- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RpPRO
őstag
válasz
#80959232 #44716 üzenetére
Ahogy bolcsodal irja.
Az AGP-s ati/amd kartyak melegszenek leginkabb az agp-pci-e atalakitonal (rialto chip) es a feszultsegszabalyozonal (VRM - mosfet chipek).
Nekem PH-rol van hasznalt zalman vf900 hutom (4e ft volt), melyet leginkabb a halk uzemmod miatt raktam ra. A rialtora kotelezo hutest rakni! Lehet, h az ati mernokok bevizsgaltak, h stabil a VGA 120 fokos rialtoval is, de az elettartamanak nem tesz jot a homerseklet es a VGA stabilitasanak sem segit. A VRM chipeken massziv huto van, de a kartya masik oldalan is kitapinthato a chipek helye es nem tudod rajta tartani az ujjad, de talan nem annyira veszes a homerseklete, mint a rialtonak.
Nekem van 2db 12cm-es rendszerhutom, melyeket rairanyitok a VGA tetejere es az alaplap eszaki hidja es a memoriak is kapnak belole. Igy stabilnak mondhato a cuccom (alairas).
Az 1950-em ota szoptam sokat a stabilitassal, tulmelegedessel, szoval, ha valami nem stabil, egybol erre gyanakodom.
-
bolcsodal
addikt
válasz
#80959232 #44716 üzenetére
A Rialto-ra tegyél valamit, mondjuk egy ramsünit hátha....Egyébként bármilyen hűtés jobb, mint a gyári Sapphire (ha éppen olyan kártyád van).
A lényeg, hogy gyárilag nem raknak a Rialto-ra hűtést, és mivel az egész PCB felmelegszik 3D-ben, ezért valószínű ez már sok a fordítócsipnek.
Anno én is próbálkoztam az X700Pro és HD2600XT AGP-s kariknál, de nem találtam sok használható hűtési módot. Valósznűleg ha megakadályozod az egész kártya felforrósodását akkor a Rialto is bírni fogja..talán.
Ezekre az AGP-s karikra is felmegy az AC S1 szerintem, arra teszel egy 12cm-es ventit (kábelkötegelővel) és kész van a szuper hűtés.
Egy extra RAMsünit rátennék a Rialto-ra is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest