Új hozzászólás Aktív témák
-
VR6-Fan
veterán
az nem u.a. motor anyagában mint amiből az építetteket csinálják.
am meg nem kajálják a főtengelyt, a gyári (ASD váltókat, eszik, azt már drága lenne hozzá igazítani a nyomatékhoz és itthon persze az emberek pénzt nem adnak ki semmire, tisztelet a kivétel dizel tuningosnak!)
SDi vez. tengelyt szokás bele rakni, azt is szeretik elkoptatni.
kuplung meg:7e Ft ért felkevlározzák, vagy ha nem akarod egyáltalán csusztatni, és nem vagy sutyó mint az itthoni dizel "tuningosok" java része veszel bele szintert.
Kiss Zolihoz és Krézy-hez meg hidd el aki benne van a témában elfog menni akár 500km árán is.
-
fekeandras
őstag
Kérlek olvass visza egészen az 1.6 benzines Bora hsz ig.Eleve chiptuningról beszéltünk.A chiptuningra írtam azt ha személyre szabottan van optimalizálva egy motorra a vezérlés akkor azonos vezetési stílus mellett ugyanannyit vagy akár kevesebbet fog fogyasztani.Nem kell kiforgatni az ember szavait.Azzal, hogy meg van chippelve nem fogja átlépni a gyári környezetvégelmi értéket vagyis szemre pontosan annyi füst fog kijönni belőle mint széria állapotában.Nem állítja füstölősre a gyár de eleve füstöl.Egy tizenéves dízelmotortól mit vársz?Hogy friss levegőt eregessen?
A golfra visszatérve, 1 kuplung felújítás lett volna esedékes de inkább egy erősebbre lett cserélve a gyári.A féltengelyhez nem lett hozzányúlva tökéletesen teszi a dolgát, köszöni jól van.Az egy átalakított motor és igen füstöl is.Állította valaki az ellenkezőjét?Ne vond egy kalap alá a hardveres átalakítást egy mezei chiptuningal mert ég és föld a kettő közt a külömbség.
A flame keltésedre meg nem vagyok vevő.Úgyhogy normális hangnemben kérném a választ.Köszi -
fekeandras
őstag
Nézd erre mit mondjak?Engem abszolút nem érdekel olyan ember véleménye (az "adagolós") aki azon van, hogy minnél jobban megkopassza a mezei autóst mert valljuk be minden adagolós ezt teszi.Ebből él, ebből fizeti a rezsijét, ebből járatja iskolába a gyerekést, stb...Szóval pont sokadrendű szempont számomra, hogy mi a véleménye egy mezei adagolósnak...
Nekem ha adagolóhoz kell segítség elmegyek Dunaújvárosba a Kiss Zolihoz.Ő saját maga tök egyedül olyan adagolópadot épített amiért németországból utaztak ide mérnökök, hogy megnézzék.Továbbá dakarra (rtl motorsport team) és tereprali ob -ra is épít dízel versenyautókat úgyhogy engedd meg, hogy az ő véleményét és közel 30éves szakmai tapasztalatát előrébb helyezzem egy profitorientált adagolósénál...
Azon, hogy az emberek burokban élnek és a dízel autót a hangosan kerregő lomha és füstöt okádó fiat unoval meg a zöldséges mercivel azonosítják csak röhögök.A nagy dízel fikázók meg csak járjanak továbbra is olyan szarokkal amiket 4000fölé kell forgatni, hogy produkáljanak valamit ráadásul akkor már zabálnak is mint a szar.Ez legyen az ő bajuk.Füstöl a dízel?És?Ki nem szarja le!Amíg nem lépem vele túl a gyári értéket pont magasról ...
Egyébként meg pontosan a vag dízelesek azok akik szinte minden apró részletet megoszatnak egymással mert ez viszi előre a dolgokat.És ne feledd itt teljesítménynövelésről van szó.Tartós, jó konstrukció az 1.9 tdi motor.Barátom autójában egy 200lóerős (ahu 90le) motor van, teljesen gyári motorbelsővel! csak az adagolón van némi módosítás, a turbó van lecserélve egy nagyobbra és a kipufogó leömlője van kicserélve egy 110lovas tdi-ére.Ez a konfig így egy kettes golfban 90% városi használattal eszik 6-6,2l-t.Átalakítás óta belehajtott az ember több mint 80.00kilómétert úgy, hogy sosem volt gond a motorral.Akkor miről is beszélünk??Fillérekből megvan a 200ló/400Nm úgy, hogy a motor nem fog 1év alatt széthullani és a fogyasztás is 1-1,5literrel lesz több.Tényleg!De szar is az a 16éves motorkonstrukció ...
Nincs itt semmilyen mellébeszélés.
A füstöt meg magasról leszarom akinek nem tetszik az megelőz vagy lemarad... -
fekeandras
őstag
Kevesebbet vagy legrosszabb esetben pont ugyanannyit fog fogyasztani, kormolni csak akkor fog ha turbólyukban lepadlózza az ember ha felépült a nyomás akkor nem fog jobban füstölni mint gyári állapotában.Az élettartamhoz az ég világon semmi köze sincs, tartós és megbízható marad mint a széria tdi motorok...
A tuningolt dízelek a race csúcs miatt füstölnek annyira továbbá azért mert 3000 felett tölt rá rendesen a turbó és addig csak kapja a kaját megfelelő levegő nélkül.ezért csak füst jön nem az erő. -
Nkboy
senior tag
A mechanikus nyomógomb része az oké. Csak arra nem tudok rájönni, hogy mi hozza működésbe. Bele van tekerve a váltóba a kapcsoló, van előtte egy golyó. A kapcsoló kb 10mm hosszú, van benne egy furat és a furat végében, azaz a kapcsoló belsejében van az a szerkezet ami zárja az áramkört. Na azt nem tudom azt mi nyomja meg.
-
laci6600GT
tag
Márciusban vettem a kocsit, azóta volt kerékcentírozáson az első két kerék, nem nézettem meg a futóművet...
Áhh, félreértesz...
...a kárpittal nem az a baj, hogy nem tudnám szétszedni, mert ha szét is jönne, akkor lehet h eltörnének a "bolhák", meg lehet h ráfizetnék....nem tom, lehet h bizonytalan vagyok. /meg kezdő is, ez az első autóm/
A kartergázcsövet csak akkor sokalnám, ha jelentéktelen lenne, de ha ennyire fontos, akkor egyértelmű
-
neduddki
nagyúr
HI!
Reges reges a egy maszik galaxisban jo kis gepiraos papir fenymakolatokt azon voltak jo kis kulonlegessegek ezzol is vot szo, me a mindenevo motorokrol meg a szembedugos joszagokrol, de megatte a mult kode. mostanabn max marad a net, meg horompoly-kurucz kulonleges autmotorok ha nehany kulonlegesegre vagyom /nem kicsit voltam meglepodve mikor KK-rol kiderult hogy nem csak szabtech, habnem ez is:- )))/ par honapja lattam az oereget benn setalni, amugy imadtam az oreget hihetelen jo fazaon /ha csak eppen nem vizsgan szivat:- )))/
udv
neduddki
p.s. totota-totoya:- )
mikor megszuntettek a Barosban a konyvtarat leet hogy ott kelet volna lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
a dugohutes ill. motor hutese minde motorban igencsal lenyeges feladadta az olajnak, fuggetlenul annakfelhasznalasi teruletetol. abban igazad van hogy a termikusan jobban igenybevett hejekre kulon olaj odazvezets dukal es ezzel hutes is
udv
neduddki
mod: a totoya papirekonysagu dizel szelepuleserol meg mar merengtem vhol, csak meg ken keresgelni:- (((
-
zsid
senior tag
A gyáraktók a nálam említett példában a hosszútávú szállításban használt járművek ( nemzetközis kamion ) adják meg ezeket a 90-120e km-eket. Ez ideális esetben napi átlag 9 óra, amikor a motor 1300-1500 között van hajtva. Amit erdőben használnak fahordásra, fél napot megy kettesben felezővel meg összezárt difivel, azt értelemszerüen nem ilyen intervallumban oljcserézik. Kamionnál a 100 000km az 6-9 hónap..
Legutóbb egy 8 tonnás MANnel melóztam, abban 6900es szívó motor volt. 15éves volt a kocsi, 1 300 000+ km, és állítólag a motorhoz nem volt hozzányúlva ( az adagoló az volt felújításon ) , igaz havonta elfogyasztott 4 liter olajat minimum
z elözö munkahelyemen 1euro/km volt a fuvardíj, ha ezt felszorzza vki az 1,2millával.... az a blokk csak zsebpénz.
-
I_Am
veterán
Az olajfuratok átmérőjére, az olajnyomás értékére akartam utalni vala. Sokkal több olaj forog, sokkal kevesebbet a rendszerben, ezáltal a használódása is lassabb. De hiába adja meg a gyártó a húdeszuper, húdehosszú élettartamot ezt csak az hiszi el, aki hajtani vesz bármilyen járművet.
Lásd pár hsz-el előbb. Citroen parasztvakítása a 30 ezres vagy 20 ezres olajcseréről. Aztán 60k-nál már úgy néz ki a motor mint a képen amit linkeltem. Talán 100 és 150 között eltömődik majd egy olajfurat és a motor szépen besül. Ezek után meg lehet sírni és zebbenyúlni.
Nekem is van ismerősöm, akinek a mergájában már több mint 600.000.- km van, 2 nagyszervízzel összesen. De ez nem jelenti azt, hogy mindegyik merga elemegy ennyit, ha nem vigyáznak rá. Van olyan 2.5 V6 Tdi Opel (bmw motoros) is, amelyikben most volt a 350.000.-es olajcsere és a motor még nem volt szétszedve. Igaz, nincs agyonhajtva és 10.000.-ként új kora óta a legjobb olajat kapja.
Amugy most van éppen generál alatt egy Iveco moci (24 szelepes) 1.2 milla kilométer után.
Nem kis összeg lesz a vége. Csak egy blokk, tök üresen 1.2 millió Ft. -
dokar
addikt
Az én módszerem:
Miközben taposom a féket folyamatosan visszakapcsolgatok, úgy, hogy az adott fokozatban magas fordulatszámra érkezzek (de nem RPM limit fölé). Ez egészen így megy 2-esig és amikor már csak kb 20-nál járok, akkor emelem ki tartósan kuplungot.
Ezzel a módszerrel nő a fékhatás a magas-közepes fordulatszámú tartományok miatt, továbbá a motorfék is erősebb lesz, mert hamarabb kerül az alacsonyabb fokozatba, ahol sokkal jobban visszafogja az autót. Ekkor természetesen semmi benyát nem kap a motor, olyan mint a lejtmenet program.
Ezt a módszert valódi vészhelyzetben nem biztos, hogy tudnám alkalmazni a meglepődéstől. Kisebb, de azért rizikós dolognál már segített, hogy magas-középmagas tartományban volt a fordulat (ekkor van nagyobb ereje a motornak), mert a durva fékezés után hirtelen gyorsítanom kellett, hogy elkerüljek egy balesetet.
-
Tudom jól, hogy a bubu hogyan működik.
De akkor vegyük két felé a témát.
Régi autók, és új autók számítógéppel kiokosítva. Utóbbiak ténylegesen nem fogasztanak üzemanyagot motorfékkor, addig, amíg a beállított alapjárati fordulatszám-tartomány közelébe nem jut a főtengely.
Régi autóknál viszont nincs ilyen okosítás, idézem:
"Az autót motorfék üzemben használva, a porlasztó feleslegesen biztosít alapjárati keveréket a motor számára, hiszen az a hajtáslánc miatt nem tud leállni, forogni kényszerül"
Az pedig hab a tortán, hogy ha karbis vassal közlekedsz, akkor az alapjárati fúvóka is ugyanúgy dolgozik, mint a főfúvóka. Mert ugye, tegyük fel a kérdést magunkban, hogy mi a frászkarikától durrog a (karbis) sportmotor, amikor tízezerről engedi el a sporttárs városban a gázkart...Ha nagyon szőrszálat akarnék hasogatni, akkor mondanám, hogy új autóval motorfékezz alapjárat környékén, és fog enni naftát, de nem vagyok szőrszálhasogató
písz.
-
plömplöm
őstag
nadeha a kuplungot NEM nyomod ki (tehát a pedált be), akkor a hamarabb alapjáratra visszaállni akaró motor segít a lassulásban, nem? az ő "folyamata" gyorsabban megy végbe (ahogy üzemanyag hiányában elveszti a lendületét), mint az autó lassulási folyamata, tehát ő gyorsítja az autó lassulási folyamatát, nemdebár?
ha a motor önmagától 3ezres fordulatról 1mp alatt alapjáratra áll, de a 3ezres fordulathoz tartozó sebességről 5mp alatt fékezed le az autót, akkor a motor 1mp-es "akarata" csökkenti ezt az 5mp-et, nem? milyen nyelven írjam már le...és ismét mondom, hogy itt is le legyen írva, a legvégén persze a fékezés ellen tesz így a motor (a nem oldott tengelykapcsolóval), hiszen megpróbál majd életben maradni, amikor az alapjárathoz tartozó sebesség alá lassítjuk az autót akkor elkezdi "gyorsítani", ez ami kerülendő, de egészen addig segít szerintem. én nem tudnék választani a kettő eset közül, mármint hogy mit oktassanak, tehát hogy egyszerre betaposni mindkét pedált vagy hagyni fent a kuplungpedált és csak a féken állni kétlábbal. egy fürge pörgős motorral tutin sokat segít a motorfék, egy agyonlassítottal viszont lehet rajta rontani... passz
-
plömplöm
őstag
figyu, én értelek, és nem fogom még kitudjahányszor leírni, és neked sem kell, de:
"A motor nem fog azonnal megállni": mi az hogy azonnal? csúnya is lenne szegénytől elvárni hogy azonnal megálljon, nem is várja el tőle senki. de ha haladsz a te általad említett 3ezres fordulatszámmal ötödikben, ez pld nekem valami 100-110kmph, és rátaposol egyszerre a kuplungra és a fékre, akkor a motor hamarabb áll alapjáratra mint ahogy az autó megáll, tehát nem igaz hogy a motort is a féknek kellene lassítania. te hamarabb megállsz százról minthogy visszaállna alapjáratra a motor? milyen autó az?tüzinek ha jön:
"Ha eléggé elveszed a lábad a gázpedálról, motorféket tapasztalsz. Ez abból áll, hogy adagoló/karbi/injektor csak az alapjárathoz szükséges naftát tolja a hengerbe."
nem. motorféknél nem kap üzemanyagot a motor, a keverékolajzású (kétütemű) motoroknál ezért alkalmaznak szabadonfutót. a teherautók kipuff-fékjét hüjeség ideírogatni. az off-od pedig úgymellédumálás, ahogy van. ne bújj "közmondások" mögé. -
george11
addikt
-
The DJ
addikt
Köszönöm a választ
A légszűrő ki lett tisztítva és ellenőrizve, elvileg nincs vele gond. A benzinszűrővel viszont már lehet, hogy bajok vannak. Én is az üzemanyagrendszer hibájára gondoltam, ugyanis ha egymásután gyorsan próbálom benyomni a gázpedált, akkor képtelen felvenni az ütemet a motor. Tehát: Benyomom, felpörög, elengedem és egyből nyomnám is be, de idő kell míg újra elkezd felpörögni. Ha az ember nagymamásan 60-al akar vezetni akkor ez szinte fel sem tűnik, de nekem zavaró, mert nem ehhez vagyok szokva és ezek a kocsik azért ennél jóval erősebb és gyorsabb gépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest