- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
akela91 #52275 üzenetére
Én sem véletlenül csaptam le egy kihagyhatatlan ajánlatra mélynyomó terén SBE12 kit 36-ért 6 éve. Pedig alapvetően sosem akartam külön mélynyomót. De olyan szinten semmi sem jött az ajtókból (műanyag beépítőkerettel beépítve, alubutyllal szigetelve a fedési felületeket), hogy már fájt
Többiek: Mk2 octavia 8 hangszórós kivitelét ki ismeri? Családban van egy kombi, és valami eszeveszett mennyiségű mély jön belőle ha kierőltetem. Egy rosszabb minőségű mélnyomót simán kivált. pedig default gyári cucc sima papírmembrános , tán 25w-os hangszórókkal. Brutálisat alkottak skodáék ajtó-akuszitkában.(Cimbora 5gen accordjában, alpine fejről, alpine erősítővel hajtott AS mx165plus, szigetelt ajtóban még a közelében sincs mélyhang tekintetében, pedig pont hogy mélyben domborító szett az AS.... )
Valaki rakott már be komolyabb cuccot octavia mk2-be? kíváncsi volnék az az ajtó elég jó e egy mélynyomó teljes értékű kiváltásához egy AS 165-el. -
Kleroo
veterán
válasz
akela91 #52264 üzenetére
Aha, oks, akkor nem szóltam
Ilyen összegből, ügyes emberrel megcsináltatva jó lesz a fóka is. csak default rendszerként alkalmatlan hifizésre; nem egy hangszóró-csere oszt jónapot. Bár mentségére legyen szólva hogy full alapból a korához/árához képest tök korrektül szól (egy kortárs E46-os bimmer sem jobb, sőt...) -
Kleroo
veterán
válasz
akela91 #52212 üzenetére
hint 1: mk1 Focus Sedan Ghiám van. zenére egy rettenet. Borzalmas akusztikája van, és semmi sem "normális" ISO szabványú. Told meg még egy kicsit a pénzt, vagy fogd lejjebb.
Én ezt az utat jártam be: Alpine 9884 fej(etalon), AS MX165plus szett(etalon), idővel csomagtartóba egy E száriés 30centis Alpine csomag. Ez így ok. De az ajtók akusztikája 0. Kéne neki egy teljes szigetelés, és úgy egy erőlködő, és akkor is gyengébb mély-mélyközép fog jönni az ajtóból mint pl egy mk2 octaviaból a stock rendszerből. Focus hifire nem való, nehézkes. Szóval vagy fej+szett és csókolom, esetleg később egy reflex láda, vagy akkor már szigetelés, és fullosabb építés.
Jelenleg a 2 közé tendálsz ami pont nem jó, csak gondoltam szólok, hogy ne legyen belőle megelepetés, hogy még tovább kell nyújtózkodni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
akela91 #52212 üzenetére
Sedanba nem biztos, hogy a zárt lesz a nyerő. Igaz, hogy kevésbé érzékeny a csomi légterére, és általánosságban azt lehet mondani, hogy pontosabb, viszont ahhoz, hogy megtöltse az utasteret is mély hanggal, komoly erősítő teljesítményre lesz szükség...
Érdemes lenne bepróbálni több refit is, nekem egy Helix W12 okozott kellemes meglepetést, senki nem mondta meg róla, hogy reflex... Pedig 5 ajtós autóm van, amibe simán behallatszik a portzaj, stb... Sedanban legalább ezzel nem kell foglalkozni...
-
opeter70
senior tag
válasz
akela91 #52210 üzenetére
Teljesen egyetértek Osynhoval abban, hogy a láda legyen az utolsó komponens. Főleg sedanban.
Sedanba sajnos iszonyú nehéz megfelelő subot találni.
Én az enyémben 6 (azaz hat) különböző ládát próbáltam, mire nagyjából megtaláltam az üdvözítő megoldást.
Én a zárt ládát szinte helyből elvetném. Nem lesz értékelhető hangnyomásod, hacsak nem egy jól terhelhető subot teszel be, az átlagnál jóval combosabb erősítővel. Az viszont nem olcsó mulatság.
Sedan + zárt láda kombinációnál én személy szerint 500-600W alatt nem is próbálkoznék.
De azért a reflex ládákhoz is kell a teljesítmény a zárt csomagtér miatt.Szóval hagyd a legvégére!
Építsd ki a teljes rendszert, majd az eladó subokat próbálgatva találd meg azt, ami a fülednek/ízlésednek és nem utolsósorban az első szett karakterisztikájához legjobban megfelel.Még egy megjegyzés: Nem biztos, hogy jól jársz egy 4 csatornás erősítővel. Mivel a subhoz a fent leírtak miatt kell rendesen a "kakaó", ezért kevés olyan 4 csatornásat fogsz találni, ami teljeítményben is a megfelelőt nyújtja.
-
Osynho
addikt
válasz
akela91 #52212 üzenetére
Kábel inkább 10 felett lesz, ha nem ruhaszárítót tervezel, erősítőt ki lehet fogni, Magnat RX44 15-20 között, Hifonics TX, NX880 30e alatt, Signatok, Emhaserek stb. Ládát is megúszhatod 20-25 körül. Akár egy 25-ös is elég lehet. Haver vett egy zárt 25-ös Rockford Fosgate-et vmi 16 ezerért, olyat szól, hogy meglepődtem. Mondjuk neki kombija van.
-
Osynho
addikt
válasz
akela91 #52210 üzenetére
Na, kezdjük az elején.
Focus sedan. Milyen zene?
Kicsit úgy érzem, csapongsz ide-oda. Először nem is nagyon kell sub, aztán mégis szánnál rá több pénzt, legyen aktív.
Aztán ne legyen aktív, majd 2-4 csatornás erősítő. Ez egy jó sub, kérdés, hogy mennyit szánsz az egész projektre? Jobb visszafelé számolni. A láda legyen az utolsó komponens, próbálgatni kell, főleg sedan autóban. Egyébként nekem elég furának tűnik a 16 ezres fejegység mellé a 47 ezres sub.
-
pengusz77
senior tag
válasz
akela91 #52204 üzenetére
Ha már raksz be erősítőt meg szettet, akkor nem jár plusz munkával, ha összekötöd őket, és biztos sokkal jobban szólna a szett. Lehet, hogy nem is kéne külön mély. Ha mégis, akkor bekötöd, ahogy fent leírtam. Szerintem nézz használtat, kérdezz itt, hátha van valakinek. Én is itt vettem erősítőt meg szettet.
A monoblokk meg direkt mélynyomóhoz van, de majd a nálam profibbak megírják a tutit, én még kezdő vagyokL
-
Osynho
addikt
válasz
akela91 #52200 üzenetére
"Ajánlanátok nekem aktív ládát nyomóval és ehhez passzoló 2 csatornás erősítőt?"
Aktív ládához minek erősítő? Jobban jársz a 4 csatornással, 1 pár rca esetén is, max elosztod Y kábellel.
Azért drágák mert bírják az alacsonyabb impedanciát is, direkt szub hajtására valók. Neked tökéletesen elég egy normális 2, vagy 4 csatornás erősítő, mivel gondolom 4 ohmos nyomót tervezel venni.
-
opeter70
senior tag
válasz
akela91 #52187 üzenetére
Előszöris neked is szólok, hogy nam saját képek, hanem a netről vadásztam össze.
Az már csak a véletlenek egybeesése, hogy a második képen egy itteni fórumtárs ajtaja szerepel.2 tábla? Ugye 2x 1 m2-re gondoltál? Mert van belőle kisebb tábla is (50x50 cm).
Szerintem határeset, ajtója válogatja.
Van akinek elég volt oldalanként 1 m2, van akinek másfél is elfogyott oldalanként.
Mivel nem ismerem a Focus ajtórt, így a te döntésed, hogy veszel 2 táblát és ha elfogy akkor el kell menned még egyért, vagy inkább veszel 3-at és akkor biztosan elég lesz. A maradékot simán el lehet használni csomagtartóba, ide-oda.Nem feltétlenül szett-függő, hogy megéri-e.
Minden szett hangján (még a gyári hangszórókén is) sokat javít (főleg a méyltartományon). -
lautnermark
aktív tag
válasz
akela91 #52159 üzenetére
Rudolf Tibi, Baja. Régebben volt még a Paksi Dénes Kiskőrösön, nem tudom, hogy Ő szerel-e még.
Ha Pest nincs messze, akkor Gyálon Gulácsi Zoli vagy Dunaharasztin PiciPeti.
A teljes bekábelezés egy nap, a szigetelés még egy nap és ha még hangszórópanel is kell, az is plusz idő. -
opeter70
senior tag
válasz
akela91 #52078 üzenetére
A szigetelést miylen módon kell felrakni ebben az esetben? (szedjem le a jelenlegi gyárit és az helyére?)
Nem tudom, milyen a gyári, de ha bitumen alapú az is, akkor akár rajta is hagyhatod.
A lényeg az, hogy az ajtó külső lemezét belülről rezgéscsillapítani kell, valahogy így:Majd utána az ajtó belső lemezén a szerelőnyílásokat le kell zárni, tulajdonképpen egy zárt "hangdobozt" létrehozva a hangszórónak. Valahogy így:
-
simi811118
aktív tag
válasz
akela91 #52078 üzenetére
Anno a Focus-omban egy Sony 414U-s fejről szólt egy Rainbow SLX szett, amihez én csak egy műanyag beépítőkeretet használtam, extra szigetelőanyag nélkül, és már így is bőven átlépte a gyári rendszer minőségét.
Hanno protecto pf830, én ezt használnám ajtószigetelésre.
Ha később lesz fejlesztés (első szett csere, kábelezés, erősítő,stb), akkor érdemes egyszer, de jól megcsinálni. Ha nem lesz további lépcső, akkor csak a belső csupasz lemezekre tennék, a többit hagynám, ahogy gyárilag van. -
LógaGéza
veterán
válasz
akela91 #52078 üzenetére
Nem ismerem Focusod felépítését, de van pl ilyen elkészítve, ezzel ízlésesen el tudod helyezni - a megfelelően kiválasztott - mélynyomót.
Előzőekkel egyet kell értenem, én nem hallgatok mondjuk metált, de egy AC/DC vagy Guns N' Roses lábdobjain is nagyon nagyot dobott az, hogy erősebb erősítőt kapott az első szett. Szóval nem csak, hogy kapott, hanem, hogy erősebbet -
opeter70
senior tag
válasz
akela91 #52076 üzenetére
Cáfolunk.
"Metált hallgatok, tehát jóformán a lábdob mélyeit/basszusgitárt szeretném ütőssé tenni, de ez mellett maradjon feszes/gyors"
Sajnos a metálzenéhez és abban is az ütős lábdob prezentálásához általában elég combos első szett kell, többnyire erősítőről meghajtva.
Első körben meg lehet próbálni fejegységről is, de meg kell hagyni a lehetőségét a későbbi erősítős meghajtásnak. Emellett az ajtószigetelés is nagyon fontos.A másik, amit cáfolnék, az a szivargyújtós történet.
Ezt semmiképpen NE! A szivargyújtó áramellátása édeskevés annak a tápálásához.
A leggyengébb aktív subot is ki kell szolgálni legalább 10 A árammal, amihez az akkuról hátrahúzott megfelelő vastagságú tápkábel szükséges.Az egy tévhit, hogy aktív subbal meg lehet úszni a kábelezést. Ugyanannyi kábelt kell hátrahúzni (táp, RCA, remote), mint egy különálló erősítő + sub kombinációhoz.
-
LógaGéza
veterán
válasz
akela91 #52067 üzenetére
Üdv!
Ha befér a 16-os, akkor teljesen jó választás az Alpha. Ahogy nézem a képekről kelleni fog egy keret, mert ez ovál. Talán ilyesmi: [link]Mélynyomóhoz: PiciPeti linkelt nemrég egy trapéz Rokit, az pl szerintem tökéletes lenne, bár nagyban függ attól is, hogy milyen nyomót raksz be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- BestBuy topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Drón topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest