- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VR6-Fan
veterán
1,6 SR (8V változó szívó cső hossz)?
édes apámnak ez a motor van (seat toledo) kapot egy chipset (befecskendezéssel meg a gyujtással játszottak picit).
lóerőben nem lett szerintem számít tevőbb, de a teljesítmény görbe kb 500rpm-el ellett tolva lefele (alacsonyabbról húz).
4000 fölé nem kell pörgetni, ha nyugis a forgalom bőven elég 2500-nál váltogatni, és úgy is "dinamikus" a kocsi.
fogyasztásba azzal hogy nem kell forgatni annyit kb 1l-t hozott.
motor élettartalma nem csökken.
direkt szűrő meg felejsd el, miért is? mert baromi sűrűn kell mosogatni hogy maximum 1% érjen, több koszt szívbe a motor mint a gyárival, jah és az a motor tér melegét szívja csak be ami feleslegesen terheli a motor és rontja az oxigén szegény levegő az égés hatásfokát (gondolom nem akarod a motor téren kivűlre elhelyezni?).
motor bontás nélkül még a kipuf rendszer komplett cseréjével tudsz javítani valamit a teljesítményen. (ez persze viszi fel a fogyasztást is..)
50k felső plafon, és csak akkor ha nem tetszik a chips akkor vissza kapod a pénzt meg az eredeti progit.
-
CYBERIA
őstag
Szívó motornál nem sokat változtat, egy pár lóerőt rátesz, éppen meg lehet érezni.
Fogyasztáson meg elvileg egy nagyon kicsit talán javítana, de gyakorlatilag úgy is ki fogod használni a plusz erőt, szóval nem fog feltűnni.
Füstölni inkább a Diesel chiptuningolt autók szoktak.Egy-két turbós motornál nagyon sokat számít, főleg közepes fordulatszámon.
Amúgy ahogy Bandi írta.
-
fekeandras
őstag
Önmagában 15%-ot semmiképpen sem lehet nyerni vele.Úgy +8% körül lenne reális.A gyújtást is módosítani kéne, e mellett egy jobb fajta sportlégszűrő is elkelne.Szerintem úgy 115-120lóerő környékére fel lehetne tornázni.Bár ettől nem táltosodna meg az autó.Azonos vezetési stílus mellett elképzelhető, hogy valamivel valóban kevesebbet fogyasszon.Az élettartama semmit sem fog változni.Ez csak sima motorvezérlő elektronika optimalizálás így nem kell tartani károsodástól.Én 50ezer körüli összeget nem költenék rá.
-
I_Am
veterán
TXT Softec 5W40-es olajat neki. A legjobb amit adhatsz neki. Szűrőket is viheted, de ne Bárdinál vedd meg őket, ha lehet akkor Unix vagy olyan hely ahol nem a legszarabbat dobja ki hozzá a gép. Én mindenkinek azt mondom, hogy felejtse el a 15.000-es olajcseréket. 10.000-enként jó megitatni a gépet és így lesz egy sokáig ép motorja.
Nem ártana átnézetni a vezérlést sem, szíjakat, görgőt, futóművet.
szerk: szűrők: olajszűrő 2.000.- körül, pollenszűrő (ha klímás) 2.200.-, levegőszűrő (ha merevítettet veszel, ami drágább) max 2.000.-
Ezekkel számolj.
-
dokar
addikt
Váltóolaj cseréje felesleges, akár csak a féké. Ha nagyon jót akarsz maganak, akkor kérd meg az egyik ismerősödett, hogy mutassa meg neked hogyan kell motorolajat leengedni és olajszűrőt cserélni. Nem bonyolultabb, mint egy kerékcsere.
Látom közben szerkesztgetsz rendesen.
Légszűrőt bárki tud cserélni, ennél egyszerűbb nincs.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen híg olaj kell a Borába.
-
DeadMeat
nagyúr
Uhh ha ismered az oregurat,es valos aza 13000km azonnal megvenni az autot!
Az olajat evente,vagy 15k kmenkent keri,amelyik elobb letelik.
De amit mellle meg kellene cserelned,a fek,valto olaj.Nem a km miatt,a kora miatt.
Maszekhozz vidd,olcsobb mint a markaszerviz. 5 liter boven eleg. -
TexT-BoY
addikt
1. évente érdemes mert a tél-nyár közötti hőingás nem tesz jót az olajnak, sőt imho rohadtul rossz. ezért egy tavaszi rendszeres olajcsere mindenképp érdemes.
2. neee
3. igen, vihetsz olajat, normális márkás olajat vigyél, megnem mondom hirtelen milyen olaj kell de megtalálod a papirok között a megfelelő viszkozitást, első tippre 10W40es pl Castrol Magnatec megteszi.
Olajat 1 és 4 literes kiszerelésben szoktak árulni, nemtudom hogy mennyi kell a vasadba de szerintem 1-1et veszel akkor az elég, mert ugyis eszi a kocsi és majd utána tölthetsz.OFF: Anyám késett 3honapot az éves szervizzel és most van a 2éves kocsiba 20.000km, de már tépem a hajam hogy vigye már el a Hondába
.
Hondáná pl 20.000km vagy 1év a Normál periodus de 6honap és 10.000km is lehet erőss igénybevétel esetén ( ezt az opciót a Type R-ekhez meg az S2000hez szokták használni gondolom
)
-
Nkboy
senior tag
Olajcsere, átlagosan 15000km vagy egy év. (Természetesen erről megoszlanak a vélemények) Ha az ember vesz autót, általában cseréli az olajat, légszűrőt, vezérműszíjat. Ki tudja mi van benne?
Márkaszervízben nem tudom hogy mennek a dolgok, de biztos nem az a legolcsóbb megoldás. Maszekhoz vihetsz olajat is meg szűrőt is ha akarsz.
Olaj mennyisége elvileg benn van az autó könyvében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged