Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #1445 üzenetére
helkis teljesen jól leírta, egy dolgot tennék még hozzá: a DX10-es unified shader megjelenése fordulópont volt a történetben, mert amint ez az eszköz elérhetővé vált, mindenkinek elkezdett dolgozni az agya, hogy ezt a nyers, kevés kötöttséggel elérhető számítási kapacitást mire lehetne felhasználni (a kedvencem a GPU-n futó antivírus
). igaz, hogy az x1950xtx-nek is volt majdnem 300 GFlops kapacitása, viszont ott egy kicsit még fájdalmas volt / lett volna ezt kiaknázni (konkrétan vertex shader és pixel shader programokba kellett volna becsomagolni a számításokat, majd valahogy utána visszabányászni az eredményeket a meglehetősen merev futószalagról). innentől meg nyilván összeállt sokak fejében, hogy ez a GPU már inkább egy CPU, és ha már CPU, akkor lehet pl. úgy is csinálni, ahogy az Intel a Larrabee-vel
-
helkis
veterán
válasz
tzsolesz #1438 üzenetére
én sem vagyok profi a témában, de elég hogyha visszanézünk szvsz..
régen is softrender volt, de mivel azt a CPU végezte jó lassú volt, illetve mivel egyre jobban le akarták szimulálni a valóságot, egyre dúrvább programok születtek, amik már nehezen futottak el a központi egységen a töbi feladat mellett, ezért létrejöttek a célhardware-ek, GPU-k, amik levették eme terhet a CPU-ról (vagy meghatározottakat adtak nekik), illetve ezzel párhuzamosan elkezték adott grafikus megjelenítés programozásához, adott hardware létét is társítani: pipe-ok, shadderek, vertexek, amin az adott program a legjobban fut, ezeket nem kell a CPU-nak számolnia, jöttek sorba a cuccok a GPU-ba, de mivel elég sok volt már a független dedikált cucc, ráadásul ezek ugyebár csak akkor kihasználhatóak mikor pont olyan program fut ami tudja, a többi fajta megoldás kihasználatlanul álltak.. elkezdték egyesíteni amit lehet, hogy amire épp a programozó írta a programot aszerint "szerveződnek hadba" az általános egységek (itt tartunk most) de látszik, hogy ennek a vége/jövője az mikor mindent megkötés nélkül a programozó dönt el, ehhez olyan hardvare kell, amin általában jól párhuzamosítható a program, ezzel növelve annak teljesítményét. az intel ezt ragadta meg, mivel most sem GPU-t épít hanem egy grafikára szánt többmagos CPU-t. így végülis oda jutunk, mintha nagyon sok CPU-nk lenne egy gépben, amin miden elfut, amit a programozó megálmodott, itt már ugyanazok a dolgok fognak számítani egy VGA-nál, mint egy CPU-nál, azaz a 1másodpercre jutó adatfeldolgozás mértéke. szigorúan szvsz, ha valamit nem jól írtam javtsátok! -
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #1432 üzenetére
hát a jövőbe látni nem lehet, az S3 szerintem valószínűtlen h megerősödne
az nvidia még kijöhet jól a dologból, ha kifejleszt egy nagyon jó GPU-t, jelenleg a CUDA-t és a Physix-et is úgy tűnik bukják, szerintem tovább kell lépniük és igazi 3D-s GPU-t kifejleszteni ami elsősorban játékokra való
az Intel se biztos h megmarad, lehet vergődnek évekig aztán lemondanak a dologról, ráadásul nem biztos h sokan néznék jó szemmel ha már a GPU piacon is dominanciára törnének, én biztos nem vennék Intel VGA-t, csak ha különösen jó ajánlat
végeredményben sztem marad az AMD-Nvidia párharc, egy kis Intel közjátékkal
-
válasz
tzsolesz #882 üzenetére
na ja, nem vagyunk egyformák. én a magam részéről nem vagyok hajlandó a VGA hűtésével sz*rakodni - max. custom ventillátor-vezérlésig vagyok hajlandó elmenni, de azt sem szívesen. 75-80 fokig OK a történet, és idle-ben meg legyen mély kussban - nem vagyok zajfreak, de egy folyamatosan 4000rpm-en pörgő 4cm-es blower engem is kikerget a világból
-
WesTM
őstag
válasz
tzsolesz #779 üzenetére
Itt az igazság. Az ati kihozott egy kártyát, amiről előre tudni lehetett, hogy nem a csúcs lesz, sőt nem várt tőle senki nagy dolgot.-amit az ára tükrözött is. Aztán löttek nvidia féltéglák irtózatosan drágán, csak ott volt a probléma hogy a 4870 nem nagyon volt lemaradva. És ez az igazán égő az nvidiának. Egy nem csúcsra tervezett kártya, még a 280nak is befenyített anno, a 260at pedig csont nélkül verte.
ÉS ITT JÖN AZ AMI SOKAKNAK NEM JUT EL AZ AGYÁIG!!!
Az nvidia kénytelen volt árat csökkenteni, és átszabdosni a kártyákat.
Az ati azóta nem nyúlt a kártyákhoz. Ennyi erővel tekinthetjük új gen. kártyának a 260+ és a 285öt.-miközben az atinak még nem nyúltak a 4870 hez...
A 295 megint poén. Előadják magukat mint a világ leggyorsabb kártyája, és mekkora f*s a 4870x2. Csak megint van a kettő között "kis" kor különbség, és árról ne is beszéljünk...És mennyi a 2 kártya között a kül? 5-8%... Na akkor mivan? Kérdem én.
És a 295 gyártási költségeiről még nem is beszéltünk. 2nyák stb.Úgyhogy aki azt mondja hogy gyengék lettek az ati kártyák, azok ha kérhetjük ne a frissített, konkurencia fölé kényszerből igazított kártyákkal hasonlítgassanak. Van egy gyanum hogy a 260+ és a 285 nem létezne, ha nem lett volna olyan nagy durranás az rv770 mint amilyen lett.
Tehát most az ati részéről jön az újabb pofon hisz az rv 790 verni fogja a 260+ és talán még a 285öt is. És akkor mi van? Nvidiának visszanyalt a fagyi. Csak senki sem gondolkozik, (tisztelet a kivételnek). Most kijön az rv790 megint a kutya nem fog venni gt200at, mert minek?
Az nvidia pedig továbbra is kénytelen lesz minimális haszonnal adni a kártyát, sőt ha az rv790 árazása jóra siekeredik, akkor megint nem lesz ellenfele az ati kártyáknak.
Az nvidia már nem tud tovább árat csökkenteni...
Az nvidia meg egy darabig nem fog tudni kihozni egy 260++-t... -
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #685 üzenetére
nem teszteltem, itt van a release notes: elvileg benne van mit javítottak
-
válasz
tzsolesz #598 üzenetére
ha az RV730-ról tényszerűen tudjuk, hogy támogatja, akkor én kérek elnézést - miután a különböző gDDR szériáknak eltérnek mindenféle időzítési paraméterei, ezekre külön-külön fel kell készíteni a GPU-t, és abban a hitben éltem, hogy az rv700-es szériánál az AMD nem akar tökölni 3 külön típussal.
vgaspeedhuilag kicsit kaotikus volt az utóbbi pár hét, mert a lokális környezeten ezerrel készült az összehasonlító applet, ami járt némi struktúrális változással, és vigyáznom kellett, mit milyen formában teszek ki, mert könnyen vált volna működésképtelenné az Internetes site. de most kész - kint van a 4670 teszt is, és a 4870 is
-
rocket
nagyúr
válasz
tzsolesz #590 üzenetére
Az se lenne egy jo valasztas, HD4700 elnevezes lehet realis, es akkor ott az XT GDDR5 memoriakkal HD4770 neven futhatna a HD4830-hoz kozeli teljesitmennyel, 100$ kornyeken.
Szerintem a PRO verziot GDDR3 (esetleg a Samsung nyakan maradt olcson vett GDDR4) memoriakkal fogjak szerelni, ami teljesitmenyben eddig nem latott kulonbseget eredmenyezhet a 128bit miatt, a PRO, es az XT kozott.
Letezik mar 0.77ns GDDR3 memoria amiknek az effektiv orajele 2600mhz, (NV ezt hasznalja az uj highend kartyain), de azok dragak nagyon.Ha a PRO 2200mhz-es GDDR3 memoriaval jonne, az XT meg 3600mhz-es GDDR5 memoriaval, akkor egy XT GPU orajelen clock-to-clock osszehasonlitasra nagyon kivancsi lennek, ez az elso eset amikor egyertelmuen a memoria sebesseggel akarjak a kisebb memoria buszt kompenzalni.
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #361 üzenetére
Van már értelmes magyarázat a hd3850 és a HD4670 teljesítménybeli viszonyára? mert ott meg elég közel áll egymáshoz a két kari, pedig a 4670-ben csak 8 ROP van, és 128 bit-es elárulom neked, a 4670 750mhz-en jár a 3850 670mhz-en, azonkívűl jobb a 4670 memóriavezérlője tehát nem fogja vissza nagyon a 128bit
-
nixx-21
őstag
válasz
tzsolesz #367 üzenetére
Abu85 tud ám szinte midnent csak nem akarja elmondani
mert megvállna a legnemesebb szervétől
amúgy a GTX295-öt magas felbontáson amgas szűrőkke a 4870X2 elveri....és ahol mögötte küllög ott is csak ~7%-os a hátránya.....mellesleg a 4870X2 lényegesen olcsóbb már maga az ára és a legyártása is így az AMD/ATi sokáig tudja húzni az árversenyt....már látom előre 80K-ért új 4870X2
-
válasz
tzsolesz #361 üzenetére
az RV700-as széria ROP-jai kétszer gyorsabbak z-fill és AA melletti color fill terén, mint az RV670-é, ezért nem olyan vészes, hogy fele annyian vannak.
a memória sebessége nekem is rejtély, minden bizonnyal sokat segített rajta az átszervezett cache, ill. a lokalizált crossbar vezérlők, de akkor is nehezen hihető, hogy a majdnem kétszeres sávszélességgel rendelkező 3850-nel így tudja tartani a lépést. bár, a 12%-kal nagyobb core órajel is elfed ezt-azt.a héten volt nálam egy 4670, azon lefuttattam az összes tesztet, 3850-et sajnos csak jövő hét végén kapok - akkor majd kiderül, mennyire egyenletes a 4670 teljesítménye
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Bluegene
addikt
hát egyenlőre azt hallottam hogy 50%-kal növekedik a teljesítménye, ez a hivatalos pletyka, ennél több kell ez tény
nézd, a 3200 sp, de a 2000 feletti sp is valószínűtlen, mivel túlságosan is megnövekszik a magméret és nem akarnak még egy R600-ast vagy G200-ast, sok a selejt szívás van vele, nekik a lehető legmagasabb profit az érdekük
szal max 2000 sp és vagy kevesebb de magasabb órajel, én a teljesítmény növekedést +80-130%-ra teszem egy chipre ennél több nem lesz és az nvidiánál se lesz ennél több a G200-ashoz
most hogy ezt a +80-130%-ot hogyan érik el drasztikus órajelnövekedéssel(ez lenne a tuti kevesebb sp is elég, olcsóbb a chip), vagy több sp-t pakolnak bele vagy a kettőt kombinálják az más kérdés
512bites biztos nem lesz max 384 bites de az is lehet maradnak a 256-nál és az 5850-es is GDDR5-öt kap, valószínűnek tartom h az 5870-es 1giga memóriát kap alapból
egyébként is inkább jöjjenek ki egy olcsó megfizethető korrekt teljesítményű kártyával mint a 4850es, minthogy nvidia féle Góliátot csináljanak az ellen még bevethetnek egy X2-est
-
Gonosz15
aktív tag
HD 5850 -> 2560 SP + 64 TMUs (1 master chip + 3 slaves)
HD 5870 -> 3200 SP + 80 TMUs (1 master chip + 4 slaves)HD 38XX - 320SP - Oké, ez korrekt.
HD 48XX - 800SP - Oké, ezt senki nem hitte volna, mégis bejött.
HD 5870 - 3200 SP - Oké, EZ LEHETETLEN!Azért kicsit nagy szakadék tátongana a 4-es és 5-ös sorozat csúcsa között
Jó, tudom, hogy a 800SP-s RV770-re is azt mondták, hogy lehetetlen, kamu, fake meg nem hiszem el stb. és mégis így lett, de szerintem tényleg lehetetlen, hogy ezek kijönnének ilyen 3200 meg 1920 SP -vel 40nm ide vagy (y)oda ...Egyébként, ezen értékek szerint a HD 5670 lealázza a 4870X2 -t...
Akkor a HD 5870 mit fog csinálni a GTX280-al? 6x körberöhögi, 3x körberohanja és 1x át is ugorja ilyen Chuck Norris -os pörgő forgó rúgással?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest