- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Teher motoroknál pl hűtik a dugattyúkat , elég pici fúvókákon keresztül , az olajnyomás tehernél nem ritka a 6-7 bar , az szerintem már töri az olajat elég rendesen .
A 20 vagy 30 ezres cserék miatti motorgondnál én nem zárnám ki , hogy a szervizben nem a megfelelő olaj került a motorba , az itteni citroen szervizt ismerve szinte biztosra mondanám .
Egyébként én is láttam olyan toyota dyna motort , ami 60 egynéhány ezernél szétesett /kikönyökölt/ , csak kiderült , hogy tudtak bele szerezni "szuper" olajat ami kibír 100-at is, csak azt felejtették el , hogy nem ebben a motorban . 450-ért sikerült is szerezni egy fűzött blokkot , megérte .
Nekem is megy a két corolla , mindkettő 200 felett , 10000-ként olaj - szűrő csere , most éppen shell 15W40-es olaj , ennyi . Nem szabad túlértékelni az egészet , a gyárakban az a sok mérnök csak nem hülye . Az iveco meg az1,2 milla alatt megkereste az árát a felújításnak , igaz gondolom ez nem a 6000 ccm körüli motor , azok közt elég soknak 500-700 ezer között eltörik a főtengelye .
Ivecoban is a 2,8.as motor egy régi daily-ben 680 ezer volt , egy másikat meg 140-ezernél fel kellet újítani /igaz ez az olaszokra jellemző , mármint a nagy szórás/ .
Olajcserénél szerintem annyi a lényeg , hogy be kell tartani a gyári intervallumot és a minimum minőséget , akkor bírniuk kell . Az viszont tény , sokan azért cserélik sűrűbben , mert ő "sportosan" megy a kocsival , csak közúton ezt hogy lehet elkövetni azt nem értem , mert egy-két-három lámpás "rugatás" meg "visszahárom" előzésnél az még igen messze van a sportosságtól , de az ő dolguk . -
lsc
nagyúr
Igen , már darabokban is . Igaz a külső méret nem igazán értem hogy jön ide , az tudtommal csak a csajoknál "számít"
.
A sikló csapágyak összmérete szerintem megvan 6-7 szeres , igaz még sosem mértem le konkrétan egy személy és egy teher motorét , viszont emlékeim alapján az említett arány megvan . -
zsid
senior tag
Kicsit gugliztam:
Volvo.com : ".. Kiemelkedő megbízhatóságot és hosszú gondozásmentes futásteljesítményt kínál, az olajcsere-intervallumok maximális hossza 100000 km-re, illetve 12 hónapra bővült."
" Műszaki adatok:
Renault Magnum 440 Optidriver II:
Motorolaj mennyisége 33 liter
Olajcsere-periódus 90 000 km "Olajshop.hu - MOL Dynamic Synt Diesel 10W-40
szintetikus dízelmotor olaj 4l ( 10500,- ):" Kifejezetten javasolt Euro III-as és dízel részecskeszűrő nélküli Euro IV-es tehergépjármű-, kamion- és autóbusz motorokhoz.A járműgyártói jóváhagyásoknak megfelelően, egyes nehézkategóriás tehergépjármű motorokban, távolsági üzemben 100 000 km-es, sőt bizonyos esetekben még ezt is meghaladó olajcsere periódust tesz lehetővé. "
Asszem a MB vagy a Scania vagdalózott régebben 120 000kmes olajcsereperiódusal.
Vesszenek a személyautók -
zsid
senior tag
Újabb haszonjárművekre az előírt olajcsere periódus 90-120e km, mégis vidáman elmegy 1M+ kmt mind. Mi mezei Shell és Agip olajakat használtunk, és nem volt gond sose az autókkal. Ezek után merem feltételezni, hogy egy személyautónak normál esetben tökmind1 ,hogy 10e vagy 15e km. ( Nem mondom, hogy személyautókban is ugyanennyit kell elmennie az olajnak, mert átlagos motorfordulaszámuk az bőven kétszerese felett van a teherkocsikénak.... )
VOltak nálunk ilyen kis furgonok mint a Mazda E2200, 2,2es szivódízel, abban is 40-50e kmenként volt olajcsere, és 600-700ezret mindegyik gond nélkül ment.
-
-
dokar
addikt
nagyon durván genyás, mintha vmi cukrot égettek volna benne
szelepfedelet nem akarom lekapni, mert már múltkor is eldurrant a tömítés.
de figy, mi baj lehet ha elveszem a kartergázt és a bemeneti lyukat ledugózom?
a kartergázcsőre pedig teszek egy szűrőt vagy levezetem az autó alá.az egr-t is jó lenne ledugózni, csak az a francos elektronika figyeli.
-
dokar
addikt
képre én is kíváncsi vagyok
nem tudod véletlenül, hogy a szívósort hogyan lehetne kipucolni a teljes szétszedés nélkül?
a kartergáz bemocsokolja, lehet lehúzom csövet egy az egyben.
vmi oldószert szabad oda beönteni?
múltkor a pillangószelepet tisztítottam meg és befolyt kb 0.2-0.4 dl víz. de be indítottam és működött rendesen. -
-
elttiL
senior tag
dizel, benzin egy kutya
Decemberben volt mindkét kocsi (enyém: '82 1.6 d, tesóé '84-85 1.6 td) és csinálták, tudom, ott áltam mellette, enyém kibírta... de a szívem szakadt meg /tudom kicsit szentimentális vagyok/ és kétszer kellett cvsinálni, meg ha nem sikerül arra fordulatra pörgetni, meg ha a bojgók nejm állnak úgy, akkoör újrta kezdik az egészet.
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
én sem találók semmit
Amugy teljesne valóságosnak hat ez az xls csak 1 adat nem.
Szerintme 255öt nem vinne a te audid, meg honizoli gt-je se 270et.
Múltkor mint ha valami számolás nekem 225öt hozott volna ki, de ennyit még én is elismerem hogy nem menne.Igaz ki tudja ki kell próbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest