- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
http://www.autochip.hu
Az előbb megtekintett weblapok közül ez tűnik a legértelmesebbnek, itt 45k + ÁFA a chip. Itt szépen leírnak mindent, tehát sztem komolyan veszik, és term. díjmentes az eredeti szoft visszatöltése.
Tapasztalat ezzel vagy esetleg más ilyen céggel kapcsolatban?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
A chiptuninggal kapcsolatban szeretnék információkat megtudni...
Van egy VW Bora, 1.6 benzin (szívó), 105 LE. Eléggé gyengécske, viszont megkímélt állapotban.
Érdemes erre egy módosított szoftvert rátölteni? Állítólag 10-15%-os teljesítménynövekedést lehet elérni vele.
Plusz még raknék bele egy sportlégszűrőt, így maximizálnám az autó teljesítményét komplett megbontás nélkül...
A kérdéseim a következők: érdemes 50-60k-t chiptuningra költeni, nem fog a motor élettartama -- számottevően (!) -- csökkeni? A fogyasztás az tényleg kisebb lesz a mostaninál (10l/100km)? Tehát alapvetően érdemes, nem fogja szétszedni az autót? Mert hallottam pár rémhírt, h füstölés, ez-az nemműködik, stb stb...
Köszi előre is...
-
Daneey
tag
Köszi a válaszokat; már megvettem az autót, most barátkozok vele!
Én egy Castrol TXT Softec-et akarok bele tetetni. 5W-40-es viszkozitás VW 502 00 és 505 00 minősítésű, tehát elég jó. 7,8k bruttó ára van a 4 literes kiszerelésnek. Szerintetek ez jó lesz bele, vagy drága? Szervizkönyv azt írja, hogy lehetőleg VW 502 00 szabványnak feleljen meg.
Ha plusz fék, és váltó olajcserét is csináltatok, akkor motorolajcserével + légszűrőcsere együtt mennyi lenne a költség? 20-30k?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok a témában, szóval ne kövezzetek meg a következő kérdéseimért...
Lehetőségem volt egy ~5,5 éves 13k km-t futott VW Bora-t megvenni (1.6 benzin; 77kW=105LE). Kifogástalan állapotú. Öreg úrtól, tehát ezért a kevés km.
Kérdésem az lenne, hogy a szervízkönyv szerint 3 éve (a km óra állást tekintve 7,5k km-nél) volt motorolajcsere.
(1) Cseréljek benne motorolajat?
Ha igen,
(2) Hivatalos VW márkaszervízben (túl drága lenne?), vagy
(3) Maszek autószervízben? Hol? esetleg tudnátok helyet mondani?
(4) Ha maszekhoz megyek, vihetem az olajat én, és a szerelőnek csak a szűrőt és a munkadíjat kell fizetnem? Mennyi kéne 4l, 5l?Köszi előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest