- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy #45660 üzenetére
hát, picit olcsóbb volt, az tény... de a hangja szörnyű volt. és mondom ez úgy, hogy az MSI az első biossal üresben is 80%on tolta a ventijét (a 2000rpmes Ultra Kazevel/1900as Sflex -vel volt egy szinten), 80 fok fölött (amit persze ilyen beállításokkal sose ért el) meg átállt 100%ra, ami kb a 2800rpmes Papst4312vel hozta egy szintre. tényleg kegyetlen hangos volt. namost a sapphire edition kb ezt tudta, csak 90fokos GPUval, 70 helyett. azért a kétslotos rézbordája is enyhén vicces volt... meg hogy a porszívó beállítású refet egy HR03GT passzívan elverte.
jó persze akinek amúgy is ment fel az S1 annak mindegy volt, de szerintem nem ők voltak többségben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy #45658 üzenetére
fura, anno itt a topicban a kártya fénykorában (értsd 08 még a 4850ek előtt) egyslotos sapphire eléggé ritka volt. embereket pedig próbáltuk róla leterelni, mert hangos volt és meleg (4850 refhűtő effekt).
feszállítás eléggé random volt, hiába volt első ránézésre egy ref design. gyakorlatban két refdesign volt, az egyiken lehetett állítani rivatunerben is elvileg a feszt, a másikon nem. maradt a BIOS felülírása, de ott már csak olyan feszeket lehetett állítani, amik eleve meg voltak adva.
az én MSImnél (OC ref megoldás 800/1126os órajelekkel) a legmagasabb a gyári 1.35 volt egyébként és rivatunerből nem lehetett feszt állítani. Sapphireknél amikről tudok azok általában feszállíthatóak voltak rivatunerből is. elvileg a két megoldást pár alkatrész a pcbn különbözteti meg.
-
-
dredbiro
senior tag
-
zcool
aktív tag
válasz
04ahgy #45501 üzenetére
A Gpu-Z ben ezt írja : Enabled(2GPUs).
A 12.1-el!
A Win nem a legfrissebb de nem is olyan nagyon régi! Csak tudod ezelőtt az Afterburner jelezte ,hogy dolgozik a gpu! De most nem! De az is érdekes tényleg ,hogy a Gpu-Z is látja rendesen! Szóval tanácstalan vagyok!
Egyébként már rég nem használtam Afterburnert szóval még azt sem tudom ,hogy mikor lett ilyen! -
proci985
MODERÁTOR
-
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45448 üzenetére
az első
doboza és minden tartozéka megvan, most kímélő üzemmódon járatom 825/1205Mhz
előbb toltam sc2 -t 1920x1080 ami a cpu -t zabálja azt mindet ultrára raktam, a többi mediumra és 2v2 multis mérkőzésen vsync bekapcsolása mellett még csak nem is ment fel 100% ra a gpu terhelés afterburner szerint, és fraps is mutatta szépen a fix 60fps -telég jól használható még így magában is, bár CF ben 1920x1080 extreme beállítással küldtem neki és nem volt gond 4v4 ben se.
-
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45418 üzenetére
jah igazából ez 3 modulos az lenne a jó kifejezés rá, mondjuk ilyen játékok mint a bf3 ami szépen használja az összes szálat elég jól mennek rajta, de a régiek ami csak pár szálat használnak azok nem muzsikálnak olyan jól rajta, de így is bőven elegendő szerintem a teljesítménye. Igazából először i3 ban gondolkodtam, ami nem teljesít rosszul, föleg ott ahol az az eset áll fent ahol kevesebb szál is elég, de szerintem az ilyen játékoknál mint a BF3, ahol minden szálat szépen meghajt ott a 2mag+ht már nem képes csodát művelni, lehet singleben még jól hasít, de kétlem, hogy 64fős térképen ne fogná vissza a gépet.
De ha megnézünk pár tesztet ahol full hd felbontásban is tesztelik a procikat ott jól látszik inkább a VGA kártyán fog múlni. Csináltam olyat is, hogy élően streamelni Starcraft2 mérkpzést 720p ben, ment a videó, itt 100% on ette az egész procit a game+a videó caster progi, nem tudom i3 itt hogy muzsikálna, de haver i5-2400 procija kb ugyan azt tudta itt mint az enyém.
Na meg i3 al nem lett volna meg a tuning élménye(#45419) proci985 jah, kellemes csalódás, főleg, hogy tulajdonképpen a 6600GT kártyám ami volt előtte arra ráfizettem 9e Ft -t és lett két 3870 a képbe, és picit dimenziót ugrottam vele.
-
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45411 üzenetére
Nem épp egy ponthajhász konfigom van
A gpu-z és a cpu-z kép meg pont elég fail lett, beállítottam szépen erre nem azt töltötte fel a program hanem egy korábbi állapotot
Ma végre lecserélem az amd stock coolert, lesz nálam egy H50 meg egy arctic cooling freezer 13 pro, amelyik jobban lehűti a procit azt tartom majd meg. Képet meg majd töltök fel, meg majd még rakok be. H50 is léghűtésnek számít nem vagy azt már víznek csúfolják?
Továbbiakban majd ha lesz kérdésem a megfelelő topicba teszem fel. Mondjuk a 3870 CF kategória nem túl telített ahogy nézem. -
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45398 üzenetére
1473 pontot kaptam ami már összemérhető egy 4870 800/1000 Mhz + i7 ereményével [link]
3900Mhz re felraktam a procit az a vége 1,3V al, majd több feszt csak holnap adok neki.
Így a Batman játékban 54fps re felment a min fps érték így már 40 vs 54 az egy kártyához képest a min eltérés, az átlag az is ment feljebb a proci tuninggal, a max fps nem.(#45399) etejedu 3870 x2 -t esélytelen, hogy az a táp elvigye, a proci meg egy kétmagos P4 (ha emlékeim nem csalnak) ami megint csak elég haramtos
-
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45393 üzenetére
az volt a gond hogy 4v4 -t néztem és bekapcsoltam, hogy az egész pályát lássam és az begyilkolta valszeg a CPU -t tényleg
1980x1080 ultra [link] cpu és gpu használtság is látszik a képen, GPU így most, hogy csak a saját kamera állásomat néztem a replayben nem az egész térkép látszódott így 50-80fps között volt a csatajelenetben! Majd holnap ha nem a gyári venti lesz rajt a CPU -n hanem megjön az új akkor megnézem mennyit javul CPU tuninggal.ezt a Heaven tesztet milyen beállítással érdemes lefuttatni? csak hogy tudjam hasonlítani neten található 4850 eredményekkel mondjuk
az órajelet mondjuk msi afterburner nem jól mutatja ott 825/900 -t mutat, mert driverből állítottam, de gpu-z szerint 825/1125Mhz mind a két kártyán.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy #45348 üzenetére
2900XT se volt gyenge hangban.
a 2800as Papst hangját én is szerettem, olyan volt, mint amikor az ember ad egy kiadós gázfröccsöt. mély, brűűűűűm. sokkal jobb, mint a vííííííí.
a 3870el meg nekem inkább az volt a bajom, hogy
1.: aludtam is a gép mellett
2.: nem bírom a felesleges zajt.
3.: legalább annyira gyengén hűtött, mint amennyire zajos volt. -
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45335 üzenetére
azt esetleg meg tudod mondani 885Mhz a max amit tudok állítani az AMD VISON Engine Control Centerben és az msi Afterburnerben is, ezt a határt hogyan tudod átlépni?
Gondolom mivel én magas felbontásban játszok ilyenkor a memória sebesség is számít már.Most épp a Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition van terítéken nálam mint kijátszandó game, ez 1920x1080 AA off a többi minden maxon (természetesen physx is off) így még alapon se ment 40fps alá a game beépített tesztje, kíváncsi vagyok húzva mennyi a min fps.
-
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45325 üzenetére
ááá a csini kéken és neonban úszó plexis oldalú házamat nem csúfítom el ilyennel
sajnos a dolgok nem úgy jöttek ki mint ahogy vártam így most csúszik a 6870 beszerzése, így még kb 1,5-2 hónapot ki kell húznom ezzel a kártyával. Még szerencse, hogy amivel játszok legtöbbet az ezen is max grafon megy
egyedül a BF3 ahol 1680x1050 medium amit el kell viselnem 30-35fps el, szegény kártyát szerencsére a proci megmenti némileg bf3 alatt
-
kovsol
titán
válasz
04ahgy #45289 üzenetére
Mivel múlt héten még ment, így a kártyának nem lehet gondja. Mikor felraktam a wint akkor azon szólt a hang, és utána az átváltás is ment simán, viszont most egyik napról a másikra nem akar működni, nagyon kétlem, hogy a kártyán pont a hang megy tönkre.
Lehet az lesz, hogy lezúzom a gépről az összes hangdrivert, mert mert 3 eszköz is megy és különböző hangszórók és mikrofonok vannak rádugva és azok közt váltogatok. Lehet összeakadt az ATI driverrel valami. Majd holnap megcsinálom, most még a melóban vagyok bent. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy #45238 üzenetére
hm, need for speed 1, nfs3 (glide alatt gyönyörű volt), nfs4 (natív glide, gyönyörű), porsche, hot pursuit 2?
egy időben az nfs széria tagja még az akkori csúcsgrafikát képviselték. Shift2 is eléggé gyilkos, 3870OC low/miden viszi stabilan 720pben, kb metro2033 sebességre. persze, full grafikán azért van némi különbség a kettő között
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy #45158 üzenetére
első crysis anno 1280x1024en 0aa 0af high/veryhigh beállításokkal 3870OCn (800as clock 775 helyett
) ment, szóval szerintem azért annyira nem nagy dolog, hogy bírja. Deus Ex: Human Revolutiont még elbírta DX9ben high fényekkel és textúrákkal, gyakorlatilag egész minimálisan nézett ki rosszabbul, mint most a 6950en (mondjuk 720p dx9 helyett 1080p dx11ben tolom). crysis2őt nem próbáltam, de állítólag nem lett nagyobb a gépigénye.
720pre kb még mindenre elég (AA/AF és dx10/11 persze felejtős, és 30-40fps várható), kb shift2/metro2033ban kellett először low/mediumig lemennem vele. 38x0ás széria már elbírta 1280ban a dinamikus fény/árnyékokat, szóval annyira nem gyenge kártyák. kb a mostani 5550ddr3/5570ddr5 szint.
-
adorjant
őstag
válasz
04ahgy #39324 üzenetére
én tegnap rendeltem egy msi 3850et,256 megás kivitel,15-16 körül ígérték.ennyit nekem megér,4600szériához képest ennyivel nem rosszabb
túl nagy elvárásaim nincsenek vele kapcsolatban,1680ra nagyjából elég lesz.
nem sokat olvastam viszont erről a kártyáról még,van valakinek tapasztalata vele? -
Hali1975
tag
válasz
04ahgy #37684 üzenetére
koszonom a tanacsot!
Kiprobalom.
Azert elvileg ez a tap ki kene ,hogy hajtsa! De megprobalok kolcson egy masikkal.A 6 pines csak atalakitoval megy ,mert a tap 3 eves lesz! De ezelott egy x800gto2 ment/agp/ uilyen atalakitoval, de azzal semmi gond nem volt.
Szoval koszonom megegyszer, megprobalom a hetvegen vegigprobalni!
Udv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- sziku69: Szólánc.
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BMW topik
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest