- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
Adonimus #56979 üzenetére
Értem. Ezek alapján azért az ajánlásod erősen félrevezető:
3. olyan erősítőt veszel aminek megvan a magas jelszint bemenet csatija.
A közvetlen jelet erősítőre próbáltam már.. munkásautóba zörögni éppen jó ha az az egyetlen szempont, hogy elnyomja a kotu dizel hangot az országúton.
Ez ugye nem egy újabb típ. rendszer volt, hanem egy őskövület katyvasz, bár bocsi de így van. Egyre többen fordulunk ide segítségért, amit többnyire meg is kapunk csak sajna az ilyen rész információk félre vihetnek kevésbé tájékozott érdeklődőket. Szerintem.
-
Lite
őstag
válasz
Adonimus #55706 üzenetére
Próbáld ki. Én az aktív sub-ot és a kocsihoz valót is 1/3 hangerőn járattam. Tény, hogy a vágási frekvenciát a maximumig fel kell engedni! Akkor konstans zaj és mindenféle egyéb hang mozgatni fogja rendesen. Egy helyen olvastam róla olyat is, hogy amikor teljes frekvenciameneten végigmegy, a hangszóróban használt rézvezetékek kondicionálásának is jót tesz, illetve a hangszórókábelen is elég szépen megtámogatja az irányítottságot. Amit tapasztaltam, az az, hogy feltisztult, dinamikusabb lett az zene, a szub pedig sokkal erőteljesebb, pontosabb lett.
-
Lite
őstag
válasz
Adonimus #55419 üzenetére
Én ezzel járatom / járattam otthon a rendszert. A lényege, hogy a membránokat mindenféle mozgásra kényszeríti. Nem is szabad nagy hangerőn tolni neki (én max 1/3-on csináltam), de a végeredmény 100 óra után ég és föld. 1 óra után is lesz valami, de a 24 óra bőven elég, ott már többet mozogtak a membránok, mint 100 óra ZENE hallgatásánál. A szubnál sokat ér! (Házimozin ott érte el a legdrámaibb fejlődést a használata.)
-
kacsa7
őstag
válasz
Adonimus #55419 üzenetére
A lemezen lévő anyag három szakaszból áll, melyek együttesen kb. egyórányi furcsa zajt tesznek ki. Az IsoTek közleménye alapján nem kell feltétlenül lejátszanunk mindhárom számot. Amennyiben kis hangfalakból összeállított hifi vagy házimozi rendszert használunk, akkor elég, ha az első, illetve nagy hangfalaknál a második szekciót indítjuk el. Az első pillanattól kezdve, monoton sistergő zaj lesz hallható, ami egészen a bejárató szekvencia végéig tart, mindezt megtoldja sok apró pattogó, hullámzó és egyéb kevésbé beazonosítható hangeffektus, melyek leginkább a reggeli tojásrántotta rotyogását juttatják az ember eszébe.
Én minden ilyennel szkeptikus vagyok, de 1 óra nem nagy dolog. Egy próbát megér. Rosszabb nem lesz tőle. Ráadásul nem csak a szubot járatja.
-
xm1000
csendes újonc
-
válasz
Adonimus #54891 üzenetére
Az a jo, ha a nyomot minel alacsonyabban tudod vagni. Ugye minel magasabban vagod, annal tobb kozephang jon a nyomobol, aminek a fuled meg tudja hatarozni a helyet, igy ugy fog hallatszani hogy hatulrol szol. Ha az elso szetted le tudod engedni rendesen, a nyomot meg megvagod pl 60hz-nel, akkor atfedesben lesznek, a nyomo nem ad szamottevo kozepet amivel elarulna a helyet es kis idokorrekcioval "elore tudod hozni" a ladat, olyan lesz mintha a mely az elso hangszorokbol szolna, egybesimul, nem fog kulon szolni a lada.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Adonimus #54842 üzenetére
Azt hiszem az én fejem van nálad. Elég nehezen beállítható a 9812,de ha sikerül beállítani, nem akarsz hozzányúlni. Ezeken az Alpine fejeken a sub kimenet csökkentett jelszintű, ha jól emlékszem -15db. Vagyis akár 15-ig is tekerheted ha normálisan van az erősítő beállítva. Illetve annyi van még, hogy kétféle szub állás van, szub1/2 mód. Az egyik fix kimenetű, a másik az nem, hátha a manual írja, erre nem emlékszem már pontosan.
Úgy emlékszem tud 63HZ HPF-t, arra állítsd szetthez, szubhoz is az LPF-t. -
simi811118
aktív tag
válasz
Adonimus #54828 üzenetére
Nagyon ajánlott lenne az a manual böngészés.....
Abban le van írva, hogy mik a gyári beállítások.
Van sub menü, ahol sok mindent lehet állítani....
Illletve a sub erő gain-jét is érdemes a fejhez állítani, majd utána jöhet a szett erő gain-je.
Ha nincs fázisban a sub az első szettel, akkor is nagyon halknak fogod hallani.... -
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #54831 üzenetére
Itt nem elsősorban a hangszórók "túlpörgetésével" van baj, hanem azzal, hogy egy átlagos elsőszett mélyközép sugárzója 45-50 Hz alatt csak tátog, mint a partra vetett hal, de hangot nem igazán ad ki.
Ez aztán okozhatja a tekercs túlmelegedését, sőt rossz esetben le is koppanhat.Nem beszélve arról, hogy az erősítő rengeteg energiát pazarol el olyan hangok megszólaltatására, amire az első szett valójában nem is képes.
-
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #54831 üzenetére
Nincs kedved elolvasni a manualt, amit az előbb linkeltem?
Ha már van rajta dedikált sub kimenet, akkor célszerű azt használni, mert könnyen be tudod állítani a sub szintjét a szetthez képest.
Az első szettet pedig nem célszerű mélyvágás nélkül használni, mert nem fogják szeretni a hangszórók hosszú távon.
A manualban benne van a HPF, LPF szűrők beállítása is. -
bugizozi
őstag
válasz
Adonimus #54537 üzenetére
Nem akarjuk ennyire szét bontani a kocsit hogy az A oszlopra vagy a műszerfalra szereljünk. Nekünk egyelőre az a cél hogy szóljon valami.
Tudnál esetleg valami használható hangszórót linkelni?
A mostani 6 vagy 6,5cm mély, de még nagyobb is befér.
Az új hangszóróhoz kell valami beépítő keret vagy simán be lehet rakni a mostani helyére?
A csatlakozója minden hangszórónak egyforma vagy kell átalakító hogy be tudjuk kötni?
Csupán kíváncsiság... milyen árban mozognak azok a rádiók amikre már érdemes váltani?Köszi a segítséget.
-
PiciPeti
őstag
-
Adonimus
senior tag
válasz
Adonimus #52557 üzenetére
Bocsi a dupla hzs-ért.
Találtam még egy potenciális jelöltet:
Kenwood KMM-122 -
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #47069 üzenetére
Na akkor az a helyzet, hogy ez a nyomó nem passzol ehhez az erősítőhöz.
(Sőt inkább fordítva mondanám, az erősítő nem passzol a GTI-hez)
Így visszaolvasva, mégiscsak jól mondtam neked délután:
Ha a 6 Ohmos tekercseket párhuzamba kötöd, akkor annak 3 Ohm lesz az eredője, és ha ezt még hidalod az erősítőn, akkor azt 1,5 Ohmmal fogja terhelni.Anyiban tévedtem csak, hogy sorba kötni nincs értelme, mert gyakorlatilag minimális lesz az erősítő leadott teljesítménye 6 Ohmon.
Keress hozzáegy 1 Ohm stabil sztereot, vagy egy jó izmos monoblockot.
-
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #47063 üzenetére
Közben én is az erősítő manualját nézegetem és szerintem a bemeneti érzékenységgel lehet gond.
A legfelső képeden lévő kis táblázatot néztem én is, de nem igazán tudom értelmezni. Olyan, mintha a legkisebb érzékenységen is csak 1 Voltos RCA feszültségre lenne méretezve.
(Preout level MAX. 800-1000 mV)
Ami így elsőre elég nagy hülyeségnek tűnik, de ha netán mégis így van, akkor könnyen elképzelhető, hogy a fejegység túlvezérli az erősítőt (főleg, ha 4, vagy 5 voltos kimeneted van).Esetleg abban igaza lehet Peti66-nak, hogy rá kellene mérni a GTI-re, hogy valójában mennyi az annyi.
-
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #47057 üzenetére
Hogyha hídba kötötted rá a 3 Ohmos subot, akkor az 1,5 Ohm terhelés az erősítőnek és valószínűleg azt már nem szereti. Kösd sorba a GTI tekercseit és úgy hidald az erősítőn.
Így kisebb lessz a leadott teljesítmény, mert 3 Ohmmal fogja terhelni, de megspórolsz egy erősítő javítást. -
Daywalker
addikt
válasz
Adonimus #46504 üzenetére
Hidd el, én már egyszer végigjártam azt az utat amit most te készülsz, és nem működik, vagy nem hatékony. Az eredménye az lett, hogy abból a rendszerből már a tápkábelen kívül kb. semmi sincs meg.
A láda a tök utolsó állomás, amikor már minden kész van, és akkor próbálgatással kell beleilleszteni a megfelelő darabot a rendszerbe. Arról nem is beszélve, hogy szedánba meg végképp nehéz ládát választani (ráadásul te még itt sem a hagyományos utat követnéd, szóval koránt sem egyszerű). Ha hangminőséget is akarsz, akkor azzal kezded, hogy veszel egy jó fejet, kiszigeteled az ajtót, és veszel egy normális komponens szettet a hozzá való erővel és kábelekkel. Ha ez megvan, akkor jöhet a láda és a hozzá illő erő.
Kissé úgy érzem, hogy te az utcára akarsz zenélni meg dübörögni. Ha ez a cél, akkor oda bármi jó, és vedd tárgytalannak a fenti írásomat. Azt viszont tartsd fejben, hogy ekkora mélyet etetni kell, drága erő, vastag tápkábel, normális akku, jó töltési rendszer. -
Daywalker
addikt
válasz
Adonimus #46502 üzenetére
Szerintem ennek az összeállításnak így nem sok értelme van, egy belépő szettet párosítasz egy competition szériás nyomóval, így totál kiegyensúlyozatlan lesz. Nekem volt ilyen és annyira nem jött be.
Az a sub egyébként nem rossz, meg kellően érzékeny is, de brutál erősítő kell neki, ha meg is akarod hajtani tudásához illően.
A fejet nem írtad milyen...gyanítom az sem high end, szóval lehet ott kéne kezdeni a fejlesztést...(ha tévednék akkor bocs). -
kigoi
senior tag
válasz
Adonimus #44737 üzenetére
Nálam is két láda van,jó az,egyiket kiveszem van helyem de még mély is.
Volt egy dupla ládám is de egyrészt mérete és súlya miatt nem jó pakolászni másrészt meg van mély vagy abszolút nincs,nincs olyan lehetőség hogy egyet bent hagysz.
Két 30as hangja számomra is jobb mint 1db 30asé,annyi hogy ha 2db van bent akkor fejen kb 5-6dB halkítok a mélyen még pluszba.A szetted típusa lemaradt a képről,meg még a kábeleket is meg lehetne jelölni hogy mifélék.
-
Osynho
addikt
válasz
Adonimus #44737 üzenetére
Ok, hogy jól néz ki a kondi (milyen pontosan?), de tök felesleges. Az árát hozzádobva, meg kicsit kipótolva vehetnél egy jobb hangú fejegységet.
Milyen nyomót próbáltál?
A tápkábelt és külön húznám a 2 erősítőnek. Milyen vastag? 60A bizti nem kisebb, mint a 2 erősítőben lévő összesen?
-
Osynho
addikt
válasz
Adonimus #44735 üzenetére
Amit nem értek, hogy minek a kondi és mi értelme 2 ilyen subnak, főleg külön ládában?
Inkább vennék egy jobb mélyet, a minőség jobb lenne, csomagtartó is használható maradna. Egy 2x4 ohmosat pl ugyan így 2 ohmra tudnál kötni.
Szerk: a crunch-ból megy tovább a tápkábel az alpine erősítőbe?
-
-
PiciPeti
őstag
válasz
Adonimus #41485 üzenetére
Ezek jó nyomók.
Az erősítő határeset, de szerintem elegendő lesz. Ha jól rémlik 2x4Ohmosak a subok, szóval ha darabonként 8Ohmra (sorosan) van kötve, és a kettő párhuzamosan egymáshoz, akkor a láda eredő ellenállása 4Ohm, ami az erősítőre hidalva 2Ohm, tehát ilyen szempontból bírja.
Mindenképp előrelépés lesz a JBL-hez képest.
-
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #41485 üzenetére
Ránézésre elég bizalomgerjesztőek azok a Phase hangszórók, nekem legalábbis szimpatikusnak tűnnek, de jó lenne többet tudni róluk.
Mekkor a terhelhetőségük, az érzékenységük, az impedanciájuk, stb?
Jó lenne a pontos típust tudni!
Hogy vannak összekötve a ládán belül? Sorosan, párhuzamosan?
Szóval azt, hogy bírja-e az erősítőd, csak ezután lehet majd eldönteni. -
gabber01
addikt
válasz
Adonimus #40519 üzenetére
Ezeken már túl van amennyire tudom.
Valahol biztos van egy gyenge pont a rendszerben. Ez vagy a generátor, feszszabályzó, akku lehet, vagy vhol van egy rossz kontaktus, régi, elöregedett, vékony kábel. Én egyébként továbbra is azt mondom, hogy a tünetek alapján ez leginkább generátor gyengeségre utal. De a legjobb javaslat továbbra is egy alapos kivizsgálás egy jó autóvillamossági műhelyben. Két multiméteres méréssel senki nem mondja meg hogy mi a gond, az ilyen "szaki" felejtős, pláne ha még további javaslata sincs.fnsteam: NEM, nem normális! Olyan elő szokott fordulni, hogy mondjuk ablakemelő beindításakor egy pillanatra elhalványodik a világítás, de ennek szinte azonnal helyre kell állnia. Ennek akkor is így kell történnie, ha a létező összes gyári fogyasztó maxra van tekerve. Ugyanis a gyári rendszer így van tervezve. Természetesen aftermarket, + autóhifire ez nem vonatkozik. Az egy nagy extra többletterhelést jelent.
-
fnsteam
tag
válasz
Adonimus #40519 üzenetére
mélyláda nélkül mint fentebb is írtam , "gyári" eszközök nagy áramfelvételekor elhalványul a világításom és 1-2másodperc mulva erősödik vissza, ez normális hogy a generátor ennyit késik ugymond? az akku az teljesen új benne , előtte volt egy 77ah-os akku is az is új de ugyan ez volt a helyzet , kábelozást is cseréltem idén, új saruk biztiházak , minőségibb rca, a kondi se régi. Előtte egy 400rms szettem volt hátul azzal semmi gond nemvolt talán egy picit ha halványodott a világítás.
-
Osynho
addikt
válasz
Adonimus #40512 üzenetére
A lukacsos kosár morel-re hasonlít.
80prs-ről pár kérdés:
Hdd van rákötve. A fejet az src gombbal ki szoktam kapcsolni az autó leállítása előtt. Így viszont nem kapcsol ki teljesen, az óra rajta marad és áram alatt tartja a winchestert. A kulcs kivételével természetesen kikapcsol. Viszont az újbóli indításnál a kulcs elfordításakor ismét elindítja a vinyót, majd a motor indításánál ugye kikapcsol és újra be. Szerintem ez nem tesz jót neki hosszútávon. Van valami megoldás a teljes kikapcsolásra? Vagy csak az előlap levételével?
Egy zene hallgatása közben újra a mappaszerkezetbe lépve miért nem a legutóbb kiválasztottba lép, miért ugrik mindig a lista elejére?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest