog tőlük...
-
Czimby
addikt
válasz
lautnermark #50053 üzenetére
Igazi gerinces társaság akkor
-
kigoi
senior tag
válasz
lautnermark #50051 üzenetére
Majd kiderül,nem biztos,minden esetre én azért szeretem ezeket is megnézni ha egszer már nyilvános.
Ha ilyenekt nem nézünk akkor mi alapján adunk esélyt új dolgoknak,kinézet? -
Czimby
addikt
válasz
lautnermark #50000 üzenetére
Ha ugy csinálnám meg mint ahogy a bmw-ben van. Akkor 18-20cm a max nyomó ami elfér.
Síléc alagut nincs, ezért keresek hátsó ülést. Mert nem akarom a gyárit szétvágni. -
Bálint85
senior tag
válasz
lautnermark #50007 üzenetére
később nézegettem aztán már nem tudtam javítani az irányárat.
-
Czimby
addikt
válasz
lautnermark #49997 üzenetére
A kartámaszba nagyon max 20-as nyomó férne le, de inkább 18-as :-(
Az ülés hátlapját meg csak akkor faragnám szét ha tudok szerezni egy másikat, de nem értem miért csillagászati árakat akarnak érte a bontósok :-S Nem egy kelendő cucc szerintem -
m3gtr
senior tag
válasz
lautnermark #49972 üzenetére
Sikerült!!! De bebizonyosodott mennyire kopasz vagyok ehhez az egészhez, mert ott volt a sima sub rca csatlakozó, csak kijjebb kellett húzni a kábel köteget
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Most már csak azt kell kitalálnom, milyen erősítő és milyen sub passzol a cucchoz.
Köszi még egyszer. -
m3gtr
senior tag
válasz
Akkor a lényeg, amit az előző hozzászólásodban írtál.
-
szinimini
senior tag
válasz
+1
-
m3gtr
senior tag
válasz
lautnermark #49968 üzenetére
szia
Az a piros fehér rca kábel az a képen a piros fekete ugye? És a harmadik amit mondasz az a képen látható sárga rca csatlakozó? Mert ugye nekem most a sub úgy van bekötve, hogy a képen látható, sárga csatlakozóba megy, amiből ki jön a három, fekete, piros és sárga rca csatlakozó. -
Jamby18
senior tag
válasz
lautnermark #49940 üzenetére
Rendben, köszönöm
-
csabi324
tag
válasz
lautnermark #49939 üzenetére
És esetleg milyen márkát ajánlanál?
-
szinimini
senior tag
válasz
lautnermark #49790 üzenetére
Okes, köszi
-
TheProb
veterán
válasz
lautnermark #49751 üzenetére
Nem ment a demo
-
honda 1993
senior tag
válasz
lautnermark #49314 üzenetére
Valószínűleg megbizok majd valakit hogy szerelje be a cuccokat.
Az erősítő nem most azonnal lesz aktuális, először a hangszórókat veszem meg, de köszi a segítséget -
honda 1993
senior tag
válasz
lautnermark #49312 üzenetére
Nem becsülöm le az f asztmát
Egyenként valószínűleg inkább fizetek azért hogy megcsinálja valaki, nem akarom elrontaniA kocsit meg szépen kipofozom majd
-
318ti
újonc
válasz
lautnermark #49165 üzenetére
Köszönöm.
-
Bálint85
senior tag
válasz
lautnermark #49108 üzenetére
4 dugasz
-
Bálint85
senior tag
válasz
lautnermark #49106 üzenetére
tuti akkor h 2x4 ohm -os? célom nincs vele, olcsón hozzájutottam.
-
Bálint85
senior tag
válasz
lautnermark #49061 üzenetére
akkor az akksíból veszi
mekkora biztosíték kell és milyen vastag kábel? 35-ös hegesztő kábel kell ahogy írta egyik fórumtárs?
-
válasz
lautnermark #49049 üzenetére
Hja, de mint fentebb irtam az a ferrari se volt piskota. Ha annak a tulaja elegedett volt, akkor eleg jol dolgozhat
A legtobb megrendelese egyebkent az uj 3-as bomosokbol van, kiguritjak oket a szalonbol, rajonnek milyen ergya a gyari hifi es toljak is be hozza.
-
válasz
lautnermark #49041 üzenetére
Igy van, Gulacsi Zoli olyan panelt csinal, amirol nem mondod meg hogy nem gyari
3 uthoz nagyon sok tapasztalat kell, hogy jol szoljon, nem is nagyon tudok ra szakit aki beallitana. Egy 2 ut aktiv is maceras, de ez realisabb
-
válasz
lautnermark #48937 üzenetére
En nem tudok ilyen helyrol BP-n, de manualban benne szokott lenni.
-
footy
addikt
válasz
lautnermark #48934 üzenetére
Most vegigporgettem a kacsa oldalat de azt a dufot mar nem talaltam. Ha beszelsz veluk akkor ok tudnak ajanlani neked a kabelhez passzolot.
-
bbubby00
őstag
válasz
lautnermark #48506 üzenetére
Áh, olyan munkálatokba nem kezdek bele, mert akkor sosem érnék a pénzem végére
Tényleg csak egy egyszerű koncepciót akartam összedobni.
De ha már kocsira ennyit fogok költeni, akkor az nem a hangcuccban fog megnyilvánulni -
Osynho
addikt
válasz
lautnermark #48489 üzenetére
Cd-ről tud. Valamint iPoddal is megoldható.
-
válasz
lautnermark #48402 üzenetére
Nem Zoli rakta fel a szigetelest, en vettem egy sractol aki ismert egy sracot ...
aztan felrakattam egy szakival
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
lautnermark #47776 üzenetére
Köszönöm, és elfogadom a tényt.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
lautnermark #47759 üzenetére
Nekem ennyi a keret, gondoltam 15-ből kijön usb-s clarion vagy jvc fejegység használtan meg előre vennék 10 ropiért valami normális hangszórót. Ennyi, csak egy szaki kéne aki öszeteszi a dolgokat.
-
dethroner
veterán
válasz
lautnermark #43904 üzenetére
Köszi a linkeket. Sajna egy dekát se tudok ciril nyelven, a google fordító meg ahogy fordít, hát
Holnap lesz meg a Hertz, 18K az ára, nagyjából 5 ezerrel kevesebb mint az Audio Systemet vettem volna, ami lehet hogy valóban jobb, de emez meg majdnem 20%-al olcsóbb. A gyári szakadt hangszóróknál jobb lesz ebben biztos vagyok. Első "komolyabb" próbálkozás lesz, tanulni kell ezt is, és majd meglátjuk akarok-e még továbbfejlődni. Ha igen, akkor jövök vissza hozzátok és olvasom majd az okosságokat erősítő és mélyláda ügyben is. -
Daywalker
addikt
válasz
lautnermark #43075 üzenetére
Igaz! Scusi...
-
runner 125
nagyúr
válasz
lautnermark #40899 üzenetére
Köszi!
A hangszóróselyemmel szerintem sokkal nem vagyok előrébb. Utastérbe okés, de csomagtartóba egy élesbb tárgy ellen mit sem véd.
Mindenképpen valamilyen letisztult, egyszerű fém, vagy nagyon erős műanyag korlát kell.
Autohifi-city-n már én is nézelődtem, ott találtam a Hertz védőrácsot is. Számomra már kissé az is giccses, ilyen pók és bogármintás meg pláne. Nem bucsus látványhifi a cél, hanem pont az ellenkezője.Beszélek vele, hátha van ötlete.
-
runner 125
nagyúr
válasz
lautnermark #40896 üzenetére
A leírása szerint + - 6 mm a kimozgása, de alapvetően bármilyen magas lehet a rács, mondjuk 15-20mm-nél ne legyen magasabb, felesleges.
Még az is lehet h inkább gyártatok hozzá, ha nem találok megfelelőt.
Egy 27,5cm belső átmérőjű (8-9mm szélességű) fém lap kellene, ráapplikálva mondjuk 4 korláttal. A fém lapra ráragasztnék pár öntapadót és meg van oldva.
Vajon kit tudok ezzel megkeresni?Besüllyesztem a mélynyomót. Csináltam neki egy belső karikát, így arra fog felülni, ez által a mélyláda külső síkján belül lesz nyugalmi helyzetében. (Muszáj volt így megcsinálni, mert beleütközött volna szintúgy a padló, ha csak simán a láda előlapjára csavarozom rá.)
A csomagtér ívével való találkozás persze még igényel némi csiszolást, de úgy legalább fut majd mindenhol, gyárias feelingje lesz.
-
válasz
lautnermark #40337 üzenetére
ooo kosznem
-
opeter70
senior tag
válasz
lautnermark #40318 üzenetére
Egyértelmű: Használt szettet kaptál. Persze az is lehet, hogy "csak" demofalban volt benne, de ne ettől legyen már "akciós". Sőt, lehet, hogy ez még rosszabb, mint egy simán használt, mert a demo falban boldog-boldogtalan küldi full hangerőn, bekapcsolt loudness-el SAL meg MNC fejekről.
Próbáld meg visszaküldeni/vinni! Persze valószínűleg azt fogják mondani, hogy "használt" szettet nem vesznek vissza.tresh: Lehet, hogy már így is ráfogják, hogy ő már beépítette.
fnsteam:
"...egy 24 ah körüli nagy indítóáramú akkuval mennyire lenne jobb a helyzet..."
Na mondom én: Innen már csak egy lépés a 7 Ah-s robogó akksi.
Ha jól emlékszem PiciPeti már elmagyarázta, hogy a kapacitásnak ahhoz semmi köze, hogy a generátor fel tudja-e tölteni.
Persze a nagy indítóáram nagyon fontos, de 24 Ah kapacitás akkor is kevés lesz.
Egyébként pedig csinálj egy ilyen próbát:
Töltsd fel teljesen az akkut egy külső töltővel, szereld be, de ne indítsd be a motort és kapcsold be a zenét! Egy jól feltöltött akkuról néhány percig kutya kötelessége minden hifinek gond nélkül működni, még töltés nélkül is.
Ilyenkor is villognak a lámpák? Ha rögtön bekapcsolás után is villog, akkor ki lehet zárni a kapacitással és a generátorral kapcsolatos kérdéskört. Akkor mégegyszer neki kell esni és módszeresen átvizsgálni a csatlakozásokat.
Egyébként pedig még valamit próbálj meg:
Nézd meg a fejegység áramellátását. Erre nincs semmiféle logikus (fizikai) magyarázatom, de láttam már olyat, hogy egy szimpla fejegységről hajtott rendszer is villogtatta a lámpákat. Adjál ideiglenesen a fejegységnek közvetlenül pozitívot és negatívot az akkuról valami tisztességes kábellel. Nézd meg, hogy így tapasztalsz-e változást. -
tresh
veterán
válasz
lautnermark #40321 üzenetére
Küld vissza neki ha netes rendelés volt
-
PiciPeti
őstag
válasz
Illetve megírhatnád, hogy melyik üzlet volt ilyen "korrekt".
-
tresh
veterán
válasz
Küld vissza.. és tessék valami minőségit venni.. mert berakod megdöglik valami aztán jön a hiszti hogy nem szakszerű beszerelés blabla és sose kapod vissza az érte kiadott összeget
-
Daywalker
addikt
válasz
lautnermark #40287 üzenetére
A műszerfal elrendezéséből ítélve neki az újabb van és abban generátor van. De lényegében mindegy.
-
opeter70
senior tag
válasz
lautnermark #40287 üzenetére
Fordítva.
A dinamó egyenáramot termel, a generátor pedig váltót.
Egyébként pedig mindegy, mert a generátor váltóáramát egyenirányítják. A dinamónál ezt "megspórolják". -
opeter70
senior tag
válasz
lautnermark #39924 üzenetére
1000 köszönet!
-
opeter70
senior tag
válasz
lautnermark #36928 üzenetére
Így már stimmel. Neked lesz igazad és elírhatta.
Köszönöm a segítséget! -
opeter70
senior tag
válasz
lautnermark #36925 üzenetére
Köszi a linkeket, meg fogom kérdezni őket.
A másik kérdésedben segítek, mert eredetileg az én kérdésemre volt ez a válasz: "2W/1m = 1V/1m"
Szóval arra vonatkozott a kérdésem, hogy a mostanában "divatos" 2,83V/1m formátumú hangszóró érzékenység megadást hogy lehet átszámolni a "hagyományos" 1W/1m-re.
Mondjuk teljesen én sem értem a képletet, mert mondjuk egy 94 dB 2.83V/1m-re megadott ézékenységet még mindig nem tudom, hogy hogy számoljak át. Mert ez alapján a fenti 94 dB-es érték 5,66W/1m-re vonatkozik, de azt még mindig nem tudom, hogy hogy lesz ebből 1W/1m. -
ThodEE
őstag
válasz
lautnermark #35712 üzenetére
Csak kettő ellenállás esetén:
(R1+R2)/(R1*R2)=R[eredő](#35711) shteer
Én meg már kezdtem gondolkodni hogy lehet hogy mást is figyelembe veszel és hogy mit ronthattam el -
Fluo
csendes tag
válasz
lautnermark #35433 üzenetére
Beállítottam a kapott vágási frekvenciákat. Alapnak nagyon jó. Végre kezdek ismét zenefoszlányokat hallani.
Vettem Neotech ks-1034 kábelt. Még nagyon korai lenne véleményt mondani, de számomra, az én rendszeremben, a Cat6 mintha jobban tetszett volna, de lesz újabb próba. A neten vitatkoznak melyik a jobb, Cat6 vagy Cat7. Mi erről a tapasztalat? -
Fluo
csendes tag
válasz
lautnermark #35438 üzenetére
Elkészültek a képek. Nem túl jó minőségűek, későn értem haza, nem volt természetes fény. Hátha elég lesz így is. A hangváltó belülről elég "barkácsnak" tűnik. Minden szerelés alatt, semmi nem a végleges helyén.
https://plus.google.com/100392376792637460915/posts -
Fluo
csendes tag
válasz
lautnermark #35445 üzenetére
Én is néztem azt a képet és teljesen így néz ki az enyém is. Annyi a különbség, hogy az enyémen nincs semmilyen felirat, de ettől eltekintve így néz ki. Este lemérem a pontos méretét, hogy az is egyezik-e.
-
Fluo
csendes tag
válasz
lautnermark #35433 üzenetére
Köszönöm az értékeket!! A magasat én is MNC-nek saccolom. Remélem azt csak hozzácsapta az eladó a középhez, váltóhoz
Az biztosan cserés lesz. Este teszek fel képet.
-
Fluo
csendes tag
válasz
lautnermark #35428 üzenetére
Ezt a rendszert vettem meg:
http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/komplett_szett/autohifi_szett_genesis_focal_egyedi_1863893591.html
Annyit mondott még az eladó, hogy a hangváltó kb. 50e Ft volt, azt is készítette, elmondása szerint a hangszórót is. Ennyi infom van. A hangszórón semmiféle jelölés nincs, sem cimke, semmi. Matt feketére festett, méretes mágnessel bíró darab. Igényes lehet / legalábbis remélem/ mert még nincs bejáratva, de egyre jobb a hangja, szép basszusai vannak, ill. mivel hétvégén az ajtókat is leszigeteltem, egyre szebb volt passziv váltóval a hangja. Előjöttek az egyes hangszerek, fokozatosan kezdett összerázódni a rendszer. Ha este hazamentem kiszedem, lefotózom, felteszem a képet. Nem lenne rossz ha valaki esetleg ráismerne, mi lehet ez. Eddig úgy gondoltam, hogy ki fogom cserélni egy Elementre, vagy Jr. szettre de már kb. 10-12 óra bejáratáson vagyok túl és egyre jobb a hangja / passzív váltóval / , egyre jobban tetszik, lehet, hogy marad, kiváncsi vagyok milyen lesz a végére. Az eladóval tervezem felvenni a kapcsolatot, mert ha marad, tudni szeretném, hogy mégis mi lehet ez. -
orbano
félisten
válasz
lautnermark #35431 üzenetére
van pénze rá, jót akar, de még nem ért ehozzá. van ilyen, én is kb. így kezdtem (ha előre tudom mik az igényeim, akkor a mostani rendszeremmel kezdem 0 tapasztalattal)
-
orbano
félisten
válasz
lautnermark #35428 üzenetére
csúcs micro precisiont pl. megrendelésre készítik kézzel.
-
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #32770 üzenetére
Az kb a pokol utolsó bugyrában lehet a büntetés, hogy Sony 7750 előlapot kell le-fel rakosgatni, az idők végezetéig...
Ha nem necces helyen állok meg, le sem veszem, mert elég szopás felrakni. (lenyíló, teli előlapos) -
kavics325i
őstag
válasz
lautnermark #32770 üzenetére
Inkább börtönbe vonulna
Egyébként én ezen bonyolult megoldások helyett inkább egy egyszerű kapcsolót tennék az acc útjába
-
gabber01
addikt
válasz
lautnermark #29237 üzenetére
Szerintem félreértetted, pont azt mondta, hogy NEM akar gagyit venni, ergo amiket kinézett azok szerinte sem gagyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest