- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
fekeandras #713 üzenetére
Nem akarok szövegértelmezési vitát szítani, de azt írtad: ott tuningról volt szó, semmi másról. Majd bemásolsz négy adatot, kettőt benzinesre, kettőt dízelre, egyik a gyári állapotú motor fajlagos fogyasztása (dízelre és benzinre), másik a tuningolt. Ebben, akárhogy is akarnám másképp olvasni, benne van a gyári, tehát a nem tuningolt motor fajlagos fogyasztása is. Vagyis az az állítás, hogy kizárólag tuningról volt szó, nem igaz.
A másik része a dolgonak, hogy az én tapasztalatom azt mutatja, a gyári állapotú motorok esetén a dízel favorizálása sem mindig helyes döntés. Ettől te még olyan motorú autóval jársz, amilyennel akarsz, nem az én dolgom. Viszont ha megjelenik egy cikk, hogy x.y által reprodukálhatóan mért dízel fogyasztás több, mint az én benzinesemé, akkor bizony röhögni fogok, nagyokat.
Szerk: volt 1.6-os benzines borám, azóta nekem a vw benzines motorjai nem etalonok.
-
bambano
titán
válasz
fekeandras #711 üzenetére
Én mást látok a #700-ban.
-
bambano
titán
válasz
fekeandras #709 üzenetére
Arról, hogyha összevetem abban a cikkben pontosan megadott paraméterek között mért adatot a saját mérésemmel, kiderül, hogy valójában a dízel hatásfokról és az alacsony fogyasztásról szóló hiedelmek abban a vezetési szituációban tévesnek bizonyultak.
Régebben, amikor még nem ez volt az üzemanyag árak között az arány, kiszámoltam, hogy nagyon szerencsés esetben még az is előfordulhat nagy ritkán, hogy 6-8 év alatt megtérül egy dízel az én vezetési szokásaim szerint. Azóta nagyot változott a világ azon része, ahol az üzemanyagárakat kalkulálják, így az lenne a számítás eredménye, hogy a dízel drágább induláskor és folyamatosan többe kerül.
Nekem továbbra is benzin az üzemanyag, és mélyen egyetértek az M főnökkel.
-
bambano
titán
válasz
fekeandras #700 üzenetére
Nemrég volt a belsőségen egy cikk, amiben leírták, hogy milyen körülmények között és mennyit zabált nekik a mazda6 dízel. Mivel pontosan ugyanolyan körülmények között én is járok és nagyjából ugyanannyit, vagy kicsit kevesebbet fogyaszt a benzintemetőm, csak röhögök a dízeleken.
Meg jó lenne ugyanolyan műszaki szinvonalon álló autókat hasonlítgatni. Tehát turbódízelt turbós benzineshez.
-
bambano
titán
válasz
(Kolombusz) #647 üzenetére
Árulnak olyan cuccot, ami az mp3 lejátszó hangját fm rádió számára megfelelő modulációval kisugározza és azt a rádió tudja venni, mint egy sima országos rádiót.
-
bambano
titán
válasz
AMD Power #657 üzenetére
Nem látod, hogy szivárog. Rendes szervizbe beviszed, túlnyomás alá helyezik és klderül, hol szivárog. Jobb esetben uv-re fénylő folyadékkal tolják meg, az rögtön látszik.
Ha megjárattad a motort, és levetted a hűtő sapkáját, akkor ha nem bugyborékol, másik univerzumba kerültél, ahol nem érvényesek az alap fizikai törvények. Járó motorú autóról csak azok veszik le a hűtő sapkáját, akik gyorsan fel akarják újítani az egészet.
-
bambano
titán
Ha új gumikat raksz rá, javasolt megnézetni. Egy garnitúra új gumi sokkal több, mint amibe egy ellenőrzés, beállítás kerül. Ha mindegyik régit kikukázod, akkor azzal már kár szórakozni.
Szerintem egyrészt okozhat problémát az ütés, másrészt okozhatta a defektet a futómű problémája. nem tudni, mi volt előbb.
imho. -
bambano
titán
válasz
hobizoli #130 üzenetére
Az, hogy nem folyamatosan jön a motorból a kipufogó gáz, áramlástanilag lengéseket okoz a kipufogóban. Adott motorhoz, adott fordulatszámhoz lehet optimalizálni a kipufogó rendszer hosszát, amivel el lehet érni, hogy a gáz szinkronban lengjen a kipufogáshoz képest, ez valamennyi szívóhatást biztosít a hengernél, javul az öblítés azon a fordulatszámon.
-
bambano
titán
A re050a idei tesztgyőztes lett az adacnál, annyira nem lehet rossz gumi. Igaz, a nero lett szorosan mögötte a második
Nekem nem evo9-esem van, elég lesz rá a 050-is, nem akarok kéthetente gumit cserélni...
Ha nem titok átküldhetnéd a gumisod adatait: címét, telefonszámát, esetleg magánban.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
(Kolombusz) #88 üzenetére
Ebben a kategóriában ha nem is normális, de nagyon nem lóg ki a sorból...
Nálam lesz futómű baj is, azért megy kedden szervizbe. Csak jó lenne egy füst alatt a gumit is lecserélni, nehogy a régi gumi szétverje az új futómű alkatrészeket.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest