Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
válasz
fekeandras #877 üzenetére
Jah, ezért nem állunk ki vele. Engem meg zavar egy kicsit, felkapcsolom a fűtést és kiakad a vízhőfok műszere, jobb tudni mennyi a víz valójában.
-
zsid
senior tag
Feldobom egy kicsit a topicot
A probléma Technika/Autóvillamosság:
A vízhőfokmérő-műszerem megbolondul ha működtetem a fűtőventilátort, elektromos ablakot, tükörfűtést stb. és elég zavaró. Egy villanyász azt mondta testzárlat valahol(??). Igazából jólenne vmi konstruktív ötlet a probléma megoldására, mert eléggé zavaró.A gépjármű tipusa sztem mellékes, de aki kiváncsi (lehet a franciákat fikázni ) Renault Magnum.
-
zsid
senior tag
válasz
Winner_hun #775 üzenetére
Sztem gyártó/tipusfüggő, mint az olajcsere.
Ma kamionon cseréltem önindítót. Jó móka volt
-
zsid
senior tag
válasz
[HUN]Tyson #613 üzenetére
Jah, úgy kell ahogy leírták.
-
zsid
senior tag
Az érdi emelkedő az tényleg durva, de szerintem ha hűtés gondja lenne az nem a fűtőradiátoron múlna ( nem vok hozzáértő ). Én a teljes hűtőkört átmosnám, ártani nem árthat.
Ha felfelé mész az emelkedőn és ott melegszik a víz, akkor visszaváltasz, gyosul a keringés és hűlnie kell valamennyit, ha nem hűl akkor inkább hengerfej.
-
zsid
senior tag
" A hajtótengelyt a motorral a tengelykapcsoló köti össze. hajtótengely a közbeiktatott előtéttengelyen keresztül több eltérő áttételű fogaskerékpárral kapcsolódik a hajtott tengelyhez.
A hajtott tengelyen szabadon forgó fogaskerekek állandó kapcsolatban vannak az előtéttengely fogaskerekeivel. A szabadon forgó fogaskerekek a bordázott tengelyen elcsúsztatható szinkronkapcsolókkal rögzíthetők a tengelyhez. A szinkronkapcsolók a váltókarral, tolórudakkal és a villákkal mozgathatók,
Sebességváltáskor először a szinkronkapcsoló belső kúpos része felfekszik a szabadon forgó fogaskerék ellenkúpjára, majd a külső gyűrű mint egy körmöskapcsoló, a már lefékezett fogaskereket a hajtott tengelyhez rögzítzi. "A rudas és a bowdenes ugyanúgy működik, csak a kezedtől az információ máshogy jut el a váltóba. A váltórudat vízszintes síkban 2 irányban tudod mozgatni, ez tilitolizza a fogaskerekeket, míg a bowdenesnél 2 bowdent alkalmaznak, amivel a két irányú elmozdulást képezni tudják. Arról, hogy ezt hogy oldják meg a váltókar alatt, és a váltón arról már régen olvastam, hülyeséget írni meg nem akarok, de a váltóházon belüli tartalom nem változott.
-
zsid
senior tag
válasz
feel good #472 üzenetére
Nyomatékról fingom sincs. MAN 6 hengeres 6879ccm(asszem) 150LE 1992 ből. Én 80nnal jártam vele, ha nem volt túlsúlyos akkor pályán 14-15 között, vegyes (napi 6-700km pálya + 100-150km Pest és környéke) 15,5-17 között, attól függően hogy mennyire kellett sietni. Munaktársamnak ugyan ilyen volt, annyi különbséggel hogy az övének az ösztömege 9t volt az enyém meg csak 7,5es. Az övébe rövidebb végáttétel volt, az Pesten bekajálta a 20-22t ( az enyémben felújított adagoló volt, az övében meg eredeti
).
Forgást hogy érted? Főtengelyen max 3000, de a "zöldzóna" az 1400-1900 között volt asszem, 80as tempónál mentem 1750es fordulat körül. Ha végsebességbe gondolod akkor raksúly meg gázolaj függvénye. A 125km/h-s tachográfot ki lehet vele akasztani
-
zsid
senior tag
A gyáraktók a nálam említett példában a hosszútávú szállításban használt járművek ( nemzetközis kamion ) adják meg ezeket a 90-120e km-eket. Ez ideális esetben napi átlag 9 óra, amikor a motor 1300-1500 között van hajtva. Amit erdőben használnak fahordásra, fél napot megy kettesben felezővel meg összezárt difivel, azt értelemszerüen nem ilyen intervallumban oljcserézik. Kamionnál a 100 000km az 6-9 hónap..
Legutóbb egy 8 tonnás MANnel melóztam, abban 6900es szívó motor volt. 15éves volt a kocsi, 1 300 000+ km, és állítólag a motorhoz nem volt hozzányúlva ( az adagoló az volt felújításon ) , igaz havonta elfogyasztott 4 liter olajat minimum
z elözö munkahelyemen 1euro/km volt a fuvardíj, ha ezt felszorzza vki az 1,2millával.... az a blokk csak zsebpénz.
-
zsid
senior tag
Kicsit gugliztam:
Volvo.com : ".. Kiemelkedő megbízhatóságot és hosszú gondozásmentes futásteljesítményt kínál, az olajcsere-intervallumok maximális hossza 100000 km-re, illetve 12 hónapra bővült."
" Műszaki adatok:
Renault Magnum 440 Optidriver II:
Motorolaj mennyisége 33 liter
Olajcsere-periódus 90 000 km "Olajshop.hu - MOL Dynamic Synt Diesel 10W-40
szintetikus dízelmotor olaj 4l ( 10500,- ):" Kifejezetten javasolt Euro III-as és dízel részecskeszűrő nélküli Euro IV-es tehergépjármű-, kamion- és autóbusz motorokhoz.A járműgyártói jóváhagyásoknak megfelelően, egyes nehézkategóriás tehergépjármű motorokban, távolsági üzemben 100 000 km-es, sőt bizonyos esetekben még ezt is meghaladó olajcsere periódust tesz lehetővé. "
Asszem a MB vagy a Scania vagdalózott régebben 120 000kmes olajcsereperiódusal.
Vesszenek a személyautók -
zsid
senior tag
Újabb haszonjárművekre az előírt olajcsere periódus 90-120e km, mégis vidáman elmegy 1M+ kmt mind. Mi mezei Shell és Agip olajakat használtunk, és nem volt gond sose az autókkal. Ezek után merem feltételezni, hogy egy személyautónak normál esetben tökmind1 ,hogy 10e vagy 15e km. ( Nem mondom, hogy személyautókban is ugyanennyit kell elmennie az olajnak, mert átlagos motorfordulaszámuk az bőven kétszerese felett van a teherkocsikénak.... )
VOltak nálunk ilyen kis furgonok mint a Mazda E2200, 2,2es szivódízel, abban is 40-50e kmenként volt olajcsere, és 600-700ezret mindegyik gond nélkül ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen monitort vegyek?
- MotoGP & WSBK
- Háztartási gépek
- Mobilinternet
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Eladó KTM női kerékpár!
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest