Hirdetés
- Macrodroid
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
http://www.autochip.hu
Az előbb megtekintett weblapok közül ez tűnik a legértelmesebbnek, itt 45k + ÁFA a chip. Itt szépen leírnak mindent, tehát sztem komolyan veszik, és term. díjmentes az eredeti szoft visszatöltése.
Tapasztalat ezzel vagy esetleg más ilyen céggel kapcsolatban?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
A chiptuninggal kapcsolatban szeretnék információkat megtudni...
Van egy VW Bora, 1.6 benzin (szívó), 105 LE. Eléggé gyengécske, viszont megkímélt állapotban.
Érdemes erre egy módosított szoftvert rátölteni? Állítólag 10-15%-os teljesítménynövekedést lehet elérni vele.
Plusz még raknék bele egy sportlégszűrőt, így maximizálnám az autó teljesítményét komplett megbontás nélkül...
A kérdéseim a következők: érdemes 50-60k-t chiptuningra költeni, nem fog a motor élettartama -- számottevően (!) -- csökkeni? A fogyasztás az tényleg kisebb lesz a mostaninál (10l/100km)? Tehát alapvetően érdemes, nem fogja szétszedni az autót? Mert hallottam pár rémhírt, h füstölés, ez-az nemműködik, stb stb...
Köszi előre is...
-
Daneey
tag
Köszi a válaszokat; már megvettem az autót, most barátkozok vele!
Én egy Castrol TXT Softec-et akarok bele tetetni. 5W-40-es viszkozitás VW 502 00 és 505 00 minősítésű, tehát elég jó. 7,8k bruttó ára van a 4 literes kiszerelésnek. Szerintetek ez jó lesz bele, vagy drága? Szervizkönyv azt írja, hogy lehetőleg VW 502 00 szabványnak feleljen meg.
Ha plusz fék, és váltó olajcserét is csináltatok, akkor motorolajcserével + légszűrőcsere együtt mennyi lenne a költség? 20-30k?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok a témában, szóval ne kövezzetek meg a következő kérdéseimért...

Lehetőségem volt egy ~5,5 éves 13k km-t futott VW Bora-t megvenni (1.6 benzin; 77kW=105LE). Kifogástalan állapotú. Öreg úrtól, tehát ezért a kevés km.
Kérdésem az lenne, hogy a szervízkönyv szerint 3 éve (a km óra állást tekintve 7,5k km-nél) volt motorolajcsere.
(1) Cseréljek benne motorolajat?
Ha igen,
(2) Hivatalos VW márkaszervízben (túl drága lenne?), vagy
(3) Maszek autószervízben? Hol? esetleg tudnátok helyet mondani?
(4) Ha maszekhoz megyek, vihetem az olajat én, és a szerelőnek csak a szűrőt és a munkadíjat kell fizetnem? Mennyi kéne 4l, 5l?Köszi előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest